Ako zvládnuť zlé vzťahy so svokrou počas tehotenstva?
Dobrý večer prajem,
musím sa vyventilovať lebo mi drbne z toho celého. To každá má svokru ježibabu? Ani neviem ako začať, taká som vytočená proste. S manželom bývame u svokrovcov, finančná situácia nám zatiaľ inak nedovolí. Hľadáme si vlastne bývanie. Vzťahy medzi nami a svokrovcami sú relatívne ok. Ja som kľudná povaha nemám rada konflikty väčšinou som ticho a nech si hovoria čo chcú. No aj môj pohár už pretiekol. Pred týždňom cca som zistila, že som tehotná. S manželom sme sa tešili a prišlo na oznamovanie rodine. Komentáre jeho matky ma úplne dostali. Že načo nám je ďalšie dieťa, to nevieme čo robíme. Veď máte malé dieťa (dcéra má 3 roky). Bo jej je ľúto malej bo už bude odstavená. Normálne som po týchto slovách ostala ako obarená. Manžel sa hneď ohradil, že to ako rozpráva. Tehotenstvo mám od začiatku rizikové a pred včerom som skoro potratila. Po príchode domov to už zaklincovala. Bo len problémy so mnou a tam degesky ciganky v 14 rodia jak nič. Nie aby ju zaujímalo, či je dieťa v poriadku ale to ju sere že je to rizikové a teda musím oddychovať. Po tomto tu u mňa klesla na úplne dno. Pohádali sme sa a samozrejme robí naprieky, len odídem z miestnosti hneď na mňa nadáva a ohovára ma. O domácnosť sa staráme rovnako, každá niečo robí. Samozrejme teraz robí všetko možné, len aby ukázala a mohla povedať, že ona robí všetko doma a nikto nič nerobí, len ona. A ju všetko boli, lebo toto robila a toto robila a hento. Sak nikto jej nehovorí aby robila. Ignorujem ju daj robí, šak keď sa ľúbi tak sťažovať. Proste nechápem, aby to 60 ročná ženská robila tehotnej žene zle. Dobre pri tom vie, že mám zdravotné problémy. Ta nie aby tam pomohla vnučku zobrala aby som si oddýchla ale naprieky robiť a psychické vydieranie. Ja ani neviem ako na také reagovať, mňa takto rodičia nevychovali. Moja mamka ma krásny vzťah s babkou. Takže ja takéto intrigy neovládam. Ako by ste to riešili? Skôr sa bojím, že ten psychický teror ublíži bábätku.
Ak ste to dočítali celé ďakujem Vám.
mmá. Le
Pride mi ze v obeti ste vy... skuste ocenit, co pre vas robi, uznat jej to-uprimne.
Povedzte jej ako sa vas niektore veci dotknu namiesto hadky.
Viem,narocne to je spravne komunikovat bez hadok.
Na to ale musia obe strany dozriet,az sa aj pocuju.
Ak sa vas dotkne nejaka jej poznamka-je to len jej pohlad a sposob vyjadrovania na svet...nie na vas. Vas sa to dotkne,lebo citite-krivdu,zradu?
Vstupte si do jej situacie a mozno prestanete sa brat,ktorej niekto skodi Vam.
Nema nahodou aj ona v niecom pravdu?
Uz len to, ze byvate u nej-poskytla Vam strechu nad hlavou. Cenite si to?
A to,ze mate 3r.rozdiel je vhodne na dalsie dieta,ale skuste radsej pouvazovat ako si zabezpecite si svoje hoci male.
Ked si napísala,že o domace práce sa delite rovnako, tak dedukujem, že to nie je dom s dvomi bytovými jednotkami, ale ste tam narvany v JEJ dome, JEJ kuchyni, obývačke atď. Nemáte na vlastné bývanie a namiesto toho aby si šla do práce,ste si spravili ďalšie dieťa. A to ze sa odstahujete sa odsúva do zabudnutia. Ale svokra je ježibaba. Zasratou metlou by som Vas hnala. A tvoj muz je co za chlapa keď pre svoju takmer štvorčlennu rodinu nevie zabezpečiť ani bývanie?
Deti som mala neskoro. Prvé až keď sme mali vlastný 3 - izbový byt. Mať dieťa v 2 - izbovom som sa neodvážila. Druhé sme mali po 8. rokoch, keď sme mali už 4 - izbový, aby každé malo svoju izbu. A keď sme sa nasťahovali do domu, mali sme tretie. A to prešlo ďalších 9 rokov. Takže sme ich kvôli bývaniu mali v rozpätí 17 rokov. Deti potrebujú svoj priestor a pohodu.
Ja som zastancom toho, ze dieta vychovava cela dedina. To az industrializacia spolocnosti vyhnala mlade rodiny do izolacie... Autorka, nevieme ale viac o vasej situacii, ci mate svoje poschodie u rodicov, alebo ci sa tlacite v 3-izbaku so spolocnou kupelnou? Tazko povedat z toho mala informacii, ci svokra je z tych (ako vacsina diakutujucich), co razia teoriu - ja som si poradila sama, tak si porad aj ty, alebo ci su pomery naozaj take stiesnene (ak ste v byte) a tam prislo to dieta extremne nevhod. Kazdopadne vztahy su nastrbene, musite aj s dietatom vypadnut. Ci k tvojim rodicom, ci do podnajmu, ci rychlejsie poriesit svoje...
Ja mam nato sj iný pohľad.Tiež sme ostali pri svokrovcoch ,Ale urobili sme pristavbu a mame vlastne byvanie.Žiaľ moja svokra mi este pred narodením najstaršej dcery povedala,že nech di nemyslim ,že mi bude deti stražiť.Zarazilo ma ,nie to čo povedsla,sle ako.Vždy sa da krajsie a s uctou komunikovat.Nikdy mi ich nestražía,lebo som jej to nedovolila kedze sa ukazslo,že pila.No a zneprijemnovala mi život ako sa len dalo.No teraz je odkazaná na nas keďže už je stara chorá.Teraz ma tvoja svokra silne reči,no nemysli do buducnosti keď vas bude potrebovať.
Autorka ľutujem ťa...tak sa do teba pustili.
Otázka znie, ako si svokra vychovala syna ? Čakala na zázrak, že syna ok sa k neveste prisťahuje ?
Syn pri tom nebol, keď otehotnela ?
Do vzťahu s chlapom s takouto matkou s tým že by som musela s nou aj byvat by som nešla. Iná nebude a žiadny chlap by mi za ten psycho teror a stresy v živote nestal. Čím skôr sa odstahovat a odstrihnúť ju a žiadny kontakt. Iné nepomôže

Ahoj, odstahujte sa. Co najrychlejsie ked je teraz taka tak bude este viac. Aj ku vasim ked tak.