icon

Bývalá manželka nechce odísť

tom_ah
21. mar 2023

Som po rozvode cca 3 roky, s exmanzelkou sme majetkovo vyporiadaní 2 roky. Mám dve deti, dospelé 18r a 22r, žijú so mnou v mojom dome, ktorý som nadobudol pred svadbou. Syn cez týždeň býva na internáte. Problém je, že tu stále býva aj exmanželka. Rozvádzali sme sa v dobe kovidu, sám som jej navrhol, že nech odíde až si niečo sama nájde. Sú tu dve poschodia, miesto bolo, tak mi to nevadilo, niekedy sa nevidíme aj 3 dni. Nechce to však nijako riešiť, je zavretá u seba hore a nechystá sa nejako odísť. V dobe vyporiadania sme sa finančne vyrovnali, financie na jednoizbový byt alebo starší dvojizbový má. Mne to nejako extra nevadí, ale naozaj už sú to tri roky. Najprv nemohla chodiť po obhliadkach bytov skzr kovid, potom cena nehnuteľností rapídne stúpla a do podnájmu nechce. Peniaze z vyplatenia dáva vraj na lieky a kúpele. Cez víkend mi oznámila, že má asi roztrúsenú sklerózu, čaká na nejaké posudky a že potom jej prednostne priradia byt. No neviem, nezdá sa mi to. Ešte mi oznámila, že ak bude invalidná, nemôžem ju len tak vyhodiť, lebo zatiaľ nemá kam ísť a bude nezaopatrená. Osobne to nechcem riešiť škandálmi, políciou, ja jej nechcem rušiť ani trvalý pobyt, kedže nemá kam ísť. Sme malá obec, to by sa rozkríklo. Neviem ani ako by to obec riešila. V obci máme malú bytovku, sociálnu, 5 bytov a tie sú obsadené. Najbližšie mesto má asi svojich občanov, ktorým prideľuje byty. Keď pôjdem na obec, zariadi jej nejaké bývanie, aj keď nemá kde? Dá sa to vôbec nejako riešiť?

apolka77
22. mar 2023

@tom_ah tak jej povedz že nemôžeš čakať roky kým jej byt pridelia ak vôbec...daj je Max mesiac nech si niečo nájde ...pohroz že menis zámky . Nič viac robiť nevieš. Ak do mesiaca neodíde volaj policajtov.
Daj jej to písomne trebárs aj doporučené nech máš dôkaz keby ťa náhodou chcela obviniť neviem z čoho..ak Šaca ňou nedá normálne komunikovať alebo nechceš všetko dávaj písomne...

mk22
22. mar 2023

@tom_ah ako môžeš vo svojom dome trpieť cloveka, ku ktorému máš odpor? A ešte ju finančné dotovať, lebo to robíš..
Ty si se*es do huby, píšeš tu nech vypadne, že čakáš kedy vypadne ale na druhej strane nerobíš nič, iba čakáš.. Tak cakaj😁

tom_ah
autor
22. mar 2023

@mk22 Ja ju ani nevidím. Keď ju počujem vo vchode, počkam, až potom idem. Finančne je nedotujem, ešte to tak. Len tu býva.

panelacikova
22. mar 2023

@tom_ah pýtaš sa, kedy vypadne? nikdy 🙂

panelacikova
22. mar 2023

@tom_ah ach... a ešte jedna vec: ja mám z teba taký dojem, že ty si vykakaný nielen zo svojej bývalej, ale aj zo svojej dcéry. ja viem, že moje dieťa je moje dieťa a navždy zostane. ale ak je raz dospelé, tak musí pochopiť, že pohár pretiekol. ty sa jej však bojíš, že čo ona na to.... preboha, veď nemá ani 5, ani 14 rokov, aby sa zrútila. dospelá osoba to musí vidieť a chápať, že takto sa priživovať nemá a nedá.

mk22
22. mar 2023

@tom_ah býva u teba zadarmo, za elektriku vodu neplatí.. Tri roky tak býva, takže áno, dotujes ju

marisoul17
22. mar 2023

@tom_ah poznám niekoľko ľudí, čo dávali žiadosť o sociálny byt. Nepotesim ta. Čaká sa od nevidím do nevidím, rataj na roky ak vôbec, pretoze to, že je podana žiadosť neznamená, že jej vyhovejú. Z tvojich príspevkov mám pocit, že tvoja exmanželka sa tvári, že svoju situáciu rieši a ty sa zas tváris, že chces aby odišla. Vo výsledku však ani jeden z vás pre to nič nerobí.

cacianka
22. mar 2023

@maciatkolulu podľa zákona jej vyplatil polovicu príjmov - z jeho platu a investícií do jeho domu, aj preto musel predať 2 zdedene pozemky aby splnil literu zákona

panelacikova
22. mar 2023

@cacianka pri všetkej úcte, či to dotyčná pochopí....

cacianka
22. mar 2023

Prepáč ale taký trubiroh ako ty sa len tak nenájde !
Exku si vyplatil podľa zákona aj etiky, a teraz ju 3 roky dotujes platením elektriny,vodné a stocne,žumpa, plyn, tv, smeti. Riešiš tupé reči susedov a dediny čo povedia, ale oni sa z teba smejú doteraz, neustále aký si ..., lebo žiješ v dome s ex trubovatou.
Už dávno si jej mal povedať aby sa odsťahovala, teraz aj dať ultimátum stanoviť termín.
Ale niiiieeeeee, ty ako trtko opakujes nám tu to isté, a že do septembra .. no hovby ! Okamžite jej zrus trvalý pobyt, na obecnom úrade to vybavíš za 5 minút s rozsudkom o rozvode.
Napíš jej doporučený list, stihni do konca marca, aby opustila nehnuteľnosť v tvojom majetku, najneskôr do konca mája , teda 31.5. 2023. Vzor o vypratanie nájdeš zadarmo na nete .Prípadne zaplatíš 100e právnikovi, aby jej napísal formálne on. Môže ti byť fuk kam pôjde. Policajti ti nepomôžu, to je iba medzi vami, občiansky spor, lebo nevyvádza ožratá kedy by ju mohli vykázať z obydlia. Aj sa neodstahuje, tak si v prdeli, Potom mozes iba podať návrh na súd o vypratanie , kedy ešte len začne kolotoč v rodine, aj v dedine , cirkus na celý okres na 100 rokov.
Nečakaj do septembra, lebo ani do Silvestra neodíde, ani do toho o 209rokov. Nerob to seba trúbu naďalej.

cacianka
22. mar 2023

@panelacikova neverím, ale snaha bola

cacianka
22. mar 2023

@tom_ah tak sa pýtaj ešte 100 rokov

cacianka
22. mar 2023

@tom_ah no a čo ? Ju policajti nevyvedú z domu, k tomu bude v škole.

cacianka
22. mar 2023

@tom_ah pochop že ona ten byt nedostane ! Prečo aj ? Deti dospelé, majú kde žiť - u teba, obec ak sa aj nejaký byt uvoľní, uprednostní matku samoživiteľku s malými deťmi, alebo osamelú 70r dôchodkyňu ktorá už nemôže pracovat

sparrows
23. mar 2023

Načo ešte čakať? Nečakal si už dosť? Ona sama od seba neodíde. A čo na to dcéra? Je dostatočne stará na to, aby pochopila, že jej matka je príživníčka a ty nie si povinný ju trpieť vo svojom dome. Byť tebou riešim to hneď

liljana
23. mar 2023

Problem je, ze sama neodide, nema kam. Byvanie nema, socialny byt nedostane, o invalidnom dochodku moze akurat snivat. Peniaze, co si jej dal, asi uz minula. Minimalne cast z nich uz je prec, ak nema pracu, resp. na pol uvazku ju neuzivi. Byvanie zdarma u teba je jedina jej zachrana. Ale mate tym obaja toxicky zivot. Neznasat sa, pises, ze ta nenavidi a dalej byvate pod jednou strechou. Aj ked ju das vystahovat policajtami, kam pojde? K rodicom, do ubytovne? Nema a nikdy nemala svoj zivot zvladnuty.

cacianka
23. mar 2023

My ženy z koníka ti ju máme prísť vypratať ?
Veď zavolaj brigádu a do 24h ju máš preč, keď ty nie si schopný

maciatkolulu
23. mar 2023

@panelacikova 🤣🤣🤣👍

maciatkolulu
23. mar 2023

Takto, jeden muž, čo evidentne sa minimálne tvári, že je inteligentný, príde na ženské fórum, slepačie a pýta sa ako s lenivou exkou, ktorú už XY rokov živí, hmmm a všetky, viete, všetko, ako ju vyplatil, ako žili, kto koľko dal, samozrejme, chlap všetko a ona nič, absoluuutne nič, čistá zlato kopka... "Pri všetkej úcte" , no nič nemám slov👍🤣pána zaujíma, kto ako dostal sociálny byt, nemôže sa ist opýtať, nemôže nič a všetky si idete a idete a idete to svoje 😉

liljana
23. mar 2023

@maciatkolulu No myslim, ze ovela jednoduchsie temy sa tu preberaju. Vidite tam dve ciarky, som tehotna ...? Mozem otehotniet, ak sme mali sex iba chvilu a potom som sla na wecko? Len toto je tema, ktoru zeny nerady citaju, pohlad na rozvod z druhej strany. Ved za rozvod na vine je okamzite vzdy muz, lebo je sebecky ha.. ...

maciatkolulu
23. mar 2023

@liljana Ano, to je pravda, ale teda toto tu mi nepríde tiež celkom normálne, mam približne rovnaký vek ako jeho ex, som 2.x vydatá, poznala som a aj poznám XY mužov, ale teda, aby sa chlap prišiel pýtať na takúto úplne jasnú vec sem? Plus s a nevedel ist opýtať na vlastný obecný úrad? Plus 100000 zaujímavých dôvodov atď.
@cacianka fakt polovicu príjmov musí manžel manželke vyplatiť pri rozvode, fuuu, tak to idem dat spätne môjmu ex... Dotyčná toto nepochopila😉
@panelacikova

la_lotob
23. mar 2023

Takto. Ty ju nemozes ani vyhodit, ani vymenit zamky. Za to moze podat na teba trestne oznamenie. Pobyt jej zrusit mozes, ale nemozes vyhodit. Policia ti nepomoze, nemas sudny prikaz na opustenie domu. Podaj navrh na vypratanie z nehnutelnosti. Bude to sudny proces, kde sud skuma, ci je schopna si vyriesit nahradne byvanie. Ona uz peniaze nema, prijem nizky (ak vobec), invalidny nizky, kedze nikdy nepracovala. Ak ide o invalidnu, ztp osobu je to komplikovanejsie. Ak sud uzna, ze vystahovanie ju ohrozi na zivote, zamietne to. Mozes ziadat (aj sudne) bezdovodne obohatenie a ziadat najom. Taketo spory sa tiahnu 5 aj 10 rokov. 12 stran je tu o tom, ako ju mas vyhodit. Ona vsak moze podat trestne oznamenie, zajst na policiu. Policia si zisti (od obce), ze tam 20 rokov byvala, mala pobyt. Pride k tebe policia a vysvetli ti, ze najprv musis mat zo sudu prikaz na vypratanie nehnutelnosti. Nepocuvaj zeny na MK, ty asi sam dobre vies, ze to tak je, preto ju proste nevyhodis, asi si sa uz informoval, preto aj sam pises, ze to nechces riesit policiou ani vymenou zamkov. Hladas jej byt (socialny), aby v pripade sudu si mohol operovat, ze ma prideleny socialny byt a moze ist tam. To by uz na sude preslo.

Su pripady, kedy sa to robi na drzovku, a to tak, ze ju vystves. Zaplatis ludi, ktori sa budu hrat na najomcov. Riadne jej oznamis, ze dom budes prenajimat. Oni ju jednoducho vystvu.

tom_ah
autor
23. mar 2023

@la_lotob Aspoň jedna to pochopila. Vyšvať ju skrz falošných nájomcov nechcem, lebo je tu ešte dcéra a syn chodí na víkendy. Preto je najjednoduhšia možnosť preukázať, že má náhradné bývanie.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
apolka77
23. mar 2023

@tom_ah a toto bol taký problém sa spýtať právnika ktorý Vás rozvádzal? Za 5 min.by ti to vysvetlil ...a nemusel živiť túto diskusiu toľko strán.

maciatkolulu
23. mar 2023

@tom_ah až na to, že sám si tvrdil toto, tak si to uprac sam.... Lebo všetko, čo píšeš vyzerá dosť zvláštne.

Ale ja to chápem, mne to je ľuto, ale čo s tým mám ja? Nech sa o nu postará štát, my sme tri roky rozvedení. Keby k tomu došlo, neoprávnený pobyt (po zrušení trvlého pobytu) snad vyrieši aj polícia, nie? S čím mám isť za právnikom?

AUTOR

21. mar 2023
@toskanka Trvalý pobyt jej snáď zrušiť môžem. Nemá tu vlastnícke právo, nie sme príbuzní. A keď tu nebude mať pobyť tak snáď ju vyvedú. Veď potom by sa tu mohol prisťahovať kde kto.

tom_ah
autor
23. mar 2023

@maciatkolulu Pobyt jej zrušiť môžem, to už riešim. Normálnu osobu by možno aj prvotne vyviedli, neviem, to tu jedna písala, že jej exmanžela vyviedli von policajti. Policajti môžu (prvotne alebo neskôr, keď im dodá potvrdenie o zťp) reagovať aj tak, že musím mať súdny rozkaz na vypratanie.

la_lotob
23. mar 2023

@tom_ah Teoreticky ano. Mozu ju vyviest, ale ak ona je skutocne invalidna, mozu ju priviest spat s tym, ze mas cakat na rozkaz sudu o vypratanie. Malolete deti (a ich matky, ktorym su zverene) a zdravotne postihnute osoby sa posudzuju inak ako bezny clovek.

la_lotob
23. mar 2023

@apolka77 Pri rozvode sa neriesi kto kam pojde a ci ma kde byvat. Pri rozvode sa riesi, cu su naplnene dovody pre rozvod manzelstva.

apolka77
23. mar 2023

@la_lotob to mi je jasné ale právnik by mu snáď lepšie poradil ako tu ženy ...stačilo keby sa na nejakeho obrátil a nie sa tu sťažoval že nikto ho nepochopil...múdry človek toto nerozobera na ženskom fóre ale ide za radou tam kde sa tomu rozumejú