icon

Bojujem so sebavedomím. Ako zvládať porovnávanie s inými?

meluzina29
30. jún 2025

Idem si sem len vyliať srdce a možno to niekomu príde ako úplná banalita, ale ja to neviem dostať z hlavy...
Roky rokúce bojujem s nízkym sebavedomím. Stále sa porovnávam s ostatnými a vždy mám pocit, že ostatní su lepší, krajší, múdrejší, úspešnejší. S mojim ex sa moje pochybnosti o mne len zhoršili, lebo si s kamarátmi posielali fotky dievčat z instgramu a písali si o nich, že aké su pekne atď. A áno, nesiem si to stale vo mne, že prečo 30 roční zadaný chlap ma potrebu si posielať 18tky s kamarátmi.. teraz mam iného chlapa a trochu sa mi podarilo nabrat sebavedomie. Par dni dozadu som sa ho len tak opýtala, ze ci si myslí, že som pekná a že na skale od 1 do 100 koľko. Áno, asi som si sama usila bic na seba. No a jeho odpoveď bola 78. No a jednoducho ja sa neviem preniesť cez to. Jednak preto, že pokiaľ pre vlastného chlapa nie som dosť pekná, tak potom už pre nikoho. A za druhe preto, ze viem, že pracuje s mladými babami, lajkuje kope žien fotky na soc sieťach a ja teraz budem mat v hlave nastavene len to, že pre neho su všetky krajšie ako ja.
Ja sa nepotrebujem páčiť každému chlapovi naokolo. Ja sa chcem páčiť len tomu svojmu. A keď sme sa rozprávali o tom, tak ma odbil s tým, že veď krása nie je všetko a že sme spolu predsa kvôli iným hodnotám. A áno, on je pre mňa ten najkrajší chlap, aj keď nevyzerá ako model od Calvina Kleina.
Chápem, že sa to môže zdať ako totálna blbosť, v dnešnom svete su vážnejšie veci, ktore treba riešiť, ale mňa toto dostalo na úplne dno a cítim sa veľmi nešťastne.

Strana
z2
princezna_bosorka
2. júl 2025

@meluzina29 kks, ty riesis veci... a co takto psychoterapia?

kubo98
3. júl 2025

Pozri tak naco sa ho pýtaš? Chceš počuť uprimnu odpoveď alebo klamstvo? Pozri, na škale 0-100 su od 70 dost pekne zeny, 80+ vyberove a 90+ top modelky. Chces aby ti povedal 100/100 aj keby nebol uprimny, hrialo by ta to na srdci? Vobec nechapem co riesis... Ja priatelku nemam, skaredy nie som ale som teraz dost pribraty tak by som si kludne dal 5-6/10, lebo neojebavam sameho seba. A krista sme na slovensku. Tu mame top zeny co sa tyka krasy. Videla si zeny v nemecku? Britanii? Amerike? Naša 6/10 je tam 8-9/10. Ja rad hovorim ze by som kludne bral obyčajnu babu 6/10 lebo to už na slovensku znamena pohode pekna normalna zena. Kokos mne keby moja priatelka povie ze som 78/100 tak ma to ešte poteší že aký fešák som. Strašné kam sa tato ženská mentalita dostala, všetky musia byť princezne, všetky musia byť 100/100 :D

Strana
z2