Cítim sa oklamaná a sklamaná v manželstve. Ako reagovať?
Dobrý deň, dievčatá, potrebujem sa vyrozprávať, včera po 30r manželstva som sa dozvedela, keď manžel dohovaral synovi, že keď boli deti malé, tak ma / nas / chcel opustiť. Celé manželstvo som bola v istote, že sa úprimne milujeme a mame šťastné manželstvo. Veľmi ma to zabolelo a neviem sa cez to preniesť. Za tie roky boli radosti, aj starosti, nikdy nie na opustenie rodiny. Samozrejme som mu to vyhodila na oči, on hneď prekrutil, že to tak nemyslel. Nekomunikujeme spolu, cítim sa oklamana, sklamaná, že celý čas som žila v ilúzií.
@kasden nechápem načo toto hovorí synovi, to malo zostať v jeho spomienkach, nie to vytrubovať, keď už, mal to povedať tebe, keď už teda musel, ale synovi? Somár starý.
Je to 20 rokov stará záležitosť, nechápem, prečo sa tým zaoberáš, ste stále spolu, človek sa mení, to čo chcel urobiť pred 20-timi rokmi, je dnes už dávno premlčané. Ty ho chceš opustiť možno teraz, tak ste si 50:50
Ale ostal, nie? Ja mám chuť odísť aspoň dvakrát do mesiaca a nikto z toho nerobí drámu. Podľa mňa preháňaš.
Prehanas a poriadne. Ja mam male babo a tiež mam niekedy chut to tu zbalit a odist kade lahsie 😁
Tak asi je dosť podstatné to, prečo chcel odísť. Či preto, že mal dlhoročnú milenku alebo pretože po nejakej hádke kvôli blbosti vzplanuli krátkodobo emócie.
@kasden je to normalne, ze ziaden vztah nie je dokonaly. Ste doteraz spolu? tak asi vies vie on preco.
Mala si mu povedať že si môže zbaliť kufor a môže isť ak chce. Vyzerá to tak ,že mal vtedy nejakú tajnú ženskú radodajku. Veď prečo inak by chcel opustiť rodinu.
Zas je tu kopa zien, co by im to bolo jedno. Mne teda nie a vyhubovala by som mu, preco to vesia synovi na nos a nepovie to mne. A chcela bg som vediet, preco chcel zdrhnut. To je dost rozdiel. Pre zensku alebo ze bolo toho na neho vela. Ci to bolo myslene naozaj alebo tak, ze to pocitoval v narocnych chvilach, ze to neda a radsej by vypadol. To ma take obdobia snad kazdy...ale potom sa spamata a povie si ved mame inak super vztah.
Alebo pan manzel ma druhu pubertu a ma uz objekt a potrebuje si deti a aj zenu trosku na to "pripravit", ze si priklaslil sam seba, ze aha, chcel som odist davno, ale bol som hrdina, vydrzal som kvoli detom atd....no, pride mi to dost pravdepodobne.
Keď boli deti malé, revali, nespali a všade sa váľali plienky...tak sa mu nečudujem 😀 aj ty si neraz chcela utiecť do Mexika. Neutiekol, lebo možno nenašiel kľúče. Určite si na ne položila ogrckané tričko. Alebo, možno len nenašiel čisté ponožky, tak zostal ďalších 20 rokov. Vyhrala si ! Dnes by bez teba nenašiel ani tlakomer. Ber to športovo...30 rokov ťa úspešne klamal, že je dokonalý. Teraz aspoň vieš, že je to len človek. A ty už vyťahuješ kufre... kvôli vete z minulého storočia. Neblázni, kam bys šla? Otcovia často synom v rozhovore preháňajú, aby vyzerali ako starí mudrci, čo všetko museli prekonať. Poznáme...
Zas je tu kopa zien, co by im to bolo jedno. Mne teda nie a vyhubovala by som mu, preco to vesia synovi na nos a nepovie to mne. A chcela bg som vediet, preco chcel zdrhnut. To je dost rozdiel. Pre zensku alebo ze bolo toho na neho vela. Ci to bolo myslene naozaj alebo tak, ze to pocitoval v narocnych chvilach, ze to neda a radsej by vypadol. To ma take obdobia snad kazdy...ale potom sa spamata a povie si ved mame inak super vztah.
Alebo pan manzel ma druhu pubertu a ma uz objekt a potrebuje si deti a aj zenu trosku na to "pripravit", ze si priklaslil sam seba, ze aha, chcel som odist davno, ale bol som hrdina, vydrzal som kvoli detom atd....no, pride mi to dost pravdepodobne.
@anonym_ad5ec7 Fíha, odpálila ma tvoja priam detektívna fantázia. Začala si celkom racionálne, no skončila si pri konšpiračnej teórii o milenke a príprave pôdy na rozvod, čo je ukážkový príklad toho, ako ženy na internete dokážu z jednej vety vyrobiť mexickú telenovelu. 😀 Nie je to príprava na rozvod, len pred synom robí ramená a snaží sa ho poučiť. Podsúvaš autorke ďalší dôvod na paniku. Namiesto upokojenia, jej do hlavy dávaš chrobáka, že jej manžel má tajný život. Chlap len chcel pred synom vyzerať ako hrdina, čo prežil triatlon s plienkami. Vtedy myslím boli ešte tie látkové 😀
Keď boli deti malé, revali, nespali a všade sa váľali plienky...tak sa mu nečudujem 😀 aj ty si neraz chcela utiecť do Mexika. Neutiekol, lebo možno nenašiel kľúče. Určite si na ne položila ogrckané tričko. Alebo, možno len nenašiel čisté ponožky, tak zostal ďalších 20 rokov. Vyhrala si ! Dnes by bez teba nenašiel ani tlakomer. Ber to športovo...30 rokov ťa úspešne klamal, že je dokonalý. Teraz aspoň vieš, že je to len človek. A ty už vyťahuješ kufre... kvôli vete z minulého storočia. Neblázni, kam bys šla? Otcovia často synom v rozhovore preháňajú, aby vyzerali ako starí mudrci, čo všetko museli prekonať. Poznáme...
@anonym_653a67
Keď boli deti malé, tak on nebol doma, robil v ČR, mesiac tam a týždeň doma, takže nejaké prebdene noci a osrate plienky on naozaj neriešil.
@anonym_653a67
Keď boli deti malé, tak on nebol doma, robil v ČR, mesiac tam a týždeň doma, takže nejaké prebdene noci a osrate plienky on naozaj neriešil.
@kasden Ak neriešil plienky ani prebdené noci a bol mesiac preč, tak mal vtedy svätý pokoj. O to viac je tá jeho veta synovi len obyčajné nafukovanie, že takmer odišiel. Neber to a sa tak vážne, po 30 rokoch ťa predsa nenaštve retro hrdinstvo z ubytovne 😂
@kasden Ak neriešil plienky ani prebdené noci a bol mesiac preč, tak mal vtedy svätý pokoj. O to viac je tá jeho veta synovi len obyčajné nafukovanie, že takmer odišiel. Neber to a sa tak vážne, po 30 rokoch ťa predsa nenaštve retro hrdinstvo z ubytovne 😂
@anonym_653a67
On je ticho, ani slovo, ani veta, ani správa z prace, nič, čakala som, že skúsi dat vysvetlenie, nič.
prepac ale ty riesis nad cim uvazoval pred 1/4 storocim?? a este mu to aj vyhadzujes na oci!? to co mate za domacnost... čo tak porozoravat sa vysvetlit si dôvody a podakovat mu ze ostal a neodisiel!! z ciho si sklamana?! ze naozaj nezdrhol od vas! a ticha domacnost za neuskutocneny názor spred 25rokov?! a v akej ilúzií si zila?! ak je s tebou aj teraz a nechce odist tak to nie je iluzia
Mne volala kamoška, že ju muž podviedol. Pred 20 rokmi, keď spolu začínali chodiť. Mňa išlo rozhodiť. To vážne ideme riešiť, to čo sa stalo pred xy rokmi?
prepac ale ty riesis nad cim uvazoval pred 1/4 storocim?? a este mu to aj vyhadzujes na oci!? to co mate za domacnost... čo tak porozoravat sa vysvetlit si dôvody a podakovat mu ze ostal a neodisiel!! z ciho si sklamana?! ze naozaj nezdrhol od vas! a ticha domacnost za neuskutocneny názor spred 25rokov?! a v akej ilúzií si zila?! ak je s tebou aj teraz a nechce odist tak to nie je iluzia
@anonym_9fb487
Neriešim, som len sklamaná, potrebovala som sa vykecat, ďakovať mu naozaj nebudem, že nezdrhol, to určite nie, a ano, ked ma nieco zarazí, tak sa ozvem,
Tak je jasne, ze ak on bol 3 tyzdne zvyknuty na svoj klud a nezavislost, tak ked dosiel na tyzfen domov to bola ako nocna mora, pre boha. Bud rada, ze nad tym len rozmyslal a nasiel v sebe silu a zodpovednost ostat pri vas, lebo pri malych detoch a vela robote je len laska a zalubenost malo. Prduskas sa dost neskoro , s křížkem po funuse, mlada pani. Teraz sa ho len opytaj kedy, v ktorom momente ho to napadlo a zasmejte sa nad tym, ze ste mali chvile ked to bolo na poražku a teraz uz to mate konečne kludnejšie. Otvorte flasu vina dajte si trosku dobreho syra, jamonu a šup do postele oslavovat 😂😂😂
@anonym_653a67
On je ticho, ani slovo, ani veta, ani správa z prace, nič, čakala som, že skúsi dat vysvetlenie, nič.
@kasden Zaryté chlapské mlčanie je klasická obranná reakcia. Chlap v takejto situácii prežíva absolútny skrat...zistil, že jedna veta by mu mohla odpáliť 30-ročné manželstvo, a tak radšej hrá mŕtveho chrobáka, aby ešte viac nepokazil.
Ani sa mu nečudujem. Čo má chudák napísať? 🤷♂️ Z hlbín minulého storočia sa vynoril bubák, o ktorom ani netušil, že existuje 😀 Teraz sedí v práci a aplikuje základný chlapský manuál prežitia...Keď sa nehýbem a nevydávam zvuky, búrka ma možno obíde. Chlapi nevedia analyzovať staré pocity na povel, najmä keď sú v práci. Ten chlap simuluje stratu reči, lebo sa bojí, že ak povie hocijakú vetu, tak z nej vyrobíš ďalší trojdielny román 😂 teda drámu...
@anonym_653a67
@kasden na týždňovkách vedú dvojitý život. Aj niekedy, aj teraz. Alebo popíjajú. Ale to vždy bolo, aj bude.
Ja by som bola tiež sklamaná hlavne preto, že ti to nepovedal vtedy. Muselo sa niečo diať abon ťa zvtohi vynechal. Tak mal mlčať aj teraz a nie hrať sa pred synom na hrdinu, že niečo chcel, ale to neurobil. Povedal tiaspoň teraz dôvod, prečo vás chcel nechať?
Ja by som bola tiež sklamaná hlavne preto, že ti to nepovedal vtedy. Muselo sa niečo diať abon ťa zvtohi vynechal. Tak mal mlčať aj teraz a nie hrať sa pred synom na hrdinu, že niečo chcel, ale to neurobil. Povedal tiaspoň teraz dôvod, prečo vás chcel nechať?
@katkati
Nie, dôvod žiadny, len ze mal myšlienky ale to nespravil.
No este ty povedz, ze si nikdy za tych 30 rokov mu nechcela dat zbohom ... Len si to nikdy nepovedala nahlas. Kazdy ma obcas chut zdrhnut. Zostali ste spolu.
@anonym_bd0fb2
Nie, nechcela, brali sme sa mladí, nemali sme nič, on zarábal, ja som sa starala o rodinu, on mal svoju úlohu, ja svoju, prečo by som to robila? Pri všetkých starostiach v tej dobe som bola rada, ze som rada. Divne?
Moj to hovori predo mnou aj detmi uplne bez hanby tak cca kazde 2 mesiace. Sme manzelia 17 rokov.
Zacalo to po smrti jeho rodicov a nasej dcery. ( Asi vytriezvel. Netusim z čoho 🤷♀️) Som mierna povaha, nenadavam mu, nevytykam mu chyby, len vraj malo rozpravam . Asi potrebuje xantypu co mu riadne vynada.
Najskor som sa branila, argumentovala som ale uz som pochopila ze priviazat ho nemozem. Ked nechce ostat , neostane. Takze chapem tvoje sklamanie, najma ked sa to dozvies po čase 😔
@anonym_81fb2f
To viem, tak bolo aj bude, len som verila asi veľmi. Neviem, nechcem krivdit.
@kasden chlapom sa veriť nedá. Ale sa ani nad tým zamýšľať, lebo sa zblázniš. Žila si podľa príslovia, čo oči nevidia, to srdce nebolí. Mnoho nás tak žije.
@kasden chlapom sa veriť nedá. Ale sa ani nad tým zamýšľať, lebo sa zblázniš. Žila si podľa príslovia, čo oči nevidia, to srdce nebolí. Mnoho nás tak žije.
@anonym_81fb2f
Žijem tak, že nerobím to, čo nechcem aby robili mne, snažím sa. Manželovi som verila, nemala som dôvod neveriť, možno som len mala ruzove okuliare .

No este ty povedz, ze si nikdy za tych 30 rokov mu nechcela dat zbohom ... Len si to nikdy nepovedala nahlas. Kazdy ma obcas chut zdrhnut. Zostali ste spolu.