icon

Cítim sa vo vzťahu na druhom mieste

4. jan 2026

Zdravim. Asi pol roka žijem s priatelom, ale odkedy s nim bývam, mam pocit, ze nas vztah sa rapídne zhoršil. Ma deti v striedavej starostlivosti, ja mam tiez jedno dieta. Vzdy ked ma deti, vsetko podriaduje iba im. Vari sa to, co chcu ony, robi sa to, co chcu ony. Vacsinu vikendov spia do 12 a ja som so synom zavreta v izbe alebo ideme do mesta, aby sme ich nezobudili. Niekedy spia este poobede, opat musime byt ticho. Potom su minimalne do polnoci hore a dlhsie... Vianočná vecera prebiehala tak, ze sa najskor otvorili darceky, lebo jeho deti boli nedockave... Ja viem, ze v mnohom sa clovek prisposobuje detom, ale nepripadam si ako plnohodnotny partner. Ked som mu to povedala, ze sa vsetko podriaduje im, dorazne mi povedal, ze na deti mu nemam sahat. Ale pritom som na ne nikdy jedno zle slovo nepovedala. 🤷‍♀️ Mate skusenosti s takymto muzom a jeho rodinou? Neviem, ci je za co bojovat, alebo radsej ist svojou cestou a mat pokoj...

autor
4. jan 2026
@bashka80

12 a 15 ročné deti nevedia vydržať kvôli vianočným darčekom večeru? A vyspavajú do popoludnia? Bez urážky, ale tento vzťah nebude fungovať. Vy dvaja máte úplne nekompatibilné názory na výchovu a ak s týmto mužom ostaneš, vypomstí sa ti to na vlastnom dieťati.

@bashka80 ja viem. Nam je dobre, len ked sme sami.

huxy
4. jan 2026
@anonym_autor

@huxy verim tomu. Ja uz som vo veku, kedy viem, co je pre mna dobre a co zle. Ale niekedy si tak hovorim, ci to neprehanam, ci nie som moc narocna, preto som to npisala do fora ...

@anonym_autor kolko máš rokov?
Z nárokov nepoľavuj

tykat
4. jan 2026
@anonym_autor

@tykat presne rok.

@anonym_autor
A tvoj syn ma kolko rokov? Ako to vnima? Mas sa kde odstahovat?

bielasovicka
4. jan 2026
@bashka80

12 a 15 ročné deti nevedia vydržať kvôli vianočným darčekom večeru? A vyspavajú do popoludnia? Bez urážky, ale tento vzťah nebude fungovať. Vy dvaja máte úplne nekompatibilné názory na výchovu a ak s týmto mužom ostaneš, vypomstí sa ti to na vlastnom dieťati.

@bashka80 no, tiež som myslela ze majú tak 4-5 rokov, a potom napíše že majú 12,15, to som sa teda prekvapila. 🤣

autor
4. jan 2026
@huxy

@anonym_autor kolko máš rokov?
Z nárokov nepoľavuj

@huxy 39. Za sebou 18 rocne nevydarene manzelstvo. Zasluzim si uz v zivote partnera, pre ktoreho bufem rovnocennou partnerkou, da mi pocit stability a istoty. Este mi povedal, ze on ma prijal do svojej rodiny... akokeby ja jeho nie 🥴

autor
4. jan 2026
@tykat

@anonym_autor
A tvoj syn ma kolko rokov? Ako to vnima? Mas sa kde odstahovat?

@tykat moj syn to neriesi, on ma taku dobru povahu, ale mna to samozrejme trapi. Zasluzi si lepsie prostredie a to je moja priorita.

bielasovicka
4. jan 2026

@anonym_autor tento vzťah nemá žiadny zmysel, tu šťastná nikdy nebudeš, vždy budeš na vedľajšej koľají. Choďte od seba.

huxy
4. jan 2026
@anonym_autor

@huxy 39. Za sebou 18 rocne nevydarene manzelstvo. Zasluzim si uz v zivote partnera, pre ktoreho bufem rovnocennou partnerkou, da mi pocit stability a istoty. Este mi povedal, ze on ma prijal do svojej rodiny... akokeby ja jeho nie 🥴

@anonym_autor presne ako píšeš, zaslúžiš si partneraa, ktorý ti nedá pocítiť, že si na poslednom mieste.
Povzbudím ťa, ja som si našla úžasného partnera v 40-tke, dokonca bezdetný 🙏

autor
4. jan 2026
@bielasovicka

@bashka80 no, tiež som myslela ze majú tak 4-5 rokov, a potom napíše že majú 12,15, to som sa teda prekvapila. 🤣

@bielasovicka tak on ich tak ma naucene, vsetko co si zavelia, maju.

autor
4. jan 2026
@bielasovicka

@anonym_autor tento vzťah nemá žiadny zmysel, tu šťastná nikdy nebudeš, vždy budeš na vedľajšej koľají. Choďte od seba.

@bielasovicka tak to je, zial. Nehovorim, ze sa rozideme, ale ja za nim chodit nebudem.

autor
4. jan 2026
@huxy

@anonym_autor presne ako píšeš, zaslúžiš si partneraa, ktorý ti nedá pocítiť, že si na poslednom mieste.
Povzbudím ťa, ja som si našla úžasného partnera v 40-tke, dokonca bezdetný 🙏

@huxy To je uzasne, tesim sa s tebou. 😊

enmery
4. jan 2026

Invektivy na moje dieťa?Autorka to by bola FAKT posledná vec, ktoru by urobil. Otras, dvihol sa mi tlak. Už by po mne nenašiel ani čiarku vo whatsappe.

anonym_8534f2
4. jan 2026

Uz teraz sa trapis, na co je to dobre? Potrebujes za kazdu cenu s niekym byvat? Radsej mat vztah, kde kazdy byva vo svojom alebo nic. Ine to moze byt neskor, ked vyrastu, ale toto nie. Ja som rada, ze ten moj deti nema a moje su uz dospele.

autor
4. jan 2026
@enmery

Invektivy na moje dieťa?Autorka to by bola FAKT posledná vec, ktoru by urobil. Otras, dvihol sa mi tlak. Už by po mne nenašiel ani čiarku vo whatsappe.

@enmery Uplne je chory z toho, ked spia a maly nieco rozpraval... Tak som sa vzdy s malym radsej zdekovala a isla niekam na kavu, obchod a tak...

autor
4. jan 2026
@anonym_8534f2

Uz teraz sa trapis, na co je to dobre? Potrebujes za kazdu cenu s niekym byvat? Radsej mat vztah, kde kazdy byva vo svojom alebo nic. Ine to moze byt neskor, ked vyrastu, ale toto nie. Ja som rada, ze ten moj deti nema a moje su uz dospele.

@anonym_8534f2 vies co, suhlasim. Trapenie este nikomu nepomohlo a ani nic nevyriesilo. Musim to nejako rozumne spracovat.

ovaaa
4. jan 2026

Mňa by to ubílo, naša domácnosť a naše pravidlá, akýkoľvek kompromis by z jeho strany nebral do úvahy. Nemáš v ňom absolútnu oporu pretoze ide za seba a svoje deti nie za vás ako celok! Vzťah by som s kludom ukončila, vôbec mu na vás nezaleží a poobzera sa po inom partnerovi hoc aj keby to znanenalo ďalšie roky samoty. Nový partner môže prísť kedykoľvek do cesty, ale toto vodcovstvo deti a sebeckosť partnera by som nezniesla.

anonym_d48ec6
4. jan 2026

on je chory asi celkovo nie len ked jeho deti spia. Ved pre nieco sa s nim rozisla partnerka. A na druhej strane vychovava svoje deti bez pravidiel, mozno aj preto aby bol lepsi ako jeho ex. A vidis sama, ze on to berie ze on ta prijal do svojej rodiny sa ani nezamysla ze spolu mate nieco vytvorit a fungovat spolu ako partneri. Normalne by som sa ho opytala ze kvoli comu je s tebou lebo to mi pride ozaj akoby chcel sluzku na varenie. A zas na druhej strane ak si sa k nemu pristahovala tak on to naozaj citi ze ta prijal a mas sa prisposobit pravidlam v jeho rodine.

autor
4. jan 2026
@ovaaa

Mňa by to ubílo, naša domácnosť a naše pravidlá, akýkoľvek kompromis by z jeho strany nebral do úvahy. Nemáš v ňom absolútnu oporu pretoze ide za seba a svoje deti nie za vás ako celok! Vzťah by som s kludom ukončila, vôbec mu na vás nezaleží a poobzera sa po inom partnerovi hoc aj keby to znanenalo ďalšie roky samoty. Nový partner môže prísť kedykoľvek do cesty, ale toto vodcovstvo deti a sebeckosť partnera by som nezniesla.

@ovaaa podla mna partneri maju tahat za jeden povraz. Inak ja vobec nie som generalsky typ, ze by som rozkazovala, alebo si vynucovala deti, preto nechapem jeho obranarsky postoj. Mala som vyhrady voci jeho spravaniu. Nikdy som nepovedala tvoje deti su take alebo onake.

arek00
4. jan 2026

Dámy, zase nehadžte nas chlapov do jedneho vreca, su aj chlapi s detmi čo sa vedia postarat a normalne to s nimi funguje. Vsetko je to o stasti najst partnera a dobrom vybere. Ale zase sami uz vieme ze aj dobry vyber partnera nezaruci casom zmenu partnerovho chovania k horsiemu, taky je zivot. Vztahy su vztahy a laska je zase slepa. Tu ide o moralnu podporu a pohlady na dane situacie z tretej osoby... to velmi dobre padne 👍. Autorka drzim ti palce, mas normalne zmyslanie spravnej zeny a triezvy pohlad na vec zdielany s nami. Este raz, drž sa ✌️

autor
4. jan 2026
@anonym_d48ec6

on je chory asi celkovo nie len ked jeho deti spia. Ved pre nieco sa s nim rozisla partnerka. A na druhej strane vychovava svoje deti bez pravidiel, mozno aj preto aby bol lepsi ako jeho ex. A vidis sama, ze on to berie ze on ta prijal do svojej rodiny sa ani nezamysla ze spolu mate nieco vytvorit a fungovat spolu ako partneri. Normalne by som sa ho opytala ze kvoli comu je s tebou lebo to mi pride ozaj akoby chcel sluzku na varenie. A zas na druhej strane ak si sa k nemu pristahovala tak on to naozaj citi ze ta prijal a mas sa prisposobit pravidlam v jeho rodine.

@anonym_d48ec6 to si trafila klincek po hlavicke. On chce byt lepsi a krajsi ako jeho ex. Len neviem, ci to jeho deti tak budu vidiet...ale to je jeho vec.

anonym_d48ec6
4. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_d48ec6 to si trafila klincek po hlavicke. On chce byt lepsi a krajsi ako jeho ex. Len neviem, ci to jeho deti tak budu vidiet...ale to je jeho vec.

@anonym_autor detom v puberte vyhovuje ten rodic co nema pravidla...A preco sa rozisiel s ex?

autor
4. jan 2026
@arek00

Dámy, zase nehadžte nas chlapov do jedneho vreca, su aj chlapi s detmi čo sa vedia postarat a normalne to s nimi funguje. Vsetko je to o stasti najst partnera a dobrom vybere. Ale zase sami uz vieme ze aj dobry vyber partnera nezaruci casom zmenu partnerovho chovania k horsiemu, taky je zivot. Vztahy su vztahy a laska je zase slepa. Tu ide o moralnu podporu a pohlady na dane situacie z tretej osoby... to velmi dobre padne 👍. Autorka drzim ti palce, mas normalne zmyslanie spravnej zeny a triezvy pohlad na vec zdielany s nami. Este raz, drž sa ✌️

@arek00 dakujem za velmi mile slova 😊

autor
4. jan 2026
@anonym_d48ec6

@anonym_autor detom v puberte vyhovuje ten rodic co nema pravidla...A preco sa rozisiel s ex?

@anonym_d48ec6 vraj ho stale kritizovala... Za vsetko 🤷‍♀️ co aj je pravda, lebo mu vycita casto uplne nezmysly...

ovaaa
4. jan 2026

Presne tak. Držím palce k rozchodu, to by som zvolila ja, ale ak máš na to energiu byť udupaná a nebyť vo vzťahu ako team tak veľa šťastia.

enmery
4. jan 2026
@anonym_autor

@enmery Uplne je chory z toho, ked spia a maly nieco rozpraval... Tak som sa vzdy s malym radsej zdekovala a isla niekam na kavu, obchod a tak...

@anonym_autor Prosím ta, pre dobre tvojho syna to ukončiť úplne. Aký mu výsledky signal, že síce sme sa odsťahovali, bol ku mne hnusný, ale moja mama s nim naďalej je? Naďalej sa len ona prispôsobuje?

Strašné.

autor
4. jan 2026
@ovaaa

Presne tak. Držím palce k rozchodu, to by som zvolila ja, ale ak máš na to energiu byť udupaná a nebyť vo vzťahu ako team tak veľa šťastia.

@ovaaa riesim to teraz a bude to lepsie pre mna aj pre syna.

anonym_e9ceec
4. jan 2026

@anonym_autor urcite ist svojou cestou. Chces podriadovat svoj zivot cudzim deckam? Byt neustale na druhej kolaji? Bude sa tvoje dieta nekonecne prisposobovat cudzim? Taky vztah by som nechcela. Obaja mate deti, vzdy to bude komplikovane. Zial.

wilkova
4. jan 2026

A máš kam odísť?

autor
4. jan 2026
@enmery

@anonym_autor Prosím ta, pre dobre tvojho syna to ukončiť úplne. Aký mu výsledky signal, že síce sme sa odsťahovali, bol ku mne hnusný, ale moja mama s nim naďalej je? Naďalej sa len ona prispôsobuje?

Strašné.

@enmery on je hnusny stale, ani si nemyslím, ze je zly clovek, ale ma inw priority ako ja... Pre mna he prioritou najst si vlastne byvanie a ostatne sa uzvvykrystalizuje ...

amazonka13
4. jan 2026

💣 V tomto príbehu ťaháš za kratší koniec. Vždy je to o tom, ČO CHCE ON. A, kde si ty?... Rovnováha sa stráca, je autoritatívny smerom k tebe, benevolentný ku vlastnej krvi.

Ak sa nad tým zamyslíš, je to partnerova charakterová črta, zrejme takto koná nie len v otázke detí. Rád vládne, rozhoduje. Určil ti tvoje miesto vo vzťahu, v domácnosti a ty si sa včas, na začiatku, neohradila. Cítiš to. Pravdepodobne ide o menšie deti, ale aj tu je potrebné budovať u detí návyky, režim, ... rešpekt k tebe ako víkendovej mamine. Skús ešte jeden úprimný rozhovor, ak ti na ňom záleží, ak si ešte nevyčerpala všetky rozhovory... Pravdepodobne ale k náprave nedôjde. V tom prípade, ak nie si typ submisívnej myšky točiacej sa na kolese a máš sa rada, vieš, čo máš robiť. Drž sa!