Bývalý partner mi vyčíta, že ho neinformujem ako sa má syn
Ex partner mi vyčíta že ho neinformujem ako sa má malý keď nie je u neho má ho každý druhý víkend . Ja to nepovažujem za dôležité malý je zdravý má sa dobre chodí do škôlky ... To mu mám fakt toto vypisovať... Keď ho to tak veľmi zaujíma prečo sa on neinformuje... Môj názor chodím do práce fakt na toto nervy ani čas nemám
Mne toto EX vycital tiez.
Osobne si ale myslim ze ak by ho dieta zaujmalo tak napise sam ako sa ma, ci nieco netreba, nepotrebuje a ani by mu ruka neodpadla keby sam od seba napisal, ze ci by som mu neposlala fotky aktualne.
Vytiahol toto na mna na sude ale nepreslo mu to lebo rovnaky nazor mal aj sudca.
Ja budem za divnu, ale ani. Ja nevidim dovod informovať o tom... Ak sa nieck stane das vediet a aj nie, mas uz svoj zivot. Ked chce vediet, nech zavola synovi sam. Ja za dcérou nebeham denne s foťákom ani teraz, neviem si predstavit (keby som bola v tej situacii) posielať bývalému fotky a vypisovať si.
@simca06022011 moje deti, ked boli v skolke, nechceli hovorit do telefonu nic. Boli u mojich rodicov a nic sme z nich nevytiahli zmysluplne. Ine by bolo, kebyze ma trebars 8 rokov.
@modrakengura o dovod naviac mu poslat na Whatsapp foto, nech nemusim riesit blbe reci, aby som skapala.
@majka99999 tak ked nechce s nim dieta hovorit, zavola si cez video hovor, zakyva a dovi.. matka nie je spojovatelka ani rozposielatelka obrazkov a ako rozvedena zena ma okrem ineho svoj zivot, svoje aktivity aj starosti a nie pisat byvalemu. Ja by som "ocinkovi" urcite nerozposielala ziadne fotky len tak z dlhej chvile ani mu nepisala, nevolala, ze dieta prave zjedlo obed, len aby bol kludny 🙂 Jedine ze by dieta urobilo svetovy rekord v niecom, alebo nieco naozaj vynimocne by sa stalo, co musim zdokumentovat a isto by som to rozposlala celej rodine.
a @modrakengura -u si asi nepochopila, ona ten priklad dale presne naopak... cize fotocka by nezabrania blbym reciam.
ja som zástancom toho že sa právo uplatňuje. Ak si jeden z rodičov uplatňuje právo byť informovaný má byť informovaný , ale nie šikanóznym spôsobom - teda nie každý deň , ale primerane . Tou je frekvencia týždenná až mesačná. Často hlavne muži nesledujú ako sa má jeho dieťa , ale sledujú kde sa pohybuje jeho bývalá partnerka a s kým .
Stanov si hranice ale nie na dennej báze ak je všetko v poriadku . Ak sa niečo deje , tak informovať okamžite. Raz za týždeň dvoma troma vetami stačí .
Podľa mňa by tá iniciatíva mala byť z jeho strany, keď má o info o synovi záujem.

Nie si povinná keď nie si súdom zaviazaná ho informovať. Ak má záujem, môže sa ozvať a ty mu odpíšeš. To čo tu niektoré "romantičky" píšu a posudzujú je niekde úplne inde. Záujem otca o dieťa sa prejavuje aj tým že on napíše a zavolá, nie tým že buzeruje svoju ex a kladie jej podmienky a "domáce úlohy".