icon

Chcú muži naozaj iba mladšie ženy?

4. mar 2025

Viac sa rozpíšem aby ste ma lepšie pochopili. Keď som bola vekovo od cca konca ZŠ po nejakých 20 rokov, mala som vždy veľa nápadníkov. Rovesníkov ale aj starších, tých možno ešte viac. Patrila som k výrazným dievčatám a keď žijete v menšom meste, takéto dievčatá každý pozná keď sa povie meno. Nevyužívala som to nikdy, celkovo bola som vždy plachá a mala som dlhoročný vzťah. Ale bola som si toho vedomá, že sa pacim a môžem si vyberať. Ubehlo 10 rokov a ja si teraz pripadam veľmi zvláštne. Myslím si, že vyzorovo stále patrím do skupiny tých žien, ktoré si muži všimnú, pohľady komentáre a toto všetko zažívam na dennej báze. No napriek tomu mám pocit, že už by som sa nemala ani s kým zoznámiť, keby chcem. Všade vidím, čítam či už vtipy alebo reálne skúsenosti ako po starších ženách idu mladší chlapi, ja toto vôbec nepoznám. Mladší sa o mňa vôbec nezaujímajú a tí, ktorí kedysi šli po mne ( myslím ti rovesníci či o niečo starší) akoby zase zostali v tom istom čo vtedy, len po mladších. S nikym si ani nepíšem na sociálnych sieťach ( používam len jednu) a keď mi aj vyskočia nejaké dievčatá, ktoré si zo zvedavosti pozriem a vidím, že sú evidentne mladšie, veľa mojich známych ich sleduje. Som bezdetna, na prahu 30, vyzerám dobre ale necítim už žiadnu pozornosť ( mimo tej vonku, že sa po mne muži pozerajú) . Naozaj v tomto veku je to tak, že je už žena na odpis a je len výnimočnosť, ak sa zapáči nejakému mladšiemu, ktorý ma úchylku alebo obľubu v starších ženách? A rovesníci idu len po mladších? Ja vôbec neviem, kde a ako by som sa s niekym zoznámila. Nebola som zvyknutá oslovovať niekoho sama a už vôbec byt na nejakých zoznamkach. To stále ani nemám v pláne. Ale či idem do fitka, na kávu, do restiky a kdekoľvek, nestane sa mi už to ze si ma niekto všimne a potom mi trebárs napíše. Nikdy som si nemyslela, že takéto niečo budem považovať za problém či dokonca strach, že by som si nikoho nenašla. Všade okolo mna to vidím, ako idu muži iba po mladších a dosť zle to na mňa vplýva. Pretože všetci moji rovesníci si v čase keď sme boli mladší našli tiež rovesníčku a keď sa im náhodou vzťahy rozpadli, už šli po mladších. Príde mi to ako mužská úchylka vo veľkej miere že keď boli mladší, si až tak neuvedomovali mladé baby lebo aj oni boli mladi a bolo to take nejaké prirodzene ale až teraz keď sú starší v tom vidia tu parádu. Aj veľa zadaných takých poznám, že aj majú radi svoje partnerky/ manželky ale tie mladé ich fascinujú asi len kvôli tomu veku.

Strana
z2
darina77
4. mar 2025

Podla mna je problem v tom ze vačšina muzov v tvojom veku je už zadanych , vo vzťahu. Ano, obzrú si ťa ked si pekná, ale uz dalej neriešia

autor
4. mar 2025

@darina77 môže byt ale všeobecne som to myslela skôr na tých, čo aj poznám a vidím že riešia len mladšie

alison11
4. mar 2025

Väčšinou si muži brávali o 1-2roky mladšie a aj moji rodičia majú 5ročný rozdiel aj môj brat je to u mužov normálne že si mladšie berú a teraz moji rovesníci až 3ja z triedy si brali staršie o 5rokov. Čiže teraz je to asi aj jedno mladšie staršie hlavné je nájsť si spriaznenú dušu z kým si rozumieš nie len telesná príťažlivosť.Moja švagriná sa vydávala v 37keď si našla toho správneho.Dovtedy si vychovávala ako slobodná matka vtedy už mala 18ročného syna.

januska12323
4. mar 2025

Ty si ich odmietla tak už neskúšajú a ostatní v tvojom veku sú zadaní.

ivik4
4. mar 2025

Nie, nechu len mladsie. Tak ako niekto chce mladsiu, niekto starsiu a niekto vekovo seberovnu.

autor
4. mar 2025

@alison11 áno z takéhoto hladiska vidím rôzny trend vo vekovom rozdiele. Možno sa ja zameriavam na nesprávnu kategóriu mužov ( ktorí by mna vedeli zaujať ) a ti idu vyslovene po mladších ( hoci partnerky mali seberovne)

nynia
4. mar 2025

Nie poznam vela parov a zena je starsia povedala by som, ze v mojom okoli je to 50:50 a dokonca kamosku pritahuju len mladsi s takym 3-5rocnym rozdielom.

hipuska
4. mar 2025

No, ja si myslím, že chcú mladšie. S rovesníka si u teba bude horšie nájsť. Podľa mňa, tak 40+ by záujem bol.

tiezjedna
4. mar 2025

@autorka proste už nie si atraktívna pre vekovú kategóriu mužov, ktorí sú atraktívni pre teba... A možno je to dobre😉 Ja mám manžela teda mladšieho, ale on bol široko-ďaleko jediný muž, ktorý bol rozumný a na míle vzdialený zmýšľaniu svojich rovesníkov👍

lussy353
4. mar 2025

Ja mám 30+ a nemám a nikdy som nemala núdzu o nápadníkov. Podľa mňa máš len nejakú menšiu krízu. Muži chcú hlavne krásne ženy s peknou postavou a vek neriešia. Mala som aj mladšieho priateľa, takže vek nie je problém. Otázka je toto je to, čo ti chýba? Lebo ja by som hneď vymenila kvantitu za kvalitu. 🙂 Stačil by mi jeden poriadny nápadník, nie kopa nepoužiteľných. Veď píšeš, že sa po tebe vonku pozerajú. Tak kde je problém? A tí tvoji bývalí nápadníci, ktorí pozerajú po mladších, to sú práve ti nepoužiteľní, niekde zacyklení, večne niečo hľadajúci. Ja by som si nerobila s tým starosti. 🙂

indiankaindi
4. mar 2025

Zaujala ma veta, že či žena v 30 si nemôže nájsť mladšieho, ktorý by mal úchylku na staršie. Čo znamená nájsť si mladšieho, keď máš 30? Koľko rokov by musel ten muž (chlapec) mať, aby sa dalo povedať, že má úchylku na staršie? Podľa mňa 15. Vážne by si chcela muža vo veku pubertiaka? Lebo 25 ročný muž je tvoja generácia, nie nejak výrazne mladší. Myslím si, že v 30 rokoch si mladá, máš sa baviť, máš hľadať pevný vzťah, alebo by si ho už mala mať, ako mnohí tvoji rovesníci. Doba, kedy si budeš užívať záujem a pozornosť výrazne mladších bude, keď dosiahneš 40. Kamoška, po tom, čo oslávila 40 narodeniny zažívala boom. Oslovovali a balili ju muži vo veku 30-25 rokov. Keď mi to vravela, tak som sa na tom bavila, že to je blbosť a ona si niečo namýšľa. Ale je to pravda. Akonáhle som mala 40, bolo to ako nejaká divnosť. Odrazu mi začali písať mladší muži, prejavovali intenzívny záujem, pritom som vydatá a nič podobné nevyhľadávam. Jeden z nich mi to vysvetlil tak, že pre neho je žena vo veku 40 rokov uvoľnená, v pohode a šialene sexy aj tým, že je skúsená, nie je to uškriekaná pipina, táto žena vie čo chce, nerobí hysterické scény a je nad vecou. Takže ak chceš mladšieho, počkaj. A muži vo veku 40 - 50 rokov už zase začínajú riešiť mladšie, aby si dokázali vlastnú príťažlivosť a to, že ešte "sú v hre"

zuzulkazu
4. mar 2025

@indiankaindi chlapom prepina a idu po vyrazne starsich zenach🙈

zmrzlinka8
4. mar 2025

mladé mäsko fascinuje tak akurát nevyzretých chlapov.
kľudne aj vo výrazne staršom veku je možné nájsť rovesníka alebo trošičku mladšieho

heleninamama
4. mar 2025

Muži nechcú 30-ročné ženy predovšetkým z dôvodu, že tie hneď chcú vážny vzťah a čo najskôr aj deti, lebo sa im ozývajú biologické hodiny. Nemajú vlastne ani záujem o vzťah a jeho budovanie, len rýchlo tlačia na tehotenstvo, manželstvo a záväzky v podobe spoločnej nehnuteľnosti - ideálne, nech ju celú splatí muž. Dovtedy sú milé a v pohode a keď dosiahnu svoje, pre muža príde koniec - stereotyp, práca, finančné záväzky, doma frustrovaná žena s vreštiakom, ktorá očakáva, že muž sa po práci hneď nadšene vrhne do domácich prác... Chlapi si chcú predovšetkým užívať život, preto si vyberú radšej mladšiu - tá si užíva spolu s nimi a nerieši budúcnosť, prípadne si vyberú staršiu, ktorá už deti nechce a dočasne im je s ňou fajn.
Presne takto mi to zdôvodnili mladší kolegovia.

kitycat
4. mar 2025

Takze si di vyberala, vyberala az si nakoniec odtala sama ...

Mozno sa na seba kriticky pozri, aj pekna si, aj mudra si a aj tak si sama? Mas pred 30kou a urcite je jiekde enjaky ten chlap, co zmysla rovnako, sle s pristupom , ze sa ti majj hadzat pod nohy ako neresiace lososy ho asi nenajdes

la_dolce_vita
4. mar 2025

@heleninamama nieco na tom bude veru..

indiankaindi
4. mar 2025

@zuzulkazu tí mladší zjavne áno. A naopak starší dobiehajú mladosť a idú po mladých žabkách…

danica2711
4. mar 2025

vek možno nie je rozhodujúci, záleží na tom, či okrem vzhľadu ponúkaš aj niečo iné

deti95060810
4. mar 2025

čo poznám tak muži od istého veku chcú len mladšie dámy. najlepšie keby boli aj solventnejšie...

bu_bu_bubak
4. mar 2025

To mi pripomina ten fenomen "women hitting the wall" co casto spominaju muzi. Ked su zeny mlade a krasne a nemaju nudzu o napadnikov tak je vsetko v pohode, uzivaju si zivot, su vyberave co sa tyka muzov a mnohi vhodni kandidati idu bokom.

Zatial co tie rozumenjsie kamosky sa vcas spamataju a najdu si vazny vztah a dobreho partnera, potom ostavaju priklady ako autorka kedy 30-tka na krku, uz sa okolo nej netocia muzi ako kedysi a preco by aj mali ked mozu okolo mladisch....

To je ten pomyselny "mur" do ktoreho autorka naburala. Nemam to na mysli v zlom, ale proste celis realite. Krasa casom pominie a po 30-tke to uz bude gradualne len klesat.

Preto vzdy vravim, ze pokial zapasis o rovesnika tak zakonite nesuperis len so svojimi rovesnickami, ale aj s radovo mladsimi babami a tam ( ako spominas vo svojom prispevku ) uz zapasis s trocha inymi kalibrami.

siska53
4. mar 2025

Mam kamaratky 33 rocne, obe maju napadnikov viac ako dost. Aj mladsich, aj starsich. Tak neviem.

kristiii
4. mar 2025

Keď tak spätne rozmýšľam, ja som mala naopak práve okolo 30-tky nápadníkov najviac. Mladších, rovesníkov aj starších. Tak neviem 🤷

ivik4
4. mar 2025

@kristiii presne,cim som starsia tym viac lezu na nervy otravny chlapi
Raz to ale prestane 😃✌️

heleninamama
4. mar 2025

@kristiii
@ivik4 Lenže vy nie ste osamelé bezdetné tridsiatničky bažiace po chlapovi a tehotenstve. Od vás nehrozí nebezpečenstvo, takže muži si radí zaflirtuju.🤣

kristiii
4. mar 2025

@heleninamama no ja už teraz nie, ale v tom čase som bola, síce s dieťaťom, ale nebezpečenstvo, aké myslíš, som určite vtedy predstavovala 🤣.

heleninamama
4. mar 2025

@kristiii No ako matka by si minimálne chlapa netlačila hneď do spoločného života a ďalšieho decka. Osamelé matky, ktoré majú rozum, sa zvyčajne snažia chlapa najskôr spoznať, kým si začnú vážny vzťah. Tie bez rozumu skončia ako osamelé matky dvoch detí od dvoch otcov.
Ale slovné spojenie "slobodná a bezdetná tridsiatnička" to znie chlapom ako: Rýchlo, hlavne rýchlo, uteká mi vlak.

barborachors
4. mar 2025

tu nejde o vek, ale o vzhlad, vyzarovanie a sebavedomie v jednom baliku.
Vzhlad: pre muzov na prvom mieste u zien je tvar + postava, vlasy a oblecenie. Ak nosis tie skarede sasovske rifle, co teraz ma kazda ovca, plus na hlave mas par chlpov a mejkap nula, tak mozes mat aj 15 a nikoho nezaujmes. Ak sa obliekas moderne a sexi ale zensky (sukna, opatky atd a o vlasy sa staras, cize dlhe po pas a huste, tak sa kazdy otoci. ) a neverim ze neuputas.
Ale zeny po 30 sa casto opustia a potom sa cuduju. Kazda 20 je sexi, lebo ma este vela vlasov a ziarivu plet bez porov a preto sa tie baby ani nemusia extra snazit. Po 30 uz treba investovat. A potom sa aj zajace aj stari obzru.

modrykolibrik
4. mar 2025

@autor ja ti neviem môj muž je práveže mladší a ja som od neho staršia. Tiež síce hľadal mladšiu ale nakoniec sám mi priznal,že je šťastný,že dal šancu nám keď som starsia

zabka79
4. mar 2025

Ked som mala 30 bola som na tom ako ty. Ach mat tak 30 znova 🤔 Teraz ked som starsia verim ze je to o energii ktoru vyzarujes. Stoji mi rozum ako moja sediva starsia kolegyna s kratkymi vlasmi ma priatela fesaka ako hrom / mladsi urcite/ a krasne sa drzia za ruky....takze ide to...ale poradit neviem lebo s tou energiou mam tiez poblem ☺️

autor
5. mar 2025

@danica2711 to ale nikto na čele napísané nenosí a ja som to myslela skôr to prvotne a povrchové vsimnutie si. Nie že ked už niekoho spoznáme. Najskôr nás niekto musí zaujať, aby sme ho chceli spoznať ( pokial nejde o vzťahy typu kolega a podobne ) .

Strana
z2