Bavili by ste sa aj s mladšou mamičkou?

4. jún 2025

Ahojte ženy dlhšiu dobu ma trápi jedna záležitosť. Som slobodná mama. Nemám kamarátky s deťmi (ani jednu). A vlastne ani žiadne bezdetné. Všetky bývajú ďaleko odo mňa takže sa vidíme sporadicky. Dlho som dúfala že snáď keď sa s dcérou prihlásim na nejaké detské krúžky a budeme chodiť von tak sa s niekým dáme do reči. Nestalo sa tak. Problém je asi že som dosť mladá. Vyzerám ešte mladšie. Často si ľudia myslia že mám 15 - 16. Vidím tie pohľady. Keď sme prišli na krúžok pozerali na mňa že či som tam náhodou zablúdila. To isté keď ma na pieskovisku dcéra osloví mami. Ženy sa tam spolu bavia ale som ňou nikto tú debatu nerozvíja. Často si myslia že som jej staršia sestra. Trápia ma tie predsudky len na základe prvého pohľadu na mňa. Mamičky vo svojom veku nestretávam čiže to nie je cesta. Už mi kamarátka povedala že si mám podať nejaký inzerát. Ja som na to asi príliš hanblivá a primálo zúfalá, až do takej miery mi tá kamarátka nechýba. Vy by ste odsúdili človeka len na základe toho že vyzerá mlado alebo je mladý? Ešte aby som to ujasnila. Nehľadám si kamarátku na spoločné kecanie o živote pri víne ale proste len tak zbežne na pieskovisku, vybehnúť s deťmi a pod.

autor
4. jún 2025

Upravila by som to že mám bezdetných kamarátok dosť len sa vidíme máličko kvôli vzdialenosti a odlišným životom

michaela329
4. jún 2025

Samozrejme, aj sa bavím, keď si s niekým sadnem, vek je celkom nepodstatný - a mám aj o 18 rokov staršiu kamarátku.

alickapusinka
4. jún 2025

Nie si sama čo vyzera takto. Ja mám kolegynu ma 61 rokov.Nosi obuv 35 a oblečenie si kupuje na 15 rokov.Vyzera ako dievča tiež jej hádaju tak najviac 20 rokov.Takže nie si sama takých je viac.Kolegovia davali na nu stavky o peniaze že koľko ma rokov.Nikto jej neveril.Balia ju chlapi je rozvedena tak okolo 30 rokov a ma staršieho syna.Takže nie si sama čo tak vyzera.Bud rada budeš mať viac rokov a budeš mlada.

lubkovaandrejka
4. jún 2025

Ja tiez suhlasim,ze vek je nepodstatny, mam kamosky starsie aj o 25 rokov :D odkial inak si?

colsami
4. jún 2025

Nemyslim si ze ide o vek. A sama dodavas ze si velmi hanbliva a asi Ti kamoska az tak nechyba. Zacni tam. Mam kamosky aj o dost mladsie a o dost starsie. Vek nehra rolu, takze tam by som problem nevidela.

A kolko mas teda rokov? Ked uz si anonym, ved napis.

enmery
4. jún 2025

Je to jednoduché. Oslovil tú mamicku/mamičky ty. Na pieskovisku.

katuskacicuska
4. jún 2025

A odkiaľ si? Ja mám tri deti, a vyzerám na 20- ako ich staršia sestra.. tiež by som si priala vyzerať staršie, ale snažím sa myslieť na tie plusy do budúcna😄 aaaaa, ja by som sa s tebou bavila, to zas nie je o tom, si myslim že kvôli tomu že vyzeráš mladšie …možno si len nie dobre natrafila …. ale ja tiež nerozvíjam debaty po ihriskách s hocikým , koho nepoznám..nie je mi to príjemne (som introvert) a tiež nemám rada keď je nejaká otravná premotivovana mamička pri mne a hučí a hučí a vyzdvihuje svoje dieťa do nebies a mňa to nezaujíma 😆

baboobchod
4. jún 2025

Ja som tiež tak vyzerala, ako sestra 🤣 mala som 25. Ale problém kecať s mamičkami na ihrisku som nemala. Veď debata začne, z nej už vyplynie, že nie som mladá a “sprostá” a potom už pokecáte. Skús sa sama nejakej prihovoriť, kľudne o svojom mladom vzhľade zavtipkuj a bude to ok 🙂

tini27
4. jún 2025

Áno, ja sama vyzerám mladšie, takže bez problémov. Mám mladšie aj staršie kamošky, nejak to neriešime ani jedna myslím… čo sa týka toho zoznamovania- mne naozaj pomohli detské krúžky, rôzne “mamičkovské” aktivity atď… držím palce 🙂

gejb
4. jún 2025

A koľko máš rokov? Lebo aj tie mamy na pieskovisku sú rôzne vekové kategórie. U mňa by skôr zavazilo koľko má deti a aké staré = tzn. Ci sme na tom podobne a riešime aktuálne rovnake veci.
Na krúžky nechodia úplne mladé maminy, skôr tak 27 a viac ( moja skúsenosť, samozrejme nemusí to byt pravidlo)

berenika39
4. jún 2025

Najdi tady na Koni skupinu města, kde žiješ a napiš tam - jestli se někdo nechce seznámit s podobně velkými (malými:---) dětmi...a trávit čas někdy společně..

autor
4. jún 2025

@colsami áno baby práveže ja aj oslovím aj sa opýtam a snažím sa ale proste nerozvinu som ňou tú debatu a keď mi niekto už tretíkrát odpovie jednoslovne tak sa mu nebudem nútiť... Mám 24 a dcéra má 3 a tiahne sa to takto od mojej 21 odkedy ju mám

autor
4. jún 2025

@gejb u nás na krúžku sú všetky po 30tke

gejb
4. jún 2025

Áno, je to normalne..na mojom krúžku sme tiež všetky po 30ke. Preto skôr nájdeš niekoho na ihrisku/parku/v susedstve
Ale odpoveď na tvoju otázku = vek neriešim. Skôr či si mám s tým človekom co povedať a je na podobnej vlne ako ja...

barka1
4. jún 2025

Tvoj problém je niekde úplne inde než v tvojom mladistvom vzhlade. Pozeras na ludi s pocitom, ze ta odsuzuju. To je velmi zlý začiatok. Možno z teba práve cítia tvoj postoj k nim.

autor
4. jún 2025

@gejb na ihrisku som každý deň a teda baví sa tam som ňou len jedna. A tá už má tak pred 40 ale ona má aj staršie dve deti čiže asi by somnou nikam nešla. Som rada keď ju tam stretnem lebo viem že aspoň nebudem ticho sedieť na lavičke celý čas

gejb
4. jún 2025

Postriedaj ihriska 😊

autor
4. jún 2025

@barka1 nie ja som tak vôbec nepozerala predtým. Nikdy by mi to ani nenapadlo že to takto môže byť. Až časom keď mi niekoľko ľudí povedalo že si mysleli že som jej sestra a potom už začali byť na mňa príjemní

kavasmliekom
4. jún 2025

Ja tiež keď prídem na ihrisko, až na jedného otecka, čo tam chodí s 5 deťmi, sa so nou nikto nebaví, ale ja to ani nevyhľadávam. Možno aj na mne cítia, že nemám záujem 😬
Skús sa ozvať prvá.

autor
4. jún 2025

@barka1 to proste vidíš rozdiel v odpovediach keď si človek myslí že sa baví s dietatom a s mamičkou

lucia13022023
4. jún 2025

Ja vek neriešim. Mam 23, dieťa 2r, mala som dieťa mladá, chcela som ho, mala som všetko co dieťa potrebuje, finančne zabezpečená, nechcela som čakať do 35+. Určite by som neodsudzovala nikoho, ani mamičku ktorá má 20r a ani tu, ktorá má 40r. Skus prestriedat ihriska, alebo si skus nájsť kamarátky inde ako v "mamickovskom" svete.

tairyx
4. jún 2025

Mala som to podobne a nikdy sa to nenapravilo. Možno potom keď už chodili deti do školy to bolo o niečo lepšie. Tu ti veľa ľudí napíše, že to problém nie je, ale realita je iná. Žena čo rodila v 40 alebo v 38 a má 3 ročné dieťa sa jednoducho s tebou nemá väčšinou o čom baviť. Si iná generácia. Nie je to odsudzovanie kvôli veku, skôr generačná priepasť.

autor
4. jún 2025

@tairyx tiež mám pocit že toto sa asi nezmení. Môžem čakať kedy budú mať deti moje bezdetné kamarátky😄 ale to sa asi načakám ešte veľmi dlho.

autor
4. jún 2025

@gejb viaceré ste napísali že mám prostriedať ihriská. Už som to urobila veľakrát ale skúsim znovu. Je pravda že väčšinou chodíme na to isté

dory11
4. jún 2025

Odkiel si .?
Úprimne mám 23 dcéra 4 roky
( Keď sa mi na rodila mala som čerstvých 19rokiv .a keď mala rok a pol úžas žena unas v obci začala organizovať posedenia pre mamičky z deťmi a stala sa tohto úžasná skupina a všetky boli o domna staršie všetky ale všetky sme sa spolu bavili aj stále bavíme ako že mám kamošky zo strednej Školy 2 a moju deti (1 mám 2 deti druhá má 4 deti táto druhá je asi o necelé dva roky staršia ako ja občas sa stretnem pokecáme stov prvo zdruhou si len píšeme pre vzdialenosť .)

autor
4. jún 2025

@dory11 nechcem uvádzať odkiaľ som. Ale nežijem na dedine. Tu v meste odkiaľ som žiadnu takúto akciu nepostrehla. A tiež som sem ,,pristahovana"

ivik4
4. jún 2025

? Preco nie ? Ja som pri porode vyzerala ako 16rocna v 5mesiaci a vzdy som vyzerala ako maleho sestra, nie mama. So mnou sa kazdy bavil a ja rovnako aj so starsimi ,mladsimi... to je jedno

simca06022011
4. jún 2025

nikdy som nikde neriesila kto ma kolko rokov... a duplom nie okolo deti. Nemoze to byt len tvoj pocit... ? ze proste riesia vek, vyzor? nemoze to byt prost elen to, ze si "cudzia" a pozru sa.. treba sa dat ked tak s niekym do reci, jasne ze skupinky zien nebudu velmi pristupne..

autor
4. jún 2025

@simca06022011 ja si nemyslím že je to len môj pocit. Dlho som sa o tom presviedčala. Ale ja ani nepočítam koľkokrát mi niekto povedal že sa domnieval že som dieťa. A ak nenastane situácia že si všimnú že ma dcéra oslovuje mami tak ostávajú v tom. Alebo ak sa spýtam koľko rokov má ich dieťatko tak mňa sa nikto nepýta že a vaše? Skôr ak počujú meno tak sa opýtajú a Maťka alebo a ona? Keď poviem že moja má 3 tak vidím ten údiv

autor
4. jún 2025

@simca06022011 a aj keď mi tu píšu že mi to má lichotiť no tak nelichoti😂 možno o 20 rokov bude