icon

Chce, aby som stiahla žiadosť o rozvod

9. máj 2023

Manžel mi veľmi veľa ublížil slovami, nezáujmom, finančnou stránkou atď ... Podala som žiadosť o rozvod, a teraz začal sľubovať ako on sa zmení, ako mi bude pomáhať, a bla bla ... Len nech stiahnem rozvod. Mám to urobiť pre deti aby nevyrastali v nekopletnej rodine. A ja som na vážkach, ako sa rozhodnúť. Rozum mi vraví nenechaj sa znova oklamať ale srdce niečo iné ...

rawmamka
25. máj 2023

Starého psa novým kúskom nenaučíš. On by rozvodom stratil všetko to, čo si roky pedantne budoval, nemal by už komu vládnuť a vydeľovať peniaze podľa toho ako sa mu páči. Zrazu by z teba bola samostatná, spokojná, šťastná žena a to je to posledné, čo on chce. Neviem si ani predstaviť, žeby som s takým človekom išla na opekačku, výlet a pod. Ale chápem, že to strpíš kvôli deťom, no musí to byť psychicky náročné predstierať niečo čo nie je.

cacianka
25. máj 2023

Ok, pomýlilo má v úvode že si podala návrh na rozvod

autor
31. máj 2023

Príde mi divné, že od podania návrhu na určenie starostlivosti prešlo už cca 3 týždne, v utorok máme pojednávanie a do dnešného dňa ma nikto nekontaktoval z UPSVAR. Kamoška mi hovorila, že do 4 dní od podania boli u nich ... Neviete niektorá ako to funguje ?

dadis
31. máj 2023

Mna nikdy nekontaktovali. Moj ex daval predbezne do striedavej a schválili tobez toho, aby som sa k tomu vyjadrila (vzal zo schranky zlty listok) a deti uz vobec nikto nesetril.

autor
31. máj 2023

@dadis vôbec si nebola na pojednávaní ani ?

dadis
31. máj 2023

Nie. Az ked mu doslo rozhodnutie, poslal mi jeho fotku, nevedela som, ze podal predbezne. Ale odvolalasom sas krajsky sud predbezne zamietol.

autor
31. máj 2023

@dadis fúha, manžel odmieta tam ísť tak som zvedavá či rozhodnú aj bez neho

autor
31. máj 2023

Už sa ozvali

matkahelka
31. máj 2023

nie div, ze tam ist nechce, ved by sa tam hanbil ako hovado, ked by sa ho sudkyna opytala, preco sa odmieta starat o deti, ktore si urobil. taketo tipy su hrdinovia len doma pri svojej zene

autor
Autor odpoveď zmazal
mk22
14. jún 2023

Kdesi si písala, ze ti vydeloval peniaze, dokonca boli mesiace, kedy nedal nič.
Takže lepšie 350e ako nič.
Pre niečo tu sumu odsúhlasili..
Ak máš spísané náklady na bývanie, stravu.. Poplatky.. Škôlka, lieky, oblečenie.. Plus ty na materskej, tak predloz pri rozvode na súde.. Chce to dobrú právnicku.. Tie peniaze ktoré jej zaplatíš, sa ti vrátia..

kvetinka75
14. jún 2023

ťažko posúdiť iba z toho čo si napísala. Ak žiadosť stiahneš, hocikedy môžeš podať druhú. Ale ak si rozhodnutá, že takto žiť nechceš, na čo zbytočne naťahovať čas. A za takýchto podmienok, bude to skutočná rodina? PRetože takto skutočná rodina nevyzerá. možno iba papierovo budete ale deti nie sú b lbé, časom uvidia aká je skutočnosť

cacianka
14. jún 2023

škoda že si zmazala, nevieme ti poradiť

autor
14. jún 2023

@cacianka písala som o Tom, že mi súd schválil na 3 deti 350e výživné

cacianka
14. jún 2023

No mohli byť aj viac ale lepšie ako nič, len aby ten hrdina aspoň platil poriadne.
Ako súd zdôvodnil takú nízku sumu, alebo ho mohol zaviazať platiť aj mimoriadne výdavky, nielen bežné mesačne výživné

matkahelka
14. jún 2023

ach, polutujme tvojho muza, ako to on len zvladne, kazdy mesiac zo "svojich" penazi dat vlastnym detom. riadna sokova terapia pre neho! blahozelam ti. konecne nebudes s detmi zit ako zobracka.

pieksamaki
15. jún 2023

to je hrozne malo na 3 deti

cacianka
15. jún 2023

@pieksamaki 100 +100 +150, nie je to veľa, ale nevieme ako dokladovali na súd príjmy a výdavky, podľa čoho súd rozhodol a prečo.

kamatopo
15. jún 2023

@cacianka 30%z príjmu počítajú na alimenty tak viac asi nevydalo.

A teraz keď to máš autorka na papieri a nebude platiť môžeš dať exekuciu na strhavanie z jeho výplaty. Známa to tak mala.

autor
15. jún 2023

@kamatopo 30percent z jeho platu by bolo 800e, neschalili ani polovicu

autor
15. jún 2023

@matkahelka ale ja som písala o Tom , že nákup spraví, aj zaplatí deťom škôlku, čiže teraz ak toto budem hradiť ja, tak v podstate ma to výjde na rovnako a o nič som si neprilepsila

mk22
15. jún 2023

Ako odôvodnili sumu?
Mate už termín rozvodu?
Tak je možné že brali ohľad na vek detí, dvaja skolkari plus jedno s kt si doma, koľko ma rokov 1-2?
250e na skolkara je vážne dosť.
A on z príjmu platí energie poplatky možno úver.. Netuším ako prišli k tej suma no z brucha ju nestrelili.
Ty máš možnosť na súde vyjadriť sa, nesúhlasiť, odôvodniť ale ako som ti poradila, opakujem, bez právnicky neurobíš nevybavis nič.. Dobra právnicka je obrovské plus.

autor
15. jún 2023

@mk22 ja mám právničku, termín rozvodu sme ešte nemáme...písala som tam svoje výdavky, ale hneď má vyšší súdny úradník upozornil, že nesmú previšovať môj príjem. Tak ja neviem teraz, je pravda , že pri rozvode to budem musieť lespie zargumetovat asi ... Fakt som bola aj v šoku... Z toho všetkého čo som ja tam povedala, napísali pol stranu papiera a to sklo sudcovi ....

lauraaaaaa
15. jún 2023

Rozvod nie je jednoduchý prosim zvážte obaja .zlomí oboch a spravidla jeden to znasa ťažšie.prehodnotte.tie urazajuse slová sformujte na srandu smiech.moxno len zvonka nedorozumenie

sasanka605
15. jún 2023

@lauraaaaaa ona ma zľahčovať na srandu jeho urážajúce slova ktoré sa opakujú pravidelne? Prečo by to robila?

dadis
15. jún 2023

Mal pravdu ten uradnik. Nemozes predsa minut viac, ako mas. A naklady, ktore predtym platil otec a ktore znizili jeho vyzivne, nech plati aj nadalej. Ty kupuj stravu, oblecenie, drogeriu, lieky. Vsetko si dokladuj.Aj on sivsetko bude dokladovat.

kamatopo
15. jún 2023

A právnická prečo nežiadala vadsiu sumu? On má dáke výdavky? Môj právnik raz keď žiadal o zvýšenie tak dal odročiť pojednávanie o doložené jeho výdavkov lebo zrazu mal len na slanú vodu. Pravdaže nič nedolozil tak mu dali to čo sme žiadali.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
lauraaaaaa
15. jún 2023

@sasanka605 aby jej bolo ľahšie?aby ak je , čo píse,sú tam aj nejaké emócie ...ak tiene zvládne ,ťahá si to do ďalšieho vzťahu+iná osoba.rozvedena si?pracovala si s citmi a záťažovymi situáciami?bola si stimulovana vedieť stresovú situáciu zvládnuť?našla si stred ako spolupracovať?preto .súd ich rozdeli,ako nič ale ak dobre viem ,stále ,hlavne ak sú tam deti budú skúšať ako udržať manželstvo

lauraaaaaa
15. jún 2023

@sasanka605 a pozor,nehovorím aby celu situáciu zľahčoval a alebo bagatelizovala to nie .ľubia sa ?neľúbia ?vieš že veľa párov sa rozišli a nakoniec sa zase dali do kopy? sama som rozvedená.viem čím som prešla