Ako zvýšiť sebavedomie a cítiť sa lepšie?
A ničí ma to. Každý deň je pre mňa boj a nikto mi nerozumie. Možno to bude znieť, že sa ľutujem, ale v realite sa snažím nedávať to najavo- to znamená, že sa usmievam, som k ľuďom priateľská. Ale vo vnútri je všetko iné. Trápi ma vzhľad, povaha, moja nešikovnosť. Som extrémne nešikovný človek, ktorý si nedokáže ani len umelé mihalnice nalepiť tak, aby nebola vidieť medzera medzi tým... To som napísala, aby ste vedeli, že nie som v ničom dobrá a tobôž nie v dôležitých veciach. Trápi ma najmä vzhľad, nikdy som sa nikomu nepáčila, hoci som nikdy nedala najavo, že ma to trápi. Zvykám si teda na život bez lásky a už sa nesnažím niekoho hľadať. Veľmi som sa snažila zmeniť svoju postavu, lebo ju nenávidím. Ale neúspešne, absolútne nič sa na váhe nezmenilo, neviem, či je to tým, že všetci sme v rodine takí... Ja len nechcem vyznieť, že sa ľutujem, ale cítim veľký smútok a pritom je to banalita oproti iným reálnym problemom. Cítim sa len veľmi sama, kvôli sebavedomiu už odmietam niekam chodiť, určite by som nešla na kúpalisko, k moru (kvôli postave). Leto mám veľmi rada, ale skrývam sa, keď idem von, snažím sa mať na sebe oblečenia, ktoré mi zakryjú postavu. Väčšina si ma potom doberá, či mi nie je teplo. Ja neviem, ako zvýšiť sebavedomie. Moji rodičia tiež mali takúto povahu... Ale ja som na tom asi najhoršie z rodiny. Čo by ste mi poradili, ako sa s tým zmieriť a začať normálne žiť? Radovať sa, ale skutočne a tešiť sa na nový deň.
Tak urcite ist na terapiu. Z tvojho prispevku mam pocit, ze je to uz za ciarou beznej neistoty a je na mieste uz psycholog. Sebavedomie sa neda ziskat zo dna na den a jeho budovanie moze trvat aj celkom dlho, ale da sa s tym pohnut a zlepsit zivot po vsetkych strankach.
@marianarem ries to, zivot ti unika, to ze si odopieras kupalisko, more je este to najmensie
lebo lepenie mihalníc je strašne dôležité a kto to nevie,tak je lúzer....😨
A postavu si sa ako snažila zmeniť?
By si sa čudovala koľko aj veľa žien so sebavedomím a príťažlivým vzhľadom nevie čo je laska. Ľudia ich vnímajú iba ako túžbu využijú a zahodia
Ja si tiež neviem lepiť a preto chodím k mihalničiarke a robí mi ona mihalnice 😀
No z príspevku som sa veľa o tebe nedozvedela. Samé negatíva. Máš aj nejaké pozitívne stránky? Napríklad nejaké koníčky, v ktorých sa cítiš sebavedome? Ja som napríklad extrémne nepraktická, čo sa týka bežných domácich činností, introvert, vzhľad som tiež veľmi nevyhrala, dokonca mám podozrenie že mám adhd. :D ale som kreatívna, háčkujem, milujem zvieratá a snažím sa rozvíjať aj po duševnej stránke - sebapoznanie, sebareflexia...
No toto je na terapie. Avsak navonok tiez mozes podniknut zmeny, ktore ti pomozu aspon vyzerat lepsie (to neznamena, ze sa budes citit lepsie, ale po par komplimentoch by sa to mohlo zacat menit). Osobne si myslim, ze zeny nie su skarede, len maju zly styling. Aj moletka sa vie obliect super, ze vyzera sexy a zensky a naopak baba s peknou postavou sa moze zahrabat zlym vyberom oblecenia.
Napis, kolko mas rokov, ake su tvoje poporcie, popripade foto bez tvare. Co urobi vela, su pohyby a sposob, ako chodis, stojis, sedis... Mne k tomuto veeelmi dopomohla flow joga. Mavala som zo seba pocit, ze som slon v porcelane. Ale zmenila som to a toto mi dodalo vela sebavedomia. Ale nie je to expresna zmena, su to mesiace, mozno roky, kym sa to na tebe odrazi. Ale tak nikdy nie je neskoro zacat. Na rodinu sa nevyhovaraj. V koncentracnych taboroch nemal nadvahu nikto a geny mali ludia vzdy rozne. Nemusis vyzerat ako tvoja mama a nrmusis sa tak ani spravat. Chces s tym nieco urobit? Potom prestan hladat vyhovorky a rob.
Ksebe.sk
Je to online psycholog, daj si hned termin. Nemusis ani z domu ist.. potrebujes sa vyrozpravat, pracovat s odborníkom, tychto par riadkov nestaci... Bude to na dlhsie, hlbsie. Je na case mat sa rada a uzivat si zivot. Drzim palce, prvy najtazsi krok - uvedomenia si to - mas uz za sebou
Ksebe.sk
Je to online psycholog, daj si hned termin. Nemusis ani z domu ist.. potrebujes sa vyrozpravat, pracovat s odborníkom, tychto par riadkov nestaci... Bude to na dlhsie, hlbsie. Je na case mat sa rada a uzivat si zivot. Drzim palce, prvy najtazsi krok - uvedomenia si to - mas uz za sebou
@pralinka86 ale no tak, netreba hned chodit s kazdym "prdom" k terapeutovi 🙂 tuto baba je v zacarovanom kruhu a potrebuje sa z neho vymanit...
Ja ti poradim presne to, co ti poradi terapeut - akurat to nechovam za tonu mudro tvariaceho sa balastu, za ktory si zaplatis.
1. Robit POSTUPNE zmeny v dennom rezime. Mozu to byt uplne prkotiny, napr. kazde rano si dat pol litra vody s citronom a solou. Ked si to osvojis, mozes pridat nieco ine - napr. pravidelnu chodzu. Postupne to davkovat, cielom je dopracovat sa k pravidelnej sportovej aktivite a vztahu k svojmu telu.
2. Socializacia v pricetnych bublinach
3. Praca na sebe a svojich skilloch - nauc sa varit nove jedla, nauc sa sama seba ostrihat, zlepsi sa v jazykoch, citaj knihy atd atd.
Pamataj:
POSTUPNE....PRAVIDELNE... MALE KROKY
Vysledkom je sebavedomie a sebahodnota.
@pralinka86 ale no tak, netreba hned chodit s kazdym "prdom" k terapeutovi 🙂 tuto baba je v zacarovanom kruhu a potrebuje sa z neho vymanit...
Ja ti poradim presne to, co ti poradi terapeut - akurat to nechovam za tonu mudro tvariaceho sa balastu, za ktory si zaplatis.
1. Robit POSTUPNE zmeny v dennom rezime. Mozu to byt uplne prkotiny, napr. kazde rano si dat pol litra vody s citronom a solou. Ked si to osvojis, mozes pridat nieco ine - napr. pravidelnu chodzu. Postupne to davkovat, cielom je dopracovat sa k pravidelnej sportovej aktivite a vztahu k svojmu telu.
2. Socializacia v pricetnych bublinach
3. Praca na sebe a svojich skilloch - nauc sa varit nove jedla, nauc sa sama seba ostrihat, zlepsi sa v jazykoch, citaj knihy atd atd.
Pamataj:
POSTUPNE....PRAVIDELNE... MALE KROKY
Vysledkom je sebavedomie a sebahodnota.
@zelenina1 ano, to mozno funguje u väčšiny populacie .. a kiežby to bolo take lahke
Lenze autorka zjavne ma problem od detstva, vidi rovnaky vzorec u rodicov a sama ide tou istou cestou, nevie si povedať, ze stop. Keby vedela, asi nepise..
Ved nikde nie je napisane, ze musi na terapie chodit roky a keby aj ano, ked jej to pomoze... Mozno aj to, ze bude platit, jej pomoze sa tomu viac venovať
Som nevedela, že lepiť si mihalnice je vyžadovana zručnosť!
Som nevedela, že lepiť si mihalnice je vyžadovana zručnosť!
@letfenixa to s tými mihalnicami som napísala, lebo mám pocit, že to každý vie, len klasika ja neviem urobiť ani základnú jednoduchú vec. Samozrejme že ma tie mihalnice netrápia, nepotrebujem to.
Mám výšku 170cm a 45kg 25 rokov. Číslo na váhe sa mi od základnej školy nemenilo, a to som pre to naozaj robila veľa, aj sa mi pomáhalo.
Prepac, budem troska hnusna, ale ano lutujes sa...Zaplat si napr. fakt dobreho trenera, ktory ti pomoze s tym, ako mas nabrat zdrave tuky a svaly! A aj tie mihalnice...chapem, ze je to iba priklad, ale taketo veci musi clovek trenovat, trenovat a trenovat. Podla toho ako pises predpokladam, ze vsetko vzdavas este hned na zaciatku a volis jednoduchsiu cestu. Klucom k tvojmu stastiu je vytrvalost!
45 kg ? Vsak to mas anorexiu
45 kg ? Vsak to mas anorexiu
@20ftr Pravdepodobne sa jej nedari pribrat...preto je nespokojna s postavou.
Tak na tuto vysku a vahu by si urcite mala navstevovat nejakeho nutricneho lekara. Ale zas povedzme si uprimne, chuda postava sa oblieka omnoho lahsie ako obezna, takze by som na tvojom mieste sledovala modne trendy a obliekala sa podla modeliek. Vsetky fashion shopy maju nafotene komplet outfity zo svojej kolekcie, oblec sa podla toho a budes hviezda
V 25 tích rokoch si povedať ,"zvykám si na život bez lásky" ? To si nehovor. Veď máš život pred sebou a nespočetné množstvo možností ako v ňom niečo zmeniť. Začni každý deň 10minut (kľudne aj nalepovaním mihalníc teda) a o rok bude z Teba profesionálka. Všetko je o opakovaní (rutine) ,cviku a zvyku. Ja som nevedela v tom veku variť. Plno veci bolo pokus-omyl, mama na telefóne. A teraz mam zbúchane v kuchyni všetko šup šup . Nestavaj sa k veciam hneď takto: chcem zabehnúť maratón hneď o týždeň ale beh neznášam a ani trénovať nebudem. Zisti čo Ťa baví a tomu sa venuj a rozvíjaj to.
Ahoj, mas naozaj pri tej vyske 45kg? alebo to je preklep?? pretoze, ak to je tak, tak mas doslova podvahu! ty by si mala praveze co-to nabrat🙏 Co potom take co vidim, mlade baby do cca 20 rokov plus minus a su s prepacenim vyzrate...co sa este da prehliadnut, keby ad.1 nemali sebavedomie za 13stich a ad2. nosia kratky top len pod prsia, obtia pneumatika vonku aj so vsetkymi faldami a kratasky pod zadok, co im vsetko vyteka z pod toho...taka keby tu napisala co ty, tak to este pochopim.Ked mas vahu aku si napisala, skus sa poradit a vyzivovym poradcom kvôli strave, aby si zdravo co- to nabrala, lebo ked este schudnes sa moze stat,ze skoncis v nemocnici.To vazne nemusi byt sranda! Co sa tyka ostatnych veci, si myslim, ze zrovna mihalnice neurcuju, ci si nesikovna, a to ze to par bab v tvojom okoli vie tak a co? na tom svet nestoji a da sa pomoct tak,ze zajdes ku mihalniciarke...ale aj tak podla mna tie mihalnice riesit ani nemusis, nie je to gro tvojho problemu. pekna dokazes byt aj bez nich. Nahlas sa ku kadernicke, nech ti spravi nejake nove vlasy-farba, strih (to dokaze cloveka naozaj pekne zmenit) a taktiez pre svoj lepsi pocit chodievaj pravidelne ku kozmeticke..ono ked zacnes pravdelne robit taketo prijemne veci pre seba, tak aj ty budes postupne sebavedomie naberat..treba mysliet pozitivne. Taktiez by bolo fajn, kebyze si najdes konicek...a ked ti to aj na zaciatku nepojde? a co? ved postupom casom budes v tom tak zrucna, ze sa budes vytesovat ako male bejbo na cumel🙂 Ani mne vsetko neslo hned na prvy krat. Treba sa naucit trpezlivosti, lebo to mam pocit, ze je u teba problem, ze vsetko rychlo vzdavas. uplne zmen v tomto pristup, vzdy si povedz ked nieco robis,ze aj maly pokrok je pokrokom. clovek ak si da aj nejaky ciel, tak prave tie male kroky kym tam dojde, ho vela naucia. Neprihliadaj na postavy ci ine veci svojej rodiny, ci inych rovesnikov...TY si TY, kazdy clovek je jedinecny v nieco inom, aj keby sa neviem ako na seba podobali...toto si zafixuj, a ked ti to zafixovat nepojde, mas vzdy moznost sa vratit k tomuto clanku a precitat si to dokola. Co sa tyka oblecenia...ach toto je tema🙏😄 pretoze, ked vidim ako sa niektorí dogabu ale su so sebou spokojní...tak na tomto ale zalezi. Ale, ak chces oblecko obkukaj z netu prip.od kolegyn alebo len tak na ulici co sa ti paci a sup na nakupy🙂 Pozri, postupnymi krockami toto urcite zvladnes aj bez psychologa podla mna...len treba NAOZAJ CHCIET a ako si vela krat pisala nelutovat sa. Keby ti toto nefungovalo ani po dlhsom case niekolkych mesiacov (lebo tieto kroky aj nieco trvaju), tak potom sa skus obratit na terapeutku....lenze si myslim,ze ona ti poradi obdobne + ale ak mas traumu z detstva, tak ti pomoze aj v tom. Kazdopadne vyskusaj najprv sama, a uvidis, ako sa postupne budes vytesovat aj ked z malych ale pokrokov♥️Drzim palceky a hor sa k lepsiemu a krajsiemu ty🙂🍀
Toto sa nauc naspamat a drz to v sebe. Ma to len 4 minuty a budes vidiet taku premenu aku si este nezazila: https://www.facebook.com/share/r/1B7pLTWWJS/ Ono je to robene presne na teba.
Neboj sa, časom naberies aj váhu. Len si ver. Ja som v 28 rokoch vazila 39 kila. Doktorka si myslela, že nič nejem a ja som na obed kľudne zjedla pol kurčata s ryžou. No a aj koláčik k tomu, občas aj pat. Teraz mám 56-7 kg. V tvojom veku som tiež nebola zručná, časom som piekla, tak to vyskúšaj aj ty, od niečoho jednoduchého napr. bábovka, bublanina, roláda.., skús niečo uvariť, ísť do posilky vyskúšať zacvičiť si, stretneš tam kopec nových ľudí, nájdeš kamarátov. Možno by ti pomohlo zopár sedení u psychologicky, aspoň by si sa mohla vyrozprávať, ona má iný pohľad na veci, určite by ťa nasmerovala ako ďalej. Držím ti palceky dievčatko zlaté 👍.
Ja čítam hlavne to, že sa necítiš dobre vo svojom tele a z toho máš všetky tie problémy. Zhrniem to, nevieš si užívať život. Pekne sa obliecť, ísť na kúpalisko, mať vzťah...
Aj alkoholik sa len ľutuje, aby mal dôvod piť ( trochu pritiahnuté za vlasy, prepáč).
Ja by som ti poradila jedno.
Navštív odborníka na stravu, cvič pod dohľadom trénera ale hlavne začni. Sama to nezvládneš.
A vydrž, to je cesta a výsledky prídu.
Ak to vzdáš, taký život, aký si opísala vyššie ťa čaká.
Mám kamarátku, ktorá pochádzala presne z takej rodiny. Rodina mala jediný problém, zlé stravovacie návyky.
Dala to tak, že ju spolužiaci nespoznali.
Držím palce. Treba začať a vydržať. Nič nie je zadarmo.
Ale čo si, každý vie niečo iné . Kto ti je vzorom akože? Lepiť mihalnice? To neviem ani ja. 😂
Dievča vzchop sa , začni jesť , aby si pribrala aspoň na 55 kg. V prvom rade, sa musíš začať mať ty rada, volá sa to sebaláska. Užívaj si života, môžeš cestovať do aleluja. Si mladá žena. Reči ostatných neber vážne, hyckaj sa a ži. K tomu si sa sem narodila. Nájdi si nejaké hobby, čo ťa bude baviť, maľovanie, keramika, turistika, jazda na koni. Vieš koľko máš možnosti? Mnoho a záleží len na tebe, kam sa vydáš. Život máš pred sebou.

Tak urcite ist na terapiu. Z tvojho prispevku mam pocit, ze je to uz za ciarou beznej neistoty a je na mieste uz psycholog. Sebavedomie sa neda ziskat zo dna na den a jeho budovanie moze trvat aj celkom dlho, ale da sa s tym pohnut a zlepsit zivot po vsetkych strankach.