Čo ďalej vo vzťahu s priateľkou závislou na rodičoch?
Zdravím, neviem ani ako začať. S priateľkou sme spolu pár mesiacov, sme mladý pár ja mám 20 rokov a priateľka 23 rokov. Spolu vychádzame dobre ale problém nastal keď sme začali preberať budúcnosť. Ja som skôr živý typ človeka, mám rád cestovanie, pracujem v zahraničí a keďže by som chcel časom ísť bývať do zahraničia lebo tam mám super prácu tak som sa pýtal frajerky či by somnou nešla keďže sa tu necítim dobre a nevidím budúcnosť. Vravel som jej či by nešla skúsiť ísť somnou tak ona si nevie predstaviť ísť do zahraničia keďže je skôr domáci typ, mamkin miláčik alebo ako to nazvať. Cudzí jazyk ovládam dosť dobre a na druhú stranu priateľka vôbec, ani sa ho nechce učiť. Ďalšia vec nejaké veci sa jej snažím vysvetliť ale ona to proste nechápe. Ďalšia vec priateľka má diagnózu s ktorou sa mi zverila, v mladosti mala dosť vážnu nehodu, mala silné tiky do 17r, chodila na vyšetrenia, po doktoroch a tak skončila na tabletkách. Odvtedy berie tabletky 3x do dňa a ak som sa jej to pýtal tak tvrdila že tie tabletky bude mať stále. No je mi to dosť ľúto, veď zato nemôže ale dosť sa trápim lebo ma aj nižšiu inteligenciu a ak sa bavíme o nejakých veciach tak proste to nechápe, nikde to nepočula a ak ideme niekde tak jej musím všetko vysvetľovať, pomáhať. Má invalidný dôchodok čiže do práce nechodí. Vodičák nemá keďže má zdravotné problémy. Zo začiatku ak sme sa spoznali tak mi to nevadilo ale teraz po čase ak si pomyslím že budem musieť v budúcnosti ťahať sám domácnosť a byť na všetko sám tak som z toho sklamaný. Dokonca sme riešili aj (nájom) na pár mesiacov aspoň spolu skúsiť žiť ako by sme fungovali no samozrejme by som to všetko ťahal ja a dokonca by sme si nemohli dovoliť ísť ani ďalej ako 30km od jej rodičov lebo ona je na rodičov závislá a ak sme riešili nájom tak tvrdila že je ochotná ísť tak 10km ďalej od rodičov a mne to nevyhovuje lebo by bola jej mama a sestra stále pri nás. Vyčítala mi že ak by šla 30km ďalej od domova tak by som ju obral o rodinu, kamarátky, začala robiť strašne drámy. Minule som ju len vyzdvihol z domu lebo sme šli do kina a po 10 minútach volala jej mama či je všetko v poriadku. Ak sme dorazili do kina tak jej mama volala že čo nedvíha telefón. Intímny život nám ani neklape lebo jej to nechýba. Sex sme ešte nemali a ak som sa pýtal že prečo to nechce aspoň skúsiť tak tvrdila že to chce až po svadbe no ja som jej povedal že nebudem kupovať mačku vo vreci že premna intímny život je dosť dôležitý a ak bude klapať intímny život tak nemám problém riešiť spolu budúcnosť. No ona začala robiť z toho veľmi veľkú drámu že prečo by mala mi hneď dávať že to až za odmenu, že sú iné aktivity ako sa zabaviť a keď som si pomyslel že spíme jak spolubývajúci ta mi bolo z toho smutno a úprimne má po tom rozhovore aj prešla chuť. Čo by ste robili na mojom mieste ?
@anonym_autor asi ju máš stále rád, keď takýto vzťah-nevzťah nevyhodnotíš ako úplne beznádejný?
Ste dvaja úplne iní ľudia. Potrebuješ sa takto obmedzovať už na začiatku spoloč. života?
@anonym_4689b0 nie nepotrebujem
@crazy_cat_lady budúcnosť nevidím, hľadám partnerku ktorá je samostatná a menej závislá na rodičov
@anonym_autor tak potom vies, co mas robit
Tam bude toľko dôvodov nebyť s ňou. Čaká na Teba iná. Ak niekomu po takej krátkej chvíli a v takom veku vadí aj inteligenčná úroveň partnera, bude sa to len zhoršovať. A prepáč, tie výčitky, že ak pôjde 30 km!od rodičov, je oberanie o rodinu...pre svoje dobro to ukonči. Vlastne aj pre jej dobro.
@enmery tak ak nevie urobiť ani posratý životopis vo wordu a potrebuje nato staršiu sestru alebo mamku tak tebe by to nevadilo ? Predstav si že máš partnera o 3 roky staršieho a bez nejakej pomoci by nič neurobil od seba
Ste spolu pár mesiacov avšak reálne spolu nie ste a podľa tvojich slov, ani by ste nemohli byť
@didush27 tak ja som jej vravel že budeme musieť ísť asi od seba keďže sme odlišný no ona tvrdila že náš vzťah je iný že my to zvládneme. No realita je taká že ani na posratom spoločnom bývaní sa nezhodneme
ste prilis mlady na take problemy .. ty si chod po svojoma ona nech hlada podobne zmyslajuceho cloveka.. aj tak nieste dlho spolu - bude to menej boliet .. i ked ju asi ani nie lebo z toho co pises z jj strany ani laska nieje
@anonym_6671c6 tak stále tvrdí ako ma ľúbi že si nevie predstaviť byť s niekým iným ale aj vo veľa veciach mi klamala čo má dosť zarazilo...
@enmery tak ak nevie urobiť ani posratý životopis vo wordu a potrebuje nato staršiu sestru alebo mamku tak tebe by to nevadilo ? Predstav si že máš partnera o 3 roky staršieho a bez nejakej pomoci by nič neurobil od seba
@anonym_autor Prepáč, neviem, prečo to adresuješ mne. Ty si tiež tej inteligencie veľa nepobral, ste NEKOMPATIBILNÍ, nemusíš tu na ňu kydať. Ak toto nechápeš, tak už Ti niet pomoci.
Sex a intímny život jej možno nechýba kvôli liekom, ktoré berie. Znížený intelekt je pravdepodobne spojený s jej diagnózou. Toto je pre teba v mladom veku prílis veľké bremeno. Chod aj sam do sveta a hľadaj dalej.
@grof_monte_christo skôr má serie to že sme dosť odlišný a máme iné predstavy o živote. Zas ja hľadám sebavedomú a samostatnú ženu, žeby sme sa navzájom dopĺňali a posúvali sa ďalej v živote. Nie niekoho koho budem stále ťahať len ja dopredu...
@grof_monte_christo
znížený intelekt je spojený s diagnózou? S akou? Žiadnu nespomína. Jedine tiky a to je liečiteľné a nesúvisí to s inteligenciou. Mala nehodu a inteligencia je vrodená. Tak neviem. Že nevie reagovať ako partner očakáva a je naviazaná na rodičov neznamená, že má znížený intelekt. Má aspoň maturitu? Ak áno o zníženom intelekte nemôže byť ani reči.
@anonym_6a6815 nemá maturitu, v škole mala úľavy a skončila len 3 ročný odbor
@anonym_autor Prepáč, neviem, prečo to adresuješ mne. Ty si tiež tej inteligencie veľa nepobral, ste NEKOMPATIBILNÍ, nemusíš tu na ňu kydať. Ak toto nechápeš, tak už Ti niet pomoci.
@enmery nemyslel som to nijako zle
@anonym_6a6815 Má invalidný dôchodok, na to musí byť vážna diagnóza. A 3x denne užíva lieky.
@anonym_1fc96d tak mi tvrdila.
@enmery písal som že sme nekompatibilní čiže neviem prečo sa tu musíš urážať
@anonym_autor očividne si zistil, že máš inú predstavu do budúcna. Je čas dat tomuto vzťahu STOPKU a posunúť sa dalej. Si mladý a život máš ešte pred sebou. Držím palce
@anonym_f39762 vďaka za radu, tiež to takto vidím.
@anonym_6a6815 možno to len autor vyjadril ako znížený intelekt. Lebo ak mala pri tej nehode nejaký vážny úraz hlavy,a došlo ku poskodeniu mozgu,to môže ovplyvniť celkové myslenie. Nie inteligenciu ako takú,ale môže mať naozaj zmenu zmýšľania a správania.
@jaskolka presne tak som to myslel ako si to napísala. Mala vážnu nehodu a možno to poškodilo zmýšľanie alebo neviem, to sa nedozvieme...
@anonym_autor nezmení sa to. Si príliš mladý,aby si sa "priviazal"hneď na prvu ženu,pri ktorej navyše už na úplnom začiatku vzťahu vnímaš takéto problémy a obmedzenia. Môj názor je-chodte od seba,ste absolútne odlišní a toto nikdy sa "nezmení"
@jaskolka to som aj navrhol, ísť od seba lebo sa k sebe nehodime no začala strašnú drámu a keď som sa jej to snažil vysvetliť tak to nepochopila tvrdila že náš vzťah je iný a bola celý večer urazená. Nič zle a urážlivé som nepovedal
@anonym_autor V pasci on/ona/ ono sa to zmení už uviazli tisícky ľudí. Never tomu, čo Ti vadí teraz, bude časom vadiť ešte viac. Prečo chcete byť silou mocou s prvou, s ktorou vám to proste vôbec nejde, nie ste absolútne kompatibilní...ale že absolútne. Zbytočne oberáš o čas seba aj ju, aj možnosť spoznať partnerov, ktorí vám sedia.
@enmery máš pravdu. Ja som jej hovoril že sa k sebe nehodime lebo máme odlišné názory na budúcnosť, no ona to zle pochopila, začala strašne kričať že čo si myslím že na našom vzťahu treba zapracovať a nájsť nejaké riešenie, tak som navrhol že by sme mohli ostať aj na Slovensku ale skôr nejaké mesto by som skúsil. No bola nasratá že ak pôjdeme bývať trochu ďalej od jej rodičov tak ju oberiem o rodinu a kamarátov, začala kričať že jej zničím život. Ak som jej povedal že by sme tam bývalý spolu tak vravela že ona potrebuje byť bližšie pri rodine...
Autor,ja sa spýtam takto -co presne ti tento vzťah dáva? Lebo tu si opísal všetky veci, ktoré sú úplne "mimo"v normálnom zdravom vzťahu a to ste len na začiatku, nemáte voči sebe nijaké záväzky, tak načo to ťahať do nekonečna? O pár mesiacov môžete byť obaja v novom vzťahu a spokojní,toto je úplná strata času.
@jaskolka no veď to som navrhol, ísť od seba ďalej lebo máme iný pohľad na život a že môže nájsť partnera s ktorým by mali toho viac spoločného, nič zle som nepovedal
Mas 20 … mas akurat uschnuty atrament na maturitnom vysvedceni. Uzivaj si zivot.kym hlava nedobehne telo …to co pises vyznieva ako komunikacia 14-15 rocnych deti … vy nemate vztah, ale dve prerastene deti sa natahuju …. Kazdy chodte svojim smerom … toto nevedie nikam
@anonym_17fc8d veď máš pravdu
nieeee, toto nie. Ži si svoj život a ju nechaj žiť ten jej. Ste absolútne nekompatibilní, toto nemá perspektívu. A ešte k tomu sex až za odmenu, no díky...
@danica2711 no mne keď povedala že sex až za odmenu tak ma hneď prešla chuť. Ja sa nebudem doprosovať o sex, ak nechce tak nebudeme mať. Len potom naj nečaká hodinové objatia,bozky. Ak chce fungovať jak spolubývajúci tak aj budeme, veď vlastne už aj tak fungujeme.
@enmery nikde nepíšem že som tej inteligencii veľa pobral, som obyčajný človek jak všetci ostatný, nič viac a nič menej. Napísal som že sa k sebe nehodime a to je všetko
Mala by si sem prist precitat ako sa o nej vyjadrujes a bolo by po probleme 🤷♀️
Vysvetli mi na co si s nou? Asi ju aj lutujem, je aka je, ina nebude a na co ju tu osocujes a urazas, tak tomu nerozumiem. Tak sa na nu vykasli, spravis sluzbu sebe aj jej, take je to jednoduche 🙂. A skus sa aj nad sebou zamysliet, ci je v poriadku sa takto o niekom vyjadrovat na verejnom fore, hoc to je pokojne pravda, mna si teda neocaril.
Preboha, to sa nebavíme o 50ročných ľuďoch, ktorí sú 20 rokov spolu a majú 3 deti, tak pochopím, že nie je také ľahké odísť. Tu nie je nič a on nevie skončiť, lebo ona urobì scénu...fakt si je každý strojcom svojho šťastia.
Preboha, to sa nebavíme o 50ročných ľuďoch, ktorí sú 20 rokov spolu a majú 3 deti, tak pochopím, že nie je také ľahké odísť. Tu nie je nič a on nevie skončiť, lebo ona urobì scénu...fakt si je každý strojcom svojho šťastia.
@enmery veď to
Vysvetli mi na co si s nou? Asi ju aj lutujem, je aka je, ina nebude a na co ju tu osocujes a urazas, tak tomu nerozumiem. Tak sa na nu vykasli, spravis sluzbu sebe aj jej, take je to jednoduche 🙂. A skus sa aj nad sebou zamysliet, ci je v poriadku sa takto o niekom vyjadrovat na verejnom fore, hoc to je pokojne pravda, mna si teda neocaril.
@petamich presne tak
@petamich očariť ťa ani nebolo v pláne.
@anonym_autor Nehodite sa k sebe a nie je tam ani laska. Ak by si ju lubil,tak by si takto neuvazoval. Nikto z vas nie je zly,len mate iny pohlad na vec. A cakat,ze sa niekto zmeni,to je blbost. Ludia sa nemenia. A k tomu sexu,to si ju uz musel spoznat,ci je vasniva. Ved podla dotykov a bozkov vidis,ci po tebe tuzi. Podla mna zbytocne stracas s nou cas. Si mlady chalan mas svoje sny,ona ta bude len brzdit. Ona si musi najst domaseda
@anonym_autor Nehodite sa k sebe a nie je tam ani laska. Ak by si ju lubil,tak by si takto neuvazoval. Nikto z vas nie je zly,len mate iny pohlad na vec. A cakat,ze sa niekto zmeni,to je blbost. Ludia sa nemenia. A k tomu sexu,to si ju uz musel spoznat,ci je vasniva. Ved podla dotykov a bozkov vidis,ci po tebe tuzi. Podla mna zbytocne stracas s nou cas. Si mlady chalan mas svoje sny,ona ta bude len brzdit. Ona si musi najst domaseda
@marca12 poznáme sa krátko a máš pravdu veď ja som jej to aj hovoril že sa k sebe nehodime že jej neviem dať toto čo by chcela lebo ona by chcela takého chlapa čo by bol pri nej stále a od začiatku vie že pracujem v zahraničí čiže jej to neviem dať. Sám som jej povedal že je vonku veľa chalanov ktorí by jej dali toto čo hľadá. To je všetko. Nemyslel som to nijako zle
@marca12 zlá určite není, to nevravím. K tomu sexu sa ešte vyjadrím, nebudem kupovať mačku vo vreci čo som jej aj hovoril, mám dokonca kolegu a poznám ľudí ktorí čakali do svadby a ak prišli deti, spoločné bývanie tak sa rozvádzali. Dokonca aj tu som veľa diskusii čítal na modrom koníku jak ľudia čakali do svadby a zistili že si nevyhovujú a ja nechcem zabiť zbytočne roky a nebodaj riešiť ešte rozvodové papiere a tak. Nemyslel som to nijako zle ale keby si stretla chlapa, boli spolu pár mesiacov a on by ti povedal že sex chce až po svadbe tak ver tomu že by si tiež nebola nadšená ešte keď si v tejto oblasti dosť vášnivá. Nemyslel som to nijako zle...

Buducnost s nou nevidis/nechces, cize vies, ze rozchod je asi jedina moznost
@crazy_cat_lady budúcnosť nevidím, hľadám partnerku ktorá je samostatná a menej závislá na rodičov