Chcem sa rozviesť, manžel pije, zobral si pôžičky bez môjho vedomia
Ahojte idem si pre radu..Chcem sa dat rozviest.Byvame v dome kt.mala svokra prepisat na nas ale nastastie sa to nestalo.Ide to ze manzel pije vela,neprizna si ze je alkoholik,tipuje cez tel.gambluje nehorazne sumy az som sa dozvedela ked prisla posta ze aj na pozicky.Pozicky nadobudli pocas manzelstva a bojim sa aby neboli spolocne.Ja odmietam splacat jeho chorobu.Ako to riesit? Dakujem.
Neviem sice ako je to z pravneho hladiska, ale pokial si nepodpisovala uverovu zmluvu a chces sa rozviest, tak nevidim dovod preco by si mala platit nejake uvery o ktorych si nevedela.
poziadaj o rozdelenie majetku, da sa to aj bez rozvodu. ale pozicky su bohuzial spolocne
@vvveronicska no neviem či je t šťastie že svokra neprepísala dom, lebo pri majetkoprávnom vyrovnaní naň nemáš žiadny nárok, takže aby si tam vôbec po rozvode mohla ostať aj s deťmi....
@vvveronicska Veď by som sa aj divila, keby si chcela.
@vvveronicska potom ok, len ak by svokra predtým prepísala dom na vás, mala by si nárok na polovicu domu....preto som nepochopila že si napísala že chvalabohu dom svokra na vás neprepísala....
@heln nie nic som nepodposovala ani som onich nevedela.
@mogaa a tie majetkopravne vyrovnanie ako a kedy mam riesit? Kde zacat?
@vvveronicska bud podat navrh na rozvod a po pravoplatnosti rozsudku navrh na rozdelenie bezpodieloveho spoluvlastnictva manzelov alebo pred rozvodom podat navrh na rozdelenie bsm za trvania manzelstva. Pri vyporiadani sud berie do uvahy ci druhy z manzelov vedel o uvere, ci vobec spada uver do BSM a naco boli prostriedky ziskane z uveru pouzite, ale kazdy pripad je individualny, takze urcite odporucam prekonzultovat vec s advokatom. A nie, “vymahaci z nebankoviek” vam nemozu zobrat nic, len exekutor.
@vvveronicska Riesi sa az po rozvode. Mimochodom, nemusela si o pozickach vediet, a aj tak su spolocne.
Myslím ze pôžičky sú bohužiaľ spoločne, pokým sú nadobudnuté počas manželstva.. Určite však požiadaj o rozdelenie majetku ako ti tu už radili
@vvveronicska to sa dá až po rozvode....treba sa poradiť s peávnnikom, možno by bolo lepšie ešte počas manželstva zrušiť BSM a potom rozvod---ono ide o to, aby nenarobil ešte väčšie dlhy....
@vvveronicska teda majetkoprávne sa dá až po rozvode....
@mogaa
@vierkainka
@sonnenshein
@kindervajicko
@h2 baby a pomoze ked sa da liecit na psychiatrii? Dnes sme si sadli,porozpravali a povedal ze je ochotny.Len ked ja neviem ci uz ta dovera z mojej strany ci ju budem mat,sklamal ma uz xxx a je strasne nevispitatelny 🤔🤔🤔
@vvveronicska Skor by som ho poslala do nejakej liecebne/komunity, kde dohliadnu aj na to, aby splatil svoje dlhy.
@sonnenshein
@mogaa
@vierkainka stacilo by aj liecebna alebo len psychiater len na posedenie? Neviem nevyznam sa v takych veciach 😔 strasne ma to mrzi lebo sa lubime,sme spolu 10rokov a mame aj 2deticky 😔 aspon sa snazit to volako napravit dat dokopi tie rozbite kusky predsa mi to neni jedno hlavne kvoly detickam
@vvveronicska ak ho ľúbiš, daj mu šancu napraviť, čo spôsobil, keď je teda ochotný sa liečiť. Manželstvo je v dobrom aj zlom, rozvod je až to posledné riešenie, keď už vycerpas všetky ostatné možnosti. Aby si sa trosku ukludnila, požiadaj o zrušenie bsm počas manželstva, porad sa s právnikom. Ale musíš byť tvrdá, nastaviť pravidlá, určiť podmienky. Musí pochopiť, že to je jeho jediná možnosť.
Máte detičky treba skúsiť ešte tu liečebnu a uvidíš potom...
@vvveronicska pozri Prednú horu liečebnu
@vvveronicska tiež si myslím že je lepšia liečebňa, prípadne ak ambulantne treba aby ho niekto kontroloval - jednak v otázke financií - výplatné oásky tebe, mzda na účet len tebe, zobrať mu kartu k účtu a dávať mu len vreckové...čo sa týka gamblérstva v každej herni by mal byť zoznam ľudí čo majú zakázaný vstup čiže dostať ho na tento zoznam(info ti dajú aj v herni-urob to sama)potom by ho na základe jeho OP tam nemali pustiť do žiadnej herne....malo by to byť na princípe že sa pri vstupe zaregistruje OP a ak je v databáze že nesmie hrať tak to personálu vyhodí a musia ho poslať preč.... Ale súdne zruš BSM, všetko aby bolo na teba(kvôli dlhom)..Ak by to boli dlhy kde to bude vymáhať exekútor tak v pohode na tvoj majetok(po zrušení BSM )nemôžu siahnuť ale z nebankovky ak prídu vymáhači tí nebudú riešiť nejaké BMS....musí súhlasiť s tým že ho budeš ty prípadne niekto tebou poverený kontrolovať , do mobilu sa dá dať ten program na nájdenie polohy jeho mobilu - čiže podľa mobilu si vieš skontrolovať kde je, rovnako vydelovať ho s peniazmi(len vreckové na stravu) a podobne....a ambulantná liečba(tiež si overuj či tam chodí, občas treba ísť s ním a čakať až skončí sedenie)...dá sa zbaviť aj závislosti, hlavne ak to daný človek chce, ale je to o dôslednej kontrole, kamarát na gympli drogoval, dostala ho z toho babka ale stále chodila s ním, odprevadiť ho do školy, vyzdvihnúť a stále musel byť s ňou, všetky peniaze sa mu zobrali a chodil len čisto do školy a zo školy, žiadny kamaráti nič....až cca po roku to povolili, kontrola tam ešte bola ale nie taká striktná, mohol ísť von ale kedykolvek musel počítať že pôjde na testy....
Ahoj. Áno do BSM spadajú aj spoločné dlhy, pretože môže nastať situácia, keď sa rozvádzajú ľudia čo majú pôžičky a obaja sú úplne v pohode, nepiju ani nič. Vtedy by to bolo nespravodlivé. Dá sa to však súdne napadnúť, keďže ako píšeš tvoj manžel pije a gambluje a dlhy nabral poza tvoj chrbát, je v rozpore s dobrými mravmi aby dlhy boli spoločné. Ale musíš to súdne napadnúť, najlepšie v návrhu hneď napísať všetko o jeho správaní, a najlepšie keď budeš mat aj co najviac dôkazov. Je plus to, že nemate prakticky ani žiadny spoločný majetok = dom, to BSM by sa malo dat bez problému zrušiť.

@vvveronicska pozicky su v manzelstve spolocne, aspon co ja viem.