icon

Je divné mať v byte vlastné portréty?

20. jan 2024

Brali by ste divne keby prídete na návštevu ku niekomu a mal by tam veľa obrazov na ktorých by bol on ?😃 konkretizujem som veľmi zaťažená na obrazy a pacia sa mi obrazy na ktorých sú ženy ale pravdaže nechcem mat po byte povesane hocijaké ženy ale seba. Nie akty ale portréty a podobne, take farebne kreslené nie čiernobiele. A keďže nechcem kombinovať rôzne štýly a mat doma mix obrazov prírodu abstraktne obrazy a ešte tieto čo sa mi pacia, budem mat teda dosť práve takých na ktorých budem ja. Deti ešte nemáme ani domáce zvieratá takze pár obrazov budem mat aj s priateľom ale tých bude asi menej
Samozrejne doma môže mat každý čo chce ale len ma tak zaujíma keď ku nám prídu aj nejaké návštevy či to nebude nejaké narcistické že zbadajú napr 10 obrazov na ktorých budem ja 😂

Strana
z4
heni79
20. jan 2024

@petronelag Pre mňa je to skôr nevkus. 🤔

miadi
20. jan 2024

@petronelag Ved je mlada mà nieco okolo 20r o 5-10r ked sa jej to uz pacit nebude tak si da na stenu nieco ine. Moja mama mà na stenach malby ktore som robila este na strednej 😅uz mam na ne dost iny pohlad.. ale raz som zazila cez Skype reakciu nedavno ked k nim dosla pohotovost ze zdravotnicka obdivovala moju tvorbu .. kym brat si myslel ze mà infarkt. ( zobrali ho do nemocnice infarkt nemal len zastavene vetry 😂) Ja som za to nech si ludia plnia svoje sny Ved nikomu tym neublizuje .

janickacrazy
20. jan 2024

Áno, je to divné a ako z diskusie vyplýva väčšine ľudí sa to nepáči. No ale tak to autorka asi počuť nechcela. Ja som sa kukla, čo máme my na stenách, tak kvety, príroda, fotky deti a nejaká tá naša svadobná, no nuda. 😁

moonlight1210
20. jan 2024

Ja mam zavesene obrazy, ktore malovala moja pribuzna. Vybrala som si dva, take naivno-snove, fantazijne. To su asi jedine, co take urobila. Inak malovala realisticky a obrazy predavala, alebo aj darovala. Zachvilu bude asi osemdesiat rokov, co tie moje namalovala. Takze su aj taky zlahka “muzealny” kusok.

miadi
20. jan 2024

Mne sa to nezda divne ale ja akurat zacinam tvorit graphic novel pre teenagers .. ale fakt zalezi na tom prevedeni. Keby to bol realizmus tak by sa mi to zdalo divne 😃ale to je tym ze ho nemam moc rada v malbe. Hlavne portrety .je to take tuhè.. ale to ze mas iny vkus ako vacsina nic neznamena. 😊Ja mam teraz novu kamosku a ukazala mi s pychou ako odstranili pred domom landscape kreacie - rastlinky co tam dala predosla majitelka a cela spokojna s tou prazdnotou co mà pred domom. Mne sa viac pacilo to co tam bolo ale to je uz jej vec . Ja Zas milujem zelene zive faunu a najradsej by som mala pred domom aj v dome dzunglu . Ja som
Sa pol roka vyrovnavala stym ked sused odstranil obrovsky strom co bol blizko nasho domu a utesujem sa tym ze aspon nespadne na nasu strechu. Podla mna krasa je v tom ze kazdy sme iny. A kamarati si nebudu mysliet ze si divna koli tomu co si das na stenu. Si mlada tak sa este len Musis naucit ze je dost jedno co si druhi myslia podstatne je aby si bola ty spokojna. Aj Keby sa to pacilo len tebe.

domkakvet
20. jan 2024

Za mna to nie je divne, ze by si na nich bola ty, ale 10 sa mi zda vela, aj keby islo napriklad o prirodu.

liz_lemon
20. jan 2024

poznam jednu zenu, ktora mala v praci na stole svoju fotku z maturitneho tabla, to bolo tiez dost zvlastne, takze nie si v tom sama

milanemila
20. jan 2024

Ano dost by som sa po navsteve na tom pobavila doma s muzom :D🙈 ale je to samozrejme tvoja vec.

katka700
20. jan 2024

Nie je nič zlé na tom že chceš mať doma disproporcne, presexualizovane kresby čo ťa trochu pripomínaju. Domov je miesto kde sa máš cítiť dobre, zariadené tak ako sa páči tebe. Čo si o tom myslia ostatní môžeš mať u sedacieho svalu. Niekto má doma stádo porcelánovych slonov, niekto zbierku plechoviek od piva, ďalší botanicku záhradu, iný mumifikovane časti kopytnikov či gýče všetkých tvarov a foriem. Návštevy majú chodiť kôli ľuďom čo v dome bývajú nie sa hrať na kritika interiéru. Keď sa im nepáči nemusia chodiť, dá sa stretnúť aj v restike či kaviarni.

autor
21. jan 2024

@milanemila ja som cakala že mi tu max niekto napíše že neriešia keď je to u iných alebo si povedia že to sa im moc nepáči ale že zrovna takáto vec by vyvolala vlnu pohoršenia pobavenie na celé dni či dokonca rozhodnutie viacej neprísť 😃 to mi nepríde až take kontroverzne. Predstavte si že máte trebárs mladšiu sestru ktorá aj maľuje takéto obrazy tak ich zopár bude mat doma a budete sa po návšteve u nej vysmievať? Mne to skôr svedčí niečo o takých ľuďoch no budis 😃

autor
21. jan 2024

@domkakvet to bolo viacmenej obrazne
Veď bežne ľudia na stolíku pri tv majú rámčeky s fotkami aj zo 6 kusov a nielen tam . To nebudú obrazy rozmerov na celu stenu, možno 50x 50 tak pravdaže na veľkej stene sa jeden takýto obraz stratí

autor
21. jan 2024

@miadi veď presne toto som myslela 🙏🙏ja neviem či sa to vola avatar alebo ako ale trafila si čo myslím. Keď mám vlasy tmave tak nedam si sem blond samozrejme môžem ale nechcem. A o to mi ide že všade bude ten štýl rovnaký a nie jeden obraz avatar ako píšeš a další nejaký čiernobiely portret z fotky . Podľa mna to tu ostatní nepochopili alebo niečo take asi nikdy nevideli . Dnes je to dosť moderne netvrdím že za 30 rokov to nezmením

denisa0504
21. jan 2024

Autorka, teraz vôbec nepíšem k téme, ale k tebe. Ty si sa sem prišla poradiť, spýtala si sa na názor ostatných. Áno mala si očakávania, aké budú odpovede, tie sa ti nenaplnili. Kvôli tomu tu urážaš 95% žien, ktoré s tebou nesúhlasia a tvrdíš, že to nechápu, alebo nevedia čo je moderné 😆🤦‍♀️ ty si fakt "úžasná". Daj si tam aj obrázky obsahu toalety, každá ti píše, že to je tvoja vec. Ale pýtala si sa na názor, tak neurážaj za to, že drvivá väčšina s tebou nesúhlasí...

muchotrafka298
21. jan 2024

@denisa0504 presne si to vystihla 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 Prvotny prispevok bol o tom, ze ci je narcisticke mat doma obrazy so svojou podobiznou. Na to 95 % odpisalo negativne. Tak sme hlupe a nevyzname sa v tom co je trendy. Ja osobne navstevujem galerie u nas aj v zahranici a toto skutocne nie je umenie.

mk1111111111
21. jan 2024

Ak este nikto nenapisal, tak asi selfitida to bude. Pozri na nete, ja ano, je to moderna dg

autor
21. jan 2024

@denisa0504 ja som to v dalších komentároch konkretizovala. Ja som sem neprišla pre analýzu mna ako to niektoré asi rady robia a niečo si tu možno kompenzujú z niektorých ide doslova až hnev a podobne emócie uplne bez príčiny 😃veď je to normálne že dakto sa niečo opýta čo možno neznie veľmi špecificky a na základe komentárov doplní info ktoré predtým nevedel že bude treba. Opravovať ma určite nemusíte , už na začiatku som napísala že obrazy seba ale TAKE TIE KRESLENÉ nie som studovana v tejto sfére netuším ako sa to správne nazýva. Vy si nedokážete predstaviť obraz portret klasicky ako vám nakreslia niekde v Prahe na karlovom moste a kreslené ako z animovanej rozprávky ?? Toto nie je absolútne o vyjadrení vášho názora ide aj o to ako je vyjadrený 😃 vidím že sa musím spýtať asi v iných skupinách mimo tejto stránky pretože je evidentne že čo si mysli väčšina ľudí ktorí tu ani nie sú je celkom pravda 😊

autor
21. jan 2024

Strašne trapne hanbila by som sa niekomu toto písať svedčí to len o vás ako komunikujete aké ste asi aj v reale skodoradostne nepríjemne zatrpknuté 😊otázka bola položená jednoducho ďalej tu boli ukážky a rozšírenie pre tých menej dopinavejsich ale tu sa ženy potrebuju hrať len na psychologicky a podobne 😃 keď sa niekoho opýtam či mi farbenie zničí alebo nezničí vlasy od múdrej inteligentnej ženy ktorá vie komunikovať očakávam že napíše nie nezničí ak to bude dobre vykonané alebo áno počítaj s tým že zničí a nie reči typu ako ja by som toto nikdy neurobila bolo by mi smiesno za seno na hlave a naštuduj si čo znamená to a to čo si 😃úbohé ani sa nečudujem že si muži robia srandu z tejto stránky a určite nie preto že sa niekto spýta na obraz ale práve na tieto sprosté vysmesne odpovede lebo s takými ženami nechcú mat v realite nič spoločne 😃

denisa0504
21. jan 2024

Autorka, veď si sem dala aj obrázky, nemusíš to hádzať na to, že to ženy nechápu. Dobre chápu, no napriek tomu majú názor aký majú. Však sa nikde nevypyuj a sprav podľa seba, lebo keď aj na inom fóre nedostaneš odpovede aké chceš, zase všetci budú hlupáci, len ty lietadlo...

milanemila
21. jan 2024

Ja o pohorseni nepisem ani o rozhodnuti viacej neprist a ani o kontroverzii a ani o pobaveni na cele dni 🤦🏼‍♀️, ale ano bolo by mi smiesne prist do bytu/domu, kde ma majitel 10 svojich obrazov rozvesanych :D takyto level narcizmu je pre mna proste na pobavenie a je jedno ci by malovala moja sestra, mama, suseda aj vsetci bratranci atd 🤷🏼‍♀️
My mame tiez doma fotostenu a teda ano mam tam aj svoje fotky z vyletov, zazitkov, s detmi, s rodinou a jednu aj na pamiatku z tehotenstva, ale proste nie stenu plnu mojich/manzelovych portretov 🙂
Tvoja otazka bola “Brali by ste divne keby prídete na návštevu ku niekomu a mal by tam veľa obrazov na ktorých by bol on ?”, takze to ze ti zeny napisu ano brali, je uplne normalna odpoved.

lapersefona
21. jan 2024

Je to tvoj domov a tvoaj vec co si tam povesias. Dilezitecje aby si sa ty cítila príjemné.

seahorse27
21. jan 2024
kristiii
21. jan 2024

A nemáš už nejaký konkrétny obraz, ktorý by si chcela doma zavesiť? Podľa toho by sa dalo skôr posúdiť. Lebo tieto čo si pridala, čo ja viem. Ten prvý je tak do nejakého klubu alebo do detskej izby nejakého pubiša a ten druhý nie je zlý, ale neviem si predstaviť, do akej miestnosti by si ho dala. Proste by sa mi nikde nehodil. Ty píšeš o detailoch ako vlasy, nechty..aby bolo jasné, že ide o teba, preto to vyznieva viac samolubo než nápadito. Keby si to podala ako miadi, vyznela by pointa celkom inak. Ale 10 obrazov s tou istou postavou je za mňa aj tak veľa. Jeden-dva s dobrým nápadom a detailami by keď tak už úplne stačili, aby to nebolo fakt divné.

muchotrafka298
21. jan 2024

Mozno ma autorka na mysli nieco v style, ako kresli ilustratorka Danyelaart. To je v pohode, len toho nemoze byt vela. Tiez su tie jej kreslene postavy preexponovane postavami, ale je to jej originalny styl.

vilma7
21. jan 2024

A manžel priateľ bude d tým v pohode? Tak je neviem... Asi by som si o tebe myslela svoje 🙂

januska12323
21. jan 2024

Tak keď iné názory neprijmeš načo si s vôbec pýtala?
Mne by sa ten konkrétny štýl páčil jedine keby boli mini obrázky na jednej kope ako bývajú fotky. Moderné nemoderne je to gýč.

nikyball
21. jan 2024

Mne by to bolo smiesne, ak by som bola u vas a na kazdom obraze by si bola ty. 😀 ale stale to neprekona to, ak si zena zavesi svoje akty rovno v obyvacke , alebo este lepsie take tie tehotenske akty 🤣🤣🤣 oba pripady su vsak strasny gýč

muchotrafka298
21. jan 2024

@nikyball teraz dam silnu vec. U jednej nemeckej youtuberky som videla v obyvacke odliatok sadrovy tejotenskeho brucha. Cele to natrela hnusnou tyrkysovou a polepila maslickami 🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈

miadi
21. jan 2024

@kristiii Ja si myslim ze ona sama mà taku mlhavu viziu ktoru nevedela lepsie vysvetlit. Nemalo to koncept story . Ked si clovek predstavi 10 obrazov zeny jej tvar dookola po dome tak to je dost Diva narcis .Ale ked to mà nejaku story kazdy obrazok je o niecom vyjadruje dej emociu charakteristicke crty autorky . Je to menej povechne a zaujimavejsie. Vzdy musi byt nejaka myslienka za celou vecou. A potom vela zalezi na prevedeni. Lebo moze byt super napad a vysledok gyc . Tie obrazky co dala ako vzor su pocitacova grafika Preto to pospbi na ludi negativne ako plagat do izby pubertiaka. Ked bude mat original hand made kresbu malbu na urovni bude to hnet ine. Lebo tam bude aj talent a kreativita umelca.Ale vsetci sa zhodneme ze 10 je moc . Stacilo by menej .

kristiii
21. jan 2024

@miadi no veď presne, keby si všimnem povedzme nejaký taký originálny obraz s črtami autorky s dobrým motívom dajme tomu hneď v tej chodbe, ako si myslím ty opísala a potom povedzme ešte jeden tiež s dobrou myšlienkou v tej kuchyni, tak si možno poviem, že wow, to je super kreatívny nápad. Ale keby ich nájdem po dome/byte 10, to jest na každom rohu, tak už prevládne tá myšlienka samoľúbosti a pointa obrazov by šla bokom.

miadi
21. jan 2024

@kristiii Ja mam momentalne rozrobeny maly obraz pre moju malu chcela tam mat aj svoje meno bublinovym pismom 🥹co sa mi moc nepaci ( pismo na obraz) 😂ale nech mà radost Tak teraz tam musim este par bublin a skratiek dat do laveho rohu.

Strana
z4