Ako zvládnuť vzťah s neaktívnym partnerom?
Ahojte, chodím už dlhšie s jedným chalanom (30) Dlho už mi veci nevyhovujú, ale nevedela som odísť. Naozaj som sa vnútorne snažila, ale nedala som to. Aj teraz to je tak. Prosím nenakladajte mi tu zato, snažím sa. Veľa som ignorovala, prehliadala. On ma na začiatku nevedel ani pozvať na “kávu”. Hovoril že na kávy nechodí. Pritom každý piatok/sobota a aj cez týždeň vysedávanie v meste s kamošmi. Alebo u nich doma. Hodiny. Bola som taká že Okej tak to “zorganizujem”. Ale všetko mi teraz došlo. Roky som všetko organizovala ja. Chcela som ísť na kávu? musela som povedať kde kedy atd. Chcela som ísť na večeru? To iste. Keď som povedala že chcem ísť na prechádzku a mám rada prechádzky chodili sme len na prechádzky. A kam? veď kde som chcela veď to ja sa tadá prechádzam. Potom som spomenula pobyt - on nechodí. Len chaty s kamošmi. A tak ďalej a tak ďalej. Teraz si uvedomujem že každy jeden výlet, pobyt, kávu, prechádzku, šport - ísť sa bicyklovať, korčuľovať som začala ja. Od neho potom prišlo nejaké že poďme tam a tam akoby v tom len pokračoval. Ale keby som nezačala nikdy by to neprišlo. Napríklad tento rok. Povedala som si že nič nebudem iniciovať. Ale aj tak som jeden deň iniciovala výlet do aquaparku. Ale toto bol tento rok jediný výlet. Pýtam sa ho, či ma v práci dovolenku cez leto. Nemá načo? nahádzal si ju na koniec roka. Pýtam sa či tam bude niečo robiť? Nevie. Proste nič. Hovorím si Ok. Idem si sama. Bola som na dvoch a každý týždeň aspoň jedna túra. Jemu nevadí. Vola ma keď si zmyslí na tu kávu, bicykel alebo prechádzku (chápete všetko , čo som “vymyslela a naučila” ho ja) Lenže ja už nemám záujem o takéto trávenie času. Dookola to isté. Už keď vidím, správu či nejdem na kávu, je mi normalne zle. Zavolá ma na prechádzku a je ticho. Pokial ja nerozprávam je trápne ticho. Spyta sa ma ako som sa dnes mala a to je celé … Jemu cely tento “vzťah” ani nepríde divný. Keď mu to poviem, pozerá na mna že čo ako riešim. Dokonca mám pocit, že ešte aj aby sa išiel ostrihať mu treba hovoriť. Predtým som mu to vždy navrhla. Teraz chodí zarastený s dlhými vlasmi. Nechcem robiť niekomu cely život animatorku. A ani neviem čo chcem počuť. Iba taký výlev. Nie nechcem si s ním ani robiť deti ani nič podobné. Skôr hľadám v sebe nejakú silu odísť a to tak aby ma to ani netrápilo, ako neskutočne jedno mu všetko je ..
A nieco pozitivne, preco si s nim? Nie, milujem ho nestaci. Nieco konkretne, v com ti ulahcuje zivot. Vari alebo upratuje? Stara sa o teba, ked si chora? Ako ti prejavuje lasku? Aspon v sexe je dobry? Byvate spolu? Ako si to predstavujes do buducna? On sa usadit a prisposobit svoj zivot rodine nechysta.
Nechapem prečo si stale s nim, PREČO?
Prestaň s ním sexovať...neboj, rýchlo si nájde náhradu a uľahčí ti odchod 😉
Prestaň s ním sexovať...neboj, rýchlo si nájde náhradu a uľahčí ti odchod 😉
@earlgrey práveže tento rok som ako píšem neiniciovala vôbec nič teda ani to. A on ma stále vola na kávu … a vlastne asi pred dvoma týždňami som ho zavolala na obed a povedal, že nieje hladný …
to si mala z núdze cnosť? takýto vzťah je o ničom.
@earlgrey práveže tento rok som ako píšem neiniciovala vôbec nič teda ani to. A on ma stále vola na kávu … a vlastne asi pred dvoma týždňami som ho zavolala na obed a povedal, že nieje hladný …
@anonym_autor tak z tohoto som pochopil, ze spolu nebyvate, ano? Ako vlastne vies, ze spolu chodite, ze "ste spolu"? Lebo ak spolu nebyvate, nespite a netravite cas, tak neviem potom, co je definicia chodenia
To je aký bizár. Vy nemáte vzťah. Snažíš sa vtesnať svoje predstavy o vysnívanom mužovi do prvého, ktorý sa pristavil. Obaja ste z iných planét. Toto ani priateľstvo nemôže byť. Vieš o tom, ze jedine ty strácaš čas, nič iné sa neudeje okrem rastúcej frustrácie?
@anonym_autor
Naco sa trapite v tomto chodeni a to obaja?
Vobec k sebe nepatrite, nerozumiete si. Ty sa snazis ho menit na svoj obraz, on je chudak strateny v tom celom. Bud ti taky clovek vyhovuje, ale to ukonci.
To je aký bizár. Vy nemáte vzťah. Snažíš sa vtesnať svoje predstavy o vysnívanom mužovi do prvého, ktorý sa pristavil. Obaja ste z iných planét. Toto ani priateľstvo nemôže byť. Vieš o tom, ze jedine ty strácaš čas, nič iné sa neudeje okrem rastúcej frustrácie?
@enmery no už nemáme, to si vedomujem. Kedysi sme mali. Ale mám pocit že tým jeho prístupom sa to celé pokazilo, keďže mne sa to už nechce ďalej ťahať samej.
@anonym_autor
Naco sa trapite v tomto chodeni a to obaja?
Vobec k sebe nepatrite, nerozumiete si. Ty sa snazis ho menit na svoj obraz, on je chudak strateny v tom celom. Bud ti taky clovek vyhovuje, ale to ukonci.
@zmrzlinka2021 tak jedna vec je či mi taký človek vyhovuje, čo som si uvedomila že nevyhovuje a druhá aký je on človek … lebo toto by asi nevyhovovalo žiadnej normálnej žene .. to nieje otom že ho chcem meniť na svoj obraz, ale skôr otom, že som chcela aby aspoň trochu bol jeho prístup taký ako by to v zdravom vzťahu malo vyzerať. Ale zistila som, že on ten prístup mat nechce a môžem sa ja snažiť akokoľvek
@anonym_autor tak z tohoto som pochopil, ze spolu nebyvate, ano? Ako vlastne vies, ze spolu chodite, ze "ste spolu"? Lebo ak spolu nebyvate, nespite a netravite cas, tak neviem potom, co je definicia chodenia
@anonym_787ba1 doteraz sme tak fungovali, bez bývania spolu. Chodili sme aj na dovolenky lebo som chcela žiť život. Ale keďže ja som prestala iniciovať a snažiť sa niečo vôbec robiť,”. Vzťah upadol. On žije stále v tom, že ísť na kávu a prechádzku s frajerkou a mat občasný sex proste vzťahu stačí. Aj po rokoch. Jemu viac netreba. Viac od života neočakáva. Práveže ho vzťah skôr obmedzuje v návšteve kamošov.
@anonym_787ba1 doteraz sme tak fungovali, bez bývania spolu. Chodili sme aj na dovolenky lebo som chcela žiť život. Ale keďže ja som prestala iniciovať a snažiť sa niečo vôbec robiť,”. Vzťah upadol. On žije stále v tom, že ísť na kávu a prechádzku s frajerkou a mat občasný sex proste vzťahu stačí. Aj po rokoch. Jemu viac netreba. Viac od života neočakáva. Práveže ho vzťah skôr obmedzuje v návšteve kamošov.
@anonym_autor to bude nejaký ťuťo... A riadny. Ja som s podobným raz dávno chodila, no a ako čítam, ten môj bol slabý odvar. Sekni to. Strácaš s ním čas a najlepšie roky.
@anonym_autor na co ti je taky tutko, hladaj inde.
@anonym_autor A ake su vase spolocne plany co sa tyka manzelstva, pripadne aj deti?
@anonym_autor A ake su vase spolocne plany co sa tyka manzelstva, pripadne aj deti?
@zmrzlinka2021 predtým sme sa otom rozprávali, že chceme spoločnú budúcnosť. On chcel deti, svadbu. Bavili sme sa že predá byt a pôjdeme spolu bývať. Ale časom mi došlo, že to sú iba reči a skutek utek. Nič preto za cely čas neurobil asi čakal, že to zariadim
@zmrzlinka2021 predtým sme sa otom rozprávali, že chceme spoločnú budúcnosť. On chcel deti, svadbu. Bavili sme sa že predá byt a pôjdeme spolu bývať. Ale časom mi došlo, že to sú iba reči a skutek utek. Nič preto za cely čas neurobil asi čakal, že to zariadim
@anonym_autor Prosim ta, ak vniamas, ze s nim nechces prezit zivot - s nim aky je, nie akeho ho chces mat, odid z toho vztahu. Nepredlzuj to zbytocne.
napríklad keď som sa ho dnes spýtala, že prečo ma vlastne volá na kávu a von jeho odpoved bola, že “nemá žiaden špecificky” dôvod. Teda najprv sa opýtal “a nemám?”
Ty si fakt dôkazom toho, ako si mnohé ženy samé dobrovoľne kašlú život. Tak s ním ostaň a toto a este gigantickejšie budeš riešiť aj o 10 rokov. Proste SPOLU NEPASUJETE A NIKDY NEBUDETE. Dospelého človeka neprerobíš. Ale možno iná žena ocení ťuťka. Teba zas schopný muž. Ženy, nemusíte budovať vzťah fakt s každým, s kým sa začnete stretávať a proste to neklape. Nemusia byť žiadne drámy, niekedy sú obaja ľudia dobrí, ale nie pre seba. Za ten čas si mohla na výlete či dovolenke káve stretnúť tvoju krvnú skupinu. Namiesto toho horekuješ nad niečím, čo nikdy nefungovalo a nebude tak ako ty chceš.Venuješ tomu energiu, unikáš tak partnerovi, ktorý by Ti sedel.
@anonym_autor Mne sa to nechce čitať rob to čo chceš ty a stoj si sama za seba nepotrebuješ sa starať o niekoho.
@anonym_autor Práveže ho vzťah skôr obmedzuje v návšteve kamošov = kamošov mam radšej ako Teba. Odpoveď (tvoja): nemám čas strácať čas. Finito. Ende . Ty si aktívna, on pasívny. Protiklady sa síce priťahujú ale v tomto a u Teba nie.
On pochadza z nejakych chudobnych pomerov? Alebo “kulturne chudobnych” pomerov? Toto, co opisujes, som si u takych vsimla. Proste nejak zacali zivot s tym, ze ziadne konicky, ziadna kultura, nic a pokracuju v tom, aj ked si to medzicasom uz povedzme mozu dovolit
On pochadza z nejakych chudobnych pomerov? Alebo “kulturne chudobnych” pomerov? Toto, co opisujes, som si u takych vsimla. Proste nejak zacali zivot s tym, ze ziadne konicky, ziadna kultura, nic a pokracuju v tom, aj ked si to medzicasom uz povedzme mozu dovolit
@anonym_d7b245 dá sa tak povedať. Doma tiež najväčší koníček jeho otca s ktorým vyrastal bolo chodenie po podnikoch. Tak ako doteraz. Starý chodí aj s mladým a jeho kamošmi. Koníčky nemá žiadne. Zevraj pozeranie seriálov je koníček.
@anonym_d7b245 dá sa tak povedať. Doma tiež najväčší koníček jeho otca s ktorým vyrastal bolo chodenie po podnikoch. Tak ako doteraz. Starý chodí aj s mladým a jeho kamošmi. Koníčky nemá žiadne. Zevraj pozeranie seriálov je koníček.
@anonym_autor rozid sa s ním, si mladá, nájdeš iného chlapa, tu len stracas čas, on sa nezmení, videl to doma, tak to robí tiež
@anonym_autor Prepáčte, ale mne vŕta v hlave,ze čo opisujete, či to je vzťah?

@anonym_autor ja som to nedočítala ale tipujem, že máš okolo 30r tiež, najvyšší čas chytiť svoj život do svojich rúk a nepremárniť ho s niekým, komu vlastne na tebe nezáleží -keby áno, snažil by sa. 🙂