icon

Chcem sa rozviesť, ale nemám kam ísť s deťmi

2. jún 2022

S manzelom nevychadzame dobre,uz istu dobu sa nevieme porozpravat normalne,mame rozdielne nazory na vychovu, travenie volneho casu. K tomu ,ked ja musim ostat dlhsie v praci,tak ma cakaju jeho hystericke vystupy,alebo sa prestane so mnou rozpravat. Mame dve deti. chcela by som sa rozviest,len problem je ten,ze nemam kam ist s detmi. Pravdaze uvazujem nad podnajmom,len neviem,ci by ho mne prenajali. Pracu mam, manzel sa mi vyhraza,ze po rozvode,bude platit minimum na deti. Dakujem, za nazory a aj rady ako postupovat.

Strana
z3
zemiakovysalat
4. jún 2022

@barborachors na sude musi ukazat ze maju kde byvat s detmi, aby vobec tie deti ziskal do starostilovosti. Ked da do zmluvy niekoho ineho tazko bude dokazovat na sude vydavky spojene s byvanim atd.

interneta
4. jún 2022

@demetria ak povie prenajimatelovi pravdu, co to riesi? ze on sa ju tam neboji nechat byvat, lebo tam oficialne s detmi nebyva a tym padom by nemal mat problem s jej vystahovanim? neviem, ci som to spravne pobrala, vdaka..

demetria
4. jún 2022

@zojazoja
Ano, aj to tam bolo. Ale tusim na domy sa zmluva o kratkodobom najme (to je tusim obchodny zakonnik) nevztahuje a preto som si to zapamatala, lebo ja budem prenajimat dom. Tam musi byt najomna zmluva podla obcianskeho zakonnika.
Ale vravim, mozno si to cele pamatam blbo a pravnik ma uvedie do obrazu 🙂.

demetria
4. jún 2022

@interneta
Asi tak nejak. Ale vravim, realitu nemam zazitu, neprenajimam, ani v prenajme nezijem. Len som si pri obede precitala dlhy clanok 🙂.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
brendaa
5. jún 2022

Kontaktuj Centrum právnej pomoci v najblizsom meste poradia ti s rozvodom. Peniaze na účte tvojho manžela patria aj deťom...

annamarcela
5. jún 2022

hlavne nechod s "bubnom na zajace" kym sa s muzom ako tak da tak si dories ten ucet kde je sporenie ...skus mesiac byt k nemu mila a dories to nejak..potom si setri peniaze..snaz sa co najviac si nasetrit ak to ide..akonahle mu povies slovo rozvod, ze odchadzas zmenni sa ti na monstrum ktore nebudes spoznavat...a uz s nim NIC normalen nevyriesis...hlavne klud a rozmyslaj a urcite pravnika ale najprv potrebujes peniaze

cacianka
5. jún 2022

@danielahamar vieš 300x opakovať to isté sa nechce, pretoze je tam popísané x krát veľa možností, takže to čítanie pomôže a každý si vyberie to čo potrebuje podľa svojich okolností

canadaz33
5. jún 2022

@zonjushe to je super že ste si zabezpečili vaše úspory takto,ale predsa manželstvo nie je o tom že keď niečo tak môžem a mám sa kam uchýliť,manželstvo by malo byť o vzájomnej dôvere,láske a spolužití a ak mali jeden účet a ona mala prístup iba ako vyberatelka,tak jasne jej manipulatívny mužík jej nedá ani cent z neho,lebo..škoda že ona nemá ďalší svoj účet,ale môže si ho zriadit bez toho aby o ňom vedel a tam odkladať peniaze,ale keď nebude chodiť výplata na ich- jeho spol.ucet hneď bude vedieť že má iný a ešte viac žiarliť či chcieť ju kontrolovať..😞 a viem že bývajú manžel.ze majú spol.ucet ale po rokoch keď napr.nielen žena ale aj muž nedáva naň dostatok,žena si musela urobiť na svoje meno a muž nemal prístup a ona platila vs.vyjade lebo nemohla sa spoľahnúť že muž neminie viac ako treba nechať na úhrady..tak ozaj je fajn mať v manžel.aj 2 účty aj keď si ich platia obaja,no myslieť takto na zadné dvierka s odchodom z manzelstva je dosť špekulatívne,akoby ste neverili vášmu manželovi,aj keď sa stávajú takéto veci ako pani..😢 ja mám tiež svoj účet lebo muž by videl kam dávam mojej peniaze ale nekontrol.ma a prispeivam na detské účty aj keď s.bola na rodicaku,nie veľmi a nie vždy ale neskôr s.posl.vacsiu sumu..no pani má problém kt.nie je ľahké riešiť zbrklo keď ju kontroluje..😞 musi klamať,či schovávať veci lebo by to všetko mohol použiť proti nej pri súde..😞

mamula20
Odpoveď bola odstránená
cacianka
5. jún 2022

Tu smeruj ako sa dostať k úsporám a účtom, ktoré sú vaše spoločné, patria do BSM. Zisťuj možnosti, aby si vedela mať prístup, prehľad. Lebo muž ich môže vybrať a v čase rozvodoveho pojednávania bude chudobný, nemá nič tak sa ani nebude mať s tebou ani s čím vysporiadať. Skrátka stopí , schová €.
Takze výpisy z banky, všetku dokumentáciu čo nájdeš doma, hlavne jeho pracovnú zmluvu, platový dekrét, všetky jeho príjmy aj výdaje si pohladaj, okopiruj, nech máš v ruke dôkazy. Budeš potrebovať pre výšku výživného, rozdelenie BSM. Aké finty na muža platia, nevieme, aby si mala dispozičné právo k účtu, skús info cez banku, právnika, možno ti poradia lepšie ako my tu. Tiež ti pomôže čítať v skupine Právne poradenstvo, je verejná, bezplatná tu na koni a hneď v úvode sú základné info od právničky.
Intenzívne hľadaj byt, všetko skús naplánovať a potom realizovať tak, že sa presťahujes a zároveň počas neodkladne opatrenie na súd vo veci výživné do rozvodu, navrhni hodiny a dni stretnuti, veľmi dôkladne zargumentujes že manžel odmietal prispievať na deti, svoju vlastnú krv, preto si nútená takýto krok. Súd vydá rozhodnutie do pár dní a je záväzné pre muža. To môžeš aj vymáhať exekutorom,zabaviť vodičák, podať TO, A časom už poriešiš rozvod, výživné a stretávanie natrvalo.
Zatiaľ odkladaj € koľko sa dá, prípadne cennejšie veci si schovaj niekde na bezpečné miesto inde.
Drž sa 🍀🍀🍀

lenkaminka
5. jún 2022

V prvom rade nájdite podnájom a odíďte. So žiadnymi peniazmi ani ničím nerátajte. Minimálne prvý rok budete mat opletačky s rozdvodom a na všetko sa caka a ak manžel bude robiť problémy tak o to dlhsie. Lepšie je nerátat s ničím iba s tým co máte. Výživné na deti súd určí okamžite ale oplatí s sv tomto prípade pravnik alebo právnicka pomoc

kikusa8
5. jún 2022

Ahoj...napíš mi do SS odkiaľ si,možno by som vedela pomôcť

dedusko
5. jún 2022

Ja tých chlapov nepochopím.ved sú to sakra jeho deti! Jeho! Nie susedove! Ako môže jeden otec nedať aj to posledné deťom 🙄🙏🏻
Podľa mna z jeho strany je to len čisté vydieranie a manipulovanie aby si ho nenechala.
Systém je nastavený tak že prajem mužom, majú vyššie platy, skôr si nájdu pracu, nemusia byt s deťmi na materskej a môžu pracovat na svojej kariére. Na slobodného otca, ktorý vidi svoje deti raz za týždeň sa nikto nepozerá cez prsty. Slobodná matka ta je ale obľúbeným terčom… 🙄🙏🏻
Plus čo mi rozoravala rozvedená kamoska, jej manžel za 10 rokov ani raz nezaplatil načas výživné na deti, pracuje v zahraničí takze deti vidi 1-2x do roka, raz ich vzal na dovolenku na Tenerife a nasledujúci mesiac nezaplatil výživné lebo ved im platil dovolenku a najlepšie na tom je že ho nemôže zažalovať lebo stačí že jej na účet pošle za deti dve eurá, tým pádom jej poslala aspoň nejaké peniaze namiesto žiadnych a nemôže ho žalovať za neplatenie výživného… 😫😫😫

Mna nikto nepresvedčí že tento svet nepraje viac mužom a je vytvorený pre mužov a ich vecne blaho. 😤😡

zemiakovysalat
5. jún 2022

@dedusko no podla mna to je idealne ked 1-2 do roka vidi deti. Ja mam znameho kto je vraj skvely otec, dieta berie kazdy tyzden. Na matku pekne slovo nema a 2 rocna prisla domov stym ze mama je k.rva, mama je k.rva.... takze radsej ziadne eura ako nervy do konaca zivota lebo dieta splodil dement.

cacianka
5. jún 2022

@dedusko môže ho žalovať, aj keby iba 1 chýbalo k celej sumy , nieto keď zaplatí iba drobné .
Marenie súdneho rozhodnutia, neplnenie vyzivovacej povinnosti, vymáhať cez exekutora,kt.aj vodičák môže zabaviť.

janulla35
5. jún 2022

Určite tlač na neho nech ti dá polovicu z prvého bytu..viem ze je to ťažké.. podobnú situáciu som mala a mam..nakoniec som sa nerozviedla..tak trpím.. co by som mala z toho ak po rozvode by sme ostali bývať v spoločnom dome... je to asi taky despota ako môj...

janulla35
5. jún 2022

@luccija aj môj muž má svoj účet. Ja svoj.ja sa nedostanem na jeho áni on na moj...ale ja väčšinou všetko platím.. on svoje závislosti...😒

lujza123
6. jún 2022

Autorka, hlavne si nájdi právnika a porad sa s ním. Doma zatiaľ slovo rozvod nespomínaj, skus urovnať situáciu. Ako to tu bolo spomínané, prefot si všetky dokumenty, výpisy z účtu, výplatné pásky. Keď si šikovná vieš sa mu dostať do PC a zistiť hesla. K úsporám sa bohužiaľ s najväčšou pravdepodobnosťou nedostaneš (a ani k autu pokiaľ je písané na neho) tieto typy vedia odhaliť svoju pravú tvár až pri rozvode. Vtedy začína to práve peklo. Odkladaj peniaze bokom, odnes preč cennosti (lebo ich odnesie on) a všetko čo si nevšimne, hľadaj byt.
O rozvod podaj až keď budeš pripravena

Strana
z3