Antisociálna porucha správania manžela
citala som na nete a tiez pracujem s psychologickymi knizkami, a chat gpt, patrala som par mesiacov po tom, podla priznakov mojho muza,
je to mlady muz, ale vykazuje znamky antisocialnej a manipulativnej poruchy, ktora zachadza az do narcistickych crt niekedy.
v prvom rade vsak antisocialna porucha s vyraznym agresivnym nepredvidatelnym spravanim, bez pocitu velkej lutosti a empatie po cine.
Mali ste takeho manzela a ak ano, liecil sa, pomohla liecba? ako ste ho donutili na liecbu? zmenil sa?
co ocakavat?
muz nechce k psychogovi ani len zajst. Psychologicka mi povedala, ze bez neho to nepojde, ak by nespolupracoval, nevidi vobec sance na zlepsenie.
PAS su poruchy autistickeho spektra
On bol presvedceny o svojej dokonalosti a bol si isty, ze psycholog povie, ze chyba je vo mne. A ta agresivita tam bola, neda sa povedat, ze vyslovene fyzicka - maximalne ma sotil, ale krical sialene, bol to psychicky teror, hlavne nezmyslene veci, ktore mi vycital a vulgarne nadavky aj pred detmi
@valise ano, to mam aj ja, presne.
@titka221 nerozumiem tym skratkam
@sova7 autisticke spektrum?
myslis, ze moze byt aj autista ? v dospelosti?taki su tiez nevyspytatelny a agtresivny k druhym?
Autorka. Autizmus je celoživotná záležitosť. Ľahšie formy sa diagnostikujú horšie môžu ujsť pozornosti ľudia sú jemné čudácky a niekedy sa k diagnóze dopracujú až v dospelosti. To len ozaj stručne je to zložitá problematika. K agresivite som pisala už komentár nebudem sa opakovať. V podstate ak je partner agresívny náladový riešila by som pripadny autizmus alebo narušenu osobnosť len s ohladom na seba a čo tento vzťah a človek robí so mnou a či chcem celý život niekoho zbytocne zachraňovať a riešiť niecie nalady a výbuchy alebo spokojne žiť sama prípadne si budovat s niekým zdravý vzťah.
@sova7 autizmus mozno lahsia forma,ale je to velmi podobne, najoprv som si myslela adhd ale to nie,
takze neviem, autizmus asi hyperaktivita. a tiez mozna narc a antis. porucha
Autorka, stále nerozumiem k čomu sú ti tie diagnózy?
Ak je naozaj taky ako pises......nemate deti ani ich nechcete,tak sa zbal a dovidenia. Ale podla to co tu pises ze si to vsetko citas,googlis,vyhladavas ale nerozumies tu skratkam ktore Ti tu pisu,tak je to trochu zvlastne. Mne to skor pride,ze si nasla diagnozu aj viac a teraz sa ich snazis nasit aby to nejak pasovalo. Prepac,ale podla mna vykazujes Ty priznaky hladkej muky......kvalitne vymleta
Psycholog to roky studuje,potrebuje roky praxe a neustaleho vzdelavania sa z odbornych studii a clankov.......ale niekomu staci google a gpt chat.......len si tak neliec vazne zdravotne problemy
@martin96321 ja som vymleta kvalitne muka? no tak to diky za komentar co si o mne myslis teda
@martin96321 ty si studoval psychologiu? nie nestaci google a chat gpt,ale pytala som aj psychologa, moc toho nevedel
Pokial som spravne pochopil nestudovala si ju ani Ty. Ale ocividne mas uz zavery urobene....... Z Tvojho pisania som vychadzal. Psychologoa nieje urazovka,kde je vsetko jasne.......

@sova7 co je pas? Nechapem
Porucha osobmosti ale ktora ved ns to je pomenovanie uecite na agresiu