Čo ďalej?
Zdravim Vas, mile zienky, mile mamicky.
Chcem Vas poprosit o radu, pomoc, popripade nasmerovanie. S partnerkou sme spolu vyse roka a pol, po osmich mesiacoch som ju poziadal o ruku. Moze sa to zdat skoro ale tak som to citil. Samozrejme povedala ANO, a boli sme obaja stastni a este viac sme boli stastni, ked mi oznamila, ze cakame spolu miminko. Nechcel som tomu uverit, ze budem otcom, strasne som bol stastny a tesil som sa 🙂 a aj polovicka bola velmi rada. No potom zacali problemy a teraz som v takej situacii, ze neviem co dalej. Skusim to viac priblizit. Kedze obdobie, kedy sme cakali babatko, bolo COVID obdobie, bolo to velmi tazke byt spolu a to aj preto, ze sme nemali este vlastne byvanie zariadene, a byvali sme zatial u rodicov. Ja som sa snazil byt s partnerkou co najviac aby som bol pri nej a povzbudzoval ju vo vsetkom, bol jej moralnou oporou. Kedze som nikdy s nikym necakal dieta, tak som nevedel ci robim dobre alebo nie. Niekedy prisli na nu stavy uzkosti, strachu o maleho (hlavne koli covidu). Ja som sa ju vzdy snazil pozitivne naladit, pohladkat, pobozkat, povedat ze spolu to vsetko zvladneme a ze nic sa malemu nestane a bude zdravy a silny. Ona mala tazky priebeh tehotenstva kedze asi od 20. tyzdna mala problemy s chrbtom a nedokazala nic poriadne robit, ani do prirody na prechadzku sa nedalo ist, a mala velke bolesti. Ja som sa ju snazil utesit aspon masazami zakazdym ked som s nou bol, ale masaze noh a ramien, kedze sa bala aby som v oblasti krizov nezatlacil nejako zle na maleho a neublizil mu. Viem, ze zeny maju tehotenske hormony a maju vykyvy nalad. Viem to, lebo som si to cele nastudoval, nech som pripraveny a nech viem co mam robit a na co sa pripravit. No to co mi povedala, som necakal a proste zlomila vo mne vsetku lasku k nej. Raz vecer som jej povedal ako velmi ju milujem, a ona mi na to povedala: "to su len slova, to nic neznamena" Zostal som ako obareny a myslel som si ze mi po chvilke povie, ze to tak nemyslela, ze to boli len hormony. Dodnes mi to nepovedala. Potom z nej vypadlo ze sa o nu nestaram, nezaujimam sa, ze som nebol pri nej ked ma najviac potrebovala... A tuto popisem co tym myslela: V polke februara ma kamarati volali si zahrat hokej a ja som sa nejako zdrahal kedze COVID, ale priatelka mi povedala ze hadam nie su nakazeny a ze nech idem. Tiez som si myslel, ze kto by isiel hrat nakazeny. tak som teda isiel. Hrali sme dva vecere a v stredu som sa dozvedel, ze jeden z nich bol na testoch a je pozitivny. Samozrejme som jej to povedal a aj sama mi povedala ze dobre bude ked ostanem doma a nebudem s nou aspon 10 dni. Lenze za tych 10 dni u nich v rodine mali covid, nastastie sa nikomu nic nestalo, a priatelka dokonca mala silnu anginu kedy nevedela vstat ani z postele a k tomu ju bolel aj chrbat. Potom mi vsetko zacala vycitat, ze sa o nu nemal kto postarat ked bola chora a nemal byt kto pri nej. Preto, ked som povedal, ze ju milujem, tak povedala ze su to len slova a nic neznamenaju. Ze si pripada ako keby bola cele tehotenstvo na vsetko sama. Este sme sa tak raz pochytili, az som sa postavil a isiel domov. Potom mi do spravi napisala nech sa vzdam maleho, alebo nech platim alimenty, alebo sa mozeme sudit. Nevedel som na to reagovat. 3 dni som jej na to nic neodpisal az mi sama odpisala ze by bolo teda lepsie aby som sa ho vzdal. Nato som skoro skolabolav a musel som si ist lahnut. Nasi si vsimli co sa stalo a videli aj tu spravu a tiez nechapali. Potom sa to cele este zhorsilo, lebo moja mama volala jej mame ze ci je priatelka v poriadku a aj malicky ci je v poriadku lebo sa boji o nas aj o maleho, ze ci priatelka nepotrebuje nejaku lekarsku starostlivost aby si nahodou neublizila (myslela to asi tak, ze zeny maju pocas tehotenstva rozne depresivne stavy a aby si nahodou nieco nespravila). Lenze tento telefonat mal byt zevraj len medzi nasimi mamami, ale dozvedela sa to priatelka a strasne mi vynadala, ze ako som si to mohol dovolit povedat mojej mame co je medzi nami. Odvtedy nema rada moju maminu, jej mamina ma tiez nema rada, a uz vobec nema rada moju mamu. Snazil som sa jej vysvetlit ze moja mamina to myslela v dobrom, ze sa o nas boji, ale nepomohlo to.... Malicky sa nam narodil zdravy a silny 🙂 to uz sme byvali kvazi vo vlastnom. A myslel som si, ze po porode sa to zlepsi k lepsiemu, aj nase vztahy, ale praveze sa to zhorsilo este viac a uz neviem co mam robit. Preplakal som vela dni, nasi ked ma videli v akom som stave az nechceli verit vlastnym ociam - pochudnuty a bez zivota. Porod mala tazky, cely cas som stal pri nej, dychal som s nou, hladkal som ju, utesoval, pridrzal, ale zvladla to super, no museli ju zasivat. Ked ju prepustili domov staral som sa o oboch ako som najlepsie vedel, este pred tym ako mali prist z porodnice som vsetko poupratoval, poumyval, povysaval, kupelku vydezinfikoval, prevliekol periny a prichystal drobcovi postielku. 5 dni som sa staral tak, ze ani z postele nemusela vstat a nosil som jej maleho nakojit, potom na odgrgnutie a ked bol nekludny tak som ho mal na rukach az kym nezaspal. Este stastie ze mozem pracovat z domu a vedel som sa postarat aj pocas dna. Varit som nemusel kedze najprv doniesla jej mama jedlo a aj moja mamina sa ponukla ze nam navari, takze o jedlo bolo postarane. No po vyse tyzdna ma "seklo". Pravdepodobne prievan alebo klima a boli to tak ze som sa nedokazal postavit uz k malemu k postielke v noci. Cez den som ako tak vladal. Bal som sa aby som nemal pasovi opar tak som siel radsej domov a ju som nechal doma samu s jej rodicmi. Velmi ma to mrzi ze nemozem byt s nimi. A vlastne aj toto mi vycita ze sa nema o nu kto postarat.
Tak ja uz teraz neviem co mam robit. Vsetko, co spravim, je asi zle.
Prosim, poradte mi, co mam dalej robit? Ako ste to mali vy pocas tehotenstva? boli ste na svojich parneroch podrazdene, zle?
rozmaznana princezna na hrasku, ano hormony, ano tazkosti, stres, obavy, vsetko beriem.. ale take vyhrazky o vzdani sa maleho, si mohla odpustit.
@desperate_m no ja neviem,či ja som nejaká divná,ale mne nik takto neskakal okolo zadku,po nijakom pôrode.Ani po cisárskom.Preco by si sa mal starať o ňu?Pomôcť s bábätkom to áno,ale ona je nesvojpravna?Pekne si si ju naučil.Princezna by sa mala prebrať.A ty? Porozprávať sa s ňou,že takto to nejde.Ine ženy sú samé na aj viacero detí,bez manžela,čo robí niekde v zahraničí.Dokonca si stihnú aj oprať a navariť.Och
to neviem ci pomoze. Skor mi to bude este viac vycitat, ze sa nestaram a nezaujimam sa. Dokonca si mysli, ze jej malo pomaham odkedy je doma z porodnice. KEd mi toto povedala, skoro som odpadol. Ze co malo pomaham? Ze by som mal byt viac iniciativny a robit veci sam od seba a nie aby mi vravela co mam robit. Ked som jej povedal, ze ja neviem ci mam upratat tvoje veci alebo nie, lebo neviem ci ich bude potrebovat. Ja nemam problem navarit, upratat, umyt riad, jedlo jej zohrievam, chodim nakupovat, do lekarne chodim tak casto, ze sa mi snazi pomoct aj lekarnicka celu situaciu zvladat ohladom poporodnych veci pre mamicku. Neviem, robim nieco zle? je pravda ze niekedy ked mi nieco povie, tak len pregulam ocami, ale to robim normalne, neznamena to ze "no, Boooze, tak si povedz svoje" skor to znamena, ze "jaaa viem ze to tak mam spravit".
a je doma s rodicmi, tak ako ze sa nema kto o nu starat? a ty nechodis do prace? ci ona potrebuje nonstop 24 hodin opateru? No este si s nou uzijes.
ked si predstavim svoje styri tehotstva a ako sa mna vsetci "starali" v porovnani co ma tvoja zienka, tak neviem ci sa nahlas rehotat, ci si plieskat rukou celo. 😅
@desperate_m tak jej daj prečítať,čo si napísal a aj odpovede.My už ju do zadku kopneme aj za Teba 😂
@barboritta mas pravdu, som strasne dobry na nu. Aj nasi mi to hovoria. Len nikdy som nechcel mat takyto vztah. Vzdy som sa tesil na rodinu, na babatko, ze sa budeme mat radi jeden druheho, respektovat sa a nie si vycitat a nadavat si
@barboritta vela krat som jej to vysvetloval co pre mna znamenaju obaja, viedol som asi pol hodinovy monolog aj s ospravedlnenim ze to nie je tak ako si ona mysli. Asi na 10 min bol klud no a potom mi znova vycitala ze som nestal cele tehotenstvo pri nej a ze ked ma najviac potrebovala tak som pri nej nebol.
@desperate_m blahoželám, práve si sa naučil životnú múdrosť číslo jedna: čím si na ženu lepší, tým menej si ťa váži a tým menej ju priťahuješ... ja mám vzťah už 18 rokov a síce aj moja na mňa raz za čas vyskočí, aj mojou lomcovali po pôrode hormóny (vykričala sa na mňa, že som v lidli kúpil nejaké dózy).. ale keby mi to robila permanentne, tak ju dávno kopnem do zadku. A presne to by si mal teraz urobiť ty... a keď si nájdeš novú frajerku, neskákať jej okolo riti ako keby bola princeznička.
No zrejme jej nebudes nikdy dobry nech robis co robis, podla opisu by potrebovala priatelka asi riadnu facku od zivota, alebo je potom len moznost, ze ona neciti to co ty a chce byt radsej sama, v tomto pripade ti ostava len zacat svoj zivot viest bohuzial nie ako rodina, vsak si sadnite a uprimne sa porozpravajte ako si predstavuje buducnost ci tam spadas aj ty, nedaj si skakat po hlave podpapucnik je byt hrozne
@zuzubb007 no neviem co ku mne citi, ale viem este jednu vec. Ze jej byvali stale vypisuje aj ked uz ma teraz dieta. Vsimol som si to len nahodou na jej telefone, ze jej pisal. Nic som jej na to nepovedal. Ale rozhodne sa s nou o tom este porozpravam. Ale viem ze bude argumentovat tym, ze urcite si aj ja s nejakymi zenami pisem. A ked jej poviem na to, ze urcite nie, ze tu mas moj telefon, mas k nemu pristut, ze si skontroluj, tak argumentuje ze si spravy vymazavam.
@desperate_m moja zlata, ze jej malo pomahas. No je rozmaznana, nic ine mi nenapada. Nepises kolko mate rokov ale takto okolo nej skakat…. Mne ani po jednom porode takto chlap neskakal okolo riti, do takej miery ako popisujes by som to asi ani nechcela.
@sasanka605 rocnik 87 a 89. Tak ja neviem, ale chcel som sa postarat, aby mala pohodlie, aby bola spokojna. A vlastne, ked nad tym tak rozmyslam, ani raz mi nepovedala, ze si vazi toho co pre nu vsetko robim.
Sorry ale mne to pride ako keby ste mali 17 rokov a neviete sa ani jeden sami o seba postarat. Preco ste stale u rodicov? Preco ty utekas k rodicom so seknutymi krizami? Kym toto budete robit tak nikdy nedospejete a nezacnete sa chovat ako rodina. Tvoja frajerka ocividne pozna mama hotel s preto je zvyknuta ze bude niekto okolo nej skakat. Si na nu prilis dobry ale teda verim ze keby pisala ona prosbu o radu tak by to vyzeralo uuuplne inak a vsetky zeny by tu nadavali na teba. Skus si s nou sadnut a v klude sa porozpravaj. Nerob zo seba chudaka ktory sa o vsetko stara a ona nech na teba nevytahuje veci z minulosti.
@desperate_m nechcem sa ťa dotknúť, ale si si istý, že je to dieťa tvoje? Keď nemala problém, aby si sa ho vzdal? Plus ten bývalý a jej protivná povaha voči tebe..🤔 ak je pravda všetko čo píšeš, tak sa mi to celé nejak nezdá
Tiež mi to tak pripada, že sa máš vzdať dieťaťa a píše si s bývalým, ako prvé by som si vyžiadala testy DNA. a inak toto otročenie čo má znamenať? že sa o ňu nestaráš?Tak si lahni na mesiac do postele nech ti ona ukáže, ako sa treba ukážkovo starať o druhého a pokial si z teba robí pajáca, ty jej výlevy nie si povinný počúvať-Spamataj sa!! Tiež si nesvojprávny či ako?
@kristiii reálne toto iste mi napadlo. Aj jej správanie teraz, síce ok, hormóny, ale môže mať aj výčitky trebárs a tak to zakrýva. Zároveň mi pripadá ako taká "rozmaznana princezná"jedna vec je pomoc po pôrode a druha úplne že obskakovabie, aby ani prstom nepohla. Ako sorry, ale mne to príde, že buď ma výčitky a tak to zakrýva, alebo ta ma úplne v zuboch a keď čokoľvek urobíš, nebude spokojná
Oh. Ani sa mi nechce rozpisovat. Zhrniem to. Vykaslite sa na mamky,babky a tetky a zite spolu! Ak sa obaja nebude snazit,vztah dospeje ku koncu... Urcite neutekaj k rodicom,ked ta nieco boli... a bolo by krasne,keby ona tiez nie... Neviem,kolko ma rokov ale este vela chyba do dospelej zrelosti... Musite sa vediet naucit komunikovat.
@lula3108 nie sme uz u rodicov. Byvame na dome po jej babke. "utekam" preto, lebo neviem ci je to len seknutie krizov alebo nieco viac, nejaky virus. Dohodli sme sa ze lepsie by bolo keby som isiel na par dni od nich prec, aby som nahodou nenakazil maleho alebo maminu, a isiel na vysetrenia. A ver mi, ze ona by o prosbu nestala. Ja sem pisem len preto, lebo chcem pocut aj nazor inych, chcem vediet na com sme, kedze ked sa spolu rozpravame a poviem jej co ma trapi a ako to cele vnimam, tak sa nikam nepohneme a musi byt po jej. Nesnazim sa zo seba robit svetca, len pisem ako to je. Zazil som si uz podobny vztah, kde som bol s partnerkou 4 roky a hadali sme sa pravidelne a za blbosti, az som si povedal ze takto to dalej nejde a rozisiel som sa. Nemam rad hadky. S priatelkou sa ja nechcem hadat, vie ze nemam rad hadky ale navzdory tomu sa hadame a mna to potom mrzi. Nemat drobca, bolo by to lahsie.
Aby pre takú blbosť,chcela až sa vzdala otcovstva..no neviem...tiež mi to príde tak,že dieťa nemusí byť tvoje.. normálna baba aj keby ste sa pohádali kvôli niečomu dôležitému by to nechcela od teba a inak neskutočne jej skaces kolo rite...dosť je rozmaznana
@desperate_m v tychto diskusiach ti bude 80% ludi hovorit aby si sa s nou hned rozisiel a tebe to da akurat tak do hlavy hluposti. Vztahy su narocne, nie je vsetko dokonale a hlavne s dietatom a v takejto dituacii to je vzdy hrozna skuska vztahu. Kazda zena je hadava a ma potrebu si raz za cas vyrozpravat veci a potom je v klude. Urcite s nou prosim ta nezacni riesit testy dna lebo teda to si velmi nepomozes. Sadni si s nou a daj si tu namahu a vysvetli jej ako to je z tvojej strany a nech ti ona vysvetli svoju stranku a potom sa opytaj ci to mozete hodit za hlavu a zacat na cisto odznova a nech nevytahuje ona minulost a ty nebudes utekat k rodicom. Zacni na tom pracovat, lebo o par mesiacov tu budes pisat ako ti je smutno ze vidis svoje dieta raz za dva tyzdne a este aj platis alimenty a ona je uz s niekym inym
Najblizsie jej nezabudni utriet soplik pod nosom.
Nechcem byt drsny, ale budes to s nou mat tazke. Byt zene k dispozicii, starat sa o nu, byt jej oporou je samozrejme vsetko fajn, ale byt cely cas sekirovany a citit sa nedoceneny uz v norme nie je.
Nehnevaj sa, ale vytiahne gule z suplika a rob nieco pretoze princezna sa po tebe vozi a ty si to nechavas.
Toto by som doma netoleroval. Niet ti co zavidiet.
Tak na taku zenu by som kaslala. Ak to je pravda co vravíš..a je to Tvoje dieťa? Snaz sa malemu byt najlepsim otcom a tu " priatelku" ci zenu by som pozorovala, ze kto je ona vlastne aká povaha a CHARAKTER. Rodicovstvo je skola pre rodicov, caká vás este vela hadok, skuste pred dietatom byt v harmonii a klude ak to pojde. A nedaj sa tyranizovat a psychicky tyrať.
@desperate_m tak si tu dostal poriadneho chrobáka do hlavy...
Nenechaj sa tým pomotat, ty si musíš byť istý ci si otec, nie?
No keď ti vravela, že sa máš vzdať otcovstva a ty si 3 dní nič neodpísal, tak toto by asi aj mnou pohlo. Podľa mňa to bol len zúfalý výkrik. Očakávala, ze ju uistis v tom , ze ju miluješ a bla bla bla....
Priznám sa, mnou tiez hormony šialené lomcovali, takže ju viem v niektorých reakciách pochopiť.
Prečo si 3 dní nič neodpísal? Ved ju tie tri dni len utvrdili v tom, ze ju mas totalne v päte.
Vies, môj si tiez myslel, ako mi skáče okolo zadku. Len to co pre neho bola pozornosť, ja som nejak ani nepostrehla a očakávala som úplne inú pomoc. Skratka sme sa nepochopili. A to ze si ,,skakal" okolo nej týždeň po pôrode? Véd sám píšeš, že bola pozasivana. Očakávas za to medailu? Každý normálny chlap to berie ako samozrejmosť.
No nechcem sa jej zastávať, lebo nepoznám jej verziu. Neviem, nakoľko je pre ňu rodina a zázemie pre syna dôležitá. Možno sa len navzájom nechápete a mozno je naozaj rozmaznana princezná , ktorá si ta nezaslúži 🤷♀️
@desperate_m ahoj, tak mne to príde byť prehnane z jej strany, okolo mňa muž nikdy tak neskakal a to som aj chorá bola a podobne. Ani by som sa tak nesprávala že by som vyžadovala tak veľa. Tak ja by som bola šťastná keby bol muž mily a pozorný a vážila by som si ze sa tak snaži. Isto hovoriť také veci ze sa máš vzdať a platiť alimenty to je nejaké podozrivé, fakt by som šla na DNA.
@desperate_m No ja som si myslela, že ste nejakí mladí, tak okolo 20-25, ale vo vašom veku by ste už mali dávno bývať sami a nespoliehať sa na babky, čo donesú jedlo. Môj muž bol so mnou jeden deň po tom, ako som prišla z pôrodnice doma, potom musel ísť do práce. V noci k deťom nevstaval až na nejaké výnimky, keď boli deti choré alebo im išli zuby. Tá tvoja priateľka je strasne vyzadovacna a myslí si, že celý svet sa točí okolo nej. No budeš to mať s ňou veľmi ťažké. Mám takú známu, chová sa podobne, večne nespokojná, terorizuje celú rodinu, muža, svokru, lebo ona má dieťa. 🙄
@desperate_m myslím si,že si robil pre ňu maximum a navyše si sa snažil byť zodpovedný čo si ona očivodne vyložila presne opačne...nezávidím ti tvoju situáciu,ale ako písali vyššie asi si ťa neváži dostatočne ak vôbec,tiež som bola nedávno tehotná máme 2 mesačného syna,ale toto som s manželom teda nerobila a tiež so mnou lomcovali hormóny počas aj po tehotenstve,asi by ju trebalo troška prevychovať
Wow 🙏
Rocnik 87 a 89, no po precitani by som dala ruku do ohna, ze ste tak max rocniky 97 a 99. 🤦🏻♀️
Ale dobre, povedzme, ze je pravda vsetko co pises.
Rocnik 87 so seknutymi krizami a strachom, ci je to virus, alebo nieco, ma bezat k lekarke, nie k rodicom a odtafarit zenu a dieta k svokrovcom.
Moj manzel tiez ochorel, ked malo nase dieta 3 tyzdne. A vies co? Tiez sa velmi bal, ze nakazi take mini dieta nejakym virusom. Dal si preto rusko (nebol covid), ale dal si aj tak rusko s ktorym chodil cely den okolo nas, spal v druhej izbe, aby nas nerusil soplenim a kychanim v noci. Neodisiel a neodlozil nas k mojim rodicom.
K tvojej partnerke sa ani nebudem vyjadrovat, ta je uplne mimo 🤦🏻♀️
@desperate_m nehnevaj sa, nepoznáme jej verziu, ale s chlapmi, čo vedú hodinové monológy a preplačú celé dni, dobrú skúsenosť nemám. Ja ako chlap by som urcite pri takejto kríze nepísala elaboráty na konika ani neutekala k mame. Podivne sa chovajucu partnerku by som zaviedla k psychologovi, dieta po nakojeni k babke a prechadzka len dvaja, nieco by som proste robila, ja sama (sám)

No hormóny robia svoje, ale zdá sa mi, že by Tvoja polovička potrebovala trošku príučku. Teda ak je všetko tak, ako popisuješ. Skus ju teda pár dní nechať samu s malým. Nech sa spamätá q uvedomí si, akú má v Tebe oporu. Držím palce.