Ako zvládnuť vzťah s narcistom?
Ahojte, máte niekto skusenosti s narcistom? Popripade viete poradiť odbornu pomoc ktorá sa zaoberá týmto problémom nie finančne náročnú ? Ďakujem
Mne by bolo.jedno,čo si o mne myslia ľudia z okolia.
A možno by som išla do iného mesta, aby som.teda nemusela nikomu nič vysvetľovať. Niekam,kde ponúkajú popri práci ubytovanie.
Keď máš dospelé deti, fakt nechápem prečo neodídeš.
Veď este môžeš prežiť časť života po svojom,v kľude.
@anonym_autor Nezaoberajú sa teda špeciálne jednou témou, no skús, mali by ťa aj nasmerovať.: Oslov poradňu komplexnej pomoci, je zadarmo, ma internete nájdeš kontakty.
Majú aj psychologičku. Ak budeš potrebovať aj právne poradenstvo. Je to všeobecná pomoc, no je zadarmo.
Veď to máš omnoho jednoduchsie ako matky s detmi,tvoje deti su dospele.Co rozmyslas?
Veď máš ešte x-rokov pred sebou.Chces ich prezit so psychosomatickymi chorobami ktoré ti zapríčinil narcis?Stoji ti ta obeta zato?
Nebolo by ti lepšie v klude, bez vnútornej neistoty samej? Bez toho aby si na jeho xicht musela čumiet, čo si zase vymysli, aký rapel ho chytí?
Ja neviem niektore zeny sa budu radšej dobrovoľne týrať.Ci si na nom už tak závislá, že nevládzes to s nim ukoncit?
@anonym_autor ak chces odbornu pomoc, tak ich popros, nech ti pomozu stotoznit sa s tym, ze odides.
Ze odist chces. Vies, ze to potrebujes. Ale stale ta kadeco brzdi.
Ono najtazsie su dve veci:
1. ta vagnost, nejasnost toho, co len tusis - do toho vies premietnut svoje najhirsie obavy a radsej neurobis nic. Ale ked si nahlas objasnis, coho presne sa bojis, pomenujes to,porozpravs sa o tom s niekym, tak vies s tym pracovat. Hladas uz riesenia. Lebo uz ich hladas na konkretne veci, ktorych sa obavas.
2. A prvy krok. Ten je najtazsi. Lebo je akoby do neznama. Ale ked ho urobis, casto zistis, ze sa da pokracovat. Niekedy sa sama seba pytas, preco si tolko vahala a cakala.
@anonym_autor Nezaoberajú sa teda špeciálne jednou témou, no skús, mali by ťa aj nasmerovať.: Oslov poradňu komplexnej pomoci, je zadarmo, ma internete nájdeš kontakty.
Majú aj psychologičku. Ak budeš potrebovať aj právne poradenstvo. Je to všeobecná pomoc, no je zadarmo.
@cezpat vďaka presne toto potrebujem skúsiť.. ďakujem pekne
@anonym_autor ak chces odbornu pomoc, tak ich popros, nech ti pomozu stotoznit sa s tym, ze odides.
Ze odist chces. Vies, ze to potrebujes. Ale stale ta kadeco brzdi.
Ono najtazsie su dve veci:
1. ta vagnost, nejasnost toho, co len tusis - do toho vies premietnut svoje najhirsie obavy a radsej neurobis nic. Ale ked si nahlas objasnis, coho presne sa bojis, pomenujes to,porozpravs sa o tom s niekym, tak vies s tym pracovat. Hladas uz riesenia. Lebo uz ich hladas na konkretne veci, ktorych sa obavas.
2. A prvy krok. Ten je najtazsi. Lebo je akoby do neznama. Ale ked ho urobis, casto zistis, ze sa da pokracovat. Niekedy sa sama seba pytas, preco si tolko vahala a cakala.
@moonlight1210 ďakujem , veľmi dobre ste to celé vystihli
@motylik2559 máme spoločný dom, hypoteku.. deti sú už dospelé.. ja som rozvod už aj riešiť chcela pretože to ako sa správal kedysi bolo veľmi ťažké. Ale časom sa situacia upokojila možno aj kvôli tomu, že som sa vyhýbala témam ktoré by ho dostali do nepríčetnosti. Ja mám od neho odstup čím menej s ním trávim čas tým lepšie. Ako toto ideálne neni viem . Mam obavu z toho čo by robil keby ken tak podám žiadosť o rozvod, ako bude manipulovať okolie svojimi pravdami.. zažila som s nim nepríjemné situácie a je tam stále ten strach čo by vyviedol.
@anonym_autor Autorka, okolie co bude hovorit by ta nemalo zaujimat natolko ako tvoje zdravie-ako psychicke tak fyzicke. Stres vie narobit vela zla a aj tvoje vystresovane podvedomie staci na to, aby sa ti nedajboze zdravotne nieco privodilo. A poviem ti este jednu vec, ludia ktorí ta maju skutocne radi a naozaj ta poznaju sa od neho zmanipulovat nenechaju, aj keby im nataral kadeco. Ano je predpoklad,ze sa tvoj okruh znamich alebo blizkych ludi zúži, ale to nie je vobec na skodu veci, praveze je to prospesne a aspon zistis komu si za co stala. Deti mas dospele, takze minimalne v tomto mozes mat pokoj v dusi, ze su uz samostatne a nebude sa ti hladat nove byvanie tazko. Naber vsetky svoje sily, ktore ti este ostali a rozved sa s nim a cim skor odid. Uz len ta predstava noveho a hlavne KLUDNEHO zivota by ta mala pohanat vpred! A kludne sa porad aj s dobrou psychologickou, zajdi na zopar sedeni a budes este o to silnejsia ist do toho. Velmi ti drzim palce, stale mozes zit zivot po akom tuzis a ver, ze pri nom to nebude. Bud silna🤗🍀
@anonym_autor Autorka, okolie co bude hovorit by ta nemalo zaujimat natolko ako tvoje zdravie-ako psychicke tak fyzicke. Stres vie narobit vela zla a aj tvoje vystresovane podvedomie staci na to, aby sa ti nedajboze zdravotne nieco privodilo. A poviem ti este jednu vec, ludia ktorí ta maju skutocne radi a naozaj ta poznaju sa od neho zmanipulovat nenechaju, aj keby im nataral kadeco. Ano je predpoklad,ze sa tvoj okruh znamich alebo blizkych ludi zúži, ale to nie je vobec na skodu veci, praveze je to prospesne a aspon zistis komu si za co stala. Deti mas dospele, takze minimalne v tomto mozes mat pokoj v dusi, ze su uz samostatne a nebude sa ti hladat nove byvanie tazko. Naber vsetky svoje sily, ktore ti este ostali a rozved sa s nim a cim skor odid. Uz len ta predstava noveho a hlavne KLUDNEHO zivota by ta mala pohanat vpred! A kludne sa porad aj s dobrou psychologickou, zajdi na zopar sedeni a budes este o to silnejsia ist do toho. Velmi ti drzim palce, stale mozes zit zivot po akom tuzis a ver, ze pri nom to nebude. Bud silna🤗🍀
@motylik2559 ďakujem veľmi pekne 🙂
Skus pozriet na youtube kanal "Poznej sveho psychopata".
Deti mas velke. Coho sa bojis? Ze konecne budes mat klud? Zena, rozved sa.
@motylik2559 ďakujem veľmi pekne 🙂
@anonym_autor
Deti dospelé?? Už by som tam nebola! Právnik nech porieši rozvod aj vyplatenie teba a čau parky, no kontakt! Uvidíš ako konečne budeš vedieť žiť a tešiť sa. A to okolí nech si ho vyskúšať roky a vybavené.

@anonym_autor odobrná ponoc ti nepomôže, čo ťa pri ňom drží? Odíd, ja som odišla, spravila som to najlepšie, čo som mohla