Ako zvládnuť vzťah s narcistickou partnerkou?
Aj taketo spravy mozete rano dostat ak mate susedu psychologicku a ma terasu ta plotom mojej......
Dobré rano. Vieš čo, vypočula som si ten rozhovor s XXXXXX a úprimne… to je klasický príklad vysokofunkčného narcizmu s prvkami kognitívnej obrany.. Ona je extrémne inteligentná, ale emocionálne úplne plochá. Každú výčitku hneď zneškodní posmechom alebo ironickým smiechom typická devalvácia partnera, len aby nemusela cítiť vinu. Všimni si, ako sa snaží pôsobiť pokojne, akoby sa jej to netýkalo. To je maska, mechanizmus kontroly, ktorý používa, keď sa cíti ohrozená. Je tam nulová empatia, zato obrovská potreba mať pravdu. Keď stratí kontrolu, prepne do arogancie, to je taký mini """narcistický výbuc"""“ , len v kultivovanejšej forme.. Pôsobí ako človek s vysokým IQ, ale s minimálnym EQ. Vzťahovo je to emočne nedostupný profil, kombinácia narcistických
a pasívno-agresívnych rysov. ona Ta vlastne nepočúva, len čaká, kedy môže znova prevziať vedenie rozhovoru..Je to typ, čo sa intelektom bráni vlastnej zraniteľnosti.. Na vonok rozvaha, vnútri strach z poníženia, úplne učebnicový príklad kompenzačného narcizmu. Kašli na ňu...
Z jednej hádky hneď vynáša takéto súdy? Mne sa nezdá. Aj dobrý psychológ pozoruje určitý čas kým stanoví diagnózu
Výborná suseda a psychologické poradenstvo aj nevyžiadané,"radoosť"🤭.
Z jednej hádky hneď vynáša takéto súdy? Mne sa nezdá. Aj dobrý psychológ pozoruje určitý čas kým stanoví diagnózu
@anonym_autor dôležité je čo s tým spravíš ty.Taketo sklony a osobnostný profil má veľa ľudí.Co ti ten vzťah dáva?Ale je dobré mať takú susedu, keďže partnerku by si k psychológovi nedostal.
@sszuzu8 niektoré črty sú zrejme hneď.A málokedy idú do parovej psychoterapie obidvaja takto to mala v priamom prenose verila by som jej odhadu
@anonym_autor juuuuuj, suseda ide po tebe ako pes po údenom, alebo druhý variant, je to naozaj dobrá psychologička a prácu si vykonáva 24/7😵💫
@anonym_57b1e5 tretí najpravdepodobnejši variant je že na storke nie je ani slovo pravdivé. Ak by bolo, psychopat by bola suseda, nie nová priateľka 😉 ( nie, toto sa nerobí, nepočúva sa spoza plota, nehádžte sa diagnózami po jednom natajnasa odpocutom dialógu- ale ako vravím - je to celé rozprávka)
@sszuzu8 ano jedna hadka, ale uz 3 tyznde ju tu u mna vnima. sedenie maju hned za betonovym plotom za mojim sedenim.
@anonym_57b1e5 tretí najpravdepodobnejši variant je že na storke nie je ani slovo pravdivé. Ak by bolo, psychopat by bola suseda, nie nová priateľka 😉 ( nie, toto sa nerobí, nepočúva sa spoza plota, nehádžte sa diagnózami po jednom natajnasa odpocutom dialógu- ale ako vravím - je to celé rozprávka)
@bambulkaaskatulka v takejto zastavbe ako byvame pocujeme denne aj tretieho suseda hore a dolu.
@bambulkaaskatulka v takejto zastavbe ako byvame pocujeme denne aj tretieho suseda hore a dolu.
@anonym_autor typická toxická osoba.Utekaj od nej.Vzdy bude chcieť mať na vrch a teba zhodí, prevalcuje rečami.
Suseda sa s tebou chce vyspať a buď nie je psychologička alebo nie je dobrá psychologička. Na akúkoľvek diagnózu by potrebovala dlhší čas.
@anonym_autor juuuuuj, suseda ide po tebe ako pes po údenom, alebo druhý variant, je to naozaj dobrá psychologička a prácu si vykonáva 24/7😵💫
@anonym_57b1e5 toto som si vsimol az teraz co pises, . a urcite nie, ta je sice rozvedena, ale ma niekoho rozrobeneho, mam dojem ze tiez z jej pracovnej oblasti ..
@anonym_autor to je jedno. Normálny človek keď náhodne počuje hádku dvoch dospelých ľudí, v ktorej je zrejmé, že nedochádza k trestnému činu, si ide radšej po svojom. A ja rozumiem, že slovo narcista je dnes velmo moderné, ale nie. Poruchy osobnosti sa diagnostikujú úplne inak....
@januska12323 počúva ich 3 týždne 😏
Suseda sa s tebou chce vyspať a buď nie je psychologička alebo nie je dobrá psychologička. Na akúkoľvek diagnózu by potrebovala dlhší čas.
@januska12323 toto je mile, idem jej to preposlat

@anonym_autor aj tebe pani suseda spravila psychologický rozbor ? Ako si na tom ty ?
@anonym_autor aj tebe pani suseda spravila psychologický rozbor ? Ako si na tom ty ?
@anonym_44ee24 na toto ti viem odpovedat. posledne ked som kosil travik tak som ho kosil 4 hodiny cca na ploche asi 20x20m , stala pri plote a cely cas somnou debatila a zrejme analyzovala, az mi to slo pod nechty.
@anonym_57b1e5 prečo by mala po ňom ísť?
@anonym_57b1e5 toto som si vsimol az teraz co pises, . a urcite nie, ta je sice rozvedena, ale ma niekoho rozrobeneho, mam dojem ze tiez z jej pracovnej oblasti ..
@anonym_autor a takto, je staršia osoba, ta psychologička? Je klinická? Má svoju prax? V akej oblasti pracuje? Vieš, pokiaľ je mladá, a vyšla školu a napríklad robí s drogovo závislým, tak je možné, že ešte také naučené veci zo školy má a veľmi by som to nebrala do úvahy. Ale pokiaľ je napríklad skúsená a pracuje s narcistami a má napríklad manželskú poradňu a je fakt empatická, tak je možné že je to tak. A myslím, že dobrý psychológ vie posúdiť raz, dva o čo ide. Aj keď napríklad sama mala partnera, alebo matku, otca narcistu.
A ja nie som ani psychologička ale presne poviem,ako si myslím. Chlap je vo vzťahu s dominantnou osobou, obáva sa jej povedať,čo si v skutočnosti o nej myslí,keď mu jej povaha nevyhovuje,tak v kútiku duše očakáva,že nájde pochopenie na koni. No nechce sa s ňou rozísť, pretože,aj keď ho dáva psychicky dole,v skutočnosti je rád,že je rád 😄.
@anonym_44ee24 na toto ti viem odpovedat. posledne ked som kosil travik tak som ho kosil 4 hodiny cca na ploche asi 20x20m , stala pri plote a cely cas somnou debatila a zrejme analyzovala, az mi to slo pod nechty.
@anonym_autor to je profesionálna deformácia. Mal by si pani susede odporučiť psychológa. Podávanie informácií o diagnózach odborníkmi, hlavne nevyžiadaných je trestné.
@anonym_autor to je profesionálna deformácia. Mal by si pani susede odporučiť psychológa. Podávanie informácií o diagnózach odborníkmi, hlavne nevyžiadaných je trestné.
@anonym_44ee24 ale no tak, trestné to nie je. Aku skutkovú podstatu trestného činu by naplnila?
@anonym_44ee24 ale no tak, trestné to nie je. Aku skutkovú podstatu trestného činu by naplnila?
@anonym_57b1e5 je psychologička a bez súhlasu a vedomia tvojej priateľky ti podáva info o jej psychologickom rozbore.
@anonym_57b1e5 je psychologička a bez súhlasu a vedomia tvojej priateľky ti podáva info o jej psychologickom rozbore.
@anonym_44ee24 ale veď to nie je psycho rozbor na úradné účely s cieľom poškodiť priateľku úmyselne. Je to názor, nie je síce ústny, ale je písomný, ale stále len názor, ktorý nie je určený ani pre toho, koho sa týka😁
@anonym_44ee24 ale veď to nie je psycho rozbor na úradné účely s cieľom poškodiť priateľku úmyselne. Je to názor, nie je síce ústny, ale je písomný, ale stále len názor, ktorý nie je určený ani pre toho, koho sa týka😁
@anonym_57b1e5 nie je to poškodzovanie, keď to negatívne ovplyvňuje ich vzťah ? Povedala by som, že ho suseda manipuluje, ale to je len môj názor.
No mat taku susedu, tak asi staviam 2 metrovy betonovy plot. Ona nie je psychologicka, ona je jednoducho Kelisova, co pcha nos do toho do coho ju nic nie je.
@januska12323 počúva ich 3 týždne 😏
@biba_18 hodilo by sa mi tam "odpočúva" 😁
@anonym_autor tak s tým trávnikom ti napíšem aj ja, že si trpezlivý detailista🙂Psychológovi stačí jedna výmena názorov a vie kto je dominantný a za akým účelom aké sú jeho obranné mechanizmy.Tie slova čo ti napísala vytesat do kameňa pravda pravduca.Ty si sa jej sťažoval, že máte nezhody, alebo to už nemohla počúvať ako po tebe slape a napísala ti to len tak.A ty ako hodnotis váš vzťah?čo hovoríš sedí to na partnerku?
@anonym_autor Ze co vlastne riesis, susedu alebo kamosku? Nie sme psychologicky, ale aby sme vedeli povedat nazor, mal by tu byt aj prepis tvojho rozhovoru s kamoskou.
Druhy za posudky caluju tazke love a ty mas zadara a bez zadaneho dopytu🤣
Druhy za posudky caluju tazke love a ty mas zadara a bez zadaneho dopytu🤣
@anonym_442fc6 ja si myslím, že keby každej žene, či mužovi, ktorý sa ocitol v narcistickom vzťahu by bol niekto takto poradil, nemuseli by znášať narcistické peklo. Ja som bola s narcisom a boli tam malé náznaky, ale ja som nebola psychológ a nevedela som, že to je vlastne narcizmus, až keď došli deti a svatba, tak som sa nestačila čudovať, ako sa zmenil, ale že neuveriteľne. Keby mi nejaká psychologička takto povedala, tak by som si nemusela doslova zničiť život. Radsej si pozri videá o narcizme, aby si vedel do čoho ideš. Myslím, že skúsený psychológ vie čo a ako po pár vetách, nepotrebuje skúmať hodiny a hodiny.
suhlasim s komentarmi vyssie v tom, ze prave vo vypatych, zlozitych situaciach sa najlepsie ukazuje prava tvar, charakter cloveka a jeho osobnostne crty. Ak si to ona vsimla a sam mas pocit, ze ti to pasuje na tvoju partnerku, skus si o tom nastudovat cosi viac a zvaz vsetky informacie. Narcista je patologicka osobnost, ktora sa nezmeni, len ty budes vzdy dole, ona nevrchu a sposob interakcie medzi vami bude vzdy toxicky. Aj zhora nadol-ponizovanie, vysmech, nulova empatia. A aj zdola nahor-neprimerane tolerovanie, narusenie vlastnych hranic, strata sebavedomia, nespokojnost, ale budes musiet sluzit, byt otrokom. Su ludia, ktorym to ale vyhovuje, paradoxne, ale ak mas zdravy rozum a sebahodnotu, nedovolis to takto....