Aký máte vzťah so švagrinou?
Mám švagrinú ktorá má nemusí 🤧všetko rieši so svojím bratom. Či už návštevy alebo úplne všetko . Neviem prečo , čo tým chce si dokázať že je viac ako ja ? Mňa len zaujíma aké máte vzťahy vy lebo ja neverím na pekné vztahy švagriná svokra a spol. A akoby ste sa vy k tomu postavili ? Mali by ste ju na háku? Alebo sa snažili aby vás mala rada....čo sa nikdy nestane
nemame dobre vztahy. Pre klud v rodine sa potichu respektujeme ale inak sa mame na haku. Ked sme spolu rozpravame sa slusne ako s ktorymkolvek inym susedom ci kolegynou z prace ale kamosky sme nikdy neboli a ani nebudeme. Vzajomne kontakt nevyhladavame a je to rovnake na oboch stranach.Ano nemusi so mnou nic riesit - ma brata, ktory je jej rodina. To je vsetko. Kamosky si hladas sama. To, ze ju mas v rodine neznamena, ze automaticky sa musis o nieco extra snazit.
Mohla by si byt rada, ze si vsetko vyriesia surodenci medzi sebou a teba k tomu nepotrebuju. Ked ta nemusi, tak ta nemusi. No a?
Ak nebude chciet, tak sa mozes snazit kolko chces, aj tak to nepomoze, cize neries.
Mohla by si byt rada, ze si vsetko vyriesia surodenci medzi sebou a teba k tomu nepotrebuju. Ked ta nemusi, tak ta nemusi. No a?
@viestta no neviem možno má to trochu dráždi 😃 kašľať na to čo už
nemame dobre vztahy. Pre klud v rodine sa potichu respektujeme ale inak sa mame na haku. Ked sme spolu rozpravame sa slusne ako s ktorymkolvek inym susedom ci kolegynou z prace ale kamosky sme nikdy neboli a ani nebudeme. Vzajomne kontakt nevyhladavame a je to rovnake na oboch stranach.Ano nemusi so mnou nic riesit - ma brata, ktory je jej rodina. To je vsetko. Kamosky si hladas sama. To, ze ju mas v rodine neznamena, ze automaticky sa musis o nieco extra snazit.
@zuzikak 😉tak si mi pritvrdila že je to ok tak kašlem na to a už to neriešim.
Akože moje švagriné tiež primárne riešia všetko s mojim manželom lebo je ich brat čo je asi celkom normálne...
A doplním, že my máme dobré vzťahy
My spolu ešte aj robíme 😃 Úplne v pohode, však ju nemusím milovať, hlavne, že ona a môj brat sa ľúbia. A my dve sa rešpektujeme.
Neutrálny vzťah...najlepšie kamarátky z nás nikdy nebudú, pretože sme diametrálne odlišné, aspoň si to myslím..nie je to moja krvná skupina, ale to vôbec nemyslím v zlom..rešpektujeme sa a viac neriešim..
A prečo by veci mala riešiť s tebou? A nie s bratom? Ja som veci tiež riešila so sestrou a nie jej partnerom.
A mam len švagra, úplne do pohody.
s jednou švagrinou sme ako sestry a s druhou mam neutralny vztah, rešpektujeme sa
Omg a čo má akože robiť? Je to jej brat, vyrastali spolu, poznajú sa, sú si ( pravdepodobne) blízki. Ty si ( citovo, nie de jure) cudzia osoba, s ktorou sa vidí občas na rodinnej oslave. Skús vymenovať aspoň pár vecí, ktoré by si Ty skôr riešila s cudzou osobou ako so sebe blízkym človekom...keď ťa to tak popudzuje. My to tak máme podobne. Keď sa vidíme, milý small talk, pokecáme čoby nie. Ale nikdy by sme spolu nič podstatné neriešili a ani sa o ničom nedôverovali ani nič...prečo by sme mali?
Omg a čo má akože robiť? Je to jej brat, vyrastali spolu, poznajú sa, sú si ( pravdepodobne) blízki. Ty si ( citovo, nie de jure) cudzia osoba, s ktorou sa vidí občas na rodinnej oslave. Skús vymenovať aspoň pár vecí, ktoré by si Ty skôr riešila s cudzou osobou ako so sebe blízkym človekom...keď ťa to tak popudzuje. My to tak máme podobne. Keď sa vidíme, milý small talk, pokecáme čoby nie. Ale nikdy by sme spolu nič podstatné neriešili a ani sa o ničom nedôverovali ani nič...prečo by sme mali?
@bambulkaaskatulka tak myslela som aj také veci čo sa týka mňa aj muža že riešia. Ale veď to je jedno . Vždy som si myslela že ženy majú držať spolu ale ako pozerám takto to nieje som cudzia
My spolu ešte aj robíme 😃 Úplne v pohode, však ju nemusím milovať, hlavne, že ona a môj brat sa ľúbia. A my dve sa rešpektujeme.
@michaela329 no ona mňa nerešpektuje takú aká som takže je to cítiť
Nulovy tri roky som ju nevidela a nemam zaujem to menit.
Vidíš? A ja zasa nechápem ten narativ že ženy majú držať pri sebe. Prečo by mali? Človeka definuje oveľa viac ako pohlavie. Ak by ste boli najlepšie kamarátky pred tým ako sa stala švagrinou ( aj také prípady bývajú) , cudzia by nebola. Ale toto zjavne nie je ten prípad
Superite medzi sebou. Zbytocne.
Ved to je normalne ze riesi viac s bratom, sak su si blizsi ako s Tebou. Neviem, ja som len rada, ked veci vybavuje muz so sestrami. A to mame celkom fajn vztahy, ja mam rada vsetky svagriny a asi aj ony mna, ale take tie rodinne veci ako oslavy, dary rodicom a pod. nechavam, nech vybavuju prioritne oni ako surodenci.
Píšeš, že všetko rieši so svojím bratom, teraz nechápem, nie s tvojim bratom?
Ale ved to je normalne, asi si jej proste nesadla ako clovek, osoba. Sak kazdy sme nejaky a nemusime si rozumiet s kazdym a ani nasilu lebo sme uz akoze rodina.
Také strohe. Viem, že má nemusí,čo som jej otvorene aj povedala na čo reagovala mlčaním. Ak sa stretneme prehodíme nejaké tie vety,no vždy mám pocit,že všetko, čo poviem je zle 😄.Ale to som si zvykla. Ale podľa mňa veľkú úlohu zohráva vekový rozdiel 16 rokov.
Ale ved to je normalne, asi si jej proste nesadla ako clovek, osoba. Sak kazdy sme nejaky a nemusime si rozumiet s kazdym a ani nasilu lebo sme uz akoze rodina.
@silvike presne tak
Píšeš, že všetko rieši so svojím bratom, teraz nechápem, nie s tvojim bratom?
@bielasovicka s mojím manželom veď
My máme normálne vzťahy, nevidíme sa často, nakoľko každá žijeme v inom štáte, ale vždy si mame co povedať a nikdy sme sa nepovedali ci neurazili. Samozrejme, že švagriná riesi s bratom všetko, sú rodina, ja tiež riešim všetko so sestrou a nie môj partner.
My máme normálne vzťahy, nevidíme sa často, nakoľko každá žijeme v inom štáte, ale vždy si mame co povedať a nikdy sme sa nepovedali ci neurazili. Samozrejme, že švagriná riesi s bratom všetko, sú rodina, ja tiež riešim všetko so sestrou a nie môj partner.
@nelka93 nepohadali
Ja sa teším, že nespadám do tejto kategórie 🙈 moja švagriná je aj moja kamarátka, bola mi svedkom na svadbe a nie predtým sme sa nepoznali...tak isto exov brat mi je do dnešného dňa aj s manželkou blízky a pošťastilo sa mi aj do tretice s bratovou ženou, skvele si vybral, akurát ideme spolu na dovolenku 🙏
Mala by som ju na háku. Možno ti niečo závidí, preto sa tak správa. Ty zostaň sama sebou, hlúpi ľudia ťa predsa nemôžu vytočiť. Ja mám totiž tiež takú hlúpu švagrinú. Tiež som myslela, že budeme kamarátky, ale boli raz u nás na obede s jej mužom a keďže ma tiež zrejme nemusí, tak mi ofrfľala každé jedlo, pritom nevie variť, u nich doma varí jej muž a ten moje jedlo iba chválil. A tak som potom povedala môjmu mužovi, teda jej bratovi, že už ju u nás na návšteve nechcem. A veru u nás odvtedy nebola, pretože ja ju odvtedy tiež nemusím.
Prečo sa vnucovať? Nevybrali sme si ich, ani oni nás. Ocitli sme sa v jednej rodine. Nemusíme si sadnúť. Ja ani neviem, o čom sa so švagrinou baviť, je úplne iná ako ja. Ale - chováme sa normálne, slušne, pozdravíme sa, keď k tomu príde, prehodíme pár slov, dávame deťom vzájomne darčeky, keď majú sviatok, dokonca ideme aj na spoločnú dovolenku, lebo naše deti sa majú radi a sú radi spolu, rovnako aj naši muži ako bratia si spolu radi. Tak sa mi nič nestane, nemusíme byť najlepšie kamošky. Podľa mňa je to OK, nemusíš sa jej páčiť, ani ona tebe a nikto sa nemusí do ničoho nútiť.

Mala by som na haku. Ak by sa nesnazila robit rozbroje v mojej rodine s jej bratom, tak je to ok.
Jednoducho je zvyknuta riesit s bratom, je jej to tak pohodlnejsie, moze byt k nemu otvorenejsia, priamejsia. Poznaju jeden druheho a nemusi si davat pozor na jazyk, aby sa nieco nepochopilo zle.
Nevyrabaj problem tam, kde nie je.