icon

Čo ak partner chce dieťa napriek dohode?

15. feb 2024

S priateľom sme sa zhodli na tom, že deti nechceme. Chránime sa, ale človek nikdy nevie, čo sa stane. Tak sme sa bavili akoby sme to potom prípadne riešili. Ja som povedala, že by som šla na potrat. On vytiahol, že čo keby si to dieťa nechal sám on. Tak som sa ho spýtala, či ho teda aj on porodí. Beriem to tak, že je to moje telo a ja by som to dieťa musela donosiť a porodiť, čiže o tom rozhodujem viac ja. Tak potom sme sa teda zhodli na tom, že potrat.

Včera som mu vravela, že sa mi snívalo, že som tehotná, tak sme zas otvorili túto tému a on zase začal s tým, že by si to dieťa nechal sám. Tak vlastne chce tie deti či nie? Alebo to myslel tak, že radšej by bol ochotný mať aj dieťa sám, len aby sme ho “nezabili”?

Ja som to už potom s ním ďalej radšej nerozoberala a obrátila to na srandu, že koľko tých detí už teda má. Ďalej sme to už nijak neriešili, len ja mám odvtedy furt v hlave to, že sa už dvakrát vyjadril, že čo keby si to prípadné dieťa nechá on.

Strana
z2
beata_k
15. feb 2024

Ano deti nechce, ale ak sa podari nechce ho zabit. Je to jeho potomok. Co je na jeho odpovedi nepochopitelne?

lenkahvh
15. feb 2024

otazka znie, co ty vlastne cakas od tejto diskusie?

elis248
15. feb 2024

Z jeho správania je vidieť, že mu na prípadnom dieťati záleží. Takže už je to len na tebe, či ho pošleš hľadať šťastie niekde inde.

lenkahvh
15. feb 2024

poznam par, kde zena nechce mat deti, muz sa vyjadril, ze ani on, ale zaroven so stupajucim vekom sa mu zda nefer, ze ho pripravila o tu moznost mat vlastne dieta, ja myslim, ze je otazka casu, kedy to zabalia ako par
aj muzom tikaju biologicke hodiny

ten tvoj ma ako pises len 30, stale ma kopu casu zmenit nazor, s tebou ho mat nebude, tak pojde za takou, ktora mu ho da

cookie29
15. feb 2024

Akoze nerozumiem, mna osobne na tom nic nesokuje. Povedal Ti svoj nazor. VEDOME deti nechce. Chranite sa. Keby sa nedajboze nieco stalo, lebo ved aj o tom ta diskusia je a pride mi to zodpovedne, tak by dieta prijal. Co je na tom sokujuce? Moze nechciet deti a byt proti potratu?

autor
15. feb 2024

@elis248 spájať potencionálne dieťa a to, že mu bránim v šťastí je blbosť. Nikdy sa nevyjadril, že dieťa chce. Že si ho chce spraviť. Akurát ho len zachrániť pred smrťou. To je dosť veľký rozdiel. Ak by sa vyjadril, že sa rozhodol, že dieťa chce, tak ho nechám ísť.

autor
15. feb 2024

@cookie29 no ale v takom prípade by to dieťa mal nasilu. Nechcel by ho, ale bolo by. Nebolo by to dieťa z lásky a zo chcenia mať ho.

slavka1988
15. feb 2024

Máš zodpovedného chlapa na ktorého vieš že keby sa niečo take stalo nepošle ta na potrat ale chcel by sa starať ,čo viac by si chcela ? Ak si skalopevne rozhodnutá nemať deti a vidíš že on by chcel je treba sa riadne porozprávať aby nepremárnili čas

rorino
15. feb 2024

Tak skôr to vyzerá,že by si radšej to dieťa nechal sám,akoby si mala ísť na potrat.Si si istá,že dieťa nechce,len aby bol za jedno s tebou?Aj keď je to tvoje telo,už som počula o podobnom prípade,že žena vynosila,porodila,a dieťaťa sa vzdala v prospech otca.

autor
15. feb 2024

@slavka1988 zodpovedného chlapa, ktorý by radšej nechal ženu a nechal si nechcené dieťa. To je teda výhra

rorino
15. feb 2024

To ,že má na to vek a deti nemá nie je smerodajné,že deti nechce.Mohlo byť milión dôvodov prečo je to tak.A názory sa menia,to je normálne.

cookie29
15. feb 2024

@autorka prepac ale kolko mas rokov? Pride mi to obcas naivne... Mas chlapa, ktory sa k veci stavia zodpovedne. Neznamena to, ze dieta chce! Nechce. Ale keby sa stalo, pretoze stat sa moze vzdy a podla mna je nesmierne zodpovedne uvazovat aj o tejto moznosti, tak by dieta prijal... v blizkom okoli poznam podobny pripad. Dieta ma uz 12 rokov a je milovane a ocko je otvoreny, dcera vie, ze on ju nechcel, pretoze sa o tom rozpravali. A vie aj ze otec ju lubi....

thoughtfulweirdo
15. feb 2024

Ja mu vlastne rozumiem. Ja už nechcem ďalšie dieťa, akože bytostne nechcem, ježia za mi z tej predstavy všetky chlpy, ale AK by sa stalo, s potratom by som nebola stotožnená. Kľudne to tak môže mať aj on, nechce deti, ale nechce ani potrat. V takomto prípade je riešenie jednoduché, proste sa chrániť extra zodpovedne a nespoliehať sa len na jeden druh ochrany. VŽDY kombo.

jeennyv
15. feb 2024

Kamoška nechcela deti, ale spoznala sa s partnerom ktorý potom povedal, že chce deti ako začiatku to bolo len také spoznávanie atď. ale nakoniec majú spolu jedno dieťa svadbu a všetko…hovorila, že nechce deti ale nakoniec sa prispôsobila a to dieťa samozrejme, že miluje nikdy nevieš ako sa situácia vyvinie, možno aj on je na tom tak, že má pocit , že nechceš on nechce zatiaľ deti alebo netúži tak veľmi po nich ako niekto, ale keď sa to stane tak ho budemmilovať a bude ho chcieť…
Ja som napríklad v takommode, že ja chcem ako dieťa raz mať, ale momentálne nie je taký partner, taká situácia a všetko okolo toho že chcem mať dieťa, neviem či ma chápeš, deti mám rada všetko okolo toho, ale proste teraz nie ..A osobne za mňa ľudia by mali mať vyriešenú situáciu odeťoch, a mali by mať na to podobný aspoň názor, lebo vždy je to o nejakom obetovaní, jeden chce dieťa druhý nechce dieťa , potom druhý sa nejak prispôsobí, potom si to vyčítajú a podobne musia byť v tomto podobne naladení…kamoška bola nakoniec ako mama rada

cafelatte
15. feb 2024

Z tohoto vychádza ze deti chce. A ak by si plánovala radšej potrat ako tehotenstvo porad sa s gynekológom, sú rôzne možnosti.

jarnajar
15. feb 2024

@thoughtfulweirdo akoby si moje myšlienky opísala. Doslova sa mi ježia chlpy a až zle mi príde pri tej predstave, ale keby sa už stalo, tak ho príjmem. Podľa mňa to tak má dosť ľudí, nechápem, čo autorka nechápe 🙂

vroni
15. feb 2024

Omielas tu dookola to isté. Poznáš jeho názor, on pozná tvoj. Chránite sa, tehotná nie si, tak čo v kuse riešis? Áno, určite tvoj frajer v skutočnosti to dieťa chce a keď ti ho cez antiku či kondom spraví, priviaze ta na deväť mesiacov o sporak, aby si nemohla ísť na potrat. Je celkom fuk, aký má názor. Keď ty deti nechceš, nejde cez to vlak. Problém vyriešený, diskusia ukončená. Nehovoriac o tom, že mať teoreticky postoj k nejakej situácii a potom reagovať, keď skutočne nastane, môžu byť dve veľmi odlišné veci. U teba aj u neho. Takže sa stále znovu samonasierat v opakujúcej sa zbytočnej diskusii o nesmrteľnosti chrusta je kontraproduktívne a otravné.

gladys_07
15. feb 2024

On to dieta podla mna skor ci neskor bude chciet. Usudzujem z precitaneho. Nie teraz, nie s tebou. Ale tipujem ze to unho pomaly dozrieva.

„zodpovedného chlapa, ktorý by radšej nechal ženu a nechal si nechcené dieťa. To je teda výhra“
Uplne normalny chlap. Rodicovska laska je uplne iny rozmer ako partnerska.

elis248
15. feb 2024

@vroni super napísané a zhrnuté

neferneferuaton
15. feb 2024

Podla vsetkeho on by nejake to dieta raz aj bral len asi nechcel o teba prist tak sa vzdal moznosti mat deti. Pretoze robi co by si robila ty a priklonil sa k potratu keby nahodou otehotnies. Ale za cenu mat dieťa by ho prinajhoršom vychovaval aj sam. To by asi chcelo rozhovor aby ti v budúcnosti nevycital ze nemá deti

slavka1988
15. feb 2024

Ano je a ľutujem tvoje zmýšľanie to že nechceš deti je Ok,nie kazda že a ich chce ale keby chlap ktorý dieťa prijal zodpovednosť to sa ti nepáči že by dal prednosť dieťaťu ktoré splodil a za nič nemôže ?

domkakvet
15. feb 2024

Podla toho ako to pises si skor myslim, ze on by deti chcel.

vikiki29
15. feb 2024

Určite deti chce. Ak nie teraz tak urcite niekedy áno. Ja myslim, že to že nechce povedal len kvoli tebe a tajne dúfa, že ty zmeníš názor ak sa to stane. Ja dufam, že si najde normálnu ženu, ktorá mu deti dá, vyzerá že je to dobrý a zodpovedný človek. A neostane s takým bezcitným človekom ako si ty.

barborachors
16. feb 2024

chce dieťa ale nie s tebou. Resp viac túži po dieťati akoby mal rešpektovať tvoju volbu. Pozor na to. Je to typický prípad muza manipulátora ktorý sa po pôrode ženy odrazu zmení a zacne ženu tyrat a ponižovat. Lebo uz dosiahol svoje, ze mu chodiaca maternica dala potomka. Veľký pozor na toto.

Strana
z2