Chlap spohodlnel
Boli sme spolu 7 rokov pred detmi z toho 4 roky sme spolu aj byvali. Fungovali sme super, vsetko tak nejak klapalo, cely taky chod o domacnost, klasika varenie,upratovanie, nakupy. Ked jeden mal narocnejsi den tak druhy ho potiahol.
Ale teraz? Mame 1,5 rocne dvojicky a moj zivot sa zmenil na kolotoc vycitiek a nonstop nieco nerobim dost dobre.
Vsetko je na mne, cela domacnost, upratovanie, varenie, co treba nakupit, co sa bude varit, muz nema obedy v praci takze chystam este aj prenho zvlast aj ked som uz x krat povedala ze nebudem, vacsie nakupy, terminy s detmi lebo od narodenia som s nimi chodila cvicit len ja, sama vonku s detmi lebo jeho to nebavi.
Hrncov sa nechyti lebo jeho to nebavi..
A do toho len kde co treba spravit ze okna su spinave, ze toto on nechce jest, ze mame malo se*u a stale nieco zle.
A on chodi do roboty a on sa nevyspi a on nema cas na seba a vsetko len on on on.
Ale predtym aj navaril aj sme pred robotou spolu vstali a isli behat a aj porobil doma sam od seba.
A ked mu nieco z tohto slusne poviem tak len ze ako som sa zmenila a ze ako ho ja nechapem.
Ja uz neviem. Po 3 mesiacoch som sla na kavu s kamoskami aj to mal kecy okolo toho.
Odist? Ved budem aj tak na vsetko sama ako som uz teraz.
Zmeni sa to este? Ked pojdem naspat do prace?mate niektora taku skusenost ze chlap spohodlnel a potom sa naspat vratil do normalu?
Najlepsie ked mi povie ze ved on nic odo mna nechce…a kto to za mna spravi? Ved to poznate s detmi..ta pracka,riady, hracky neupratane si pockaju potom v dvojnasobnom mnozstve. A este to budem dvojnasobne pocuvat ze som nieco neurobila.
@anonym_autor Na tyzden by som odišla niekam, nech si to skúsi. A prvé medzi dverami by som sa spýtala prečo okná neumyl. Ono sa lahko káže druhému, ale nemá predstavu čo všetko robíš ty…materska neni kavicka s vylozenymi nohami, duplom pri dvojičkách, ale to niektorí zistia až keď si to skúsia osobne. Ja som musela na pár dni do nemocnice a bol to úžasný oddych pre mna, muž zrazu zistil že to je pekny masaker a odvtedy zmenil svoje chovanie, lebo si to zažil…
@anonym_autor no vyprdla by som sa na jeho reči, rob si podľa seba, keď je hladný, nech si spraví, povedz mu, že ty máš dosť roboty nie ho ešte obskakovať. Deti mu normálne nabal von, aké mňa to nebaví? Sú to jeho deti, nech si zvyká. Ja nechápem prečo sú chlapi takí, že žena porodí a jeho prídel do života sa zúži len na nosenie peňazí. Áno super, zarábaš, wau. Velebme ho lebo majster tvorstva dokáže odrobiť osem hodín a doniesť korunky. Daj ho do laty čím skôr nech nemáš doma tretie dieťa.
@anonym_autor Na tyzden by som odišla niekam, nech si to skúsi. A prvé medzi dverami by som sa spýtala prečo okná neumyl. Ono sa lahko káže druhému, ale nemá predstavu čo všetko robíš ty…materska neni kavicka s vylozenymi nohami, duplom pri dvojičkách, ale to niektorí zistia až keď si to skúsia osobne. Ja som musela na pár dni do nemocnice a bol to úžasný oddych pre mna, muž zrazu zistil že to je pekny masaker a odvtedy zmenil svoje chovanie, lebo si to zažil…
@anonym_1d0a93 takych hrdinov staci nechat doma na jeden den. Len my zeny sme take (blbe?), ze este aj vtedy nachystame do chladnicky jedlo aby si mali co ohriat a ked prideme, tak pouratujeme ten vybuch co doma najdeme.
@anonym_1d0a93 takych hrdinov staci nechat doma na jeden den. Len my zeny sme take (blbe?), ze este aj vtedy nachystame do chladnicky jedlo aby si mali co ohriat a ked prideme, tak pouratujeme ten vybuch co doma najdeme.
@viestta lebo žena myslí vždy na deti, lebo vie ako by to dopadlo keby ho ozaj nechá napospas samého. Len to treba prekusnúť, deti to snáď prežijú :D
Oh zeny keby som mohla aby si to vyskusal. Ale obidve dvojicky od narodenia neprospievali dobre, musim davat pozor na stravu. Obzvlast teraz ked chodia,behaju. Ved ja keby ich necham na tyzden s nim tak schudnu to co som ja vydrela za polroka.
Oh zeny keby som mohla aby si to vyskusal. Ale obidve dvojicky od narodenia neprospievali dobre, musim davat pozor na stravu. Obzvlast teraz ked chodia,behaju. Ved ja keby ich necham na tyzden s nim tak schudnu to co som ja vydrela za polroka.
@anonym_autor nemusíš na týždeň.. podľa mňa by mu stačil jeden víkend... oslov kamošku čo si s ňou bola na káve... ak ste sa bavili aj čo a ako doma tak to pochopí a zoberie ťa... podľa mňa už večer by Ťa odprosil aby si sa vrátila.... a by som ho pekne zj*bala že čo doma robil za tie hodiny keď bol "SÁM" doma že nič neurobil a ani tie okná nebol schopný umyť,,,
@anonym_autor nájdi si aktivitu, niečo na svoj rozvoj, cvičenie, kurz, hocičo a nechávaj ho pár hodín keď budú najedené, len nech sa postará. A pravidelne.
Neporadím, ale normálne panvicou po hlave by si zaslúžil. Až mi to tlak dvihlo.
Jeho to nebaví??? Nemal si zakladať rodinu. Však aj ty to nemáš pre zábavu, lebo sa nudíš, ale preto že to treba urobiť. Pubertálne dieťa povie, že ho nebaví. Dospelý človek vie, že nerobíme len to čo nás baví. Fuuu, nezvykne ma niečo takto vytočiť, ale veta že ho to nebaví od dospelého mi dala zabrať. Ja by som sa nezdržala, keby to povedal mne.
Oznám mu, že keď si taká neschopná celú sobotu sa bude starať on a ty prídeš na varenú večeru. Nech ti ukáže ako má domácnosť vyzerať.
@anonym_autor je mi velmi luto co prezivas, starat sa o dvojicky, o celu domacnost a este pocuvat blbe reci od muza je hrozne. Mal by si cenit co robis pre rodinu a nie este kritizovat. Skusila by som sa s nim porozpravat, ci to pochopi a ak nie, tak jednoducho urobit nejaky rozpis kto co kedy bude v domacnosti robit. Ak ani to nepomoze, tak odist na vikend sama prec a nech si to skusi, ako radili baby vyssie. Zvladnut tehotenstvo s dvojickami, porod, kazdodennu starostlivost o deti a domacnost a vsetko okolo a este aj tie blbe reci je naozaj obdivuhodne. Ale nie je to tvoj problem, ale jeho. Mozno keby si mu dala nejake ultimatum, tak sa spamata. Ak by bola vazna kriza a chcela by si sa s nim rozist, tak ak mas podporu v rodine urcite by si zvladla aj to. Alebo mozno parova terapia je moznost. Drzim palce
@anonym_autor však mu povedz ,že teba tiež nebaví variť tak ako to teda idete vyriešiť? Co budete jesť?
@anonym_autor odíď. Aspoň budeš mať menej prania a počúvať menej dristov.
@anonym_autor všetky tie rady typu, nechaj ho, nech sa postará sú nanič. Keď nechce, tak to robiť nebude, bude to sabotovať, nadávať, urobí zlé, bude mu to trvať a podobne. Jedine na to doplatia deti, lebo za dobu starostlivosti zo strany otca o nich nebude postarané a keď sa vratiš tak to všetko bude čakať na teba. Jeden emocionálne a psychicky zdravý chlap si musí sám uvedomiť a začať robiť, ak to nevie ty ho nedokážeš prerobiť, bohužiaľ. Pred deťmi sa pretvaroval, teraz vie, že nemá čo stratiť, tak ukázal pravú tvár. Vie, že s deťmi si k nemu pripútaná. Myslim, že to budeš ešte chvíľu ťahať, potom ti dôjdu nervy, sila, s buď odídeš, alebo budeš robiť servis lenivemu prasaťu už navždy.
ak by si sa rozviedla a odišla od neho, tak by si mala o jedno veľké dieťa menej a starala by si sa len o seba, o dvojičky, navarila a upratala by si vtedy , kedy by si ty chcela. a ockovi by si dala dvojíčky na celý víkend nech si ich užije
Mozes vyskusat na neho podobrotky, ze co ho trapi, preco sa tak zmenil? A vyskusat pocuvat a neurazit sa. Lebo pravdou asi je, ze si sa zmenila smerom k nemu. Mas dve mini deti, nie dobre prospievajuce, predpokladam ze zaberaju vsetok tvoj cas, myslienky a energiu a plus cela domacnost. Takze si viem predstavit, ze na neho ti neostava pekneho slova, duplom ked sa sprava ako kkt🤣 moze byt, ze to je problem pre neho, ze pred detmi ste sa obaja viac snazili vyhovoet jeden druhemu a teraz si sa ty sustredila na deti, a on oen na seba. Chlapi su v tomto chmulovia, ak to nemaju odzite, nedokazu pochopit ake je to narocne pre zenu vsetko zvladat a ze to ozaj neni dovolenka s dvoma detni doma
ešte takto... tvoji rodičia napr nechodia na návštevu? nevidia ako to u Vás NEfunguje a nevyjadria sa k majstrovi sveta? dúfam že pred nimi z neho nerobíš najlepšieho chlapa na svete...
keď nie sú deti tak to je všetko ináč, žiadne problémy lebo nikto "neobťažuje", nič netreba hneď, čiže on nespohodlnel bol taký len neboli starosti tohto typu, toto je iný level vzťahu, musíš ho nechávať s deťmi samého čo najviac, veľa partnerom deti "pokazia "život
@autorka pekne si zbal veci na víkend, zober auto ak soferujes a svihaj na vikend do welnessu. Alebo hoc vo vedľajšom meste si bookni hotel a spi 2 dní, zobud sa len na jedlo. Smutno za deťmi ti bude samozrejme, ale zober to tak, ze ešte dllllheeee roky si ich užiješ, dva dni ze ich neuvidíš a ze im neutres zadky, z toho traumu mat nebudú. A ty ju už vonkoncom nemaj. Ja viem matke to je ľúto odísť od detí a dobrovoľne just, ale zatni sa. Inak si neoddychnes, inak nedobijes baterky, a hlavne, nijak inak neukážes tvojmu vyvolenemu, ze ako to naozaj celé je. Hodina na káve to je prd makový, to je papierová náplasť na bodnutie nožom.. Nijak inak sa u vás veci nezmenia, bud daco urobíš, alebo ďalej trp...
Zeny radia dobre .na vikend prec .najlepsie ked je prázdna chladnička , nech aj nakúpiť ide .
Mne sa tiez kopilo s exom . Furt frflal do jedla (variť viem ) raz tak frflal, zobrala som tanier a sup s jedlom do kosa .
Viac to neurobil. Proste ked je dost je dost.
Ukaz mu ake to je cely den s 2 detičkami , snad ho osvieti potom.
ináč mojej spolužiačky syn je na MD s dvojičkami, spýtaj sa ho či neplánuje s nimi MD
To s tým víkendom som spravila tiež raz zo zúfalstva. Ostali mu doma deti 7mes. a 3roky. 😀 Najprv v hádke veľký hrdina, že nech si idem, veď on všetko ovláda a zvládne.
No na druhý deň už volal, slušne pozdravil a popýtal sa na veci čo potreboval a jemným hláskom sa pýtal kedy prídem domov, či si má na pondelok brať dovolenku alebo volať mame. Tak som povedala, že mne je to naozaj jedno čo spraví. Domov teraz neprídem, lebo sme si s kamoškou otvorili víno a relaxujeme. No v nedeľu už s prosíkom volal, že ma veľmi pekne prosí, aby som prišla a doma to preberieme, že chýbam deťom 😀. Nuž, keď tak pekne prosíš, tak prídem prebrať ďalší chod našej domácnosti.
Treba mať na to gule to spraviť, on sa ten chlap zlakne. Ano, deti pojedli miesto zdravej stravy viac sladkostí, strapaté, špinavé tričká od flakov po jedení, ale nijako netrpeli, tatko je tiež rodič, tak čo by nezvládol...
@anonym_autor ale predpokladám že deti ho spraviť bavilo
@anonym_autor no, tak asi treba pánovi manželovi nastaviť zrkadlo… Tiež Ťa, predpokladám, nebaví variť mu obedy do prace 😉 Tak skús vypustiť takéto veci, ktoré Ta tiež nebavia (a zároveň to samozrejme neohrozí deti a ich fungovanie),…
Drz sa 🙏🏻💕
Nechapem ako sa moze chlap po narodeni deti takto zmenit. Ked bol predtym uvedomely,co sa mu teraz stalo? Neda sa s nim zaspominat na casy,ked mu nevadilo varit,upratovat? Ked bude mat lepsiu naladu,nejako sa mu postazovat,ake je to narocne a ako velmi dobre ti padlo,ked ste boli obaja jeden druhemu napomocni. A ked nic nepomoze,tak by som na jeden cely den odisla niekde prec. Deti to preziju a jemu taka lekcia pomoze. Aj ked to neprizna,mozno v duchu si nieco uvedomi.
U nas to bolo uplne naopak, exka spohodlnela, chcela byt stastna sama so sebou na ukor nas vsetkych v domacnosti. Na konci som uz robil vsetko, varil, pral, ucil sa s detmi, nosil ich na kruzky a madam ani domov nechodila, potom som zistil ze si niekoho este aj nasla s kym je stastna. Kedze mi prestala v zivote cokolvek davat, podal som o rozvod a teraz mam svaty klud a pokoj. Robim si nadalej vsetko sam, nic sa pre mna nezmenilo, iba ze mam mentalnu pohodu a kopec casu navyse, ktory som predtym venoval jej a co si vibec nevazil. Deti mame v striedavke, tak sa moze starat konecne aj ona troska ako mama.
Môj muž šiel na pol roka na materskú a sám potom prišiel za mnou, že netušil, že je to také náročné a že obdivuje všetky ženy (pritom to bol jeho nápad). A vraj to odporúča všetkým chlapom, lebo teraz sa na starostlivosť o dieťa pozerá inak. Takže odporúčam aj vo vašom prípade, ty do práce a muž aspoň na pol roka na materskú 🙂
Boze ved daj tichu domacnost, nebav sa s nim, huc na nenho, vycitaj mu kazdu sprostost nech sa zbada.. rozhodne mu nevar, per len vase pradlo, neupratuj mu, co najdes od neho neupratane mu daj pekne do postele.. zapis kazdu jednu cinnost co si robila a vecer mu to pekne vymenuj a potom sa ho spytaj ci sa mal cas v robote ist kedy vklude vysrat, nazrat alebo ist na kavu.. cez vikend by som mu odovzdala deti a prichadzala v pravidelnych intervaloch len na krmenie, v noci nech si tiez pekne vstava k detom.. sak si ho vyhovaj ked sa chova jak decko.. ja tomuto nerozumiem preco si vy zeny nechate takto skakat po hlave

@anonym_autor asi to nechces pocut, ale nezlepsi. Neotoci sa to ani ked pojdes do prace. Akurat budes chodit aj do prace a vsetko co robis doma ti ostane. Ak nepochopi uz teraz, ze sa musi zapajat a vsetko nechava na teba, urcite ho zazracne neosvieti po tvojom zamestnani🤷 ja som stale cakala. Ale cakam doteraz. Sluboval kadeco ale nic nesplnil. Rano som varila, nachystala deti, on ich odniesol do skoly/skolky, dosla som z prace, utekat so psom, po deti, ucit sa do skoly so starsim, cela domacnost....