icon

Čo ďalej vo vzťahu s priateľkou závislou na rodičoch?

19. feb 2026

Zdravím, neviem ani ako začať. S priateľkou sme spolu pár mesiacov, sme mladý pár ja mám 20 rokov a priateľka 23 rokov. Spolu vychádzame dobre ale problém nastal keď sme začali preberať budúcnosť. Ja som skôr živý typ človeka, mám rád cestovanie, pracujem v zahraničí a keďže by som chcel časom ísť bývať do zahraničia lebo tam mám super prácu tak som sa pýtal frajerky či by somnou nešla keďže sa tu necítim dobre a nevidím budúcnosť. Vravel som jej či by nešla skúsiť ísť somnou tak ona si nevie predstaviť ísť do zahraničia keďže je skôr domáci typ, mamkin miláčik alebo ako to nazvať. Cudzí jazyk ovládam dosť dobre a na druhú stranu priateľka vôbec, ani sa ho nechce učiť. Ďalšia vec nejaké veci sa jej snažím vysvetliť ale ona to proste nechápe. Ďalšia vec priateľka má diagnózu s ktorou sa mi zverila, v mladosti mala dosť vážnu nehodu, mala silné tiky do 17r, chodila na vyšetrenia, po doktoroch a tak skončila na tabletkách. Odvtedy berie tabletky 3x do dňa a ak som sa jej to pýtal tak tvrdila že tie tabletky bude mať stále. No je mi to dosť ľúto, veď zato nemôže ale dosť sa trápim lebo ma aj nižšiu inteligenciu a ak sa bavíme o nejakých veciach tak proste to nechápe, nikde to nepočula a ak ideme niekde tak jej musím všetko vysvetľovať, pomáhať. Má invalidný dôchodok čiže do práce nechodí. Vodičák nemá keďže má zdravotné problémy. Zo začiatku ak sme sa spoznali tak mi to nevadilo ale teraz po čase ak si pomyslím že budem musieť v budúcnosti ťahať sám domácnosť a byť na všetko sám tak som z toho sklamaný. Dokonca sme riešili aj (nájom) na pár mesiacov aspoň spolu skúsiť žiť ako by sme fungovali no samozrejme by som to všetko ťahal ja a dokonca by sme si nemohli dovoliť ísť ani ďalej ako 30km od jej rodičov lebo ona je na rodičov závislá a ak sme riešili nájom tak tvrdila že je ochotná ísť tak 10km ďalej od rodičov a mne to nevyhovuje lebo by bola jej mama a sestra stále pri nás. Vyčítala mi že ak by šla 30km ďalej od domova tak by som ju obral o rodinu, kamarátky, začala robiť strašne drámy. Minule som ju len vyzdvihol z domu lebo sme šli do kina a po 10 minútach volala jej mama či je všetko v poriadku. Ak sme dorazili do kina tak jej mama volala že čo nedvíha telefón. Intímny život nám ani neklape lebo jej to nechýba. Sex sme ešte nemali a ak som sa pýtal že prečo to nechce aspoň skúsiť tak tvrdila že to chce až po svadbe no ja som jej povedal že nebudem kupovať mačku vo vreci že premna intímny život je dosť dôležitý a ak bude klapať intímny život tak nemám problém riešiť spolu budúcnosť. No ona začala robiť z toho veľmi veľkú drámu že prečo by mala mi hneď dávať že to až za odmenu, že sú iné aktivity ako sa zabaviť a keď som si pomyslel že spíme jak spolubývajúci ta mi bolo z toho smutno a úprimne má po tom rozhovore aj prešla chuť. Čo by ste robili na mojom mieste ?

Strana
z4
januska12323
19. feb 2026

Nemusíme ti to hovoriť, vieš čo máš robiť. Ber ju aká je alebo hľadaj ďalej.

grof_monte_christo
19. feb 2026

Vek na to má, aby bola ako dospelá, ale sám vidíš, že je ako dieťa, o ktoré by si sa celý život staral. Nikdy ti nebude plnohodnotnou partnerkou. Do sexu ju nenut, nemá to význam. Ty vieš, co máš robiť.

haley7897
19. feb 2026

@anonym_autor bola by hlúpa ist do zahraničia s chlap(c)om ktorý ju ma za "menej inteligentnú", neberie do úvahy jej zdravotný stav a zosmiesnuje ju za to ,ze ma doma zázemie. Nie každý túži odísť do zahraničia. Si si istý, ze to niesi ty s pokrivkavajucou inteligenciou ked nevidíš ani to, ze nieste kompatibilny? Si veľmi zahladeny do seba a očakávaš, ze ona sa vo všetkom prispôsobí, tebo tu si ten lepší.

anonym_588a30
19. feb 2026

@anonym_autor Zabil si pár mesiacov života. Neznič si ho celý tým, že si uiazeš na krk všestranne nepoužiteľnú babu. Aj keď verím, že mnohé ženy sa jej tu budú zastávať, ale toto nie je partnerka, skôr mlynský kameň na nohe.
Prosím ťa, ty nemáš rodičov? Nemá ti fakt kto poradiť?Pretože osobne by som synovi takýto vzťah - nevzťah dávno poradila ukončiť.

crazy_cat_lady
19. feb 2026

Buducnost s nou nevidis/nechces, cize vies, ze rozchod je asi jedina moznost

anonym_61bd46
19. feb 2026

@anonym_autor rozid sa, toto nema buducnost

enmery
19. feb 2026

Tam bude toľko dôvodov nebyť s ňou. Čaká na Teba iná. Ak niekomu po takej krátkej chvíli a v takom veku vadí aj inteligenčná úroveň partnera, bude sa to len zhoršovať. A prepáč, tie výčitky, že ak pôjde 30 km!od rodičov, je oberanie o rodinu...pre svoje dobro to ukonči. Vlastne aj pre jej dobro.

didush27
19. feb 2026

Ste spolu pár mesiacov avšak reálne spolu nie ste a podľa tvojich slov, ani by ste nemohli byť

anonym_6671c6
19. feb 2026

ste prilis mlady na take problemy .. ty si chod po svojoma ona nech hlada podobne zmyslajuceho cloveka.. aj tak nieste dlho spolu - bude to menej boliet .. i ked ju asi ani nie lebo z toho co pises z jj strany ani laska nieje

anonym_4689b0
19. feb 2026

Ste dvaja úplne iní ľudia. Potrebuješ sa takto obmedzovať už na začiatku spoloč. života?

grof_monte_christo
19. feb 2026

Sex a intímny život jej možno nechýba kvôli liekom, ktoré berie. Znížený intelekt je pravdepodobne spojený s jej diagnózou. Toto je pre teba v mladom veku prílis veľké bremeno. Chod aj sam do sveta a hľadaj dalej.

anonym_6a6815
19. feb 2026
@grof_monte_christo

Sex a intímny život jej možno nechýba kvôli liekom, ktoré berie. Znížený intelekt je pravdepodobne spojený s jej diagnózou. Toto je pre teba v mladom veku prílis veľké bremeno. Chod aj sam do sveta a hľadaj dalej.

@grof_monte_christo
znížený intelekt je spojený s diagnózou? S akou? Žiadnu nespomína. Jedine tiky a to je liečiteľné a nesúvisí to s inteligenciou. Mala nehodu a inteligencia je vrodená. Tak neviem. Že nevie reagovať ako partner očakáva a je naviazaná na rodičov neznamená, že má znížený intelekt. Má aspoň maturitu? Ak áno o zníženom intelekte nemôže byť ani reči.

anonym_060ebd
19. feb 2026

Najdi si ine dievca,si mlady buducnost mas pred sebou.

anonym_1fc96d
19. feb 2026
@anonym_6a6815

@grof_monte_christo
znížený intelekt je spojený s diagnózou? S akou? Žiadnu nespomína. Jedine tiky a to je liečiteľné a nesúvisí to s inteligenciou. Mala nehodu a inteligencia je vrodená. Tak neviem. Že nevie reagovať ako partner očakáva a je naviazaná na rodičov neznamená, že má znížený intelekt. Má aspoň maturitu? Ak áno o zníženom intelekte nemôže byť ani reči.

@anonym_6a6815 Má invalidný dôchodok, na to musí byť vážna diagnóza. A 3x denne užíva lieky.

grof_monte_christo
19. feb 2026
@anonym_6a6815

@grof_monte_christo

@anonym_6a6815 Autor píše, že mala vážnu nehodu. Mohlo dôjsť k poškodeniu mozgu.

anonym_f39762
19. feb 2026

@anonym_autor očividne si zistil, že máš inú predstavu do budúcna. Je čas dat tomuto vzťahu STOPKU a posunúť sa dalej. Si mladý a život máš ešte pred sebou. Držím palce

jaskolka
19. feb 2026
@anonym_6a6815

@grof_monte_christo

@anonym_6a6815 možno to len autor vyjadril ako znížený intelekt. Lebo ak mala pri tej nehode nejaký vážny úraz hlavy,a došlo ku poskodeniu mozgu,to môže ovplyvniť celkové myslenie. Nie inteligenciu ako takú,ale môže mať naozaj zmenu zmýšľania a správania.

autor
19. feb 2026
@januska12323

Nemusíme ti to hovoriť, vieš čo máš robiť. Ber ju aká je alebo hľadaj ďalej.

@januska12323 tak možno sa to zmení časom

autor
19. feb 2026
@grof_monte_christo

Vek na to má, aby bola ako dospelá, ale sám vidíš, že je ako dieťa, o ktoré by si sa celý život staral. Nikdy ti nebude plnohodnotnou partnerkou. Do sexu ju nenut, nemá to význam. Ty vieš, co máš robiť.

@grof_monte_christo tak mňa už aj prešla chuť, nebudem sa jej doprosovať o sex, ak nechce tak nebudeme mať a koniec. Už posledný mesiac som sa o niečo intímne ani nesnažil, tvrdila že objatie alebo pusu by som mohol dať ale som povedal že aj tak nič z toho nebude čiže ma to nebaví

jaskolka
19. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor nezmení sa to. Si príliš mladý,aby si sa "priviazal"hneď na prvu ženu,pri ktorej navyše už na úplnom začiatku vzťahu vnímaš takéto problémy a obmedzenia. Môj názor je-chodte od seba,ste absolútne odlišní a toto nikdy sa "nezmení"

grof_monte_christo
19. feb 2026
@anonym_autor

@grof_monte_christo tak mňa už aj prešla chuť, nebudem sa jej doprosovať o sex, ak nechce tak nebudeme mať a koniec. Už posledný mesiac som sa o niečo intímne ani nesnažil, tvrdila že objatie alebo pusu by som mohol dať ale som povedal že aj tak nič z toho nebude čiže ma to nebaví

@anonym_autor V prvom rade si musíš uvedomit, že táto žena nie je zdravá, preto nemôžeš mať na ňu požiadavky ako na zdravú a schopnú partnerku po všetkých stránkach. A ty sa o ňu nemusíš starat ako o dieťa, od toho má svojich rodičov.

enmery
19. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor V pasci on/ona/ ono sa to zmení už uviazli tisícky ľudí. Never tomu, čo Ti vadí teraz, bude časom vadiť ešte viac. Prečo chcete byť silou mocou s prvou, s ktorou vám to proste vôbec nejde, nie ste absolútne kompatibilní...ale že absolútne. Zbytočne oberáš o čas seba aj ju, aj možnosť spoznať partnerov, ktorí vám sedia.

autor
19. feb 2026
@haley7897

@anonym_autor bola by hlúpa ist do zahraničia s chlap(c)om ktorý ju ma za "menej inteligentnú", neberie do úvahy jej zdravotný stav a zosmiesnuje ju za to ,ze ma doma zázemie. Nie každý túži odísť do zahraničia. Si si istý, ze to niesi ty s pokrivkavajucou inteligenciou ked nevidíš ani to, ze nieste kompatibilny? Si veľmi zahladeny do seba a očakávaš, ze ona sa vo všetkom prispôsobí, tebo tu si ten lepší.

@haley7897 tak akože ju mám brať za veľmi inteligentnú ak nevedela si urobiť ani životopis a poslať ho do práce ? Mám ju brať akože za budúcu ženu ? Že som jej vravel že na spoločné bývanie treba dvoch ľudí a nie žeby som to len ja sám ťahal ? Je veľmi inteligentná ak jej poviem že o 16:00 sme dohodnutý ísť vonku a čakám do 16:23 a ona príde do auta a povie že na dobre sa čaká ? Mám ju brať ženu do budúcnosti ak jej poviem či by neskusila ísť somnou do zahraničia a aj s prácou by som jej pomohol ale ona nechce keďže radšej ide vonku s kamarátkami ? Pozri sa nato aj z mojej strany...

autor
19. feb 2026
@haley7897

@haley7897 prispôsobiť ? Nemusí. Ja som jej povedal len že na Slovensku niesom šťastný a sa jej v kľude opýtal či by šla skúsiť do zahraničia, nenútil som ju do ničoho... 🤦‍♂️

autor
19. feb 2026
@haley7897

@haley7897 a to že som lepší máš odkiaľ ? Som obyčajný človek jak všetci ostatný, nič viac a nič menej. Čiže asi toľko k tvojmu komentáru

jaskolka
19. feb 2026

Autor,ja sa spýtam takto -co presne ti tento vzťah dáva? Lebo tu si opísal všetky veci, ktoré sú úplne "mimo"v normálnom zdravom vzťahu a to ste len na začiatku, nemáte voči sebe nijaké záväzky, tak načo to ťahať do nekonečna? O pár mesiacov môžete byť obaja v novom vzťahu a spokojní,toto je úplná strata času.

autor
19. feb 2026
@haley7897

@haley7897 ešte mám čakať do svadby a potom zistiť že sme v posteli nekompatibilný ? Máš pravdu, bola by hlúpa ísť s chlapcom do zahraničia...

anonym_17fc8d
19. feb 2026

Mas 20 … mas akurat uschnuty atrament na maturitnom vysvedceni. Uzivaj si zivot.kym hlava nedobehne telo …to co pises vyznieva ako komunikacia 14-15 rocnych deti … vy nemate vztah, ale dve prerastene deti sa natahuju …. Kazdy chodte svojim smerom … toto nevedie nikam

danica2711
19. feb 2026

nieeee, toto nie. Ži si svoj život a ju nechaj žiť ten jej. Ste absolútne nekompatibilní, toto nemá perspektívu. A ešte k tomu sex až za odmenu, no díky...

autor
19. feb 2026
@anonym_588a30

@anonym_autor Zabil si pár mesiacov života. Neznič si ho celý tým, že si uiazeš na krk všestranne nepoužiteľnú babu. Aj keď verím, že mnohé ženy sa jej tu budú zastávať, ale toto nie je partnerka, skôr mlynský kameň na nohe.
Prosím ťa, ty nemáš rodičov? Nemá ti fakt kto poradiť?Pretože osobne by som synovi takýto vzťah - nevzťah dávno poradila ukončiť.

@anonym_588a30 tak ja jej dosť pomáham, radím. Dokonca aj keď sme v jednej domácnosti tak varím radšej ja žeby si oddýchla veď nebude stále ona variť. Ak pratame dom tak spoločne lebo nebudem to nechávať všetko na ňu, napríklad aj raňajky robím ja lebo vstanem skôr jak ona čiže má aj raňajky pripravené...

Strana
z4