Bývalý partner komunikuje otrasne
Vytáča ma môj ex. Vôbec so.mnou nekomunikuje ohľadom detí. Všetko ignoruje. Vyžaduje si každý týždeň "report" o deťoch. Dal to aj na súd. Keďže sú deti zverené mne, ja mam povinnosť ale on nie. Keď sú s ním deti 2 týždne, neviem o nich absolútne nič. Aj keď sa dotazujem. Keď ma prísť pre ne, nikdy neoslovi priamo mňa, ale vždy napíše: chlapci zbaľte si toto a toto. Pritom to všetko robím ja. Nedá sa s ním normalne komunikovať. Vytáča ma neskutočne. Mal deti priviesť o 16, nedvíha mobil, správy ignoruje. Neviem, prečo to robí. O čo mu ide? Či len mne zle robiť? Jasne, že mu nedám najavo, že má to vytáča. Už som aj raz volala policajtov-nic sa nestalo....vraj sa mu vybil mobil, bola zápcha po ceste. Och.
Brutal hajzel,ale podla mna ho to bavi ako ta drzi v hrsti. Mozno by si mala mu zacat doverovat. Je to scifi sice ale jedina moznost. Ze tie deti zvladne a ze pridu v poriadku. Spravit si ten vikend svoj program. Skusit sa zamestnat a najma - ked aj bude meskat, odpisat "v poriadku, ked bude auto v poriadku, dovez ich, pripadne napis ak mam prist pre ne". Uplne ho tym zmiatnes tym kludom. A on na teba strati paku. Lebo on to robi zjavne naschval, lebo mu to prinasa potesenie ked ti v ociach vidi strach o ne. Ak tam najde nieco ine - uplne ho to zmiatne a strati silu.
Cize ja by som sla cestou kludu a dovery ze deti budu ok. A ked nebudu (ublizi im.napr) tak to dat na sud.
Co sa tyka reportov, tiez by som mu pisala,nech vidi o co prichadza. A vzdy sa opytala ci je to co pises v poriadku alebo chce este nieco doplnit.
Proste by som uplne zmenila taktiku, namiesto boja by som sa snazila byt ustretova...to je taktika, ktoru taki narcisticki chrapuni nevedia spracovat a uplne ich odzbrojuje. Lebo jeho tesi ten neustaly boj, to napatie. Zije z toho, nabera energiu, ktoru tebe berie. A ked mu toto vezmes, zrazu strati silu.
Tazko sa davaju logicke rady ked tvoj ex je psychopat. To co pises nie je normalne. Nenapadlo ta chodit k psychologicke sa porozpravat o tom ako sa citis? To musi byt hrozny napor na psychiku. Kamaratka ma tiez velke problemy s ex. Lenze cokolvek vymyslime tak on pride s nejakym super debilnym riesenim, ze ostava len prevratit panenkami a vytocit sa do biela, ze to hadam nie je mozne. Neviem ci ta potesim - ale okolo 11 roku prihliada sud na pocity deti a pri rozhodnuti o starostlivosti sa riadi aj tym, co povedia. Rodic sa moze roztrhnut ako deti chce - pokial o to deti nemaju zaujem, alebo vyslovene nechcu, tak sa navstevne dni rapidne skracuju. V 13 rokoch moze v pohode sud zverit deti len tebe, na zaklade ich zelania. Ako viem, ze to nie je prave aktualna info ala konfety a duhy, ale aspon som ta chcela potesit ze tento boj s nim nebude byt navzdy.
@krisbar áno, ďakujem. Ja sa presne toto snažím. Nedať mu tu najavo...ale potom tuna napíšem....nech to dostanem zo seba. Akurát mu píšem čisto fakty. Proste mi je proti srsti mu pisat o zážitkoch deti. On nemá záujem byť súčasťou ich života.
@kittykat22 presne, aj u nás je tak. Minulý rok si podal na súd...že mu bránim v stretávani....lenže sa to vlieklo viac ako rok, a to on už aj prestal chodiť. Proste, jeden syn mi vymýšľal a nechcel s ním byť. On, si odomna vyžadoval,že pokiaľ mu nenapíšem, že obe deti nastúpia k nemu do auta, ani nepríde. Aby sa náhodou neprehnal. Ja som mu vždy iba napísala, deti su nachystané a zbalene. Ako ja môžem zaručiť, že Deco nastúpi do auta? Nemá žiaden vzťah s nimi. A áno, ja viem, že sa môžu deti vyjadriť. Už teraz ich "spovedala" kooizna, že ako si to deti predstavujú. Je jasné, že nemajú na to vlastný názor, veď čo,majú radi oboch rodičov.
Ono ide aj o to, že ak otec nechodí za deťmi, dostáva matka vyššie výživné. Aspoň že tak zvyknú sudcovia priklepnut. A to on veľmi nerád. Nie je ochotný kúpiť ani len slipy a ponožky
@elizabet173 tak budem
Hej poznám, môj ex sa ako tak ukludnil po 10 tích rokoch a dá sa s ním ako tak komunikovat... Ale teda zďaleka nebol taký magor ako ten tvoj.
Tiež som si veľakrát aj poplakala, ale časom som získala neuveriteľnú odolnosť a nedokáže ma vytočiť ničím.
Co ti môžem poradiť je nerieš. Vždy keď ta prepadne takáto ľútosť ci hnev alebo len akákoľvek myšlienka ohľadom neho vedome sa sústred na niečo iné. Nerozvyjaj si to v hlave. Netrpni keď ich na doviesť. Ci o 5 alebo o 6 tej, neboj proste ich dovezie, nestresuj sa tým.... Jeho nezmeníš a sebe si len ubližujes. Tak je aký je, iný nebude, proste sa s tým vnútorné vyrovnaj. Pre niektorích ľudí je rozchod dôvodom na celoživotnú nenávisť a pomstu, tak to je. Je to ich obrana, sú zranený a inak ako hlúpym správaním sa s tým nedokážu vyrovnat
A ten jeho hlúpy report skus obrátiť vo vas prospech. Píš deťom nejaky pekný denník, čo zažili, ako sa hrali, ako ta ľúbia a aký ste všetci šťastný, sem tam fotka, píš to pre nich. Nakoniec z toho bude celkom pekná kniha o ich detstve.
Jemu to len odfot a posli
@lujza123 ďakujem. Snažím sa. A tu knihu, to nedám. Čo deti chcú, nech mu povedia. Ja si ho do súkromia viac pustiť nemôžem
Ked sa mu vybije mobil, vybije sa nabuduce tebe. Ked je v zapche, budes aj ty. Nauc sa.
ahojte ...trošku podobný problém aktuálne riešim ...s ex sme rozvedeni 2 roky ,3 deti v mojej starostlivosti ,komunikáci s ním otras....deti zverené do mojej starostlivosti ,styk s otcom nie je dohodnutý ,verila som že sa s ním búda dať normálne dohodnúť ...bohužiaľ dohovor žiadny ,to kedy majú deti k nemu ísť komunikuje cez starších dvoch ktorí majú mobil stylom - "pridem pre vás vtedy a vtedy " pripadne najstarsej napíše aby nachystala najmladšieho a mne nedá vedieť nič ....nemám problém nech je s deťmi ,som rada že jak záujem ale táto komunikácia otras ....nevieme si nič neplánovat s kamarátmi ,partiou ,lebo neviem kedy budú deti u mňa ,u neho ...neviem si naplánovať súkromný život .pracu ,varenie na wekend ,nic ...ako komunikovať s takýmto človekom ?...nejde mi o nič iné len sa rozumne dohodnúť kto kedy deti a pod ...na sms väčšinou neodpise ,telefon mi neberie ...ako autorka témy píše pravdepodobne urazené mužské ego vystrelené do nebies ,ktoré čakalo že mu budem tolerovať milenku a skákať ako on píska a tým že sme sa osamostatnili a máme sa relatívne dobre ,o deti je plnohodnotne postarane ,našli sme si nové bývanie , tak toto akosi nevie asi prekusnut ...
@matulka1981 skús mu napísať návrh na rozvrh - mesačný rozvrh hodín a dní kedy bude s deťmi. Ale najskôr ho písomne vyzvi, aký návrh na on, že si ochotná o tom konštruktívne diskutovať, si ústretová dohode, a je to z dôvodu nejakého režimu pre deti.
Ak nebude súhlasiť, bude robiť ešte väčší cirkus, tak podaj návrh na súd, aby určil styk otca s deťmi. A napíš do návrhu, že aký je dôvod, dôvody, to čo si napísala aj teraz. Len ešte viac upresni tie jeho motanice .
@cacianka rozpis na nasledujúce dva mesiace som mu cez wekend poslala ,zohľadnila som tam aj jeho pracovne cesty samozrejme,doteraz mi na to neodpisal a dnes sa už zase dohadoval poza môj chrbát so synom 🤷♀️
@cacianka ja fakt neviem či chcem tak veľa ...normálne sa rozumne dohodnúť a nie dohadovanie cez deti bez toho aby som o tom na vedela ...už aj syn minule mu napísal nech povie "mamine " ked s sa ním dohodol lebomamina o ničom nevie...😅🤷♀️
@matulka1981 aký postoj majú deti ? Sú už dosť veľké, mali by pochopiť , že nič sa nerieši za chrbtom,.
Možno by pomohlo vymysliet im program, návštevu alebo niečo o čom nevedia vopred( a teda nie veľmi príjemnú aktivitu 😉) zobrať ich tam, či sa im to páči. , alebo ráno povieš že nebudeš doma 3 dni a už o hodinu odchádzaš. Či by sa im to páčilo. Takto na poslednú chvíľu im urobiť prekvapenie.
To že si mu napísala návrh, je super. Že nereaguje je jeho vizitka. Napr.po 3 dňoch , či 5 ho urguj, komunikáciu si vytlač. Použiješ ju na súde, že si sa snažila, ale ego exmanžela je riadne pošahané, nechce komunikovať slušne a na úrovni dospelého rozumného človeka, otca 3 deti, tak bohužiaľ v záujme detí, ich riadneho vývoja a nastavenia pravidiel výchovy a vzorov, si nútená požiadať súd o pomoc a rozhodnutie.
A nie, neziadas veľa, len legitímne požiadavky, normálneho rodiča/ matky. Ty mu ako sprostá vychádzas v ústrety (prosím neuraz sa), a on robí naprieky, manipuluje , sabotuje. To aké vzory dáva deťom? Kašľať na slušnosť, slušnú komunikáciu, dohody, pravidlá, robiť prieky a trucy ?
Tak urob aj ty kulehu. Máš tušáka že niekde ich berie ? Maj v zálohe program a tesne pred ním zober deti na výlet, nejakú akciu, na opačný smer ako žije otec, vypnite mobily , ignorujte ho, nech si vychutna vlastnú polievočku. Ja viem že ľahko sa mi píše, že ty nie si z takého koreňa, je to len povzbudenie, aby bola silnejšia a nebola handra. Lebo nikto ťa nemôže za tú handru mať, ani ex, ani deti, nikto iný.
Ani rodina nie je holubnik, že ideme čihý, larom farom.
🤦 tiež mám takého ex debila...

@elizabet173 áno, s tým víkendom a programom. Ale máme tu takú partiu rodín, kde sa chodí na rôzne výlety, turistika a tak. No a ja nikdy ten víkend neviem zajednat ubytko, keďže potom už je obsadené. Mala som snahu, navrhovala, že vymeniť víkendy, ani cut. A nakoniec aj tak nepríde.
Fakt asi robí naschvál len mne.