icon

Chcem opustiť manžela

19. júl 2020

Ahojte..Idem sa sem prvý krát vyrozprávať.Pisem anonymne, nakoľko tu mám účet už dlhšie a nechcem,aby niekto vedel, akú mám situáciu.Jednoducho takto inkognito je to fajn...S mojím manželom som sa dala dokopy,keď som bola veľmi mladučká.Mala som iba 16rokov,on 27..Teraz mám 27,on 38..Máme spolu 2krasne, najkrajšie detičky, ktoré veľmi ľúbim..Ľúbi ich aj on samozrejme..Ale...Jeho spôsob života je pre mňa neakceptovateľný.Vedela som,čo je zač,vedela som,s kým sa stretáva,vedela som,čo robí...Je to vagabund.Presne taký, ktorý sú zatvorený v base pri najlepšom na 25rokov..On mal však väčšie šťastie a nikdy v base nesedel(čo mu teda ako otcovi našich detí samozrejme ani neprajem)..Vrátim sa k tomu spôsobu života..Keď som bola mladá, sprostá, naivná,myslela som si,že autá,peniaze,zlato sú všetko a všetky moje kamošky mi budú takého frajera závidieť.. Kokaín,kurv...y,automaty,to je jeho...Bol to môj prvý muž v posteli,prvý chlap,do ktorého som sa úplne najviac zamilovala a preplakala kvôli nemu polku puberty,ale ono to tak v poberte býva a má byť..Tam to,ale malo aj skončiť..No neskončilo..Otehotnela som,nasťahovala sa k nemu do domu a trpela.. Vnútri...On je proste "biznisman",ty sed doma,alebo niekde na káve a drž hubu..Nieje agresor,ale je to proste dominantný chlap,ktorý nosí domov pekne prachy a ja som žena,ktorá sa má starať o deti..Áno,zo začiatku sa mi to strašne páčilo a myslela som si,že žijem sen snáď každej ženy(pubertacky)...On môže všetko,ja nič...On sa vracia o druhej ráno,ja do druhej ráno tisim naše druhé dieťa,keď plače ..Keď sa konečne vyhadam a idem sa zabaviť s kamoškami aj ja..Vždy som kur...va,vždy sa podľa neho niekde asi prinajlepšom vyciciavam s nejakým debilom na disko,pritom sedím s kamoškami pri víne a nikdy nič zle nerobím... Nemá problém mi len tak povedať,že som špinavá kurva,potom sa smeje,že čo všetko beriem vážne a ide sa ľutovať,že ako keby si ma nepoznala,však srandujem..Mne to ale smiešne nepríde..Som vnutorne strašne vyčerpaná, neľúbim ho, vidím,že čím je dcéra staršia,tým viac ho začína nemať rada..Nechce mu dať pusu,nechce s ním nikam ísť,neobijme ho,iba,ak jej poviem,nech to urobí,že je to jej otec .Tak s prevratenymi očami mu dá pusu(má 7rokov)..Pritom somnou sa mojka od rána do večera, nemá s tým problém...Už má nebaví počúvať dennodenne o jeho kamarátoch,kto koho oklamal,kto komu dlží peniaze,kto má aké auto,kto nemá auto..Robota? legálna?Max tak na dva mesiace,on nebude robiť zo seba kkta za 1500€ mesačne a jemu nikto nemôže byť šéfom,lebo šak on je šéf..To si o sebe myslí možno tak on...výlety rodinné?Spoločná prechádzka s deťmi??hahhahaha nehrozí,možno tak na hodinu a keď mu volajú kamoši,on musí ísť riešiť lebo mu utečú peniaze.... Vyčerpáva má ako vzťah,tak aj on,ako osoba.. Neznášam keď je s nami doma,milujem,keď je celé dni preč a nevidím ho...Po tomto chce vecer odomna sex,no priznám sa,nemám náladu,už som pica nezáživná.......
Ale.....Už minimálne 5rokov takto uvažujem a ja sa nedokážem od neho odpútať...Už som raz aj odišla,ale toľko prosil,až som mu uverila,alebo skôr mi ho bolo ľúto a zas som tam,kde som bola...Je to výborný manipulátor,on presne vie,čo robí a presne vie,ako to má robiť,aby som sa ja vždy cítila tá zlá...Neviem si predstaviť život bez neho,,,pritom tak veľmi chcem.
. možno aj preto,že som pred ním ani nikoho iného nemala a ja vlastne neviem,ako má skutočný vzťah vyzerať a fungovať...Viem,že takto nie,ale stále niekde v mojej hlave je to,čo ak si už nenájdem niekoho,kto bude milovať moje deti....A mňa samozrejme..Už sú tam tie deti a stále sa neviem dokopat k tomu,aby som ho poslala do čerta....Peniaze na právnikov má,ja nie...Bojím sa, že mi bude robiť napriek,že mi bude robiť zle,keď odídem(čo už aj robil,keď som odišla)...Sledoval má pri dcerinej škôlke,stopoval pred robotou,kde mi pred kolegami nadával do spin a plul na mňa... Momentálne som na materskej,čo je ďalší problém...Na druhej strane musím povedať aj to,že som není žiadna tichá sivá myš...Dokážem naňho navrieskat,už som mu aj strelila,ako sa somnou baví,nesedim ticho v kúte,no väčšinou si kusnem do jazyka kvôli deťom...K mame nejdem,nemáme dobrý vzťah,otec žije v zahraničí..Asi som sa len potrebovala vyrozprávať a počuť triezvy názor od nestrannych osôb,aj keď počítam s tým, že nebudú pozitívne...

janeninka
19. júl 2020

Vazne si myslis ze by ti zobrali obe deti ked on uziva kokain a ma nelegalne prijmy? Mas strach, je to zamotane, on je vplyvny, ide ti o vsetko. No ak nebudes dufat v nejake moznosti tak teba aj deti cakaju este tazke roky... mne by to za ten pokus stalo.. aj na policii ci sudoch sa menia ludia, mozno si casom nebudu moct dovolit ignorovat take caste "nahody".

bluka2
19. júl 2020

Píšeš, "Peniaze na právnikov má,ja nie." Potom že mam nasetrenych niekoľko tisíc eur....
Škoda, že si sa nerozhybala, keď ste mali jedno dieťa skôr... Ale nikdy nie je neskoro. Toto nie je život, nejaké rizika snáď znesies kvôli vidine lepšieho života pre deti a pre teba

autor
19. júl 2020

@bluka2 vieš,šetrila som dlho a keby chcem dobrých právnikov,tak tých pár tisíc € by mi vyšli možno na nich..a ďalej čo?
@janeninka ono by jemu ani nešlo o to,že silou mocou sa starať o deti..Ale o to,aby mi urobil zle..A vie,že mne môže robiť zle iba formou detí...
Čo ho pri mne drží?No podľa mňa to,že takú pi.cu,ako som ja už nenájde...Teraz už nie...Mladé pipky už chcu iba prachy,nikto sa mu o domácnosť starať nebude, staré nechce,a ja,krava,som doma s deťmi, istotka,že príde domov a nebude sám ako Blb .Že má pocit,že sa má kam vrátiť..Za tie roky viem,že neznesie samotu..Podľa mňa to...K mame sa mi nedá ísť, tá býva so svojím priateľom a to by nerobilo dobrotu...Napíšeme si iba na sviatok a Vianoce...Tým to končí..

tykat
19. júl 2020

A ja by som ti poradila nieco ine, lebo citim ze odchod nebudes mat lahky, aby si nedopadla ako Vlckova - ta co zmizla spred skolky, alebo ta ina pani z vychodu co hej muz velke zviera tusim vo vodarnach Kvocera sa vola syna nechce ani ukazat a zakon stoji na strane jeho penazi....skus vydrzat kym budu deti velke mozno aj dospele. Mas pristup k peniazom? Super, najdi a zaplat detom opatrovatelku a ty chod do prace. Takto sa osamostatnis, zacnes si odvadzat na dochodok a setrit do buducnosti. A postupne uvidis ako pojde zivot, podla toho sa zariadis.

bukajka_mata
19. júl 2020

Nerob unáhlené kroky, dobre si rozmysli ako by si odišla. Aby si sa vedela zabezpečiť a aj deti, takýto život nie je bohviečo. :/

laguna28
19. júl 2020

Ako ti tu baby radia, treba sa na všetko pripraviť a tak konať. Určite si však zozen nejakého dobrého právnika, alebo sa porad na sociálke, ale s istotou že budú na tvojej strane, lebo kontakty ako hovoríš má. Nechcem maľovať čerta na stenu, ale daj si pozor, aby ti nepodstrcil drogy alebo niečo podobné, čím by ťa zahnal do úzkych. Takíto sú schopní všetkého, hlavne keď by nadobudol podozrenie, že ho chces opustiť.

svadobny
19. júl 2020

Pre jedneho odpad, pre druheho poklad.
Vsetko nakoniec dopadne dobre, netreba SA bat. Horsie ako teraz to uz nebude.

janeninka
19. júl 2020

Je mi jasne ze by sa nechcel naplno starat o deti z cirej lasky k nim. Prave preto by mu to tak lahko na sude nepreslo. Chapem ze sa bojis, ze to teraz znie ako nieco nerealne. ale skus ist na to postupne s chladnou hlavou. Odkladaj peniaze, dokazy, ziskavaj informácie. V pripade, ze by si nadviazala spolupracu aj s nejakou org.kt.sa venuje obetiam nasilia, mozno ti vedia prostredkovat pravnu pomoc zadarmo, poucit ta co vsetko si mas pripravit.
Rozumiem aj tomu ze ta chce mat priputanu predsa len vies o nom takmer vsetko...to je pre neho riskantne..

cacianka
19. júl 2020

Tazko radiť, baby už dali nejake typy, dobre typy.
Hned prvé co ma napadlo pri čítani - odkladat peniaze, toto som radila zenam uz pred rokmi, skoro ma ukrkali ze ci som zlatokopka.
No a odrazu to radi pomali polovica zien.
Lebo neviem ci a kolko ti zostane, ak tvoj geroj skončí v base, alebo sa predavkuje.
Neber to v zlom, ze som tvrda, ale tututu ti nepomôže.
Jeho aktivity nebudú mať dlhe trvanie, raz mu niekto klepne po prstoch, nebude mat za sebou stale krytie, ci v biznise alebo v papalasoch.
Tak rozmyslaj kde a ako si ulejes a hlavne aby nemal sancu ani 1% vediet o €. Mozno otec ti "daroval"....
No a to riešenie cez azylaky by bolo tiez fajn.nemyslim tam zit, ale rady ako sa odputat.najma odborne.
a pre istotu ani velmi nespominaj ze už máš uspory.
Verim ze to zvladnes, hlavne opatrne, radsej pomale bezpecne kroky, ako panika.
Obrovské plus je ze si to uvedomujes a chces zmenu k lepsiemu

tulipanicek
19. júl 2020

Mne ešte napáda taká otázka. Bola si už niekedy pri otcovi v zahraničí na dovolenke?

autor
19. júl 2020

@tulipanicek bola jasné..Len on tam má už svoju rodinu,svoje deti s druhou manželkou..A to je tiež také čo ja viem...Ale zbytočne sa nad tým pozastaviť,on by v živote nedal súhlas na to,aby som s deťmi odišla žiť do zahraničia

cacianka
19. júl 2020

Nechápem preco ti radia odchod do zahraničia, ved je uplne jasné ze bez jeho suhlasu nesmieš a on ho neda lebo ego....
Len si rob program mimo domu, psychicky sa odputavaj, buduj si socialne väzby mimo domu

bluka2
19. júl 2020

Ja nemyslim, že na právnikov potrebuješ toľko peňazí. Veľa dráhych kancelárii pošle nejakých začiatočníkov sa na tvojom prípade za tvoje peniaze priučiť. Potom sú aj lacnejší so super referenciami a skúsenostami. Treba ti nájsť si 2-3 právnikov a budeš mať 2-3 rôzne pohľady na tvoju situáciu. Zamerias sa na tie body, kde sa ich názory rozchádzajú a budeš sa venovať tomu, že prečo. Tým vela pochopíš aj sama. Zistíš odkiaľ čerpajú svoje info a literatúru si zadovážis. Po istom čase ich budeš potrebovať iba tak na overenie si toho, čo vieš aj sama a prípadne na nejaké písomne veci (kde ten obsah aj tak dodávas sama). Zas to rodinné právo nie je až taká veda, že by si miliony na to potrebovala...
Ale súhlasím s tým, že treba myslieť do budúcnosti a nahromadit ešte nejaké peniaze, pracovať na svojej kvalifikácii a schopnosti si zarobiť - vsetko naraz. Nie je to ľahké, ale nemáš iné možnosti, ak nechceš žiť a dopriať deťom takyto život

bluka2
19. júl 2020

@cacianka môže ísť aj so súhlasom súdu napríklad

bluka2
19. júl 2020

@cacianka a ešte aj v Hague Convention su definované pripady, kedy môže odísť

tinapa
19. júl 2020

Ak čoskoro neodídeš, tvoje deti budú narušení jedinci, teraz sú len na začiatku...ale ver, že do budúcnosti ich nič dobré nečaká..keď dcére začne nadávať, že je p...a a k..a, ako tebe to robí, čo si z toho odnesie? Pocity menejcennosti, utvrdí sa v tom, že je nula, možno bude neskôr presne taká ako on, syn? Sú predsa anonymné linky dôvery, pomoc týraným ženám, obráť sa na odborníkov, ak sa dá, radčej nech sú z opačného konca republiky. Určite by som sa porozprávala aj s otcom. V krajnom prípade by si musela asi zmeniť identitu.. Posielam ti veľa srdiečok a sily, aby si to zvládla. Tvoj život a život tvojich detí môže byť normálny, len musíš zabojovať oň..

tinapa
19. júl 2020

❤❤❤❤❤❤

luccija
19. júl 2020

@nikyball no predsa strach nič iné a to stačí na to, aby to nespravila.Takyto hajzli majú všade známych prokuratúra, policajti.Nie jedna žena bola vypočuvana ako vrahyna, aby sa obranila pred svojím muzom.Ani sa jej nečudujem, že nevie ako z toho von.Myslis, že je jednoduché vziať deti do azylaku všetko povedať rozohrať hru a ako vysvetlí 7 r prečo sú tam?V azylaku môže byť určitý čas a potom čo?dieťa niekde do školy, prenájom, menšie dieťa malé peniaze vydržia určitý čas.Zamestna sa hneď sa dá zistiť kde...A žiť s pocitom, že jedného dňa ju súkromný detektív vypátra a prepnuty muž odstreli tiež ma napadla tá Andrea z Nitry.Strašne zlá situácia ani to niet komu povedať a, keď povedať tak co?aby sa to neotocilo proti nej.

majkeel
19. júl 2020

Nuz ulakomila si sa na peniaze, lahky zivot a zleho "chlapca"
Najst si pracu a odstahovat sa v ramci Slovenska 100-200 km. ked ho zlost prejde, budes mat pokoj. Nebude ho dlho bavit cestovat za detmi a stalkovat ta. Ani deti Ti taky nezoberie, musel by sa o ne starat. Najde si inu mladu, sprostu, ...

majkeel
19. júl 2020

Otazka je, ci budes vediet stat na vlastnych nohach, ci mas aspon dokoncenu skolu, ci si uz niekedy niekde pracovala v 27 r a pri 2 detoch a style zivota v zlatej klietke, lebo vela penazi z (polo)mafiana s dobrym pravnikom asi nedostanes.

medeaa
19. júl 2020

Tazka situacia. Na tvojom mieste odkladam peniazky dalej a nesla by som do udavacstva.. Ak ma kontakty na policii a kade tade, ani nemusis vediet kde vsade... A coho su tito ludia schopni, nie je to len o nom, ale prezradis jeho chodnicky a obratis proti sebe aj ine ryby. Ale myslim, ze to si aj uvedomujes. Najlepsie by bolo, keby si sa poradila s odbornikmi, ktori maju v tomto prax, cize hlasujem za kontaktovanie roznych specializovanych poradni. Psycholog ani psychiater ti tu nedolazu realne poradit co dalej, to je o inej pomoci. Ale urcite by som urobila vsetko pre to, aby som svoje deti dostala prec z takeho prostredia... Drzim palce.

autor
19. júl 2020

@majkeel vzdelanie našťastie mám,síce iba bakalara,ale aspoň niečo..Len tá prax no..Do práce som nechodila,ale sprostá niesom..Toho sa nebojím.Len mám momentálne ozaj malinkého syna(nemá ani rok),takže prácu momentálne nemôžem vykonávať..Preto sa nerozhodujem čo ďalej zbrklo,ale postupne,za rok,za dva,tri sa to hádam podarí,to si zatiaľ aj čo to (€) ešte ušetrím...

majkeel
19. júl 2020

No prvy krat do prace v 29/30tke (ked syn podrastie) a zaroven sa starat o dve deti. To ti da este zabrat. Budes to mat tazke, ale vsetko sa da, ked sa chce. 🙂

marca12
19. júl 2020

Toto bez pomoci a penazi nedas. Zacni si odkladat peniaze. Najdi dobreho pravnika,s ktorym pred odchodom vybavis neodkladne opatrenie,aby boli deti zverene tebe. Takyto chruno ma znamosti vsade,aby sa nestalo,ze ti aj deti zoberie. Od takeho cloveka musis odist premyslene a pripravena. Skoda,ze nemas podporu rodiny. Nie je sanca sa s mamou udobrit? Zacni ho nahravat,maj dokazy.

marca12
19. júl 2020

@majkeel never tomu. Poznam blazna,ktory roky terorizuje exmanzelku. Od takychto chlapov sa neodchadza. Ak odides,peklo este len potom nastane.

fatinn
19. júl 2020

Nezávidím ti tvoju situáciu, ale ze vôbec.. Poznám tiež dievča co je takej situácii ako ty.. Najprv namotal na sladké rečnícky, darčeky, peniaze, obdiv.. Vravela, že to sú len také dotahovacky, krátkodobý vzťah.. Myslela si ze ona sa hraje s nim.. Ze ho ma ona v hrsti lebo je mladučká a krásna a on starý ch*j.. Potom ju čím ďalej viac manipuloval, ovplyvňoval, a tak sa do toho pomaličky zamotavala až z toho vznikol vážny vzťah.. Vedela už o kadečom o ňom, zasvecoval ju do svojich kseftov.. Robila mi "sekretárku" dostala auto.. Všetko jej to imponovalo..potom keď už chcela aj ona s kamoškou ísť sama, tak začali scény, že je štetka atď, že nemá čo kde chodiť sama.. Potom prišlo sledovanie.. Stále na ňu niekoho posielal, že kde je kade chodí.. Vyhrážal sa jej robil scény.. Od začiatku som jej vravela nech od neho uteká kade ľahšie.. Ona to tak nevidela, rsp zlahcovala to.. Potom jej urobil decko a teraz ju drží v hrsti tým dieťaťom, že bez šance na normálny život už.. Popravde byť v tvojej situácii, neviem co urobím.. Nieje to sranda vôbec..kazdopadne držím palce a hľadaj spôsoby ako od neho zmiznúť.. Takýto muži niesu normalni

11iva11
19. júl 2020

Ja by som povedala k tomu len toľko, že treba si poriadne rozmyslieť, s kým si spravíte deti. Keby autorka nemala s dotyčným deti, tak sa zbalí a odíde. Možno by jej robil tiež peklo, ale určite menej bolestné, ako keď sú v hre malé deti. Matka s malými deťmi je veľmi zraniteľná kategória.
Autorka vedela, čo je týpek zač, píše o tom sama v úvodnom príspevku, a predsa išla s ním do záväzkov, takže čo na to povedať....

autor
19. júl 2020

Ja som ešte rozmýšľala...Mám na seba napísané dve autá...Je to môj majetok,takže v najhoršom prípade predám jedno a mám aspoň niečo..Na nejaký byt aj jednoizbak niekde mimo Ba by to aj stačilo..Ale ja mám naozaj strach urobiť hocičo...No viem,že ten prvý krok je najťažší,potom už budem robiť iba to,čo budem musieť a k čomu má situácia donúti...

nelita02
19. júl 2020

predtym ako dvihnes kotvu od neho, nezabudni poriesit skolu, skolku v okoli noveho bytu, daj pozor, aby si deti nepockal pred skolou, skolkou, aby ich nevzal k sebe, alebo kam. Ked sa ti podari kupit svoj byt, urcite odloz vopred este zvlast peniaze na par mesiacov vopred na zivobytie, aby si nemusela ist aspon par mesiacov do roboty, nech si dokazes deti vozit do skoly a zo skoly, aby si bola v klude, ze ti ich nevyzdvihne on.... velmi drzim palce.

katarinka89
19. júl 2020

Chýba ti láska