icon

Cítim sa osamelá vo vzťahu. Ako to zvládať?

Včera o 06:24

Ahojte, mám priateľa, ale aj tak sa cítim často osamelá. Ja bývam sama, nemám deti, nemám rodičov, mám pár priateľov, súrodencov nemám. Mám priateľa, viem, že ma má rád, ale má aj svoj život. Práca, deti, rodičia, domácnosť... býva so svojou staršou mamou a so svojím synom, druhý syn býva u jeho sex. Staršej mame logicky pomáha doma so všetkým, aj s ňou chodí po lekároch, na nákupy, niekde sa prejsť apd. Potom sú tu jeho deti, čiže spolu športujú, majú čas pre seba, učí sa so synom, berie ich na zápasy, na tréningy apd. Potom samozrejme tu je jeho práca, a napokon že má aj nejaké koníčky, ktoré robí väčšinou s kamošmi - hrá futbal, v zime hokej, squash, občas tenis. Úplne rozumiem všetkému, len mi príde, že na mňa má veľmi málo času. Včera sme sa nevideli, vo štvrtok na hodinu, dnes možno na hodinu. V nedeľu bude s rodinou, možno poobede niekde pôjdeme na hodinku, ale viem že s chalanmi má program a pondelok je už v znamení ich rodinných návštev. Čiže cítim sa na 28 koľaji. Áno, aj ja mám svoju prácu, svoje hobby, svojich kamošov, ale tým, že nemám rodinu, tak by som veľmi potrebovala čas so svojím priateľom. K nim chodím domov, ale stále to nie je moja mama, nie sú to moje deti... prídem raz do týždňa na hodinku max. tete som chcela x krát s niečím pomôcť, s upratovaním, varením, s čímkoľvek, nie netreba, zvládne sama.

Strana
z2
anonym_620013
Včera o 06:28

Závidím ti. Si sama, máš doma pokoj, kľud, poriadok. Vychutnaj si to a nerieš kadejakú vzdialenú rodinu a priateľa, ktorý ťa má očividne len na príležitostný sex. Nauč sa žiť sama si sebou, to je celé.

anonym_e79b71
Včera o 06:35

Našla si chlapa ktorý má deti. Čo si čakala?
Nájdu si bezdetného ak ti to tak vadí.

domkakvet
Včera o 06:35

@anonym_autor na co ti je taky chlap, to bud radsej sama.

anonym_1c9dea
Včera o 06:36

Co si čakala od muža , ktorý ma svoju rodinu ? Prečo si si hľadala takého ,ktorý má deti ? Chápem, že to je jedno , ale podľa mňa keď ti nemáš nikoho , tak si hľadám sebe rovného ,s ktorým si vybudujem vlastnú rodinu ... on ta možno ľúbi ale deti sú vždy na prvom mieste. Ved keď spolu nežijete načo to riešiš,? Nájdi si iného a hotovo , keď potrebuješ mat niekoho pri sebe. Alebo sa k nemu nastahuj, ak ti to navrhol.

autor
Včera o 06:40

ženy v mojom veku je veľmi ťažké nájsť muža bez detí a exmanželky, mám 45 rokov.

svetlonos
Včera o 06:42
@anonym_autor

ženy v mojom veku je veľmi ťažké nájsť muža bez detí a exmanželky, mám 45 rokov.

@anonym_autor tak si daj inzerát, že hľadáš bezdetneho, ktorý kôli kariére do teraz rodinu nemá. Ty máš kamoša s výhodami toto.

anonym_e79b71
Včera o 06:44
@anonym_autor

@anonym_autor ťažké ale nie nemožné.
Mimochodom na rozvedení bezdetných je tiež dosť

autor
Včera o 07:01
@svetlonos

@anonym_autor tak si daj inzerát, že hľadáš bezdetneho, ktorý kôli kariére do teraz rodinu nemá. Ty máš kamoša s výhodami toto.

@svetlonos ja mám priateľa, ľúbim ho a nejdem si dávať inzerát. Len potrebujem nejako ten čas rozvhnúť tak, aby sme boli viac spolu. Plus ja aby som si našla dosť podnetov na to, aby som sa necítila sama. Nebolo to tak vždy. Pred pár rokmi mi zomreli rodičia a odvtedy sa takto cítim. Predtým bolo všetko v pohode.

elenka74
Včera o 07:03

@anonym_autor Ako dlho tvoríte pár? Neuvažovali ste o spoločnom bývaní?

arek00
Včera o 07:04

Ja to nevidim zle, teda tvoja situacia nie je dobra, ale su aj chlapi, rozvedeny, co maju deti, aj koncicky...ale cas na partnerku si najdu. Napriklad ja si dost zakladam na tom, aby som partnerke venoval dost casu (aby mala pocit, ze je pre mna alfa). Ved predsa o tom to je, venovat dost casu partnerke...ak sa o kvety clovek nestara, zvadnu ✌️... hlavu hore

zmrzlinka2021
Včera o 07:11
@anonym_autor

@anonym_autor

Preco u nich nebyvas? Máte vážny vzťah? Smeruje vzťah do manželstva na celý život? Ak áno, buď u nich, súčasťou ich rodiny, trávte spolu čas, športujte, turistikujte.

Ak nie, nemaj vzťah pre vzťah. Dnes single ľudia majú milión možnosti ako tráviť cas

autor
Včera o 07:12
@elenka74

@anonym_autor Ako dlho tvoríte pár? Neuvažovali ste o spoločnom bývaní?

@elenka74 nie ja som neuvazovala. Nechcem byvat s jeho mamou ani s jeho synom. Ak raz jedneho dna, tak spolu dvaja. Urcite spolocne byvat nebudem.

motylik2559
Včera o 07:24
@anonym_autor

@svetlonos ja mám priateľa, ľúbim ho a nejdem si dávať inzerát. Len potrebujem nejako ten čas rozvhnúť tak, aby sme boli viac spolu. Plus ja aby som si našla dosť podnetov na to, aby som sa necítila sama. Nebolo to tak vždy. Pred pár rokmi mi zomreli rodičia a odvtedy sa takto cítim. Predtým bolo všetko v pohode.

@anonym_autor Ahoj, a ako chces rozvrhnut ty cas tak, aby bol viacej s tebou, ked on to ma tak nejak podelene medzi mamu, syna, kamosov, zaluby a teba? Je nakloneny on k nejakej zmene, ktoru mu navrhnes? Lebo ked ano dalo by sa s tym pracovat, ze by trebars trosku obmedzil zaluby a kamosov a bol radsej s tebou, ale ak nie je k tomu nakloneny, tak my ti tu mozeme napisat 10moznosti a on to aj tak nespravi, lebo si ide v zabehnutych kolajach. Takze skus na tuto otazku dat odpoved-ci je alebo nie je nakloneny k zmene, ked mu ju predostries.

niquska
Včera o 07:24

Z vlastnej skusenosti ti radim aby si ten vztah neprehlbovala, ostanu ti oci pre plac ver mi….

anonym_0608dd
Včera o 07:26

Nemáš záruku ani u starych mládencov, že sa ti budu viac venovať.Poznam dvoch, majú cca 47-53 žili celý zivot len pre seba, egoisticky, pre niečo ostali sami.Kazda jedna ich nechala.A to je to, že prioritou bola ich robota, hobby, kamaráti a až niekde na posledných miestach mali vztah.Takze to záleží od povahy, na ktorom mieste ma človek vztah, aj rozvedený s detmi sa vie partnerke viac venovať ak chce.Tento tvoj to nebude, vyhovuje mu to tak, nechce nič meniť
Rozprávala si sa s ním o tom? Čo on na to?

anonym_8c67a1
Včera o 07:55

@anonym_autor ak sa môžem opýtať, prečo si zostala sama, a bez deti, to si nikdy nemyslela nato ze sa raz rodičia pominú a ty zostaneš sama na staré kolená? Ach ženy, prečo nerozmýšľate? 🫣 A nepýtam sa v zlom.

motylik2559
Včera o 08:22
@anonym_8c67a1

@anonym_autor ak sa môžem opýtať, prečo si zostala sama, a bez deti, to si nikdy nemyslela nato ze sa raz rodičia pominú a ty zostaneš sama na staré kolená? Ach ženy, prečo nerozmýšľate? 🫣 A nepýtam sa v zlom.

@anonym_8c67a1 Ahoj, nic v zlom, ale co je toto za komentar? Vies o autorke, ci vobec mohla mat deti? Dalsia vec, podla teba deti zarucuju patent na osamelost? Je velmi vela prikladov, kde sa deti otocili chrbtom svojim rodicom a pritom si dlhe roky vychadzali, staci malo a nemusi to skoncit ako pises. Mam aj susedu, starsiu pani, ktora ma jedineho syna v zahranici, max jej zavola na jej sviatky a bezne sviatky ako Vianoce a Velka noc a to je tak vsetko. Vychovala ho sama, lebo muz od nich kedysi odisiel. Vzdy mali dobre vztahy ona a syn a nakoniec to takto dopadlo, ked zacal zit vonku. Dalsia vec, je vela zien, co deti mat nemoze a to znamena,ze na stare kolena (inak autorkin vek este stare kolena nie su) ostanu same? Niekedy sa prave par priatelov sprava lepsie ako rodina a su im ako rodina. A ked uz ozaj dojdu stare kolena je moznost ist do domu pre seniorov, kde budu s rovesnikmi (su rozne, aj s bytovou jednotkou aj bez) a zas nebude clovek sam a sa o neho aj postaraju. Autorka nemoze za to,ze uz nema rodicov a ze nedavno o nich prisla, to nemoze predpokladat nikto, kedy k tomu pride. Skor jej priatel nie je typ, ktory by ju dal na poprednejsie miesta. Poznam zenu, ktora ma takto vztah ako autorka, ale on dava svoje dieta a ju na prve priecky. Skor je to o cloveku, vedla ktoreho si. Deti nie su zarukou na osamelost do buducna a nikdy nehovor sama hop, kym nepreskocis, zivot je nevyspytatelny.

bronkax
Včera o 08:43

To je veľmi smutné. Ale veď všetky tieto veci môžte robiť spolu. Na prechádzky s mamou ťa nevolá? Tiež môžeš s deťmi športovať, kľudne sa s nimi aj učiť. Nesnažíš sa vybudovať si vzťah s jeho synmi? Zvláštne. Veď to je dôležité, ak chceš byť súčasťou ich otca. Ak chceš iba jeho a len vy dvaja, tak bohužiaľ. A ako ja hovorím neprispôsobuj svoj život partnerovi, ale zapoj partnera do tvojho života. Skús sa nato pozrieť inak. Lebo tieto činnosti všetky môžte robiť spolu, ste pár. A možno by ťa aj začal brať vážnejšie.

natalka13
Včera o 08:50

Keby bol zamilovany, robi vsetko pre to,aby bol vacsinu casu s tebou. Nebere ta vazne.

anonym_a03aec
Včera o 08:51

Súhlasím, má ťa len na ,, voľnú,, chvíľu
😮‍💨

sandria
Včera o 08:58

To nieje vzťah čo vy máte. Takto to nemá byť a vy obaja robíte zásadné chyby čo bude viesť ku koncu vzťahu tak či tak. On ťa má na sex nie na vzťah a ty môžeš ďalších 10 rokov čakať kým mu syn odíde z domu prípadne ani to nieje záruka že vtedy konečne budete spolu dvaja. Za danej situácie v prípade, že ani ty niesi ochotná posunúť sa k spoločnému bývaniu a životu so všetkým čo k partnerovi patrí, to nemá žiadnu perspektívu. Ale táto varianta sa ti nebude páčiť. Ty sa musíš len rozhodnúť ze čo chceš, ak ti to takto vyhovuje tak ok a ak chceš s nim viac času za takych podmienok aké momentálne sú tak to musíš jemu povedať ale on ti povie ze nedá sa lebo deti, krúžky, mama… takže si tam kde si bola na začiatku. Ťažko radiť ked chceš zmenu ale nechceš nič pre to urobiť.

angelix
Včera o 09:04

@anonym_autor Len aby medzi jeho priateľmi a koníčkami a deťmi neboli este dve take ako si ty…. Nebola by si prvá ani posledná. A keby aj nie, sama vidis na akom stupienku ta ma, na poslednom. Najhorsie co mozes urobit, je tlačiť na pílu. Najlepsie co urobit je to, ze nebyť stale poruke jemu. Lebo on si uz davno zvykol ze ty mas cas vzdy. Skus mu dat ochutnať jeho vlastne ovocie a uvidis.

anonym_47b812
Včera o 09:08

Preco si do takeho vztahu vlastne sla? Muz zijuci s matkou a dietatom, tam by mi bolo od zaciatku jasne, ze na 1.mieste nikdy nebudem. Som stastne vydata, muza nehladam a nahodou som pracovne spoznala muza, cerstvo 50 r., davno rozvedeny, deti zijuce v CR, dospele a samostatne. Ako zena po 40, keby som si hladala muza, urcite by som sla takouto cestou. Mladsi muzi maju este male deti, s nimi su starosti a hlavne zodpovednost. Starsi muzi maju dospele deti. Viem, taku radu si nechcela, ale co ti poradit? Ak ho tak lubis, ze napriek tomu, ze si poslednou v poradi, ho nechces opustit, nezostava ti ine ako sa s tym zmierit a naucit sa travit cas sama. Uprimne povedane, ako sama a bezdetna by som vsak o takeho chlapa ako mas ty nestala. Raz za dva hodinu spolu je strasne malo, to je s tebou uz len vtedy, ked nic lepsie nema na praci.

tiezjedna
Včera o 09:08

@anonym_autor to sú tie second handy so záväzkami...😉 Ja by som toto ani vzťahom nenazývala. To je len kamarát so zriedkavými výhodami.

tiezjedna
Včera o 09:12
@bronkax

To je veľmi smutné. Ale veď všetky tieto veci môžte robiť spolu. Na prechádzky s mamou ťa nevolá? Tiež môžeš s deťmi športovať, kľudne sa s nimi aj učiť. Nesnažíš sa vybudovať si vzťah s jeho synmi? Zvláštne. Veď to je dôležité, ak chceš byť súčasťou ich otca. Ak chceš iba jeho a len vy dvaja, tak bohužiaľ. A ako ja hovorím neprispôsobuj svoj život partnerovi, ale zapoj partnera do tvojho života. Skús sa nato pozrieť inak. Lebo tieto činnosti všetky môžte robiť spolu, ste pár. A možno by ťa aj začal brať vážnejšie.

@bronkax tak ten prvý impulz k nejakému zapájaniu sa do jeho rodiny musí logicky prísť od neho. Neviem ako dlho sú spolu, ale je jasné, že takýto signál príde až keď si je človek tým druhým trochu istejší. A možno on už teraz vie, že to nemá budúcnosť, tak to neurobil...

bronkax
Včera o 09:20
@tiezjedna

@bronkax tak ten prvý impulz k nejakému zapájaniu sa do jeho rodiny musí logicky prísť od neho. Neviem ako dlho sú spolu, ale je jasné, že takýto signál príde až keď si je človek tým druhým trochu istejší. A možno on už teraz vie, že to nemá budúcnosť, tak to neurobil...

@tiezjedna tak to neuviedla či ju pozýva, alebo ju volá nejakú z týchto vecí robiť s ním. Ale podľa toho čo píše je vidieť, že si nebuduje s jeho synmi žiadny vzťah. Vlastne ona len sedí doma a čaká kým zavolá. Lenže pomedzi jeho povinnosti a hobby to je žalostne málo. Ja by som v takomto prípade, ak z jeho strany nič neprichádza ani po rozhovore, ukončila tento ne/vzťah. Sú muži, ktorí majú tiež deti a hobby ale vedia si nájsť na tú partnerku čas. Mi nehovorte, že tuto ženatí, pracovne vyťažení majú čas podvádzať a on nemá čas vôbec. Všetko je to o prioritách. Ktovie či on toto vôbec vníma ako vzťah. Lebo keď máš partnerku a nemá nič na práci, tak aj na tie ryby s kamošmi ju zavoláš. 🤷🏻‍♀️

tiezjedna
Včera o 09:26
@bronkax

@tiezjedna tak to neuviedla či ju pozýva, alebo ju volá nejakú z týchto vecí robiť s ním. Ale podľa toho čo píše je vidieť, že si nebuduje s jeho synmi žiadny vzťah. Vlastne ona len sedí doma a čaká kým zavolá. Lenže pomedzi jeho povinnosti a hobby to je žalostne málo. Ja by som v takomto prípade, ak z jeho strany nič neprichádza ani po rozhovore, ukončila tento ne/vzťah. Sú muži, ktorí majú tiež deti a hobby ale vedia si nájsť na tú partnerku čas. Mi nehovorte, že tuto ženatí, pracovne vyťažení majú čas podvádzať a on nemá čas vôbec. Všetko je to o prioritách. Ktovie či on toto vôbec vníma ako vzťah. Lebo keď máš partnerku a nemá nič na práci, tak aj na tie ryby s kamošmi ju zavoláš. 🤷🏻‍♀️

@bronkax ja s tebou súhlasím, kde je vôľa, tam je cesta... Preto som napísala tú poslednú vetu - on asi vie, prečo k nej má postoj, aký má.

anonym_ee35ea
Včera o 11:12

Takúto známosť by som okamžite skončila. ty si ozaj na 28 koĺaji. Mňa osobne by to poriadne sr*lo.

liliana330
Včera o 12:19

@anonym_autor Ahoj, momentálne si prechádzam skoro podobným. Ak chceš napis mi 🙂 Mozmo ti budem vedieť povedať na to niečo a zase naopak ty mne. Takto jd to asi ľahšie z pohľadu druhého. Včera som tu zakladala akurát diskusiu o tom.

majlo1234
Včera o 12:55

Vyskusaj mu navrhnut spolocne travenie aj s detmi. On je z napisaneho velmi vytazeny. Ale ja by som to nevidela tak cierno, ak si rozumiete, aj malo kvalitneho casu staci. Ze sa venujete naplno jeden druhemu.
My sme jlasicka rodina, a ked je muz doma, tiez si len prehadzujeme deti, a vecer mame hodinu pred telkou, pripadne nedajboh na sex kym padneme do postele

Strana
z2