Bývalý manžel ma stále ničí
Ahojte, potrebujem sa vyzalovat popripade poprosit o radu.mam dve deti a som rozvedena.ex mi pravidelne prispievana deti.problem je ten ze,ma stale psychicky depta.neda ani o euro viac,deti u neho nemaju ziadne satstvo (chodia tam každý druhý tyzden na 4 dni),vkuse si musia vsetko baliť a uz ich to nebavi.su v puberte poprosili ho ci im nekupi základné veci,tricko teplaky pyzamo.kupil,na co mi poslal cislo uctu (jeho) aby sim mu to preplatila.neposlala som vyhraza sa mi ze keďže sa o nich stara nadlimit (nepreplatila som mu oblečenie) bude ich ziadat do striedavej.rodine o mne stále vravi nepravdy,ako napríklad ze detom nekupujem oblecenie,ze nemaju co nosit a musi on.najnovsie ze som mala pocas manzelstva mimomanželský pomer.co nie je pravda avsak niekto ma niekde akoze videl.....a to je len stipka z toho co mi všetko robi.stale mato velmi ovplyvnuje,trasiem sa,placem,nechuti mi jest.poradtw mi ako ho odstrániť zo zivota v tom zmysle,aby sa ma jeho reci tak nedotykali a nenicili ma
v prvom rade čo sa týka detí: po rozvode ti ich súd zveril do starostlivosti a jemu bolo na základe tebou predložených nákladov určené výživné. Ak si túto povinnosť riadne plní a pravidelne € posiela tak ako mu určil súd - nie je povinný poskytnúť ani cent naviac, nie je povinný prispieť na oblečenie, ktoré bude u neho, dať dieťaťu vreckové napr. Ak im to kúpil - nie si zasa ty povinná mu poslať za toto oblečenie peniaze na účet - čokoľvek čo kúpi či inak zabezpečí pre vlastné dieťa nad rámec výživného - je jeho nákladom. Že to od teba žiada - prečo to riešiš?? Dokonca ti o tú sumu nesmie poslať nižšie výživné, náklady spojené s potrebami dieťaťa nad rámec jeho vyživovacej povinnosti sú len jeho dobrovoľnými nákladmi. Skrátka si mala za manžela lakomého debila a decká si to odsierajú. Ak ti výživné nestačí a nevieš tak zabezpečiť ich potreby - požiadaj o zvýšenie. Deti majú ísť k otcovi nabalené z domu - na to ti prispieva. Blbé, ale je to tak. A však nech si skúsi po žiadať o striedavku - už ho vidím ako sa do toho skutočne hrnie - hlavne ak nie je ochotný na decká prispieť niečím navyše. Takých hrdinov tu už bolo.
A čo sa týka tvojho akože deptania od ex - čo ťa potom čo si rozpráva?? Robí to preto, lebo vidí, že ťa to ničí, a že sa tým trápiš. Si vôbec s rozvodom vyrovnaná? Po rozchode mi bolo šuma fuk čo si ex rozpráva - kto ma poznal vedel kde je pravda. Na čo si to pripúšťaš? Tým tie reči len živíš a ak budeš sama seba kade tade ospravedlňovať len tým budeš prilievať olej do ohňa - a ľudia si začnú hovoriť či na tom predsa len nie je čosi pravdy keď sa tak vehementne brániš - ver mi, každému komu na tebe záleží je fuk čo o teba hovorí. Nech si hovorí čo chce, robí čo chce a s kým chce - teba do toho nič rovnako ako jeho nič do toho čo a s kým robíš ty.
Aké staré sú tie deti? Chcú sa stýkať s otcom?
@pribinak deti maju 17 a 11
Starsi uz ani nie,chodi v podstate kvoli mladsiemu aby tam nebol sam.mladsi je velmi citlive dieta.je tam na jednej strane rad ale na druhej on je typ,ze aj keby mu nebolo pojde tam "aby ocko nebol smutny"
@alenah31 je lakomy a vzdy aj bol. Maju to bohuzial v rodine.Ja som si musela do domu nasetrit nakomplet vybavenie co sa tyka nabytku.dodnes by som mala veci asi v krabiciach.samozrejme do svojho bytu nakupil luxusny nábytok a elektro...
@joesvk vies,ja od neho nic neziadam,on ma stale pripomienky ze nekupim nedam.syn sam od seba ho prosil o pat eur na co mu odvetil ze mne plati vyzivne tak nech ziada odomna.synovi to bolo velmi trapne tak mi to ani nepovedal,az teraz z odstupom casu.ja mam popri praci dve brigady aby som to zvladala a detom nic nechybalo.syn vidi a vie ze to robim pre ne tak je mu hlupe pýtať odomna napr ma burger,ked je momentálne u ex.
Chápem, ale aj tvoje deti budú vždy vedieť, že si super mama... Ale od neho proste už nič nečakaj... Proste nikdy nebol ani nebude dobrý otec, keď toto robí...
Keď nebudeš nič čakať, bude ti ľahšie, nebude ťa potom stresovať ako sa chová...
Tie 4 dní vydržia debil debilom zostane a teba iba zastrašuje striedačku starostlivosťou.Vobec by som s ním nekomunikovala.Moze sa hanbiť, že si potrebuje dať preplatiť nejakú sumu.Bud rada, že si sa ho zbavila
A jasné, že je to nespravodlivé, že to ťaháš sama, ale aspoň máš úžasné deti..
Deťom daj nejaké malé vreckové, aby si mohli kúpiť niečo, keď sú u otca.Niektori chlapi si myslia, že keď zaplatia výživné tým to končí a často to výživné je smiešne.Za chvíľu tam nebude chcieť chodiť ani mladší ešte tak 2-3 ra deti vedia čo pre ne robíš toho sa neboj
On im nekúpi ani jedlo, maličkosť, ked su u neho? Nejdu ani na výlet, lebo to stojí peniaze a pod? Spomínaš burger.... Tak to je dobre zúfalé, riadny žid. Naozaj sa divím, že deti idú k nemu radi, ak je to naozaj tak🤷♀️
A co sa tyka stuzkovej? Mam od neho pytat polku? Lebo aj on sa zucastni,aj on sa tam naje..ako je mi to trapne ale su to pre mna velke vydavky.
Potrebujem zmenit myslenie 20 rokov som bola v manželstve deptana,tazko sa prehodit do rezimu ze mi môže vyliezt na hrb.
@lusanko stravuju sa u rodiny jeho.zvysok v skole.na výlet ich zoberie ale berie aj priatelku ajej deti...
Nepýtaj ani na stužkovú polku. Lebo, keď nebude chcieť zaplatiť, zase bude hádka a dusno... A možno sám zaplatí... Keď nie, nič nespravíš... Ber to tak, že tam nejdeš kvôli sebe, ale kvôli synovi. Aby mal čo najmenej stresujúci zážitok... Celkovo nedávala by som pred deťmi toľko najavo, ako je to ťažké... Postažuj sa dobrej kamoške, ale vydrž...
Jasne,ze by som polku pytala.Ved sa tam nazere ,preco by som ako matka platila vsetko!nebud hlupa,a on keby bol nornalny prispeje bez toho ,aby si pytala a navyse kupit oblek pre syna by sa mu patrilo!!!
kašli na neho... úplne ti môže byt ukradnutý...jedným uchom dnu - druhým von...
Tak ja by som s týmto,, čudom,, po riešila raz dva...a co sa tyka stužkovej nech sa páči ak chce ist nech si hradí naklady za seba bežne to tak robia rozvedeny rodičia každý si hradí svoje... deti su veľké treba hovoriť s nimi otvorene a jemu sa v*srat na hlavu vobec s nim nekomunikuj...chlapci maju dost rokov nato riešiť s nim veci a časom sa ich vzťah k nemu vykrystalizuje...ty sa uz od neho úplne odstrihni...
Ak chce ist na stuzkovu nech polku zaplati ak nezaplati nepojde a tym detom jeho priatelky kupi ? A vlastnym nie ? Je to chudak
Mala/mám to podobné už 13ty rok po rozvode.Nebudem to konkretizovať,je to zbytočné,všetky vieme do akých milión5 blbych situácii a duševných stavov nás vedia takýto obuchovia dostať.Ja som citlivá a bolo pre mňa nesmierne ťažké nenechať sa prevalcovať ním samotným alebo len myšlienkami.Obcas som sa vyrevala,niečo málo zdôverila rodine,ale načo zaťažovať ďalších.Pomohol mi až terajší manžel,celkovo mi veľmi pomohol žiť a robiť veci tak aby som bola spokojná a asertivna,nebála sa povedať čo si myslím a čo chcem a hlavne viac brániť a postaviť sa za svoje deti.To je to jediné,prečo musíš prekliknut mód v hlave,kvôli deckam a uvidíš,že budeš kludnejsia,menej nervózna,chce to len trpezlivosť a sebakontrolu.Moj syn je tiež puberťák,bolo to s ním donedávna dosť ťažké práve kvôli tomu čo popisuješ aj ty,ale keď som sa ja začala inak chovať a brat ex ako niečo čo jednoducho neovplyvnim a nepremozem,pochopil aj syn,ako sa veci majú a kde má skutočnú starostlivosť,lásku a domov.Nakoniec má s otcimom lepší vzťah ako s ex.Najdi si niečo na odreagovanie,nemysli toľko,lebo to robí zlobu.Asi si krátko po rozvode.Ono to niekedy bohužiaľ trvá naozaj dlho..zvlášť,keď aj dlho si bola pod exovym vplyvom a máš už nejaké vzorce reakci na jeho správanie.Hlavne sa ho nesmieš báť.Deckam aj okoliu ešte natára,skús to mať na háku pokiaľ to nie je už úplne cez,a ak je,vždy môžeš dať oznámenie za ohováranie apod
@kubkovamama dakujem ti
A už teraz sa psychicky priprav na stužkovú, keď tam budete musieť spolu sa akože slušne baviť... Aby ťa to čo najmenej zraňovalo... Drž sa...
No ja bysom suhlasila so striedavou starostlivostou..uz len potom by sa zbadal co vsetko by musel kupovat...
To je ale chudák.... že nad limit 👎
Ono to chce len čas a trochu práce sama so sebou.
Vždy keď ti prídu tieto nutkave myšlienky o tom ake je to nespravodlivé a on zgrlavy debil snaž sa ich nerozvyjat, rýchlo si nájdi nejakú inú činnosť, zamestnaj myseľ. Nesustred sa na to co by mal, nemal robiť, ber situáciu taka aká je.
K deťom - je načase im dávať pravidelne vreckové, založ im studentske účty a posielaj im každý mesiac nejakú sumu 10 - 20 eur nech si hospodária. Starší by už mal mat nejakú brigádu ved ma 17!! Čím skôr si zvykne ze peniaze nepadajú z neba tým lepšie. Je nezmysel aby si sa ty išla zdrat v 2 prácach a mladý pán natrcal ruku.
K otcovi, je oveľa lepšie keď tam majú deti nejake základné oblečenie, ved to je hlúposť toľko sa baliť.
Exovi napíš že deti si cennia jeho veľkolepej štedrosti ze sa nemusia viac baliť a isto budú v dospelosti spomínať akého majú super ocka ktorý im doprial 😐😉 A viac jeho vyhrážky o preplatenie a o striedavke neries, 90% chlapov robí ramena ale keby sa majú reálne starať o 2 chalanov polku času rýchlo by ich to prešlo. A frajerka zdrhla 😃 takže bud v klude
Naozaj, toto je taka obohrana platňa, títo ex sú ako cez kopirak. Ono ta to časom prestane stvat a príde ti to až smiešne. A aj ex trochu skludni hormón, teraz je vo fáze "pomsty".
Ono sa ťažko mysli chladnou hlavou keď tebou lomcuju emócie, ale zamysli sa. Žiadny zgrlos nebude platiť právnika a trepať sa na súd koli preplatenie jedného 100 euroveho blocku. Striedavku mu neschválila, mate veľké deti keď oni nebudú chcieť nič také nehrozí.
Na zasmiatie, môj ex zozaciatku požadoval preplatiť dovolenky kde dcéru vzal a to boli také perly ze chcel preplatiť skypass z lyžovačky aj za seba. Lebo však ona bola malá a nemohol si lyžovať ako chcel takže mu to mam zaplatiť, že sa staral. Jedným uchom dnu, druhým von. 😂 Po čase ho to prestalo baviť keď som na takéto výzvy nereagovala.

Dávaš do toho veľa emócií. Skús si povedať niečo v tom zmysle. "Je to pre mňa ako cudzí človek. Jeho názor na mňa nie je dôležitý. Musím s ním vychádzať, ale nebudem mu nič vysvetľovať, len najnutnejšie veci. Technické. O koľkej prísť pre deti atď..." A nenechaj sa vydierať, keby chcel, už by požiadal o striedavú starostlivosť. Vyzerá, že je zvyknutý deptať ťa, asi mu to robilo a robí radosť... A kašli na to, čo hovorí rodine, časom možno pochopia, kde je pravda....Nakúp dosť vecí, aby deti mali všetko a aby si sa nemusela pred ním doprosovať. Nič od neho nežiadaj, aby nemal pocit nenahraditeľnosti....
A neboj sa.. Ak by aj požiadal o striedavú starostlivosť, čo pochybujem, tak možno by prihliadal súd na to, čo chcú deti a nedostal by ich.. A keby ich aj naozaj dostal do striedania, tak to bude ťažké, ale prežiješ to.. Si silná,...keď si dokázala odísť z toho manželstva. 👍