icon

Ako zvládnuť zistenú neveru vo fungujúcom vzťahu?

gambitas
19. jún 2025

Pred viac ako rokom som však nadobudol podozrenie, že partnerka udržiava intímne kontakty s inými mužmi. V snahe potvrdiť alebo vyvrátiť tieto obavy som – aj keď si uvedomujem etickú problematickosť takéhoto postupu – nahliadol do jej mobilu. V Icloude som objavil viaceré erotické a explicitné fotografie a videá, ktoré jednoznačne poukazovali na jej neveru. Väčšina týchto materiálov bola dôkladne ukrytá aby som sa k nim ľahko nedostal

O tomto zistení partnerka doposiaľ nevie. Situáciu v sebe nesiem už dlhší čas a spôsobuje mi duševné harakiri. Na vonok sa mi väčšinou darí emócie zvládať, no občasné výkyvy nálady sú zrejmé aj pre ňu. Paradoxne, náš každodenný vzťah pôsobí stále láskavo – zachoval si emocionálnu aj fyzickú blízkosť. Aj to je dôvodom, prečo som sa doposiaľ nerozhodol vzťah ukončiť.

Zároveň však pociťujem, že takto ďalej fungovať nedokážem. Rád by som partnerke dal najavo, čo som zistil, ako ma to ovplyvnilo a ako ma to trápi. Nie ako formu pomsty, ale ako pokus o otvorené a úprimné vyjasnenie situácie. Nie som si však istý, ako k tomu pristúpiť tak, aby som zachoval vlastnú dôstojnosť a zároveň konal rozvážne.

Strana
z5
veklipo
19. jún 2025

No neviem, uprimne, na mna si moc "teoreticky". Nevera je zla. Neexistuje na nu ospravedlnenie. Hrabanie sa v icloude tiez nie je v poriadku. Som v manzelstve 15r, presla som si roznymi fazami, ale uplny zaklad fungujuceho vztahu je, ze neporusujeme elementarne pravidla - nepodvadzam, neklamem, nehrabem sa v osobnych veciach, radsej sa spytam.
Dostojne a rozvazne by bolo si to uvodemit a zial tento vztah ukoncit;

januska12323
19. jún 2025

😳 Ona posielala fotky a spávala s x mužmi a ty nevieš čo máš robiť? Aký fungujúci vzťah keď je prelietavá? Nehovor mi, že s ňou chceš ostať a čakať kedy čo chytíš.

deti95060810
19. jún 2025

určite to v sebe dlho nedus, lebo len ty nato doplatíš ....
treba povedať a uvidíš ako zareaguje a hlavne čo navrhuje ako ďalej vo vzťahu...

huxy
19. jún 2025

Nevera a fungujúci vzťah mi akosi vôbec nejde dokopy

srbskalizzy
19. jún 2025

Chlape, ve fungujucem vztahu, nevera nema miesto.
Nevera znamena ze vztah nieje fungujuci.

gambitas
autor
19. jún 2025
@veklipo

No neviem, uprimne, na mna si moc "teoreticky". Nevera je zla. Neexistuje na nu ospravedlnenie. Hrabanie sa v icloude tiez nie je v poriadku. Som v manzelstve 15r, presla som si roznymi fazami, ale uplny zaklad fungujuceho vztahu je, ze neporusujeme elementarne pravidla - nepodvadzam, neklamem, nehrabem sa v osobnych veciach, radsej sa spytam.

@veklipo nikdy som nemal potrebu hrabať sa tam kde nemusím a nepatrím medzi žiarlivé typy..

gribka1
19. jún 2025

A kedy to stíha? Má priestor na neveru, či je to formou online?

gambitas
autor
19. jún 2025
@huxy

Nevera a fungujúci vzťah mi akosi vôbec nejde dokopy

@huxy mali a máme svoje problémy ako všetci majú v každom vzťahu. Keby som o tom nevedel tak by som ani nepovedal že je v tom zapletený niekto druhý..

pasomnica
19. jún 2025

Tak jako ona ťa podvádza a ty tomu hovoríš fungujúci vzťah? A ešte s ňou spávaš popritom ako ona chrápe ktovie s kým? To sa ti nehnusí?

gambitas
autor
19. jún 2025
@gribka1

A kedy to stíha? Má priestor na neveru, či je to formou online?

@gribka1 no. V mojej práci veľa cestujem do zahraničia. A máme každý svoje vlastné bývanie a sme aj obaja ekonomicky nezávislí..

sova7
19. jún 2025

1. Nevera sa rieši s nevernikom nie na koníku. 2. Vzťah kde su takéto tajomstvá a iné vzťahy nie je funkčný ani fungujúci. 3. Niekedy skôr ako si diagnostikujeme depresiu je fajn sa pozrieť s kým žijeme a či nefunguje podobne ako stará muka v špajzi. Ja som ju vyhodila a mole zmizli. 4. Je dosť možné že ak začneš štýlom videl som to a tamto v tvojom mobile budes za zlého ty ľudia radi hádžu problém na druhého. Ale ozaj máš len moznost odísť , pohovoriť si o tom alebo sa tváriť že je všetko ok. Ale žeby človek zásadne menil svoje nastavenie mi realne nepríde dospely človek vie čo robí a keď mu je fuk ze tým môže ublížiť inému a ohroziť vzťah je tam ešte co vysvetlovat?

gambitas
autor
19. jún 2025
@pasomnica

Tak jako ona ťa podvádza a ty tomu hovoríš fungujúci vzťah? A ešte s ňou spávaš popritom ako ona chrápe ktovie s kým? To sa ti nehnusí?

@pasomnica viem presne s kým spí poznám toho človeka osobne. Poznám aj jeho ženu a dve dcéry..

huxy
19. jún 2025
@gambitas

@huxy mali a máme svoje problémy ako všetci majú v každom vzťahu. Keby som o tom nevedel tak by som ani nepovedal že je v tom zapletený niekto druhý..

@gambitas ale tú neveru si už zistil, takže už to nemôžeš nazývať fungujúcim vzťahom 🤷🏼‍♀️

gambitas
autor
19. jún 2025
@sova7

1. Nevera sa rieši s nevernikom nie na koníku. 2. Vzťah kde su takéto tajomstvá a iné vzťahy nie je funkčný ani fungujúci. 3. Niekedy skôr ako si diagnostikujeme depresiu je fajn sa pozrieť s kým žijeme a či nefunguje podobne ako stará muka v špajzi. Ja som ju vyhodila a mole zmizli. 4. Je dosť možné že ak začneš štýlom videl som to a tamto v tvojom mobile budes za zlého ty ľudia radi hádžu problém na druhého. Ale ozaj máš len moznost odísť , pohovoriť si o tom alebo sa tváriť že je všetko ok. Ale žeby človek zásadne menil svoje nastavenie mi realne nepríde dospely človek vie čo robí a keď mu je fuk ze tým môže ublížiť inému a ohroziť vzťah je tam ešte co vysvetlovat?

@sova7 nehľadám riešenie.. Skôr sa tu snažím získať skúsenosti od druhích, kým sa rozhodnem akým spôsobom to poriešiť..

gribka1
19. jún 2025
@gambitas

@gribka1 no. V mojej práci veľa cestujem do zahraničia. A máme každý svoje vlastné bývanie a sme aj obaja ekonomicky nezávislí..

@gambitas No tak celkovo máte taký vzťah, že asi je jej s tebou dobre, ale nestačí jej to. A aké sú ďalšie znaky toho, že ťa podvádza, okrem tých fotiek? Aby si sa mohli otvorene porozprávať, tak musíš mať aj iné dôvody, debata, že pozrel som ti mobil asi bude viesť hneď ku koncu.

enmery
19. jún 2025
@veklipo

@veklipo Myslíš, že keď sa on spýta, neverím, že neverník povie áno, tam a tam som riešila podvádzala som Ťa/podvádzam. Nikdy. Človek je doslova odkázaný na blbú náhodu ako sa to dozvie alebo proste hľadá. Neosravedlňujem, ale je to fakt.
Autor, keďže si z toho mimo, asi nemáte dohodu o otvorenom.vztahu. Mimo nevery, ako sa dá veriť v čomkoľvek človeku,ktorý Ti dlhodobo klame do očí? Zvlášť ak ste obaja nezávislí od seba, nežijete spolu,nemáte deti. A ty sa jej ešte bojíš opýtať? Lebo nechceš narušiť vás vzťah otázkou.No ešteže ona ho nenarúša klamstvom a inými mužmi. Evidetne máte iné predstavy a potreby vo vzťahu.

gribka1
19. jún 2025
@gambitas

@pasomnica viem presne s kým spí poznám toho človeka osobne. Poznám aj jeho ženu a dve dcéry..

@gambitas Tak ponúkni spoločný čas s nimi a vami. Uvidíš reakciu. Ináč neviem, ak si si istý, čo vlastne riešiš? Koniec a hotovo, tebe z toho nie je zle, že dvaja s ňou chrápete a ešte ho poznáš?

enmery
19. jún 2025

A mimochodom, báť sa komunikovať vo vzťahu aj o niečom ťažkom, je určite znakom všetkého možného, ale nie funkčného vzťahu. To by si sa mal uvedomiť.

gambitas
autor
19. jún 2025
@gribka1

@gambitas No tak celkovo máte taký vzťah, že asi je jej s tebou dobre, ale nestačí jej to. A aké sú ďalšie znaky toho, že ťa podvádza, okrem tých fotiek? Aby si sa mohli otvorene porozprávať, tak musíš mať aj iné dôvody, debata, že pozrel som ti mobil asi bude viesť hneď ku koncu.

@gribka1
Ako som napísal. Funguje úplne normálne (nehovorím že je úplne ružové) a v našej bubline sme považovaný za zohratú dvojicu. Máme obaja blízko k pädesiatke takže nie sme úplne mladí.

dskjhfdlkdjhl
19. jún 2025
@gambitas

@gambitas Aku mas predstavu o fungujucom vztahu? Lebo to, co popisujes, je na hony od fungujuceho vztahu vzdialene.

ukgirls
19. jún 2025

1) nemate fungujuci vztah 2) nemiluje ta - ak ano nespala by s inymi 3) najdolezitejsie vo vztahu je dovera-tu v nej uz nemas 4 ) dusit to v sebe a nevediet sa porozpravat je dalsi nklinec do hrobu vasho "vztahu" 5) musis jej to povedat a musite si to vyrozpravat = bud jej odpustit a budes nadalej naivny alebo sa posunies dalej so zenou co si ta bude vazit

gambitas
autor
19. jún 2025
@enmery

A mimochodom, báť sa komunikovať vo vzťahu aj o niečom ťažkom, je určite znakom všetkého možného, ale nie funkčného vzťahu. To by si sa mal uvedomiť.

@enmery
Tam je ten problém.. Že nie som pripavený ju stratiť.

gambitas
autor
19. jún 2025
@enmery

@enmery preto píšem sem.. Pre iné názory.. Nemám problem diskutovať o ťažkých veciach. Ale každý má niekde slabé stránky..

enmery
19. jún 2025
@gambitas

@enmery
Tam je ten problém.. Že nie som pripavený ju stratiť.

@gambitas Tak ju nestrať a tvár sa ďalej, že je všetko ok. Problém je tým pádom vyriešený...

gambitas
autor
19. jún 2025
@gribka1

@gambitas Tak ponúkni spoločný čas s nimi a vami. Uvidíš reakciu. Ináč neviem, ak si si istý, čo vlastne riešiš? Koniec a hotovo, tebe z toho nie je zle, že dvaja s ňou chrápete a ešte ho poznáš?

@gribka1 ale je mi z toho nepríjemne. Preto to tu preberám. Keď sa rozhodnem pre definitívny krok, tak s tým musím byť úplne stotožnený. Aj za cenu straty celého vzťahu.

sova7
19. jún 2025

Vie že ju nechceš stratiť? Nežijete spolu si často preč. Možno keď to nemáte vydiskutovane a nevie na čom je hľadá ďalej. Príde mi to ako taký "veselý" vzťah nie fungujúci

gambitas
autor
19. jún 2025
@huxy

@gambitas ale tú neveru si už zistil, takže už to nemôžeš nazývať fungujúcim vzťahom 🤷🏼‍♀️

@huxy okrem tej nevery...Keď mal človek 20 tak sa to riešilo oveľa jednoduchšie.

gambitas
autor
19. jún 2025
@enmery

@veklipo Myslíš, že keď sa on spýta, neverím, že neverník povie áno, tam a tam som riešila podvádzala som Ťa/podvádzam. Nikdy. Človek je doslova odkázaný na blbú náhodu ako sa to dozvie alebo proste hľadá. Neosravedlňujem, ale je to fakt.
Autor, keďže si z toho mimo, asi nemáte dohodu o otvorenom.vztahu. Mimo nevery, ako sa dá veriť v čomkoľvek človeku,ktorý Ti dlhodobo klame do očí? Zvlášť ak ste obaja nezávislí od seba, nežijete spolu,nemáte deti. A ty sa jej ešte bojíš opýtať? Lebo nechceš narušiť vás vzťah otázkou.No ešteže ona ho nenarúša klamstvom a inými mužmi. Evidetne máte iné predstavy a potreby vo vzťahu.

@enmery máš pointu.

gribka1
19. jún 2025
@gambitas

@gribka1 ale je mi z toho nepríjemne. Preto to tu preberám. Keď sa rozhodnem pre definitívny krok, tak s tým musím byť úplne stotožnený. Aj za cenu straty celého vzťahu.

@gambitas Takže si ochotný to tolerovať, lebo odpustiť môžeš niečo, čo ju mrzí. A mrzí ju to vôbec? Možno sa milujú, ale nechcú zničiť vzťahy, rodiny.

gambitas
autor
19. jún 2025
@gribka1

@gambitas Takže si ochotný to tolerovať, lebo odpustiť môžeš niečo, čo ju mrzí. A mrzí ju to vôbec? Možno sa milujú, ale nechcú zničiť vzťahy, rodiny.

@gribka1 tiež som nad tým rozmýšľal.

Strana
z5