Aký máte názor na ľudí, ktorí mali kamarátstva s výhodami?

15. mar 2024

Zaujímalo by ma, aký máte názor na ľudí, čo mali kamarátstva s výhodami. Vníma sa to ako niečo zlé, alebo je to v pohode. Je rozdielne ak muž sa prizná, že mal kamarátstvo s výhodami, alebo ak sa prizná žena ?
(uvažujem či je vhodné, ak sa partneri zdôveria o tom, že majú takúto skúsenosť, alebo je lepšie si to nechať pre seba, bojím sa, že by to mohlo zmeniť pohľad na partnera)

sheila121
15. mar 2024

Jasné, že je to rozdielne. Podľa rodových stereotypov muž je king, žena štetka.

Ja osobne tieto vzťahy neuznávam. Je mi z toho na grc. Ale proti gustu žiaden disputat, každý nech si robí čo chce.

wolf_
15. mar 2024

Za mňa len primitív má pocit, že treba mať v tomto rozdielny meter na mužov a ženy. Na ľudí, ktorí majú/mali takýto pomer nemám žiadny názor, ich vec, pohoda. A ja som za aby ľudia budovali vzťah na úprimnosti a nie zatajovaní nebodaj klamstve, ale to bude asi skôr nepopulárny názor 😉

autor
15. mar 2024

Aj ja som za úprimnosť, ale mám strach, že by to mohlo poznačiť vzťah.

janinka007
15. mar 2024

@sheila121 ked su slobodní a riesia dlhodobo len sami seba, prečo by bola baba stetka? Nieje jedno, ci mali normalny vzťah a rozišli sa, alebo sa rozisli ako kamosi s vyhodami?

jeennyv
15. mar 2024

Za mna, to pre mna nie je, mala som “znamost”, ci ako ho nazvat, sme randili, sa spoznavali, ked som mladsia….naivka..potom toto ocakaval, ze kamosi s vyhodami…som to v zarodku sekla, chcem vztah a nebyt moznostou na vrznutie a “benefity”, ale nic ti to nedava…za mna to beriem ako dokazem zit nezavazne, ked nemam niekoho lepsieho ci toho koho chcem…po skusenosti, to pre mna o cloveku nie je pekny obraz

wolf_
15. mar 2024

Vzťah, ktorý veľmi poznačí takáto prkotina z minulosti by mal podľa mňa aj tak problém ustáť vážnejšie veci, problémy, krízy, ktoré prirodzene do vzťahu rokmi môžu a možno sa dá aj povedať, že isto prídu.

sheila121
15. mar 2024

@janinka007 mne to jedno je. Také názory tu prevládajú.

silvike
15. mar 2024

Ja tomuto trendu napr. fakt absolutne nechapem. Ja som nejak vzdy tuzila mat sex len s niekym koho lubim, milujem. Takze toto ide mimo mna, taketo vztahy. A je jedno ci taketo vztahy ma zena ci muz. Ale keby mi to partner zatajil a nejakym zazrakom sa to neskor dozviem, bola by som asi veeelmi sklamana a zhrozena. Ani si to neviem predstavit. Len ja som si nejak vzdy hladala muzov s rovnakym nastavenim a zmyslanim co sa toho tyka. Nechcela by som muza, ktory sex vnima ako "potrebu" a musi si teda na to najst zenu, ktora ma tiez takuto "potrebu".

silvike
15. mar 2024

Tak asi sama vnimas, ze to nebolo nieco dobre, ked sa bojis zeby to po priznani poznacilo vas vztah. Ved ked robim nieco dobre, tak sa nebojim s tym partnerovi priznat.

ckocka
15. mar 2024

Nikdy ma nenapadlo sa pýtať chlapa kolko sexuálnych partneriek mal predo mnou. K čomu by sa mal priznávať, to je nejaké previnenie že než ma stretol tak nežil v celibáte?

butterflyeffect
15. mar 2024

Co je minulost je minulost, moj muz viem o mojich 2 vztahoch take konkretnejsie veci-jeden bol manzelstvo ten druhy niekolkorocny vztah, ostatne sme nikdy nerozoberali, tak ako ja neriesiem jeho( tiez asi tak podobne viem o jeho). Ako k comu je to dobre ked budete vo vztahu rozoberat s kym co bolo v minulosti… a na akom zaklade…

nika23t
15. mar 2024

Taketo "kamarátstvo" som nemala, ale ani by mi nenapadlo pýtať sa manzela, či on mal alebo hovoriť mu, ak by som mala ja. Kvôli čomu? Viem, že pár vzťahov mal, on vie, že aj ja. Neviem si ale predstaviť, že až takto podrobne by sme to mali riešiť. A keby sa mi priznal on, brala by som to normálne, ak by to bolo pred začatím nášho vzťahu.

wolf_
15. mar 2024

Tie čo vám príde divné to vôbec rozoberať. Prečo? Pre mňa je to rovnaká debata ako keď sa bavíme o základnej škole, o detstve, o zážitkoch z puberty a ja neviem čo ďalšie z minulosti, rovnako si vieme povedať aj o bývalých a o veciach s tým súvisiacich. Proste normálna debatka ku káve.

ckocka
15. mar 2024

@wolf_ Mám rada svoje súkromie a tak rešpektujem aj súkromie toho druhého. Nie som človek čo potrebuje zdielať úplne všetko. Ak niečo chce povedať, povie, ak sám nehovorí, nezaujímam sa.

svetlonos
15. mar 2024

Ja so takuto kravinu irobila len zar a naposledy! S ex sme sa bavili o minulych vztahoch. Pre mna to bola normalna tema, ved boli MINULE ! To som ale netušila, ze mu mozog vysekektuje slivo minule = dlho pred nim! Vyhadzoval mi moje vtahy na oci akoby som ho s nimi podvadzala - a to som pred nim bola 2 roky sama 😁 bez nejakeho vyhodneho kamoša.
Takze zasadne pravidlo cislo 1 - oo : O minulosti len strucne a vecne!
Manzelovi som minulost zhrnula po tejto skusenosti do 5 kratsich viet. On tiez tak. Povedali sme si klucove veci a neriesila som, ci mal jednorazovky alebo vyhody. Teraz sme spolu a co bolo bolo. Obcas pri nejakej teme obcas minulist spomenie, vacsinou nejaky usmevny pribeh.
Takze nie - vo oko nevidi, srdce neboli. Staci ked budete vediet, ze ste nezili v klastore a vybavene. Keby aj mam kamosa s vyhodami, ani by ma nehlo o tom hovoriť!
A ty to tiez s tou uprimnostou neprehanaj zbytocne, mas totiz pravo na vlastne sukromie 😉

domi2425
15. mar 2024

zalezi na tom ci sa to vnima ako nieco zle ? jasne ze ano, a je jasne aj to ze niekomu to vobec neprekaza, niekto to neriesi a niekto by bol zhrozeny🤷🏻‍♀️dolezite je poznat svojho partnera a vediet ako reaguje, ale ak sa dopredu bojis ze bude mat o tebe zlu mienku kvoli takejto hovadine co je aktualne nepodstatna tak radsej bud ticho a nehovor nic

lavender94
15. mar 2024

Autorka, odpovedz si na otázku. Chceš vzťah z mužom, ktorý by ťa na základe tvojej minulosti odsúdil, alebo nebodaj by mal rozdielny meter na mužov a ženy?
Ja som taky vzťah mala a môj muž o tom vie. Nadšený z toho nebol, ale keď náš vzťah začínal, ja som to mala dávno uzavreté a ten človek bol pre mňa minulosť, takže to nerieši. Ak si s tým kamarátom ďalej kamarátka, ale bez výhod, to by mi vhodne neprišlo a radšej by som ten kontakt prerušila.

wolf_
15. mar 2024

@ckocka rešpektovať súkromie pre mňa znamená rešpektovať odpoveď, že sa o tom rozprávať nechce apod, nie že ani sa nepýtať. Neviem si predstaviť mať problém sa spýtať ČOKOĽVEK človeka, ktorý mi je citovo, intímne aj všetkým najbližší.

ckocka
15. mar 2024

@wolf_ Ja taký problém mám, pretože mne samej by bolo nepríjemné ak by to zo mňa niekto doloval. Nemám problém sa ho spýtať na čokolvek doležité čo sa týka nášho vzťahu, jeho predchádzajúce vzťahy sa ma netýkajú.

wolf_
15. mar 2024

@ckocka netýkajú. Tak ako sa ma netýkajú jeho zážitky z festivalov s kamošmi, jeho príhody zo školy atď. A predsa sa o tom rozprávame. Len tak. Zo záujmu pri dlhých debatách skončíme pri všeličom možnom, z minulosti, prítomnosti aj budúcnosti. Nevidím dôvod prečo robiť zrovna z minulých partnerských, sexuálnych vzťahov nejakú extra veľkú vedu a nejakú extra tabu tému... Ale aby si to tak nepochopila, neútočím. Len ma to zaujalo, že ako to majú ľudia rôzne.

sissy27
15. mar 2024

Zlate pravidlo - nikdy s partnerom neriesit byvalych, nech to bolo akokolvek. Nepotrebuje vediet, ze si niekoho blaznivo milovala ani ze si si s niekym nezavazne uzivala. Absolutne nie. Ze treba o sebe navzajom vediet uplne vsetko je blbost.
A samozrejme, ze vie, ze som mala vztahy pred nim, dokonca z jedneho mam aj dieta, ktore vychoval, takze tvarit sa, ze som panna nepobozkana by nebolo na mieste 😂 ale detaily o tom co a ako s kym bolo proste nerozoberam. To su temy, ktore sa rozoberaju s kamoskami, nie s partnermi.

petulda333
15. mar 2024

Ja to mam s muzom v pohode,kedze sme si takto nezavazne zacali. A potom sa zalubil,mne to trvalo dlhsie. A priznavat sa? Ja neviem,ak by sa ytal na pocet sex.partnerov,odpoviem ale popisovat to nemusis.

thoughtfulweirdo
15. mar 2024

Osobne nevidím dôvod robiť z toho veľkú vec a nejak dramaticky to "priznávať", alebo naopak cielene tajiť. Pre mňa je vzťahová a sexuálna minulosť partnera (pokiaľ nejde o strašné extrémy) proste len minulosťou, ktorá nevyjadruje nič o tom, aký je to človek dnes a akým mi bude partnerom. Takže ja by som nemala problém takúto svoju minulosť spomenúť, ak by na to prišla reč, ale nevidela by som to ako niečo na špeciálne priznania.

deti95060810
16. mar 2024

nikdy sa nepriznať k ničomu...

ckocka
16. mar 2024

@wolf_ Mňa ten počet nezaujíma, takže aby som sa len tak medzi rečou spýtala kolko ich presne bolo ma nikdy nenapadlo.

wolf_
16. mar 2024

@ckocka vo výsledku ten počet ani pre mňa nie je vôbec podstatný 🙂

dadka1997
16. mar 2024

Ak je ten vztah minulosťou, tak nevidim na tom nic zle o tom povedať partnerovi AK SA BUDE PÝTAŤ.. tiež som mala kamaráta s výhodami, mam partnera, neriešime byvale vzťahy to nepatri do vztahu, ktorá má mať budúcnosť

lenkakoc444
16. mar 2024

Nemam nato ziadny nazor. Ak to obom vyhovuje nech si robiaco chcu, ci je to muz ci zena. Nechapem nazoru, ze u muza je to ok a u zeny nie.
Mala somtakyto vztah- moc nam to nevyslo uz sme 10r spolu 🙂

zmrzlinka2021
16. mar 2024

@sheila121 muž nie je king, aspoň pre mňa. Je to proste muž, čo si neváži ženy a má matrac zadarmo.

sheila121
16. mar 2024

@zmrzlinka2021 a čo je potom podľa teba žena? 🙂