Ako zvládnuť žiarlivosť partnerky na expartnerku?
Napisem to strucne.
Situacie napr. Exmanzelka je po operacii, potrebujem s nou poriesit malolete deti na vianoce a sms som zacal. Ahoj, skore zotavenie dalo by sa na štedrý vecer uvolnit deti na hodinku aj ku mne........?
Terajsia partnerka mi hned vytkla preco jej prajem skore zotavenie. Preco to robim, ona je kunmne odmerana, arogantna a ja sa jej nemam pchat do zadku a mam mat svoju cenu.
Alebo, synovi som vravel tichsie aby to nepocula terajsia, mama je v nemocnici. Zavolaj jej. On o tom ani nevedel ze jeho mamu brali do nemocky.
Moja partnerka hned, co urobil Petko ze si ho volal???
A potom z nej vyslo. Nemusis sepkat, ja som pocula ze mu vravis nech sa spyta brata co je s mamou. Zakazdym na uši natiahnute co kto vravi o "nej". Lezie mi to na nervy. Aky mate nazor na to.
Sepkal som lebo viem ako reaguje na nu.
To zelanie zdavia bolo cez ciaru?
Zelat zdravie ma byt cez ciaru? Cez ciaru je robit sceny pre taku vetu. Ex predsa nie je triedny nepriatel. Praveze by ste mali spolu co najlepsie vychadzat. Zelanie zdravia je prejav ucty, nie lasky ci naklonnosti. Ctim si aj ludi, ktori nie su mojou rodinou, aj tym zazelam skore uzdravenie ak zistim, ze su chori.
S takou stihackou by som zit nemohla. Aby si sa bal povedat vlastnemu dietatu, ze jeho matka je v nemocnici? Sepkat aby nepocula - to je co za zivot? Prepac, ale chora ta tvoja terajsia.
Zazelat zdravie komukolvek, kto je chory, je elementarna slusnost.
K terajsej partnerke sa ani netreba vyjadrovat, tolko bude skusat, az Ta prejde trpezlivost.
Ze moj ma tiez byvalu zenu a deti a ani vo sne by mi nenapadlo sa takto spravat k jeho byvalej zene a vlastne ani k nikomu. Toto je vyslovene vypocitave, zlomyselne a maximalne nevhodne spravanie k detom. Som nazoru, ze kazdy dalsi partner by mal byt update, nuz nie stale sa podari. Takyto clovek by nemal v mojom zivote miesto.
Za mna.. je to dost ubohe a trapne. Slusnost je predsa normalna vec. Ta zena sa dost zhadzuje, ked toto riesi a tvoje deti si to tiez casom uvedomia.. Rozvod predsa neznamena dozivotnu nenavist. Je ukazkou zrelosti a urovne byt nad vecou a slusny.
@zyxaxo čítala som to až 2x,lebo som nechápala, co vlastne tvoja terajšia rieši... 🤔😮
No sorry, ale toto je riadne divná reakcia tvojej terajšej. Veď už nič neutralnejsie ako želanie dobrého a rýchleho zotavenia neexistuje, to by som kľudne želala aj človeku, co ledva poznám(ba aj nepoznám) nie ze osobe, ktora je rodičom mojich detí. Však to elementárna slušnosť a ona už navždy je a bude do istej miery súčasť tvojho života, keďže je matka vašich spoločných detí.
A naštvať sa, prečo syn zavolal mame? Toto už je fakt cez čiaru.
Čiže skratke, tvoja sms aj reakcia bola úplne normálna a v poriadku. Reakcia tvojej partnerky (terajšej) je naopak veľmi zvláštna neprimeraná.
@jaskolka nenastvala sa, len prisla ze to pocula a ze nemam dovod sepkat. Lebo to prave vyvolava pochybnosti. To beriem. Ano. Len ja uz sepkam lebo poznam jej reakcie.
Ale prisla ze naco som volal Petka, co urobil. ???
Pritom pocula všetko len ssa tvarila predomnou ze nevie nic.
Načo to je dobre. Skusala co odpoviem ci co.
@zyxaxo želanie zdravia nie je vôbec cez čiaru Ak aj nemáte s ex ktovie aké vzťahy je a bude matkou vašich spoločných deti.Skor sa zamysli,čo za stíhačku si si zavesil na krk.Hadam je normálne aby dieťa vedelo ,že je mama v nemocnici.Nemal si mu to šepkať,ale normálne povedať,aj pred ňou.
nepríjemné čo musíš zažívať. byť na mieste tvojej súčasnej manž. tak sa hanbím a nestarám sa do vzťahov s bývalou ex.
príde mi že žiarli.
@zyxaxo Ale to nie je v poriadku, že to vnímaš tak, že budeš radšej šepkať kvôli obavám z jej reakcií.... No nemusíte sa hneď rozchádzať, keď iné veci sú v poriadku, ale vysvetli jej to slušne, ona to musí prekonať (žiarlivosť, neistotu, obavy), inak môže o teba skôr či neskôr prísť. Na druhej strane niektoré ženy v ideálnom prípade spolu takto vychádzajú dobre, na stranej druhej si niektoré idú oči vyškriabať (povedzme si pravdu 🙂)
@zyxaxo takto to naozaj posobi, ze tvoja terajsia partnerka je sama sebou neista, preto tak reaguje. Ale... mozno jej aj ty sam davas dovod na to, aby tak reagovala. Velmi velakrat je to prave partner, ktory sa nepreniesol z rozchodu, tak si to taha do aktualneho vztahu. Ak bola byvala manzelka ta, ktora odisla a ty ju zvyknes velmi casto vytahovat, nebodaj ju porovnavat s terajsou, tak ja by som sa necudovala, ze aktuálna ma uz mozno z toho pochybnosti. Povedzme si narovinu. Vela muzov, ci zien z nevydarených manzelstiev sa nevedia pozbierat neviem kolke roky a sucasny partner pri nich len trpi. Pritom moze byt sucasny partner ovelaaa lepsi, ako ten minuly, ale tzv. trauma vazba nuti idealizovat si expartnera. Takze ak su jej reakcie neprimerane, chapem, ale ak sam jej davas na to dovod, tak by som sa jej necudovala a ja osobne by som nebola s muzom, ktorý ma potrebu neustale sa pripominat ex, aj ked na neho ta druha strana totalne kasle :D robi to vela ludi 🙂
@zyxaxo položil si otazku: Na čo je to dobre? Rovnakú otázku by si položila väčšina zien: Na čo je to dobre, zatajovat niečo? Vyvoláva to napätie a neistotu u druhého partnera. Skúste byť otvorení voči sebe,chvíľu vydržíš neprimerane reakcie na ex a partnerka by sa mala ukludnit,keď bude vnímať,ze si otvorený a dôveryhodný.
Jeminenky. No tak sa pekne s terajsou partnerkou porozpravaj a narovinu jej povedz,ze ak sa prestane tak utocne spravat tak nemas dovod sepkat. Ak ty citis, ze deti chces vychovavat takto,ze im o mame povies nech je to cokolvek je to tvoje rozhodnutie a ona ako nova partnerka,ktora prisla do vztahu k muzovi s detmi to bud respektuje alebo odide.
Je absolutne jedno ako sa ex sprava ku tebe, to je zase tvoja vec kolko jej dovolis.
Predpokladam,ze si chcel byt na vianoce s detmi, ak by si spravu napisal ako hulvat,tak deti nemas to je jasne. Takze ano,ak deti chces vidiet a byt s nimi poprajes jej skore zotavenie v domienke,ze prave tieto slova matku nalomia a deti ti da. Takze za mna si spravil tak ako si citil a chcel.
@zyxaxo vysvetli Nextke, ze Exke budes obcas pisat a nieso ziaden bulo aby si sa nevedel chovat.
Nie si tak trochu pod papucou? Ako dlho ste spolu? Ja mat niekoho takto dychajuc na krk, tak uz ma asi pobalene, mam uz nieco odzite.
Verim, ze doobeda to bude dieta "pozicane" a ze mate svoatky pekne podelene a ste rodicmi ako sa patri aj ked sa vase cesty rozisli
Terajšia má problém so sebou. Podozrieva Ťa a žiarli. Je ponižujúce skúšať Ťa, či sa priznáš k tomu čo si šepkal. Však dôvera je vo vzťahu dôležitá. Predpokladám, že sa ex rozvádzala s Tebou a myslí si, že by si sa bol ochotný ku nej vrátiť. Buď jej dávaš malo na javo to, že je pre Teba jediná, alebo má ona problém so sebavedomím a bude Ti robiť dusno aj keby si sa rozkrájal pre ňu.

Tvoja byvala zena uz navzdy bude sucastou tvojho noveho vztahu skrz deti. Na plnu hubu by som to vysvetlila terajsej partnerke, pokial to nechape. A vobec by som nesepkala s detmi, je to ich mama. A to ti hovorim ako nova manzelka. A zelanie nebolo cez ciaru, aspon jeden z vas nech si udrzi uroven, rozum a slusnu komunikaciu. U nas sa tiez muz snazi, uz skrz tie deti