icon

Čo je toto za psychickú poruchu?

simona_racz
Včera o 12:57

Jeden kamarát chcel odomňa radu, ale toto je aj na mňa moc. Preposlal mi správu, ktorú mu napísala uprostred noci, baba ktorá sa mu páči, ale nevie čo s tým má robiť. Zažila som už všeličo čudné, ale toto ešte nie. Čo je toto za poruchu? Ja som z tej správy pochopila dokopy asi 20%.

Pôvodné znenie:

Prosimta. Prepáč ja som zabudla tvoje meno. Ale nepovedala som ti nič zle pre tvoje uši veď si Maďar nie? Či ty mi chceš povedať že nehovoríš často po maďarsky? A ty niesi inak z Maďarska aj? Keď si sa rozprával s mojím otcom po maďarsky? ale cigán by som ti nepovedala lebo by ma to nenapadlo lebo si biely ale na druhej strane viem že aj biely cigáni su ale v momente keby ti to poviem ma to nenapadlo by. Prosimta nehovor mi slová ktoré počuješ vo vedomy- v hlave neviem ako to mám nazvať. Ja sa idem z toho zblázniť čo počujem ja. Prosím mňa to strašne ničí. Doslova má to až zabíja. Trpím niekedy tak že si nevieš ani predstaviť niekedy sa ani nemôžem hýbať. Mávam z toho zdravotné problémy. Ja nikdy som sa nedostala do hlavy človeka ja takú vec neviem ani nechcem robiť nikdy to je to najhoršie čo môže byť. Spravila mi to (meno som odstránila) hneď ako došla do práce a povedala mi že je bývalá frajerka chlapca pri ktorom stojí a to bol (meno som odstránila). A mne sa páčil proste len to som povedala (meno som odstránila) lebo sa má na to dávno pýtala. Ale viac k tomu neviem povedať.neviem ani čo by som mala povedať. Ale nesprával sa ku mne vôbec pekne dosť často a neporozumela som tomu lebo ja som mu nič zle neurobila.k nikomu sa tak nepekné podľa mňa nechoval neviem prečo ale nechcem ani tomu radšej rozumieť. Nevydam ho až tak často a nepoznám ho vôbec. Ani on mňa ale nemyslím si že z jeho strany je to správne voči mojej osoby.lebo ja som sa veľa krát aj cítila zle skrz slov tej debilky a nie len tých ale aj tých že povedala na dievča ryšavé že berie piko a na (meno som odstránila) to isté. Ja som na tie vypatlanosti jej neodpovedala. Na to sa ani nedá odpovedať. Je to katastrofa vôbec že také kraviny mi rozprávala. Ja som sa s ňou od vtedy prestala na totalku baviť a povedala som (meno som odstránila) blondakovi nech ma dávajú od nej robiť na iné miesto.lebo som z nej psychicky narušená. A aj má dávali inde. Strašne mi robí zle keď počujem nezmysli ktoré niesu pravdivé na moju osobu lebo jediné čo ma maximalne zaujíma je práca ja o ňu nechcem nikdy prísť. To je môj život bez toho by som sa musela venovať niečomu čomu sa mi už nechce venovať pretože ma začala baviť fakt táto práca. A ďalší problém mám že jedna z bývalej roboty dala na vedomie asi všetkým skrz jednej práci a tých vedúcich že ma nezamestnaju nikde. Akoze nerozumiem ako to je možné. Ale ja som si aj 30zivotopisov poslala a mne sa naozaj nikto neozval. Moja záchrana bola jedine (meno firmy odstránené) lebo som tam na Vianoce brigádovala dva dni mala som číslo na nich tým pádom a vzali ma. Mala som maximálne šťastie že mi to našiel na Vianoce otec ako brigádu na profesii. Prosimta ja sa dosť trápim to by si nepochopil ako mne dokázali vytvoriť inú hlavu ako keby a inú mimiku každá časť tvary reaguje inak. A toto čo mam teraz a mi je mi spôsobilo dievča z práce tá spinavyblon. Lebo sa tvarila jak keby som jej niečo spravila a pozerala pritom na mňa a ja som sa jej spýtala či som jej niečo spravila a ona sa zrazu začala cítiť lepšie lebo sa jej zmenila automaticky mimika a odpovedala že nič spokojne. A nedala mi dlhé hodiny áno neviem koľko to trvala pokoj až doma keď som prišla domov. Až kým mi neznicila tvar na totalku na sebe dosť ťažkú psychiatriu. a iný život ktorým som nikdy nežila robia mi tak zle kravy že tomu nerozumiem nikomu som nikdy nič zle nespravila. A ešte vy mi vašim správanim ublizujete lebo mi rozprávate nezmysli z toho čo počujete v hlavách. Mam také problémy že sa mi až ťažko prehĺta. A dokážu mi normalne spôsobiť nespavosť. Som v ťažkej situácii. Boli ma divne brucho ťahá má to vo vnútri až hore do krku. Nemám orgazmy už dlhšie ani neviem kedy naposledy asi tri mesiace dozadu. A vykašlala som sa aj na to. Kravy mi zvachaju mojimi ústami že sú nadržané. Že vraj na vedúcich. Viem že ma obrali o orgazmy - vzrušenia meditovala som veľa mala som vedomie videla som do diaľky orgány a tak dosť toho nie moc spokojné cez moje oči v diaľke. Ale tak nemala som na výber. A nakoniec to je jedno nechce sa mi to rozpisovať. Ale dosť som sa snažila pre to aby som sa mala v živote dobre venovala som sa psychike a dosť veľa dôležitým veciam pre život môj aby som bola spokojná a vkuse som všetko pre to robila. A mám hrôzu. Behala som hodinu a pol pred dvoma dňami a na ďalší alebo ten ďalší sa mi stalo to že mi zrazu pribrali nohy a celé telo zmeklo a tak hotová hrôza pre moju psychiku lebo ja som urobila pre seba niečo a nie hoci komu sa také veci chce robiť a baví ich to a nie hoci kedy vladzem. a oberajú ma psichiky Ludi o najdôležitejšiu vec pre môj život a to je pohyb. Vieš čo trpím dosť ale kašlem na to. Najhoršie že hlave pre ne je nevlastného otca - viem ale taja mi veci ale raz mi povedal že je môj nevlastný otec dva krát po sebe lebo som sa ho spýtala druhý krát a zopakoval to bola som zvedavá či to zopakuje lebo ja som o tom vedela počas meditácii som sa to dozvedela vynímali sme sa a poznal má jediný zo všetkých ktorých som za svoj život stretla. tym pádom viem že to tak je. ale krava nám prevrtala ľavé oko. Lebo jej vadilo že konečne budem zdravá tak nám prevrtala ľavé oko a zabila nas. Lebo sme aj videli do diaľky do okna ja mám pred posteľou okno ale kašlať na to. Všetko je Vpc.a to niečo znamenalo dôležité. A dejú sa veci ktoré sú choré. Počula som že ľudia majú z toho aj iný zdravotné problémy tiež a aj zomierajú viem že niesom na to jediná. a deje sa viacerym toto. V meditácii je že myšlienky cudzie sú normálne v hlavách lebo ľudia to spôsobujú schválne ľudia radi robia tak zle aby si len spôsobili lepšie že jebu na cudzi život .dejú sa hrozné veci A snažim sa s tym zit chodim sa hoci kedy sama prechádzať a tak a dnes som bola tak zle že som musela ísť piť tvrdé do shopingu sama ale došiel zamnou kamarát ale neviem či mu verím úplne tiež už. Lebo začali vrieskať meno roder a tak sa volá a neviem či vreskotom niečo netvorí aj s jeho osobou. Vieš čo mám toho dosť nevedia sa ani na chvíľu stopnúť. moje telo je jedno ich je viac. Telo má žiť pre jednu osobu a nie viacej. Akoze mám tragediu. Každý chce pre seba len lepšie. Lepsie zvykli si na niečo čo nesiahne hoci kto a to je nerobim v podstate nič a mám čo som nevedela že je možné a ja mám ťažko zdravie vpc. Toho ale na mňa kašlat lebo oni dosiahli niečo nemozne pravdepodobne. Potrebujem ísť spať zajtra stavam do práce idem si dať tabletku na spanie a ešte osprchovať sa. Kašlem dokonca už aj. A meni sa mi aj hlas. Kokos mám to fakt ťažké ale musím to zvládnuť nejako.

Strana
z2
anonym_3d533d
Včera o 13:01

@simona_racz Feťáčka. A poriadne zjetá. Čo tu chceš chápať?

martinmmartin
Včera o 13:02

TLDR- too long, did not read

dorizzz
Včera o 13:04

Kamarátovi povedz, nech sa to ani nesnaži pochopiť a nech sa na ňu vykašle. Toto čudo sa mu naozaj páči? Jedine ak aj on sám je nejaké podobné čudo, nič v zlom.

sisa_s
Včera o 13:05

Co sa mu paci na tej babe? Ved ta ani osobne nemoze nieco zrozumitelne dostat zo seba...

anonym_791f9f
Včera o 13:09

@simona_racz možno je z mimozemskej vesmírnej lode a snaží sa splynúť s prostredím. Inak, nečitateľné to je...

anonym_0d7501
Včera o 13:10

Kamarat je inac v poriadku? Lebo ak by bol, vedel by co ma spravit. Ked sa o tomto potrebuje radit, tak asi aj u neho nieco bude haprovat.

anonym_245d3c
Včera o 13:17

Zhrniem: presvedčenie, že jej iní ľudia vstupujú do hlavy alebo počujú jej myšlienky,
presvedčenie, že jej ľudia menia tvár, hlas, telo alebo orgány, presvedčenie, že jej niekto fyzicky poškodzuje telo na diaľku, tvrdenia o počúvaní hlasov a myšlienok iných ľudí,
silná paranoja a nedôvera voči okoliu, nelogické preskakovanie medzi témami a roztrieštené myslenie. No toto môže byť pri schizofrénii, schizoafektívnej poruche, psychóze, psychóze vyvolanej drogami a alkoholom.

anonym_4e7385
Včera o 13:19

Psychicky naruseny jedinec. Co s nou chce preboha riesit?

anonym_c8913f
Včera o 13:23

Nikto normálny toto citat nebude a je úplne je do o akú diagnozu sa u slečny jedna
Ak je tvoj kamarát v norme a nešibe ku, tak s tou to slečnou to ukončí a zablokuje ku úplne všade

petronelag
Včera o 13:24

Užíva drogy.

tykat
Včera o 13:25

Mne sa to nedalo docitat, zhrnutie ked som to hodila do AI
"Je to hlboko chorá a vyčerpaná žena, ktorá je obeťou vlastnej chémie v mozgu. Nie je zlá, nie je hlúpa, len jej myseľ momentálne nedokáže filtrovať realitu od chorobných predstáv. Bez okamžitej pomoci psychiatra riskuje úplné psychické zrútenie

doki5625
Včera o 13:25

Ahoj, ťažko povedať, čo jej je, ale toto budú psychické problémy, treba navštíviť psychiatra. Podobné komentáre typu drogy a podobne si nechajte, mohlo to byť úplne slušné dievča a zrazu jej začali psychické problémy. Nevidím dôvod ju urážať. Či pod anonymom sa to ľahko píše? 🙂 zamyslime sa nad sebou

katkaseiner
Včera o 13:28

fu no precitala som si asi polovicu, az ma oci bolia....
toto cudo treba obist...

rozculena
Včera o 13:38

vôbec nemusí byť feťáčka,ako tu píšete,či psych.poruchy majú len feťáci?

januska12323
Včera o 13:39

Slečna potrebuje hospitalizovať na psychiatrii a kamarát ju zablokovať.

luccija
Včera o 13:50

@simona_racz to jedno veď nie sme psychiatri drogy, psychóza, halucinancie?Toľko chorých ľudí chodí denne po ulici😭hlavne nech s ňou kamarát nevypisuje a drží si odstup, lebo sa jej nezbaví.Je dospelá, keď sa cíti zle nech sa lieči.

dvadsatosem
Včera o 14:02

necital som to vobec ale nemusi brat drogy, moze byt bipolar a mat prave manicku epizodu

anissee
Včera o 14:12

Podla mna schizofr., porucha s bludmi? a akt. dost dekompenzovana

anonym_addb8e
Včera o 14:12

Slovny salat. Zaujimave drogy. 👽

haley7897
Včera o 15:21

Oooo, takéto sa nečíta, takéto sa blokuje...👋🏽🤷🏽‍♀️

simona_racz
autor
Včera o 16:48

Ani ja sa k tomu už viac nebudem vyjadrovať. Len fórum je veľké, a možno sem zablúdi niekto s príslušným vzdelaním. Úprimne, ani ja som to nedokázala prečítať. Až nejako na 3x a aj tak som žiadny kontext nepochopila. Presne tak mi to pripadá, ako keď tliachajú opilci. Už som vyšla z formy. Ako teenagerka som bola bútľavou vrbou pre známych, radila som im, ale teraz to už nechám na AI. Už som z toho asi vyrástla.

👉 takže zhodli sme sa, ruky preč od nej 👈

simona_racz
autor
Včera o 16:51
@haley7897

Oooo, takéto sa nečíta, takéto sa blokuje...👋🏽🤷🏽‍♀️

@haley7897 presne, ja by som toto rovno zablokovala. Ani by som sa nepýtala čo jej je, lebo by mi už nedala pokoj.

simona_racz
autor
Včera o 16:54

A inák (od AI)

Schizofrénia je dlhodobé duševné ochorenie, pri ktorom mozog nedokáže správne spracovávať informácie a realitu.
Zjednodušene povedané: človek stráca schopnosť rozlíšiť, čo je skutočné a čo sa deje len v jeho hlave.

Hlavné prejavy:

Bludy: Pevné presvedčenie o veciach, ktoré nie sú pravdivé (napr. pocit, že ho niekto sleduje, že mu chcú ublížiť alebo že má nadprirodzené schopnosti).

Halucinácie: Zmyslové vnemy bez vonkajšieho podnetu. Najčastejšie počuje hlasy, ktoré s ním hovoria alebo ho komentujú.

Dezorganizované myslenie: Reč je chaotická, nesúvislá a pre okolie ťažko pochopiteľná.
Útlm: Strata záujmu o bežné aktivity, emočná plochosť a izolácia od ľudí.

Podstata: Nejde o „rozdvojenú osobnosť“. Je to chemická nerovnováha v mozgu, ktorú treba liečiť odbornou pomocou a liekmi, aby sa človek dokázal vrátiť do bežného života.

👉 tak s týmto súhlasím, toto na to úplne sedí 👍

simona_racz
autor
Včera o 16:57
@martinmmartin

TLDR- too long, did not read

@martinmmartin však áno, ja ho dorazím ak sa s ňou bude baviť 😁😇

haley7897
Včera o 16:59
@simona_racz

@haley7897 presne, ja by som toto rovno zablokovala. Ani by som sa nepýtala čo jej je, lebo by mi už nedala pokoj.

@simona_racz na 100% s niekym takýmto sa neoplatí vypisovať - nikam to nevedie a detto nie stretávať. Nikdy nevieš co z niekoho takto nestabilneho vylezie. A uz vôbec nie randit.
Raz s ňou pôjde von, druhý krát nebude mat záujem, slečna sa urazi a kamošovi na druhý den klope na dvere polícia z obvinenim zo znásilnenia... 🫣🤣
S nestabilnymi a ešte aj kreativnymi sa nerandi. Bloknut a hotovo. 🚫

simona_racz
autor
Včera o 17:06
@haley7897

@simona_racz na 100% s niekym takýmto sa neoplatí vypisovať - nikam to nevedie a detto nie stretávať. Nikdy nevieš co z niekoho takto nestabilneho vylezie. A uz vôbec nie randit.
Raz s ňou pôjde von, druhý krát nebude mat záujem, slečna sa urazi a kamošovi na druhý den klope na dvere polícia z obvinenim zo znásilnenia... 🫣🤣
S nestabilnymi a ešte aj kreativnymi sa nerandi. Bloknut a hotovo. 🚫

@haley7897 čítaš mi myšlienky, lebo práve som chcela povedať že: presne toto čo píšeš sa stalo už viac krát. Nie konkrétne títo dvaja. Ale iná dvojica, že chalan dal ruky preč, lebo prišiel na to aká je (my sme mu otvorili oči) a ona ho fakt nahlásila za sexuálne obťažovanie. Aj ho riešili úrady. Keď bol za právnikom, a začal mu hovoriť o čo ide, ten hneď že: “aaa ohrdnutá milenka, to poznáme” takže z právnikovej reakcie usudzujem že sa to nedeje zriedkavo… 🙄

haley7897
Včera o 17:09
@simona_racz

@haley7897 čítaš mi myšlienky, lebo práve som chcela povedať že: presne toto čo píšeš sa stalo už viac krát. Nie konkrétne títo dvaja. Ale iná dvojica, že chalan dal ruky preč, lebo prišiel na to aká je (my sme mu otvorili oči) a ona ho fakt nahlásila za sexuálne obťažovanie. Aj ho riešili úrady. Keď bol za právnikom, a začal mu hovoriť o čo ide, ten hneď že: “aaa ohrdnutá milenka, to poznáme” takže z právnikovej reakcie usudzujem že sa to nedeje zriedkavo… 🙄

@simona_racz veľmi často sa to stáva. My sme mali u nas prípad kde sa dievča doudieralo kladivom do tváre a chalan skoro išiel sedieť... od nestabilnych ruky preč...

simona_racz
autor
Včera o 17:11
@haley7897

@simona_racz veľmi často sa to stáva. My sme mali u nas prípad kde sa dievča doudieralo kladivom do tváre a chalan skoro išiel sedieť... od nestabilnych ruky preč...

@haley7897 to sú už vážne veci. Dobré že som to dala na fórum. Ja ho fakt dorazím ak s ňou ešte bude niečo riešiť.

haley7897
Včera o 17:12
@simona_racz

@haley7897 to sú už vážne veci. Dobré že som to dala na fórum. Ja ho fakt dorazím ak s ňou ešte bude niečo riešiť.

@simona_racz seriózne. Ruky preč. Tu nieje dobrý koniec reálny.

sevrin
Včera o 17:47

Štandardný obsah RP pošty na Pokeci 😅

Strana
z2