Cítim sa osamelá vo vzťahu. Ako to zvládať?
Ahojte, mám priateľa, ale aj tak sa cítim často osamelá. Ja bývam sama, nemám deti, nemám rodičov, mám pár priateľov, súrodencov nemám. Mám priateľa, viem, že ma má rád, ale má aj svoj život. Práca, deti, rodičia, domácnosť... býva so svojou staršou mamou a so svojím synom, druhý syn býva u jeho sex. Staršej mame logicky pomáha doma so všetkým, aj s ňou chodí po lekároch, na nákupy, niekde sa prejsť apd. Potom sú tu jeho deti, čiže spolu športujú, majú čas pre seba, učí sa so synom, berie ich na zápasy, na tréningy apd. Potom samozrejme tu je jeho práca, a napokon že má aj nejaké koníčky, ktoré robí väčšinou s kamošmi - hrá futbal, v zime hokej, squash, občas tenis. Úplne rozumiem všetkému, len mi príde, že na mňa má veľmi málo času. Včera sme sa nevideli, vo štvrtok na hodinu, dnes možno na hodinu. V nedeľu bude s rodinou, možno poobede niekde pôjdeme na hodinku, ale viem že s chalanmi má program a pondelok je už v znamení ich rodinných návštev. Čiže cítim sa na 28 koľaji. Áno, aj ja mám svoju prácu, svoje hobby, svojich kamošov, ale tým, že nemám rodinu, tak by som veľmi potrebovala čas so svojím priateľom. K nim chodím domov, ale stále to nie je moja mama, nie sú to moje deti... prídem raz do týždňa na hodinku max. tete som chcela x krát s niečím pomôcť, s upratovaním, varením, s čímkoľvek, nie netreba, zvládne sama.
Osobne si myslím že nie je nič horšie ako byť zaľúbená do človeka, ktorý ma má na poslednom mieste. Buď mi partnerský vzťah vypĺňa potrebu bezpečia, domova a istoty, alebo nie. Keď sa musím doprosovať o pozornosť a čakať pri dverách ako taký pes, kedy si konečne niekto na mňa nájde čas.. nemyslím že sa s tým zmieriš. Môžeš to tolerovať, ale človek nemôže byť v takejto pozícii skutočne šťastný.
Autorka robíš veľkú chybu,ze sa fixujes na muža,pre ktorého si podla tvojich slov na 28 mieste.Ale..chyba je aj z tvojej strany,ze odmietas jeho deti, jeho rodinu a bývanie s ním.Ked čakáš na to,ze bude uz len on sám, tak si si vedomá, že to môže byť aj o 20rokov? Si na to pripravená? Ja by som na tvojom mieste, snažila sa zapadnúť do jeho rodiny,do jeho života,hlvne keď nemáš žiadnu vlastnú rodinu, rodičov atď... keď si myslíš ze tento muž a vzťah s nim stojí za to. Vieš, niečo môžeš zmeniť aj ty, ale väčšiu časť vášho vzťahu musi zmenit on,aby si bola pre neho rovnako dôležitá ako je on pre teba.. Takto mi to pripadá,ze on je tvoj celý vesmír (len On,nie všetko čo patrí k nemu) a ty si pre neho fakt na poslednom mieste..Ozaj...a co on na toto cele? Ako to vnima on?
@anonym_autor prepáč ale toto nie je vzťah. Ty si preňho pomaly na poslednom mieste.. ja som teda od teba o dosť mladšia a mám priateľa, ktorý má syna a majú ho v striedavke a poviem ti, že všade chodíme spolu. On svojej mame povedal, že jej pomôže ale má svoj vlastný život..
To je veľmi smutné. Ale veď všetky tieto veci môžte robiť spolu. Na prechádzky s mamou ťa nevolá? Tiež môžeš s deťmi športovať, kľudne sa s nimi aj učiť. Nesnažíš sa vybudovať si vzťah s jeho synmi? Zvláštne. Veď to je dôležité, ak chceš byť súčasťou ich otca. Ak chceš iba jeho a len vy dvaja, tak bohužiaľ. A ako ja hovorím neprispôsobuj svoj život partnerovi, ale zapoj partnera do tvojho života. Skús sa nato pozrieť inak. Lebo tieto činnosti všetky môžte robiť spolu, ste pár. A možno by ťa aj začal brať vážnejšie.
@bronkax presne toto somala na mysli tiež.
Možno nejakej inej žene by takýto voľný vzťah vyhovoval, ale tebe nie. Nie si spokojná. Cítiš že to nie je ono.
On by ťa mal volať von s deťmi alebo s kamošmi aspoň z času na čas.
Takže si to vydiskutujte. Povedz mu narobí u že nie si takto šťastná. A nejak to buď posuniete alebo ukončíte.
Tie pocity osamelosti ti na sebavedomí nepridávajú pochopiteľne. Každá sa chceme cítiť ľubena. Tak si za tým choď a y si bola.
Našla si chlapa ktorý má deti. Čo si čakala?
Nájdu si bezdetného ak ti to tak vadí.
@anonym_e79b71 to nieje pravda pretože aj chlap či žena ktorý maju deti ak chcú byť s niekým čas si nájdu a ešte keď majú čas na futbal,hokej,kamarátov atď atď .... Čo keby napríklad jeden večer alebo deň s kamarátmi vymenil za deň s milovanou

Na čo si vo vzťahu, keď on ťa dostatočne neľúbi? Keby ano, boli by ste spolu oveľa častejšie. Radšej sama, ako takto. Mala som niečo podobné a s odstupom času vidím, že to bol úplne premárnený a zabitý čas. Chlapov bez detí je aj v tvojom veku dosť. Nefixuj sa na niekoho, koho ľúbiš len ty, lebo ti zostanú oči pre plač.