Aký máte názor na môj vzťah-nevzťah?
Ahojte. Potrebujem vedieť nestranný názor. S priateľom sme spolu 8 rokov. Mame 3 ročne dieťa. Ja som vždy trvala natom že najprv svadba potom dieťa. Nevyšlo. On bol rozvedený práve z toho dôvodu ze z prvého manželstva nemohol mať dieťa. Preto sa nechcel znova ženiť, lebo čo ak. Pochopila som to ze okej nechce . No lenže po 4 rokoch nášho vzťahu sa nám zadarilo mat dieťa, na ktoré sme sa veľmi tešili. Pred dieťaťom sme sa dohodli ze teda ak sa nám vôbec podarí tak bude svadba. No lenže Otehotnela som a začali výhovorky. Najprv že nechce aby si ľudia mysleli ze sa berieme len kvôli tomu ze som ostala tehotná 🙈okej, prekusla som ajked sa mi to nepáčilo lebo sme sa dohodli na niečom inom a ja som jeho prianie rešpektovala. Výhovorky pokračujú už 4 roky a ja som už v takom štádiu že s ním byť nechcem. Nie kvôli svadbe, ale príde mi to ako totálny podraz a počúvať denno denne výhovorky ma nebavia. Váš názor?
Chceš si ho ešte zobrať?
Este ma napadlo, nemoze byt za tym nieco ine? Alebo skor niekto iny?
@hettinka vôbec to nemusi byt tak, ja som otehotnela pred svadbou. Syn mal manzelovo priezvisko, mne ani nenapadlo davat moje, dohodli sme sa, ze ked cosi nasporime tak urobime svadbu ako sa patri. Ja som na urade nechcela a u nich sa pozyvaju vsetci surodenci rodicov ai s detmi a poniektorí z nich uz mali vlastne deti. Oni respektovali mije tradicie a ja ich, ale nechceli sme aby vsetko platili rodicia. Po necelych dvoch rokoch prisiel manzel.sam s tym, ze uz je nacase aby sme sa ozaj zobrali. Mali sme vacsiu svadbu a v kostole, napriek tomu, ze jeho rodina nie je veriaca.
Vsetko zalezi od IQ a EQ chlapa. U nas skor on chcel svadbu ja ani nie.
@anja27 ako som napísala vyššie, mne ide o to ze to beriem ako podraz. Možno by som ani neriešila tak svadbu kebyze je úprimný a nerobí si zo mňa dobrý deň. Ako 4 roky hovoriť o tom ako ma miluje, chce si vziať a keď príde k tomu ze treba niečo spraviť tak ide na mňa psychologicky že či som si to JA dobre rozmyslela, alebo že keď bude ešte toto ci ono tak sa vezmeme a stále niečo iné mi predostrie namiesto toho aby normálne povedal ze nie nechcem lebo... O to tu ide. A mne sa toto správanie spritivilo lebo miestami kí to už príde jak psychicky teror, že ak spravíš toto a tamto tak si ta vezmem, a keď to spravím tak zas príde s niečím iným. Pre mňa toto normálne nie je.
@halienka presne si to vystihla
@joannita nemyslím si, ale už len keď nato idem logicky že dobre vie ze dieťa mu dám kedy bude chcieť a kedy sa dohodneme a keď nechce odísť už na x krát tak by v tom nemohla byť druhá. Inak by si myslím ze by už odišiel.
Tak ono stane sa ze clovek vekom alebo po nejakych skusenostiach napr zmeninnazor aj na taketo veci to by som nebrala tragicky a ze nie je uprimny mozno ta nechce ranjt tazko ppvedat. Chlapi zmyslaju inak ale urcite by som netvrdila ze ta preto nema rad. No ak to podmienuje ze najprv toto alebo hento a potom sa vezmeme tak to je divne teda neviem v akej veci ono tazko sa niekomu radi pokial do vztahu clovek nevidi. Ty musis vediet citit ci ano ci nie. Pocuvaj svoju intuiciu. To co ti tu pisem ja alebo ine veci mozes si z toho nieco zobrat ale radsej to her s nadhladom a rezervou 🙂 tak nech sa rozhodnes spravne
@kassandra25 no neviem kedy by mal priateľku, keď je len v robote a mimo nej len doma a všade chodí s nami alebo so mnou. Možno že v práci no ktovie. Nejak ma to netankuje lebo kto chce, tak bude aj tak zahybat. Skôr si myslím ze dôvod je ten ze sa už ženiť nechce nakoľko sa raz rozviedol. Dokonca mi predvčerom povedal ze si ma nechce vziať preto lebo vie ze ma nevie urobiť šťastnou a ze možno ma niekto urobí šťastnejšou a aby som nemala titul rozvedená😅no a tak teda ja čakám na toho kto ma spraví šťastnejšou a on sa ma odsťahovať.
No a čo na to povedal, že sa ma odstahovat?
@pseudomonas87 on vzdy povie ze už odíde a stále je tu. Nechápem toto správanie. Už aj predvčerom hovoril ze odíde, balil si veci, ja som s dcérou išla von, on ze kým prídeme tak bude preč a neodišiel. Včera to isté a dnes to isté. A keď sa ho opýtam prečo neodíde a ci čaká nato ze to budem riešiť tak ze mu povyhadzujem veci tak začne ako ma miluje a ze chce aby som bola šťastná, ale s nim. A predvcerok hovoril zas niečo iné. No neviem ako to mam riešiť. Pekne to nejde ale núti ma k tomu aby to bolo škaredo.
Ako si pokročila?
Tak on ťa vodi za noštek 4 roky a verí že sladkými rečami to ešte potiahne ďalej. Fakt by ma zaujímalo, prečo sa tak tej svadby bojí, veď to nie je normálne. To že je rozvedený argument nie je.

@anja27 tu už nejde ani o svadbu ako takú ale o to, že nedodržal sľub, že ju doslova podrazil, že je neúprimný a nedá sa mu veriť. To je podľa mňa dosť podstatná vec vo vzťahu a že na to poukázalo práve to, že sa neuskutočnila sľúbená svadba je len aspekt, mohol byť kľudne aj iný, ale toto proste vytiahlo na svetlo božie aký je to charakter. Dobre vedel od začiatku, že jej na tom záleží, 8 rokov ju ťahá za nos, ona splnila všetko, urobila si s ním dieťa, riskovala a riskuje že to nedopadne dobre a teraz má zostať s klamárom celý život len preto, že mu uverila a že on si ju takpovediac zaviazal dieťaťom? Podľa mňa sklamaná dôvera vo vzťahu je skutočne vážny problém a či je sklamaná z dôvodu nedodržania sľubu, či nevery, či iného, je v podstate vedľajšie. Tam už potom nie je nielen dôvera ale ani úcta k takému človeku, logicky ide do hája aj láska. To sú všetko naviazané veci s ktorými sa vo vzťahu nemá hazardovať. A nezaláta to ani to že prispieva na domácnosť a postará sa o malú.