icon

Ako zvládnuť vzťah s narcistom?

Včera o 16:38

Ahojte, máte niekto skusenosti s narcistom? Popripade viete poradiť odbornu pomoc ktorá sa zaoberá týmto problémom nie finančne náročnú ? Ďakujem

Strana
z2
anonym_e438df
Včera o 16:43

najlepšie je odísť

anonym_70e5e4
Včera o 16:44

No najlepsie ho zvladnes tak, ze si zbalis kufre a odides.

anonym_d28dce
Včera o 16:46

8 rokov terapie chodil a aj tak posun takmer ziaden
akurat ze obhajoval svoje spravanie lebo ma dg a mam byt chapavejsia

anonym_a6f414
Včera o 16:49

@anonym_autor Ako ďaleko ste sa dostali vo vzťahu?

anonym_d28dce
Včera o 16:50
@anonym_a6f414

@anonym_autor Ako ďaleko ste sa dostali vo vzťahu?

@anonym_a6f414 dlhorocne manzelstvo

anonym_a6f414
Včera o 16:55
@anonym_d28dce

@anonym_a6f414 dlhorocne manzelstvo

@anonym_d28dce Za tie roky sa to posunulo predpokladám, že k horšiemu.Ak je tak, skús začať odznova, lebo robiť si nádeje, že sa manžel raz spamätá je skôr len tvoje zbožné prianie, než reálna možnosť.V každom vzťahu je pomyselná čiara,za ktorou už človek musí začať myslieť na seba...

rebellefleur
Včera o 16:56

Tu je len jedna spravna rada: odist..

anonym_98b3b5
Včera o 16:59

Čím skôr odist, kým máš ešte silu, lebo keď to presvihneš a psychicky ťa položí, už bude neskoro.Neznič si jediný život

autor
Včera o 17:00
@rebellefleur

Tu je len jedna spravna rada: odist..

@rebellefleur to nieje také jednoduché

autor
Včera o 17:03
@anonym_d28dce

8 rokov terapie chodil a aj tak posun takmer ziaden
akurat ze obhajoval svoje spravanie lebo ma dg a mam byt chapavejsia

@anonym_d28dce mne je jasné, že spoločná terapia by k ničomu neviedla keďže si chybu nikdy nepriznal. Skôr by pomohla mne ako ďalej.. oni si nepriznajú chybu

anonym_54d8af
Včera o 17:03

Utekaj, dievča, utekaj. Žijem s jedným mnoho rokov, konečne som nabrala odvahu podať o rozvod. Napáchané škody už sa nikdy nenapravia, no ina cesta nie je.

autor
Včera o 17:04
@anonym_70e5e4

No najlepsie ho zvladnes tak, ze si zbalis kufre a odides.

@anonym_70e5e4 znie to ľahko..

michaela329
Včera o 17:07

Ja mám iba pracovnú a ono tá povaha obvykle k lepšiemu nejde. Odchod nemusí byť ľahký - prechodne, chvíľu, ale si si istá, že prežiť s ním celý život bude ľahšie?

anonym_70e5e4
Včera o 17:08
@anonym_autor

@anonym_autor radsej zabijes dalsich 5-10 rokov a potom aj tak dojdes k zaveru, ze si mala odist uz vtedy? Teda, ak je to skutocne narcis. Lebo dnes ludia rozdavaju diagnozy na pockanie ... Staci, ak partner neurobi, co chcela, uz je narcis, mamickar,...

anonym_a25b6c
Včera o 17:15

Zial znici ta psychicky ochories z toho, budes na liekoch.

motylik2559
Včera o 17:15
@anonym_autor

@anonym_autor Ahoj a ako zijete? Mate deti alebo nie? Byvate v spolocnom, v jeho alebo tvojom byte/dome? Pises, ze odchod nie je pre teba taky lahky, skus objasnit z akeho dovodu to je pre teba tazke, co ti to stazuje? Pretoze naozaj pri takomto cloveku sa zlepsenia nedockas aj keby si spravila stojku na hlave a odrazala sa usami. Takze skus napisat viac, z akeho dovodu nie je pre teba mozny odchod?

zmrzlinka2021
Včera o 17:20

@anonym_autor v akom vzťahu sú s ním?

anonym_d28dce
Včera o 17:20

NO co ti poviem, on chodil na terapie lebo v praci boli na neho staznosti kvoli spravaniu voci zamestnancom, tak ma na papieri narcisticka porucha osobnosti, ale on to bral skor ako vyhovorku toto mi musis tolerovat lebo som taky...Ja som chodila na terapie sama tie mi pomohli pochopit specifika tejto poruchy, no ani po liekoch ani po rokoch terapie to neviedlo nikam a opustil on mna. Sice nemal az take vybuchy no stale z casu na cas siel do tych svojich dokazovani viny a to bolo neskutocne vycerpavajuce, on sa ozve kazdy polrok ako hodinky, chvilu pokecame a potom ked vidim ze on si ide svoje tak debatu koncim a neriesim a mam polrok pokoj.,

autor
Včera o 17:21
@anonym_70e5e4

@anonym_autor radsej zabijes dalsich 5-10 rokov a potom aj tak dojdes k zaveru, ze si mala odist uz vtedy? Teda, ak je to skutocne narcis. Lebo dnes ludia rozdavaju diagnozy na pockanie ... Staci, ak partner neurobi, co chcela, uz je narcis, mamickar,...

@anonym_70e5e4 diagnozu stanovenú veru nema.. stačí mi vedieť, že rozoštval a odstrihol odo mňa rodinu keď nebolo po jeho. Dosť nepríjemný priebeh to bol k tomu alkohol.. bol vybušný slovne veľmi agresívny. Je pravda že časom sa situacia upokojila aj preto že deti sú už veľké nedovoľuje si ako kedysi. Ale vybuchne aj tak ak si "dovolim" niečo spravit podľa seba.. Aj jemná kritika k jeho osobe ho vie vytočiť.. aj keď myslená žartom Keď som sa po dlhom čase vyrozpravala kamarátke mi nechcela ani veriť pretože úplne inak sa chova k známym a inak to bolo doma.

anonym_9350e5
Včera o 17:24

Ver mi, takýto človek sa nezmení a jediné správne riešenie je skrátka odísť. Viem, že to možno nejde hneď, ale začni sa pripravovať. Život strávený s narcisom je hrozný, nenaplnený, premárnený a stratený.

autor
Včera o 17:26
@anonym_d28dce

NO co ti poviem, on chodil na terapie lebo v praci boli na neho staznosti kvoli spravaniu voci zamestnancom, tak ma na papieri narcisticka porucha osobnosti, ale on to bral skor ako vyhovorku toto mi musis tolerovat lebo som taky...Ja som chodila na terapie sama tie mi pomohli pochopit specifika tejto poruchy, no ani po liekoch ani po rokoch terapie to neviedlo nikam a opustil on mna. Sice nemal az take vybuchy no stale z casu na cas siel do tych svojich dokazovani viny a to bolo neskutocne vycerpavajuce, on sa ozve kazdy polrok ako hodinky, chvilu pokecame a potom ked vidim ze on si ide svoje tak debatu koncim a neriesim a mam polrok pokoj.,

@anonym_d28dce aspoň máš pokoj to že odišiel sám vyriešil pre teba veľmi dobre aj keď prežiť si si musela toho s ním dosť. Ja to poznam keď začínal schválne niekoľkoročné staré veci a hádzal mi to na oči a zq vinu úplne z nepochopiteľných dôvodov. A na toto sú veľmi "dobrí".. ja si už nenecham aby sa dialo to čo kedysi ale aj tak to v ňom stále je

anonym_fffde6
Včera o 17:26

@anonym_autor Zblaznila si sa? Ak nie , tak smelo vo vzťahu s takým vadnym exemplárom pokračuj, zaručene sa zblaznis. Ale komu niet rady tomu niet pomoci

anonym_d28dce
Včera o 17:27
@anonym_autor

@anonym_d28dce aspoň máš pokoj to že odišiel sám vyriešil pre teba veľmi dobre aj keď prežiť si si musela toho s ním dosť. Ja to poznam keď začínal schválne niekoľkoročné staré veci a hádzal mi to na oči a zq vinu úplne z nepochopiteľných dôvodov. A na toto sú veľmi "dobrí".. ja si už nenecham aby sa dialo to čo kedysi ale aj tak to v ňom stále je

@anonym_autor nemusi byt narcista moze byt aj vybusny co je tiez dovod na odchod

anonym_827f27
Včera o 17:28

Mama odišla od narcisa po 20 rokoch manželstva. Ak by neodišla, citujem - skočila by som z 11 poschodia.

Ani po 20 rokoch od rozvodu nie je ona v poriadku, úplne ju zničil.
Deti sú zdá sa celkom ok 🙂 môj muž ho s kľudom Angličana od nás vyhodil, keď sa začal ukazovať.

Keď sa pozabudne na verejnosti, to sú iné príbehy. Ani sa k nemu neprizname 🙂

autor
Včera o 17:33
@anonym_d28dce

@anonym_autor nemusi byt narcista moze byt aj vybusny co je tiez dovod na odchod

@anonym_d28dce áno máš pravdu.. preto som sa rozhodla pozrieť nejakú pomoc/rady od odbornika keďže toto normálne nieje. Ďakujem

autor
Včera o 17:34
@anonym_827f27

Mama odišla od narcisa po 20 rokoch manželstva. Ak by neodišla, citujem - skočila by som z 11 poschodia.

Ani po 20 rokoch od rozvodu nie je ona v poriadku, úplne ju zničil.
Deti sú zdá sa celkom ok 🙂 môj muž ho s kľudom Angličana od nás vyhodil, keď sa začal ukazovať.

Keď sa pozabudne na verejnosti, to sú iné príbehy. Ani sa k nemu neprizname 🙂

@anonym_827f27 tak tento príbeh v tomto pokračovaní sa číta dobre 🙂 , ďakujem

autor
Včera o 17:42
@motylik2559

@anonym_autor Ahoj a ako zijete? Mate deti alebo nie? Byvate v spolocnom, v jeho alebo tvojom byte/dome? Pises, ze odchod nie je pre teba taky lahky, skus objasnit z akeho dovodu to je pre teba tazke, co ti to stazuje? Pretoze naozaj pri takomto cloveku sa zlepsenia nedockas aj keby si spravila stojku na hlave a odrazala sa usami. Takze skus napisat viac, z akeho dovodu nie je pre teba mozny odchod?

@motylik2559 máme spoločný dom, hypoteku.. deti sú už dospelé.. ja som rozvod už aj riešiť chcela pretože to ako sa správal kedysi bolo veľmi ťažké. Ale časom sa situacia upokojila možno aj kvôli tomu, že som sa vyhýbala témam ktoré by ho dostali do nepríčetnosti. Ja mám od neho odstup čím menej s ním trávim čas tým lepšie. Ako toto ideálne neni viem . Mam obavu z toho čo by robil keby ken tak podám žiadosť o rozvod, ako bude manipulovať okolie svojimi pravdami.. zažila som s nim nepríjemné situácie a je tam stále ten strach čo by vyviedol.

anonym_684380
Včera o 17:59

@anonym_autor nepomoze nic
Zozerie a znici ta zaziva

anonym_684380
Včera o 18:00
@anonym_autor

@motylik2559 máme spoločný dom, hypoteku.. deti sú už dospelé.. ja som rozvod už aj riešiť chcela pretože to ako sa správal kedysi bolo veľmi ťažké. Ale časom sa situacia upokojila možno aj kvôli tomu, že som sa vyhýbala témam ktoré by ho dostali do nepríčetnosti. Ja mám od neho odstup čím menej s ním trávim čas tým lepšie. Ako toto ideálne neni viem . Mam obavu z toho čo by robil keby ken tak podám žiadosť o rozvod, ako bude manipulovať okolie svojimi pravdami.. zažila som s nim nepríjemné situácie a je tam stále ten strach čo by vyviedol.

@anonym_autor to s takym chces v jednom hrobe lezat? 🤷🏻‍♀️
Deti mas dospele, kto je normalny a vie aky je neda sa zmanipulovat a ked tak nech
Tiez tych ludi odstrihnut

autor
Včera o 18:28
@anonym_684380

@anonym_autor to s takym chces v jednom hrobe lezat? 🤷🏻‍♀️
Deti mas dospele, kto je normalny a vie aky je neda sa zmanipulovat a ked tak nech
Tiez tych ludi odstrihnut

@anonym_684380 áno, tak je.. pravdu máš s tými ľuďmi..

Strana
z2