Čo nás učia ľudia, ktorí sa s nami pretekajú?
Hovorí sa, že život Vám posiela do života rovnakých ludi, až kým sa z nich nepoucite. Rozmýšľam, lebo mám pri sebe ľudí, ktorí sa so mnou stále porovnávajú a pretekajú (ešte vopred poviem, že vôbec nie som typ, aby som sa pretekala ja. Ocením každého úspech, moja najlepšia kamarátka je majsterka v športe, veľmi ju v tom podporujem) , ale ostatne moje kamošky. Vždy sa musí so mnou nejaká pretekať (ja ju nechám vyhrať, nepotrebujem si riešiť takto komplexy). Jedna sa so mnou začne pretekať kto je krajšia, ďalšia kamarátka sa so mnou začne prezekovat ktorá z nás bude úspešnejšia v živote (porovnavat), ďalšia sa preteká kto je viac obľúbená u chlapcov. Čo ma majú takí ľudia naučiť ?
@blondeviktor
Ber to tak, že ty máš niečo, čo iné nemajú, možno charizmu, šarm a o ten sa nedá pretekať, tak sa v tvojej prítomnosti cítia neisto a potrebuju s tebou pretekať. Druha vec je, že dnes je kvantum nevyrovnaných ľudí a s tým neurobíš nič. Pomysli si o nich svoje, zasmej sa na ich trápnosti, nenechaj sa strhnúť ich komplexami, lebo sa znížiš na ich úroveň a rob si veci podľa seba ako to cítiš. Ty vieš aká si a nemusíš nikomu nič dokazovať. Na druhej strane to potom nie sú skutočné kamošky.
@sense už sa v tom asi strácate, ale iné kamošky mi vravia, že som pekná ( tie u vedľajšej triedy)
@danica2711 vravím im to, a áno zamýšľam , lebo mi to znepríjemňuje život
@jesenzima super kamarátov je to asi iba z mojej strany
Tak keď máš aj iné kamošky načo riešis tieto. Nemôžeš čakať ze každý bude s tebou kamarat
Z velkej casti ovlyvnuju tvoj zivot, lebo ty ich k tomu pustis, na tvojom mieste skusim najst ludi s ktorymi travim cas kvalitnejsie ako pozeranim sa do zrkadla, ale na to este musite vsetky este trochu ine skusenosti nabrat. Ano su kamosky, aj ked je velky rozdiel pretakat sa a porovnavat sa a zhadzovat niekoho. Na "zhadzoavnie" sa da nacvicit si par fraz... uz tu aj nieco bolo spomenute. Ale ty si nespokojna sama so sebou podla mna, ked ta taketo nieco rozhodi, cize zacni od sovjho pristupu. Ak si spokojna, tak sa tak spravaj, nepripustaj si vsetko a nehladaj v kazdej vete nejake "preteky". Skuste sa motivovat teda pozivitvne, a urobit pretek zo studia a ine z toho kto ma kolko ml pichnute v perach...
Toto su take problemy, natocila som si vlasy, natocili si vlasy.. no tak si im inspiraciou, pacis sa im, chceli vyskusat to co ty.. vezmi to pozitivne, a kludne to okomentuj stylom, ze pocuj aj tebe tie vlasy pristanu... su to iba povrchne veci, az mne ako dospelej zene, s uplne inymi starostami ako uzke pery, pridu smiesne. Ako ked mi dcera vysvetluje ze koniec sveta je, ak si neda hentie tenisky (nevadi ze sa v nich prizabije na ceste) ale nie je koniec sveta, ze nie je pripravena na pisomku, musi si dat lesk na pery, nevadi ze ledav stihne autobus a rovnako v skole zazivame zazeraniei za lepsie znamky, a vysmievanie za horsie znamky :DD cize predpokladam na zaklade skusenosti s tou mojou este malou pubertackou v podstate, ze to bude aj vekom, lebo asi rozpravat sa este o nieocm inom neviete, je teraz taka doba porovnavacie, selficiek, obzerania sa, ukazovania sa... treba este kazdej z vas cas, aby ste sa naucili byt same sebou, nasli svoj styl, vycibrili sa v reakciach na rozne poznamky, vedeli si vydiskutovat veci ktore ta trapia, co by s kamoskami nemal byt problem... (a predsa aj vela o mnoho starsich ma s tym problem). Hlavne sa z toho nerucaj, netrap sa, a ver ze ono to raz prejde, ak je velmi zle vies svoje diskusie s nimi predsa obmedzit na nutne veci cez prestavky...
a duplom ak nerespektuju, ked ti napr vadi nieco...
@blondeviktor a to ste v triede len vy baby? Nie sú tam aj nejaké iné dievčatá, aj také co sa tu zdajú zvláštne a čudne? Možno by si sa mala prestať baviť s ľuďmi s ktorými sa teraz baviš, lebo nie ste kamošky.
@blondeviktor podľa mňa najhoršie ze toto zostane niektorým ľuďom až do dospelosti a aj na starobu 🤣. Potom si neporovnavaju pery a znamky, ale dovolenky, nehnuteľnosti, prácu, deti, vnúčatá, choroby a ktovie co všetko ešte. Ja to úplne neznášam a co ma majú naučiť tieto súťaživo porovnávacie typy, asi mna uz nič . Ja sa snažím s nikým neporovnavat a nesutazit a keď aj náhodou sa mi stane tak si to nechám pre seba. To jak keby som si išla s bezdomovcom porovnávať nehnuteľnosti jasné že z toho vyjdem lepšie 🤣🤣. No je to veľmi detinské a trápne 🙂. A spraviť sa s tým asi moc nedá keď ste spolu v triede. Akurát ich môžeš upozorniť ze nemáš záujem sa s nimi porovnávať a súťažiť alebo si to nebudeš všímať.
Toto nie sú kamošky, noa čo že ste v jednej triede? Napichane pery, umelé mihalnice, drahé oblečenie 🙈 a mne sa zdalo divné, keď spolužiačky chodili na kávu a nosili silnejší mejkap.
@januska12323 tak bola iná doba . U nás bola rebelia opätky a makeup 😉😅
@januska12323 nemôžeme porovnávať dobu kedy ste chodili vy na strednu a kedy ja, je úplne iná doba

ty nerieš len kamarátky, ale aj samu seba. Ty tiež nebudeš celkom v poriadku, keď sa toľko zamýšľaš nad takýmito hovadinami. Ľudia sú rôzni, správajú sa rôzne, prečo im nepovieš, čo ti vadí? Alebo si to aspoň nevšímaj a nerieš, kým všetky dospejete