icon

Čo robiť, keď ma sleduje bývalý milenec?

24. mar 2025

Dobry večer žienky, v prvom rade chcem napísať, že si uvedomujem svoj podiel viny na celej mojej situacii, ak ma niekto potrebu si len rypnut a vytykať mi,že si za to môžem sama, tak dopredu píšem, ano viem o tom.... ☹
Som slobodná mamička, mam malu dcerku na prvom stupni ZŠ, s byvalym vychadzame v ramci možnosti dobre, pracuje v nepretržitej prevadzke, čiže malu si berie ako kedy, občas cez vikend, občas cez tyžden.
Po RD som sa vratila do prace, kde som pracovala predtym a zahladel sa do mna jeden kolega, nadbiehal mi aj v minulosti, ale vsetko bolo v ramci slusnosti, avsak po nastupe do prace mi začal písať viac a viac, zalubili sme sa do seba. Malo to rychly spad, avsak on je ženatý a ma 2 deti. Ano viem, nie je spravne, čo sme robili, ale bolo to silnejsie než my, velakrat sme sa to snažili ukončiť, ale neslo to tak lahko. Po roku sa to dozvedela jeho manželka, priznal sa jej sam, lebo očakaval že pristupi na rozvod . avsak sa stal opak a začala o neho bojovat, podrezala si žily. Po určitej dobe to opať prasklo kedže sme sa nadalej stretavali, len si daval vacsi pozor. Chodil ku mne aj 2-3 krat do tyzdna spavať a plus sme travili spolu čas poobede, doma tvrdil,že taha nadčasy,nočne atd. vždy sme to načasovali tak, aby moja mala bola u otca. Jednoducho to bol paralelny vzťah. Niekolkokrat sa zopakovalo to,že na to prišla, chvilu bol pokoj a zase sme v tom pokracovali...ano viem, chyba ...ale naozaj tam bola velka laska z oboch stran...zakaždym bolo vela slz, slubov atd , ale skutek utek.
minuly rok som sa zaťala a dala vypoved, lebo som si uvedomila,že takto to dalej nejde. Nasla som si inu pracu, ale od byvalych kolegov sa dozvedel, kde pracujem a sleduje ma, bud ma čaka pred firmou,alebo na zastavke autobusu, alebo sa vozi na aute, motorke a bicykli okolo mojho domu, vypytuje sa spoločnych znamych na mna...velmi ma to obťažuje, samozrejme som ho konfrontovala a požiadala, aby s tym prestal, ale bez vysledku. Povedala som mu , že si vybral a ma žiť tak ako si vybral. povedal mi na to, že doma často hra divadlo, aby bolo vsetko naoko v poriadku , ale to čo citi vo vnutri je niečo iné. Ja už jeho rečiam neverím a nechcem s nim mať nič spoločné, len chcem aby mi dal pokoj.
Kamaratky mi radia, že mam vsetko povedat jeho žene, že možno vtedy s tym prestane, ale ja chcem mat od nej pokoj, v minulosti vsetku vinu hadzala na mna a on bol v jej ociach nevinný, netrufam si odhadnuť ako by reagovala teraz.
ale naozaj ma to extremne obťažuje, každy den na neho niekde "nahodne natrafit" , pripadne ma občas začne na fb stalkovat neznamy profil, vždy sa z toho vykluje on, svoj oficialny profil musel zrusiť .

je to len taky vylev, dakujem ak ste to dočitali až do konca.
ako by ste riesili tuto situaciu na mojom mieste vy?

Strana
z2
lentilka78
24. mar 2025

Nejdem ta súdiť, nikdy nehovor nikdy a na vzťah sú vždy dvaja, či už slobodni alebo zadani.
Ale toto by si mala prečítať každá jedna, ktorá sa tu na MK vyjadruje, že milenka je iba matrac 😁
V tomto prípade to tak určite nie je inak by ta dávno nechal tak a doma suchal nohami😁
A Viesco by som robila na tvojom mieste? Povedala by som to jeho žene, zaslúži si vedieť s kým žije 😊

lentilka78
24. mar 2025

A ďalšia vec co mi nedá, ako to mohol rok tajiť, keď u teba spával? To ta jeho žena je padnuta na hlavu?

zanka777
24. mar 2025

Normálne mu napíš alebo povedz nech ti dá pokoj lebo už máš záujem o iného a ktorým si napríklad píšeš a jeho už v hlave nemáš.... Snáď pochopí

autor
24. mar 2025

@lentilka78 no ona to neriešila, povedal že robí v praci a verila mu, aj ked robil 20-30 hodin tyzdenne navyse , ae vzdy to vedel uhrať nejako

bolarazjedna
24. mar 2025

No ja by som to nahlásila polícii, ak teda ta obtazuje aj po konfrontácii. Koľko takých prípadov počuť, ze chlap takto prenasledoval svoju "lásku" (často platonicku), az nakoniec ju niekde zabil, lebo nezniesol, že mu nepatrí....
Ak by to bola skutočne tak veľká láska z jeho strany, tak sa rozvedie s manželkou a potom rieši veci s tebou. Takto mi to príde nemocné nevyzrety chlap, ktorý možno ma aj nejakú duševnú poruchu.

autor
24. mar 2025

@zanka777 keby to tak pomohlo, nespočetne krat som to skusala a pokoj bol len par dní

autor
24. mar 2025

@bolarazjedna čo sa týka toho ublíženia z jeho strany, toho sa nebojím, viem že by mi nikdy neubližil...len jednoducho nevie asi predychat to, že to takto medzi nami dopadlo.
a ano aj ja som už presvedčena že má nejaku psychicku poruchu.
Mám ho stále velmi rada, ale trápi ma,že i takýmto sposobom ubližuje

enmery
24. mar 2025

On Ťa stalkuje, lebo je proste prepnutý. Pre mňa by bol varovný prst, keby ženatý chlap chcel riešiť mňa. Skôr či neskôr by som na bola tá klamaná. Ble.

brendaa
24. mar 2025

No tak máš ho stale ešte rada?!!! On to vie... Čaká na to, že povolíš zas tú vašu hru...🤢🤦‍♀️
Či spí so svojou ženou alebo nie, ona perie, vari stará sa o ich spoločne deti a je padnutá na hlavu tiež, lebo ho chce.... Ja toto nepochopím... Prečo sa nerozvedie... on sa hrá na obeť....
Rovno mu povedz, že si dostala rozum a je ti z toho všetkého na zvracanie.....
Mozno sa konečne rozhodne a bude s tebou...lebo to predtým mu veľmi vyhovovalo a zrazu to skončilo....

autor
24. mar 2025

@enmery mas pravdu, vratiť sa späť v čase, tak toto nedopustím, ale vieš, po materskej, po rozchode mi začal nadbiehať v práci a všemožne pomáhať, jednoducho som podľahla. Nechcem sa obhajovať, ale v tej chvíli som to vnímala inak ako dnes.

autor
24. mar 2025

@brendaa presne takto som mu to povedala, že mi je z toho na zvracanie a aj z neho konkretne, povedala som mu to niekolkokrat, napríklad ked siel s rodinou na dovolenku a jeho žena pridavala predtým na fb šťastné statusy, ako kvôlki deťom dokáže urobiť čokolvek ... a pritom aj v ten den ma čakal pri novej práci a reval ako malé decko

brendaa
24. mar 2025

Nový vzťah si nájdi, jeho zmaž zo života... hej presne obetuje sa kvôli deťom 🤦‍♀️

domkakvet
24. mar 2025

@lentilka78 samozrejme, ze milenka je iba matrac, akoze tento pripad tuto skutocnost nejako zmenil? Ved kolko jej sluboval, ze s nou bude a nic z toho a myslis si, ze keby teraz ona prejavila zaujem, ze by to bolo ine? Nie nebolo, zasa by si iba uzil a nic by sa nezmenilo, ved kto vie co to je za psychopat, zavislak na sexe, kto vie co mu hlavou ide, ale isto nic normalne.

alickapusinka
24. mar 2025

Aj do mňa sa zahľadel jeden chlap tu kde bývam naprv len prihovaranie úpne nevinne.Potom ked som sa ho opýtala že čo chce tak že sa do mňa zaľubil nevie si pomôcť. Aj že by bol odišiel od ženy. Potom sledovanie a nakoniec by som bola prišla o život 15.3.2022 som mohla už byť zavraždena.Keby ma nezachranili chlapci zo susedstva bolo by somnou koniec.Mal nož veľky mäsiarsky ostrý ako britva.Rozbil nám sklenenu vyplň na dverách porazal ma na ruke a nohe a chcel ma zavraždiť.Muž bol na nočnej smene čo si aj zistil.Na ten deň nikdy v živote nezabudnem.Vzali ho do vyšetrovacej väzby už je odsudení.Preto by si mala ho nahlasiť na policíu.Aj u mňa sa ten chlap zjavil z ničoho nič raz na cinoríne inokedy v obchode inokedy u lekára.Alebo na autobusovej zástavke.Zistil si číslo môjho mobilu a deň som mala 350 hovorov
zmeškanich hovorov.Ked to videl vyšetrovateľ s kriminalky tak mi povedal že už dávno som ho mala nahlasiť že načo som čakala.

enmery
24. mar 2025

On takúto lásku ako k Tebe určite predstierať aj manželke. Ty netušíš, čo jej o Tebe nerozprával. Pretože áno, výnimočne sa stane, že niečo nefunguje bum ďalší človek. Lenže taky človek potom rieši odchod od manželky a nie klamať všade. Čiže týmto stalkovaním vlastne len ukázal, čo je zač. Bohužiaľ na SK sa nerieši pomalú ani domáce násilie, nieto stalking. V USA za to ľudia idú aj do basy.

autor
24. mar 2025

@brendaa ja momentalne vzťah neriešim, žijem pre seba a moju dcerku, ale toto ma obťažuje

lentilka78
24. mar 2025

@domkakvet nesúhlasím s tebou, veci nie sú iba biele a čierne, mam v rodine a celkovo v okolí rôzne prípady, never tomu ze milenka je vždy len matrac. Vždy sa všetko deje pre niečo.
Toto je skôr memento pre ženy, ktoré by za svojho muža dali aj ruku do ohňa. Nie vždy je ten naoko milujúci a verný muž až tak svätý..

zuzanka.zuzu
24. mar 2025

čo takto sa mu zhnusiť? z čoho mu je zle? skús pri najbližšom náhodnom stretnutí úplne žiaroť a chichotať sa a medzi rečou mu ako kamarátovi (to slovo zdôrazni) prezraď tajomstvo že si s niekým mala sex tvojho života... chápeš čo myslím?

bolarazjedna
24. mar 2025

No autorka, normálny človek pochopí, že je koniec a nebude notoricky vyhľadávať druhu osobu, a prenasledovať ho napriek opakovaným upozorneniam. On sa ti nemusí vyhrážať zabitím ani nemusí sa ti javiť taky, "že by ti niekedy ublížil". Väčšinou to robia v psychicky narušenom stave a teda ty vôbec nemusis tušiť, kedy mu prepne a nebude vidieť iné východisko.
@alickapusinka je to desivé i len čítať, som rada, že to dopadlo dobre

domkakvet
24. mar 2025

@lentilka78 tak ano su aj vynimky, ze ostali spolu a dalsia vynimka je, ked ostanu spolu a este to aj vydrzi, cize velmi malo sa da do kopy a este menej pripadom to aj vydrzi, proste je to tak vynimocne, ze to ani nepocitam a v mojom okoli nikoho takeho nepoznam, comu som aj rada.

bystrozraky
24. mar 2025

Keď ho nabudúce stretneš, jasne mu povedz, že ak s tým okamžite neprestane, požiadaš o pomoc jeho manželku a že k nemu cítiš už len ľútosť. To by ho malo odradiť. 🙂 A názor na tú príhodu ti tu už napísali. 🙂 Ale divím sa jeho manželke, že je s takým úbožiakom úchylným....to musí byť naozaj len z povinnosti.

autor
24. mar 2025

@alickapusinka preboha, až mám zimomriavky ...presne aj u mna je to tak, zjaví sa zrazu na zastavke, zrazu sa prevezie okolo mojho domu, potom nejdem autobusom do práce, lebo idem so starou mamou na vyšetrenie a na druhý den mi napíše sms či som mala dovolenku , ked som nesla do práce...uplne choré...a este ked vidim ze byvas blizko mna , mam este vacsie zimomriavky

brendaa
24. mar 2025

Nemyslím, veď si sama napísala, že ho máš rada... Napiše ti sms-ku?... Už davno si mala zmeniť číslo... zablokovať....

margarety
24. mar 2025

Moze to byt ozaj vaznejsie ako sa ti to javi. Toto normalny clovek nerobi. Este aj ta jeho zena, co si podrezala zily🫣 Zmen cislo, ries aj s policiou, ja by som sa radsej rovno niekam odstahovala pre istotu.

bystrozraky
24. mar 2025

@alickapusinka Wow, po prečítaní tvojho príspevku mením názor. Rovno na políciu. Aj keď som si istý, že ako už @enmery napísala, oni s tým nič nespravia, ale môže to byť dobré na to, že už tam bude mať jeden oznam a potom keď príde ďalší, budú to brať možno vážnejšie. @autorka: musí to byť o to horšie, že jeho činy si si vysvetľovala ako lásku a pritom to bola posadnutosť a psycho... za posledných 20 rokov akoby takýchto psychopatov pribúdalo... @alickapusinka ako si zavolala políciu? To bol fakt horor. Prajem pekný večer

autor
24. mar 2025

@brendaa vidis,to je vec ktoru som zabudla napísať, číslo som zmenila,ale cez byvalych kolegov si ho zistil a zas nemožem si dovoliť meniť každy mesiac.
na fb som ho xkrat zabokovala,ale zakaždým si vytvorí novy fake profil

alickapusinka
24. mar 2025

@bystrozraky počuli krík taky nedaleko bývajuci taky v rozostavanej budove počuli ako kričim. Išla som na dvor kričala som veľmi.Cela ruka porezana aj noha.Na silný krík tak pribehli lenže už medzi tým niekto volal policiu.Ešte teraz pri spomienke mám strach.Policia prišla do 3 minút potom kriminalka a vzali ho.

alickapusinka
24. mar 2025

@bolarazjedna no takto ak by neboli TY chalani tam v rozostavanej budove tak už som na cinoríne.Bývame v dvojdome susedia pozreli čo sa deje a zaliezli ako keby sa nič nedialo.Aj vedľa nás aj naproti sú 4 domy radova zastavba všetci boli vonku ale nikto nič neurobil.

alickapusinka
24. mar 2025

no len aby si sa nespamätala a bude tragedia.

alickapusinka
24. mar 2025

rieš to aby nedošlo k tragedi nevieš čo z chorej hlave môže vystať.

Strana
z2