Co robit ?
Ahojte mam 22 rokov, chodila som na vš, z ktorej prestupujem na druhú. Mám zatial stabilnú brigádu. Prvá vš sa mi neosvedčila nebolo to pre mňa a bojim sa čo ak to bude aj na tej druhej. O prácu sa neobávam. Z domu ma vyhadzuju rodičia, nie som podĺa ich predtav keď idem von je zle, keď idem zs mužom je zle, keď som v praci a sťažujem ss doma je zle, keď oddychujem je zle. Mam zly vzťah s otcom ktorý ma nejedenkršt vyhadzoval z domu, že ma tu nechce, matks mi povedala, že keď sa mi nechce mam isť preč. Otec je autoritatívny všetko chce po svojom nadáva, uráža opakovane. Vlastne tu bývam len preto že mi nie je ľahostajná matka trochu aj on a mám tu psov. Spoznala som sa s jedným mužom s ktorým je to tiež na hojdačke máme sa radi ale je medzi nami 8ročný rozdiel. Hovori mi že by bolo lepsie keby spolu bývame, že by to bolo lepšie a mali čas na seba. Neviem či by som do toho mala ísť poznáme sa len polroka nie poriadne ale chýba mi.
Z jednej vš som chcela odísť bola som na skúškach na inu kde som chcela ísť a neprijali ma a na ďalsiu ma prijali ale ja vôbec neviem či na tu druhú mám nastupovať. Nechcem si zahodiť možnosti keď mám len gympel. Ale tento spôsob života ma už vyčerpáva. Mám sa odsťahovať k nemu a skusiť to alebo čo by ste robili na mojom mieste?
@gerber58 zamostnaj sa a najdi si vlastne byvanie, najom. Mas 22 rokov, ked mas problem s rodicmi tak nesed u nich a nestahuj sa ku chlapovi len aby bolo😀 postaraj sa sama o seba, necakaj ze to budu robit pre teba ostatni
@gerber58 nasla by som si zdielane byvanie alebo skromny podnajom a odstahovala sa od rodicov. V ziadnom pripade by som sa nestahovala k chlapovi, kde je perspektiva vztahu velmi nejasna.
ty už si sem písala,nie?
@gerber58 vopred sa ospravedlnujem za diakritiku
@gerber58 Nasla by som si poriadnu prácu a odsťahovala sa. Na VŠ by som šla iba na takú, ktorú naozaj chcem vyštudovať a chvem aj pracovať v tom odbore - hoci aj neskôr. A vzťah uvidíš ako sa vyvinie, no určite by som sa nesťahovala k niekomu, kým si nie som istá len zo zištných dôvodov.
Ja prácu mám problém je, že mám nastúpiť na vš ale tam kde som chcela ísť naozaj ma nezobrali. A s tým mužom si viem predstaviť spoločný život len či to nie je priskoro.
Ja prácu mám problém je, že mám nastúpiť na vš ale tam kde som chcela ísť naozaj ma nezobrali. A s tým mužom si viem predstaviť spoločný život len či to nie je priskoro.
@gerber58 nie je to nejaka moja vypočítavosť že sa za každú cenu chcem k nejakemu chlapovi nasáčkovať. Záleží mi na ňom a bola by som rada keby sme spolu viac. Ale všetko sa to zbiera dokopy on, škola a doma
@gerber58 ak si nie si ista, tak nebyvaj s nim. Tak ako pisu vyssie najdi si spolubyvanie alebo 1+kk na byvanie. Problem solved. Ked ta nezobrali na skolu kde si chcela, tak skus o rok.
a ja by som asi aj skusila sa nastahovat k tomu chlapovi, ak to navrhol, ved nemas co stratit, ak to nevyjde tak si najdes podnajom, alebo skus byt s nim napr vikendy u nho, prespavacky atd... uvidis, ako to pojde spolocne. ALE vysku si urcite nejaku urob, s gymplom budes skor ci neskor lutovat a dorabat si ju a druhe ALE urcite pouzivaj ochranu a neurobte si dieta, kým nebudes mat ako taky poriadok v zivote a dokoncenu VS
@gerber58 nie je to nejaka moja vypočítavosť že sa za každú cenu chcem k nejakemu chlapovi nasáčkovať. Záleží mi na ňom a bola by som rada keby sme spolu viac. Ale všetko sa to zbiera dokopy on, škola a doma
@gerber58 ked budes byvat sama, budete spolu viac ako ked byvas doma. Ale vzdy sa bude kam vratit aj ked sa nepohodnete. Nedajboze vam to nevyjde ostanes tam ako taka zufalka, ktora nema kde hlavu zlozit a budes trpiet? Nastahovat k nemu sa mozes aj neskor, ked zistis, ze vam to naozaj funguje. Ty by si si mala najprv vyriesit vlastny zivot, naucit sa co to je starat sa o seba, nebyt na nikom zavisla. Potom mozes zacat budovat buducnost s niekym. Pocit, ze to sama zvladas ti velmi pomoze do dalsieho zivota.
Nastahovat sa v 22 ku znamosti po 6 mesiacoch, ked netusis co bude s VS ci pracou, to je cele zle. Za nesiac sa na hocicom rozhadate a este len budes chodit domov s prosikom...
Ak si tak dospela, za prve sa rozhodni, ci ides studovat, alebo pracovat. Ak studovat, bud doma, respektuj ze Ta rodicia este zivia, venuj sa studiu, suchaj nohami, a potom ak Ti ta VS ma pomoct sa aj osamostatnis.
Ak ides pracovat, zbal si caky paky, nestazuj sa ake je to doma zle, najdi si podnajom - zacni zdielanou izbpu, nieco posetris, vo volnom case mozes spoznavat frajera, a aspon si rozmyslis v pokoji a bez natlakov, co dalej.
najskôr študuj, potom si zakladaj rodinu popr. sa sťahuj s mužovi. Tým že odídeš k partnerovi to budeš mať len ťažšie. Nedá sa sedieť na dvoch stoličkách.
Keby si končila vš - tak ešte ok že ideš bývať k partnerovi, lenže ty zas začínaš na vš a nevieš ako ti to pôjde. Začiatky sú všade ťažké na každej škole.
@gerber58 urcite k nemu nechod byvat, nepoznas ho dobre a ked mas taky vztah s rodicmi, ak ti to nevynde nemusia ta zobrat naspat, odvyknu si ze uz su sami, radsej vydrz aj ked to nie je idealne a budes vidiet ako vztah pojde dalej, co sa tyka skoly neviem, ci to ma byt odbor ktory planujes po skole aj vykonavat.

@gerber58 vopred sa ospravedlnujem za diakritiku