icon

Ako zvládnuť zistenú neveru vo fungujúcom vzťahu?

gambitas
19. jún 2025

Pred viac ako rokom som však nadobudol podozrenie, že partnerka udržiava intímne kontakty s inými mužmi. V snahe potvrdiť alebo vyvrátiť tieto obavy som – aj keď si uvedomujem etickú problematickosť takéhoto postupu – nahliadol do jej mobilu. V Icloude som objavil viaceré erotické a explicitné fotografie a videá, ktoré jednoznačne poukazovali na jej neveru. Väčšina týchto materiálov bola dôkladne ukrytá aby som sa k nim ľahko nedostal

O tomto zistení partnerka doposiaľ nevie. Situáciu v sebe nesiem už dlhší čas a spôsobuje mi duševné harakiri. Na vonok sa mi väčšinou darí emócie zvládať, no občasné výkyvy nálady sú zrejmé aj pre ňu. Paradoxne, náš každodenný vzťah pôsobí stále láskavo – zachoval si emocionálnu aj fyzickú blízkosť. Aj to je dôvodom, prečo som sa doposiaľ nerozhodol vzťah ukončiť.

Zároveň však pociťujem, že takto ďalej fungovať nedokážem. Rád by som partnerke dal najavo, čo som zistil, ako ma to ovplyvnilo a ako ma to trápi. Nie ako formu pomsty, ale ako pokus o otvorené a úprimné vyjasnenie situácie. Nie som si však istý, ako k tomu pristúpiť tak, aby som zachoval vlastnú dôstojnosť a zároveň konal rozvážne.

gribka1
19. jún 2025
@gambitas

@gribka1 tiež som nad tým rozmýšľal.

@gambitas Mne to príde celkom pravdepodobné. Akurát nie je isté, či to cíti len ona alebo obaja.

gambitas
autor
19. jún 2025
@sova7

Vie že ju nechceš stratiť? Nežijete spolu si často preč. Možno keď to nemáte vydiskutovane a nevie na čom je hľadá ďalej. Príde mi to ako taký "veselý" vzťah nie fungujúci

@sova7 aj keď Nebývame spolu sme spoločne zažili fantastické veci. Nikdy sme nemuseli riešiť ekonómiu.. Mohli sme chodiť kam sa nám zachcelo. Mať ten kvalitný čas spolu čo je nemožný pre obyčajne fungujúcu rodinu... No to je jedno.

januska12323
19. jún 2025
@gambitas

@gambitas ako to vyriešiš si musíš povedať sám. Ja si neviem predstaviť, že by som s takým človekom dokázala spať ďalej. Ako kamarátku ju stratiť nemusíš,ani spolu nebývate tak sa pre teba veľa nezmení.

gambitas
autor
19. jún 2025
@januska12323

😳 Ona posielala fotky a spávala s x mužmi a ty nevieš čo máš robiť? Aký fungujúci vzťah keď je prelietavá? Nehovor mi, že s ňou chceš ostať a čakať kedy čo chytíš.

@januska12323 viem čo mám robiť.. Len ešte tomu dávam poslednú šancu pred krokom ktorý sa nedá vrátiť späť..

enmery
19. jún 2025
@gambitas

@gambitas Pozri, fungujúci vzťah nemáš. Vo fungujúcomvzťahu sa môžeš opýtať čokoľvek,povedať zistenie a dostaneš odpoveď.
Možno je jej charakter ohybný ako u slovenského politika,možno jej niečo chýba,možno nevie na čom je u Teba, možno sa s tým mužom ľúbia,ale kvôli jeho deťom to riešia takto-kopec možností. Takže pokiaľ nie si schopný túto tému otvoriť, musí Ťa to buď prestať trápiť alebo si skončil. Psychicky Ťa to zničí. Sú typy, ktoré nemajú problém s neverou partnera, ale väčšinou majú medzi sebou úprimne otvorene odkomunikované. Ty píšeš,čo píšeš, takže evidetne Ti to až tak ok nepríde a nie si s tým stotožnený. Tu Ti nikto z nás nedá odpoveď-len ona.

gambitas
autor
19. jún 2025
@deti95060810

určite to v sebe dlho nedus, lebo len ty nato doplatíš ....
treba povedať a uvidíš ako zareaguje a hlavne čo navrhuje ako ďalej vo vzťahu...

@deti95060810 len to podať tak aby jej nedošlo, že som sa hrabal v mobile..

gambitas
autor
19. jún 2025
@januska12323

😳 Ona posielala fotky a spávala s x mužmi a ty nevieš čo máš robiť? Aký fungujúci vzťah keď je prelietavá? Nehovor mi, že s ňou chceš ostať a čakať kedy čo chytíš.

@januska12323 spala len z jedným..

anajka266
19. jún 2025

Vztah bez spolocneho byvania, uz vyssi vek, ty často preč… no to maloktora zena povazuje za fungujuci vztah.. to je mozno fungujuci spolocny cas, ale nie oddanost aj mimo toho..

huxy
19. jún 2025
@gambitas

@huxy okrem tej nevery...Keď mal človek 20 tak sa to riešilo oveľa jednoduchšie.

@gambitas fungujúci...okrem tej nevery 🤦‍♀️
Nikdy by som nebola s človekom, ktorý má "vzťah" ešte s niekým iným. Maj trochu hrdosti a váž si sám seba.

gambitas
autor
19. jún 2025
@enmery

@gambitas Pozri, fungujúci vzťah nemáš. Vo fungujúcomvzťahu sa môžeš opýtať čokoľvek,povedať zistenie a dostaneš odpoveď.
Možno je jej charakter ohybný ako u slovenského politika,možno jej niečo chýba,možno nevie na čom je u Teba, možno sa s tým mužom ľúbia,ale kvôli jeho deťom to riešia takto-kopec možností. Takže pokiaľ nie si schopný túto tému otvoriť, musí Ťa to buď prestať trápiť alebo si skončil. Psychicky Ťa to zničí. Sú typy, ktoré nemajú problém s neverou partnera, ale väčšinou majú medzi sebou úprimne otvorene odkomunikované. Ty píšeš,čo píšeš, takže evidetne Ti to až tak ok nepríde a nie si s tým stotožnený. Tu Ti nikto z nás nedá odpoveď-len ona.

@enmery máš tam pointu v čom píšeš. Nejaká tá jedna nevera by ma nerozhádzala. Preto som aj vyčkával ako sa to všetko bude vyvíjať. Videl som ľudí čo sa rozišli a bolo právo na ich strane a predsa sa z toho dostávali celé roky aby boli schopní fungovať..

gambitas
autor
19. jún 2025
@enmery

@enmery nehľadám tu odpoveď, hľadám tu skôr skúsenosti a názory iných... To mi hádam pomôže preniesť sa cez tu emocionálnu väzbu a spraviť ten krok ktorý bude pre mňa správny

gambitas
autor
19. jún 2025
@enmery

@veklipo Myslíš, že keď sa on spýta, neverím, že neverník povie áno, tam a tam som riešila podvádzala som Ťa/podvádzam. Nikdy. Človek je doslova odkázaný na blbú náhodu ako sa to dozvie alebo proste hľadá. Neosravedlňujem, ale je to fakt.
Autor, keďže si z toho mimo, asi nemáte dohodu o otvorenom.vztahu. Mimo nevery, ako sa dá veriť v čomkoľvek človeku,ktorý Ti dlhodobo klame do očí? Zvlášť ak ste obaja nezávislí od seba, nežijete spolu,nemáte deti. A ty sa jej ešte bojíš opýtať? Lebo nechceš narušiť vás vzťah otázkou.No ešteže ona ho nenarúša klamstvom a inými mužmi. Evidetne máte iné predstavy a potreby vo vzťahu.

@enmery máme výborný sex máme spoločne záľuby ekonomicky sme si rovnocenní ani jeden z nás nechce deti a som si vedomý že taká partnerka sa len tak ľahko nenájde. A tá časová investícia a sociálna.. O tom už nehovorím. Keby to bola milenka tak sem ani nepíšem.. Môžem navrhnúť otvorený vzťah... Nemám problem nájsť si niekoho na sex.. To je to najľahšie... Ale ten celý balíček. A tie city.. To je problém

sova7
19. jún 2025
@gambitas

@enmery máme výborný sex máme spoločne záľuby ekonomicky sme si rovnocenní ani jeden z nás nechce deti a som si vedomý že taká partnerka sa len tak ľahko nenájde. A tá časová investícia a sociálna.. O tom už nehovorím. Keby to bola milenka tak sem ani nepíšem.. Môžem navrhnúť otvorený vzťah... Nemám problem nájsť si niekoho na sex.. To je to najľahšie... Ale ten celý balíček. A tie city.. To je problém

@gambitas mne to príde ako taký trochu lepší vzťah na sex ak ste o tom spolu nehovorili ma čom s tebou je môže to brat tak že je to vzťah iba na zábavu ale mne by takýto akože vzťah ruka hore zábava užívanie dlhodobo nestačil zážitky a sex nie sú všetko. Keď k nej nieco cítiš preco ti stačí takýto v podstate vzťah na diaľku? Ty sa niecoho viac bojis?

gribka1
19. jún 2025

Vieš čo? Ak je to také super, požiadaj ju o ruku....

gambitas
autor
19. jún 2025
@enmery

@gambitas Tak ju nestrať a tvár sa ďalej, že je všetko ok. Problém je tým pádom vyriešený...

@enmery to som rok skúšal. Ale zrejme to už viac nedám tak budem musieť prejsť do druhej fázy.

gambitas
autor
19. jún 2025
@gribka1

Vieš čo? Ak je to také super, požiadaj ju o ruku....

@gribka1 😂 to by určite neodmietla.. Možno v tom je problém, že chcem svoju nezávislosť a vernosť v jednom balíčku.

gribka1
19. jún 2025
@gambitas

@gribka1 😂 to by určite neodmietla.. Možno v tom je problém, že chcem svoju nezávislosť a vernosť v jednom balíčku.

@gambitas Si si istý? Myslela som, že sa nejako prezradí týmto. No teda, ak by súhlasila ...

mogaa
19. jún 2025

@gambitas ide o to čo si ty schopný akceptovať....ak by išlo o pošmyknutie raz dva krát - ok stane sa a dá sa odpustiť...ale najskôr si ty ujasni či chceš v takomto vzťahu pokračovať.....to nebola jedna známosť ani jednorázové zlyhanie.....

enmery
19. jún 2025
@gambitas

@gambitas Predpokladám, že si úspešný. Asi vieš, že ten úspech a peniaze neprišli vďaka tomu, že si s niekym nevedel komunikovať. Máš okolo 50 +/-. Keby si s tým bol v pohode a ty spával inými, ok. Ale Teba to trápi. Bohvie, čo má ona v hlave. Pretože komunikácia akosi u vás viazne. Chodíte obaja okolo problému namiesto toho ho pomenovať. Ešte sa nikdy nič nezlepšilo ignorovaním problému-paradoxne sa na to postupne nabalí viac vecí, dokonca aj také, ktoré by inak boli ok. Fakt máš strach strácať čas?Namiesto rozhovoru s ňou? Ktorý by prakticky možno zranil, ale definitívne by zodpovedal Tvoje nekonečné otázky v hlave.

cafelatte
19. jún 2025

Tak partnerka spravi mega pruser a ty sa bojíš priznať, ze si jej pozrel mobil...máš to zle nastavene, ona je problém nie ty. Načo marnis roky s niekym kto k tebe prechovava falošnú účtu?

gambitas
autor
19. jún 2025
@gribka1

@gambitas No tak celkovo máte taký vzťah, že asi je jej s tebou dobre, ale nestačí jej to. A aké sú ďalšie znaky toho, že ťa podvádza, okrem tých fotiek? Aby si sa mohli otvorene porozprávať, tak musíš mať aj iné dôvody, debata, že pozrel som ti mobil asi bude viesť hneď ku koncu.

@gribka1má takú ženskú aplikáciu.. Kde si píše všetko intímne, svoje dni, ženské veci, píše si tam aj intímne styky a tam som zistil že mi bola neverná.. Mala tam zapísané chránené styky v dni keď som nebol doma... Dokoca som aj videl v záznamoch či mala orgazmus používala sexuálne hračky alebo nie..

gribka1
19. jún 2025
@gambitas

@gribka1má takú ženskú aplikáciu.. Kde si píše všetko intímne, svoje dni, ženské veci, píše si tam aj intímne styky a tam som zistil že mi bola neverná.. Mala tam zapísané chránené styky v dni keď som nebol doma... Dokoca som aj videl v záznamoch či mala orgazmus používala sexuálne hračky alebo nie..

@gambitas A toto si si zamiloval? To obaja ste takí čudní, či len ona😂

gambitas
autor
19. jún 2025
@huxy

@gambitas fungujúci...okrem tej nevery 🤦‍♀️
Nikdy by som nebola s človekom, ktorý má "vzťah" ešte s niekým iným. Maj trochu hrdosti a váž si sám seba.

@huxy ešte nevie čo ja viem. Tak hrdosť aspoň navonok je zachovaná.. Ale čo sa mňa týka.. Tak idem brutálne proti sebe.. A zrejme už to aj tak ďalej nejde. Keď som písal sem.

huxy
19. jún 2025
@gambitas

@gambitas no počkať, ty chceš svoju nezávislosť, z opísaného sa mi zdá, že s ňou nechceš bývať, ani si ju vziať. A chceš aby ti bola verná.
Pre mňa na neveru nie je nikdy žiadne ospravedlnenie. Len si myslím, že jej ponúkaš menej, než by chcela, potrebovala. Ťažko ti radiť.
Lebo ja by som nebola ani s neverníkom, ale ani s človekom, ktorý to so mnou nemyslí vážne 🤷🏼‍♀️

Na to, že maš svoj vek, nevieš čo je hrdosť.

rejka7
19. jún 2025
@gambitas

@huxy ešte nevie čo ja viem. Tak hrdosť aspoň navonok je zachovaná.. Ale čo sa mňa týka.. Tak idem brutálne proti sebe.. A zrejme už to aj tak ďalej nejde. Keď som písal sem.

@gambitas autor, máš pravdu, žena čo si vedie denník o stykoch s mužmi, či používala hračky a s kým mala orgazmus len tak ľahko nenájdeš. Myslím, že len ty si myslíš, že máš s ňou exkluzívny vzťah. 🤔

sova7
19. jún 2025
@rejka7

@gambitas autor, máš pravdu, žena čo si vedie denník o stykoch s mužmi, či používala hračky a s kým mala orgazmus len tak ľahko nenájdeš. Myslím, že len ty si myslíš, že máš s ňou exkluzívny vzťah. 🤔

@rejka7 🤣divný obidvaja aký išiel takú nasiel

gambitas
autor
19. jún 2025
@huxy

@gambitas no počkať, ty chceš svoju nezávislosť, z opísaného sa mi zdá, že s ňou nechceš bývať, ani si ju vziať. A chceš aby ti bola verná.
Pre mňa na neveru nie je nikdy žiadne ospravedlnenie. Len si myslím, že jej ponúkaš menej, než by chcela, potrebovala. Ťažko ti radiť.
Lebo ja by som nebola ani s neverníkom, ale ani s človekom, ktorý to so mnou nemyslí vážne 🤷🏼‍♀️

Na to, že maš svoj vek, nevieš čo je hrdosť.

@huxy každý z nás býva v inom štáte, takže bývanie spolu v ešte produktívnom veku nie je alternatívou... To nám bolo jasné už od začiatku.. Na druhej strane mám nadštandartne možnosti byť s nou, sadnúť do lietadla každý mesiac prípadne byť mesiac voľný cez rok môžem byť aj 100 pracovných dní mimo čo si nemôže dovoliť bežný človek.. Ani ona nie. za tich osem rokov čo sme spolu to fungovalo.... Inak by sa náš vzťah rozpadol oveľa skôr.

gambitas
autor
19. jún 2025
@sova7

@rejka7 🤣divný obidvaja aký išiel takú nasiel

@sova7
@sova7 to áno.. Nemali sme to štandartné.. Ale fungovalo kým to neprestalo fungovať.. Ale to nemáš ani záruku v normálnych a papierovo lepších vzťahoch

gambitas
autor
19. jún 2025
@rejka7

@rejka7 keby som si to myslel.. Tak sem asi nepíšem. Či?

gribka1
19. jún 2025

Váš vzťah je obojstranne výhodný. Stavím sa, že ona si myslí, že bokovečky máš aj ty😂, Všetko to super popisuješ, len nerozumiem, prečo ti na tom tak záleží, že môže mať len teba. Máte tak špecifický vzťah, že zbytočne si do toho rýpal. Keď vám už nebude chýbať sex, budete super pár na dôchodku.