icon

Aku emóciu by ste z toho mali vy?

30. máj 2025

Baby,ja viem že ma tu odsudite , spravila som veľkú chybu , prvý a posledný krát som to spravila , tieto stavy nechcem zažívať ..a možno mi aj napíšete že má na to právo ..a že je v prave..možno naozaj aj je,nesúdim ho ,ja nie som dokonca ani nahnevaná , len neviem ako to poňať .
Kúpila som si vec ,( vec, nie finančný obnos)od kamarátov na splátky , všetko bolo v poriadku ,ja to splacam , za ten čas som nedostala ,žiadne echo ,že niečo nie je v poriadku , že niečo je zle, že sa niekomu niečo nepáči ..sme v kontakte a ani raz nepadlo o tom slovo..
Predvčerom som sa s deťmi bola bicyklovať ,mám dve dievčatká ,aj oni majú dve dievčatká , veľke kamarátky .. chodíme spolu do kina, na prechádzky , tento rok sme im z dovolenky priniesli darčeky , ako stále sme v kontakte,často spolu ..na tej prechádzke sme sa stretli a on mi hovorí že chce za každú splátku 30 - 40 percentne úroky, od začiatku o tom nebola reč vôbec a v druhej polke sme.
Ja nie som ani nahnevaná ,ani nič ..ja neviem akú mám mať emóciu , nakoľko som taká prekvapená ,že aj na neho som pozerala ako tela na nové vráta..ani som nevedela reagovať , nevedela som nič , len sa cítim akoby som niekomu platila výpalné a neviem k tomu zaujať postoj..v takejto situácii som prvý krát , a viem že aj posledny ..
Potom sa ešte otočil k obom mojim dcéram a povedal ,aby sa došli zajtra (akoze včera večer) k nim hrať ,že Izabelka s Emkou sa potešia..že nás budú čakať ..
Každopádne viem ,že im to chcem dať naraz.,Max v dvoch splátkach..kamarátka mi dokonca povedala ,že zaplatiť a úplne prerušiť kontakt, aj v rámci deti ..
Poprosím adminov nemeniť názov témy ..
Nemusíte mi nakladať ešte viac , ja som si vedomá ,že si zato môžem sama , a idem to napraviť , ale teda prekvapená som stále a veľmi ..keby bol aspoň náznak ,že nie je to ok, zariadim sa inak a hneď to riešim ..

Strana
z3
margotka17
30. máj 2025

Myslim si, že ak chceli naviac s urokmi, mali to hneď na začiatku povedať. Urobila by som všetko pre to, aby som dala naraz celú splátku, aj keby som len zemiaky celý mesiac jedla. No určite by som od nich mala odstup, toto si kamaráti nerobia.

oliolijanka
30. máj 2025

Tu to treba normalne odkomunikovat, ved on mozno srandoval, ked sa dalej chcu kamaratit s detmi.
Ak nie jeho, opytaj sa kamaratky, ako to bolo myslene.
Darmo si tu anonymne, ak ma kamaratka deti, precita si to tu na mk. A ak aj konto ne mk nema, urcite ju na tento prispevok upozorni nejaka dobra dusa, lebo Izabelku a Emku nema doma kazdy.

Ale hlavne si tu nenapisala podstatne informacie, ako ste sa dohodli-ustne alebo na papieri, ako si splacala, ci prevodom alebo v hotovosti a hlavne ako dlho a aku sumu splacas.
Je rozdiel splacat sto euro desiaty rok a desat tisic euro tri mesiace.

moonlight1210
31. máj 2025

A ako by som sa citila?

Nahnevane, ze ma chcu vyuzit/pouzit, lebo si myslia, ze slabsi sa im nevzoprie.

Sklamane, ako sa vyfarbili, ked ide o peniaze. Ze su chamtivi.
Ak potrebuju surne viac, mozu to povedat. Nemozu vediet, ci nepoznam niekoho, kto by zas pomohol im.
Ale 30-40% urok je neskutocna uzera a chamtivost. Zdierat peniaze na niekom, kto sam nema tolko naviac a oni to dobre vedia.

A smutne, nad stratou dovery a priatelstva. Po tomto by som mala problem sa pri nich citit otvorena, aj keby sa to doriesilo tym, ze ziaden urok by nakoniec nepytali.
Uz len tym, ze skusili, ci suhlasim a dam. Uz tym prekrocili hranicu. Ze testovali, co si mozu dovolit.

Ze ich hanba nevyfackala.

autor
31. máj 2025
@moonlight1210

A ako by som sa citila?

Nahnevane, ze ma chcu vyuzit/pouzit, lebo si myslia, ze slabsi sa im nevzoprie.

Sklamane, ako sa vyfarbili, ked ide o peniaze. Ze su chamtivi.
Ak potrebuju surne viac, mozu to povedat. Nemozu vediet, ci nepoznam niekoho, kto by zas pomohol im.
Ale 30-40% urok je neskutocna uzera a chamtivost. Zdierat peniaze na niekom, kto sam nema tolko naviac a oni to dobre vedia.

A smutne, nad stratou dovery a priatelstva. Po tomto by som mala problem sa pri nich citit otvorena, aj keby sa to doriesilo tym, ze ziaden urok by nakoniec nepytali.
Uz len tym, ze skusili, ci suhlasim a dam. Uz tym prekrocili hranicu. Ze testovali, co si mozu dovolit.

Ze ich hanba nevyfackala.

@moonlight1210 vieš mňa najviac zarazilo , že nepovedali nič predtým, boli sme v kontakte, nebolo to že sme sa pol roka nevideli ..a mohli povedať ,alebo stačilo keby mi napísali , treba skôr, poponáhľaj sa , potrebujeme ,alebo obyčajne chceme ...vieš úplne by to stačilo

moonlight1210
31. máj 2025

Ak potrebuju peniaze, tak potrebuju viac, ako im este dlzis. Lebo tu vratenu cast uz strovili. A zvysok, co im este dlzis, im nestaci.
Preto najskor vyrukovali s takym sialenym urokom. Aby dostali este viac (ved si pytaju takmer polovicu navyse).

Ale toto normalny clovek neurobi. Nevypyta sa si 40% urok.
3-4% ok. Hoci kamos si nevypyta urok vobec. Uz to je chore, ze vlastne by si na tebe zhodnocoval peniaze. Zarabal. Da ti 1000€ a vypyta si 1040€.

Navyse, o tak obrovskom uroku (a ze je sialene obrovsky) sa hovori hned na zaciatku. To nie je par eur. To je tretina az skoro polovica sumy!

Ale hlavne - oni ti nepoziacali ziadne peniaze. Oni ti predali vec. Tak do riti, aky urok chcu?!

Ked si vezmes chladnicku na splatky cez nejaky Homecredit, tak urok platis spolocnosti, co ti poziacala peniaze na tu vec. Z tych pozicanych penazi.

Ked si kupis auto na leasing, tak urok platis spolocnosti, co ti to auto financuje.

Ked si kupis dom na hypo, splacas urok banke, ktora ti peniaze pozicala.

Oni ti ziadne peniaze nepozicali. Oni ti predali svoju vec, ktoru nepotrebovali a ktoru im splacas.
Kde vobec vzali taku myslienku, ze chcu urok zo splatky?!
Ta vec tu navysenu hodnotu nema, ani mat nebude.
Urok sa plati z financnej pozicky, lebo to je sposob, akym tie financne spolocnosti zarabaju. Zhodnocuju si tak pozicane peniaze.

Tvoji kamosi sa tvaria, akoby ta vec casom rastla na hodnote, a nie ju pouzivanim stracala. Co ti predali archeologicky nalez, alebo drahe umelecke dielo? (Zartujem. Ale proste ryzovat peniaze na slobodnej matke, ktora sama musi splacat, lebo tolko nasporene naraz nevie mat, to je moze len bezobratlovec.)

kaciato
31. máj 2025

Ja len dufam ze im to posielas na ucet aby si mala nejaky doklad aby sa nestalo ze zapru po dosplacani ze si im to nesplatila...

alenkakaka
31. máj 2025

Ja by som zistila co nato jeho manzelka urcite by som sa jej nato spytala...chlapi su na hlavu mozno len skusal lebo je dilino 😀 oni su taki jednoduchsi vacsina takze s tym treba ratat...takze jej nazor na tuto vec by som urcite chcela vediet dost by to aj o nej vypovedalo...potom by som splatila v povodnych splatkach snazila by som ss cim skor...a dalej fungovala ako predtym...ak by sa ale nieco z jeho nevhodneho navrhu prenieslo do vasho vztahu...potom to z ich strany nebol uplne naozajstny vztah k vam...to je moj nazor a co by som robila ja...no ti chlapi je to osobitna kapitola..co chlap to vzdy nejake prekvapenie 🤣

bubuzu
31. máj 2025

Nesúhlasila by som s úrokmi a vysvetlila im, že ak by boli takéto podmienky od začiatku, tak by si tú vec od nich nekúpila. A teda dala im na vyber-bud pokračovať podľa od začiatku dohodnutých podmienok alebo im danú vec vratiš, pokiaľ ti dajú naspäť to, čo si za ňu doteraz zaplatila. Vôbec sa nelakaj, nič im neplať navyše. Ponúknu im tieto možnosti. Že ak teda zmenili názor a chcú to napríklad skúsiť predať drahšie, tak im to kľudne vrátiš, ale za vyššie uvedených podmienok.

trisha_r
31. máj 2025

Je to obyčajný K O K O T . Ak ste sa nedohodli dopredu, vyser sa mu na to. Ak to nemáte ani na papieri, vôbec mu to nemusíš ani splatiť . Však to by ani súdne nevyhral , že to bolo niekedy jeho. Určite nie . Také % by si nedali ani v banke alebo v obchode a je to teda úžera. Normálne mu to povedz a ,že kľudne môžete ísť na súd. Ten ale na súd nepôjde, toho sa neboj.

mantilka
31. máj 2025

Všetko naraz zaplatiť, ukončiť vzťah.
A hlavne sa zabezpec, že všetko budeš mať potvrdené aby na teba neútočili klamstvami a deti držať ďaleko od nich.

princezna_bosorka
31. máj 2025

su to kkti... dufam, ze im to platis na ucet, aby si to vedela preukazat v pripade potreby (ked zacnu popierat, ze si platila).

maya_hi
31. máj 2025

30-40% 😂 tak to sú ozaj kamoši. My sme požičiavali od známeho, ktorého pozná len muž, cez pracovné veci a toľko by nám nedal. Hanbil by sa. Ak nemáte nič na papieri, vráť mu všetko a vy.er sa na nich. Ale nehraj urazenú. Normálne im to otvorene pri vracaní "úveru" aj povedz do očí. "Se.iem na vás hajzli, takto sme sa vôbec nedohodli. Že vás obidvoch hanba nefackuje. Zbohom"

ema22270
31. máj 2025

A ty si tu vec od nich chcela, alebo ti ju oni vyslovene nukali?

Strana
z3