Čo robiť, keď otec starne a je agresívny?
Vedeli by ste prosim poradit?
Moj otec ma 63 rokov,uz cca rok je na dochodku,no od jeho 60tky zostal neprijemny,a stupnuje sa to.posledny pol rok sa uz s nim ani neda porozpravat,lebo akukolvek temu otoci proti mne,hučí,vrieska a je agresivny.akonahle clovek s nim nesuhlasi,co i len banalita,vytoci sa do vyvrtky,zacne urazat,ako sme vsetci mladí blbí,vojnu na nas a spomina stare casi co bolo ako kedysi.ja s rodicmi nebyvam uz vyse 10 rokov,mam svoju rodinu,chodime k nim s detmi tak raz za tyzden/dva,lebo otec je zgrlavy natankovat a prist k nam,s mamou si volam temer denne.vsetci ho obtazuju,spi denne aj 3 hodiny ako babatko,aj ked prideme k nim tak on si ide lahnut(ziju v byte,mama robi doma vsetko,on nerobi nic,cize unava nema byt z coho),a potom zdrhne na pivo.proste je vidiet ze ho obtazujeme.ak aj prehodi s nami rec,len rozdava nevyziadane rady,uraza ma ako matku,ihned by moje deti bil vychovne po zadku,kazdemu hodnoti postavu ci ako vyzera,on sa ohana svojim vekom ze co on vsetko zazil a on si to moze dovolit.mama nedavno isla tiez do dochodku a vidim ze si lezu na nervy..
Nerada by som tam hlavne kvoli mame prestala chodit,no uz sa bojim co i len o pocasi sa rozpravat,lebo ihned reaguje negativne,krici.
Myslite,ze to moze byt zacinajuca demencia?alebo len daka frustracia?nic ho nezaujima,len on,jeho potreby..jeho otec mal alzheimera,a takto nejako to zacinalo tiez,len teda v omnoho neskorsom veku
Možno chcel aby jeho život vyzeral inak ako je, možno sa mu nesplnili túžby a teraz zistil, že už je neskoro. Spýtala si sa ho: si šťastný? Čo boli tvoje sny, splnili sa ti?
Môj dedo ináč taký istý, ako keby mu bol život niečo dlžný, nikto mu nikdy neulahodil , žiadne hoby žiadny kamaráti. Prečo je taký som nezistila ale mala som podozrenie na narcisticku poruchu
Zmasti nejaky vylet vlakom k nejakej najblizsej prilezitosti..."Nejdete s nami pozriet do Prahy?...deti po tom tuzia... 🚂Namotaj ho na pivo u Fleku... mozno zisti, ze este zije😄a pojde sa este previest BAMkou, ako jeden znamy, trochu rusofil.
@ahhola moje deti su malicke,jedno z toho par dnovy novorodenec,take nic taketo nehrozi...
Moji rodicia su pohodlni,nildy v zivote vlakom nesli a ani nepojdu,ani keby to bolo all inclusive.mamu behanie po pamiatkach nezaujima,jedine na co odkyvne je lezanie 2 tyzdne na lehatku v Turecku/Egypte...a otec tiez
@ahhola a druha vec,oni s nami po vyletoch nechodili,ani ked sme boli deti,nikam sme nechodili,peniaze na to boli,ale proste tatko zavelil ze sa mu nechce,mama radsej upratovala..takze teraz na stare kolena ich tazko prehovorit na nieco
Pozri , netreba hneď špekulovať diagnózy , môže to byť len tým že sa ťažko zmierňuje s vekom a tým že jeho život sa pomaly blíži už ku koncu, nepracuje , necíti sa "užitočný" a možno aj nedokázal v živote to všetko čo si vysnil. Veľa starým ľuďom sa to stáva , priznať a uvedomiť si starobu často sprevádzajú depresie , ťažká adaptácia , náladovosť atď .. môj otec nemá ani 60 , ešte stále dokonca pracuje a posledný rok a pol má neskutočne hlúpe reči ako je jeho život u konca , nič dobré ho už nečaká ani neteší len vnúčatá , ako po ňom nič nezostane, aká je to hanba taký vek že on už ani oslavovať nebude atď atď 🫤 pre veľa ľudí je ťažké zmieriť sa so starnutím. Dala by som mu čas to spracovať po svojom a ukľudniť sa. Keď tak pošli muža len po maminu nech ju dovezie k vám domov alebo bežte do mesta kde bývajú a zoberte len maminu niekde na ihrisko / kávu. Nemusíte byť u vás a otcovi by som vysvetlila že jeho správanie nieje v poriadku a nebudete ho tolerovať a že stretávať sa s ním opäť budete keď sa ukľudní a uvedomí sa.
No nič ufrflany chlap, ktorý nemusí chodiť do práce a nudí sa tak prudi🙂doma so ženou ponorka idú sú na nervy.To je dosť častý jav čo počúvam aj kamarátky a vidím aj mojich rodičov🙂)síce nie až takto, ale tiež je lepšie, keď jeden je na jednej strane záhrady a druhý na druhej.Mozno sa zle zziva s tým, že starne a nemá naplnený deň.Niekedy je fakt lepšie, keď ľudia chodia do práce nestratia návyky, majú kolegov, pokecaju cítia sa užitočny.Neviem poradiť a bude aj horšie.
A strcit mu kociar, nech pokocikuje... Mozno sa v nom prebudi hrdy dedo. Alebo pomoct zo starsim... Jedine navliect na neho/nich nejaku budu. Ked nic, aspon ten Egypt, nech sa tam posmazi, mozno sa nejak orenastavi, ze by by chcel aj plavbu po Nile, piramidy opacit... 3 tyzdne kludu pre vas😄
@ahhola jeho vnucata nezaujimaju,vzdy ked prideme len hlada zamienku aby zduchol prec(pivo,obchod atd).ked idu s mamou na dovolenku,len sa smazia na slnku pri bazene,ani do mora nejdu.raz som bola s nimi a s manzelom na dovolenke(este ako frajeri),a ich dakde dostat to bolo nemozne.len jest,pit(vsak to mam zaplatene)a smazit sa na slnku.ziadny vylet,im sa nechce 🙈 s nimi je tazko velmi..
Tak to uz len citat z Vesnicko ma strediskova... Di do Pelhrimova💧😄
Ziadna diagnoza, normalny chlap po 50- 60tke, ktory ma existencnu krizu, je frustrovany,ze je doma, tym padom je otraveny, depresivny, z toho unaveny ( unava nie je len po praci, frustrovany clovek nema chut a energiu na nic). Vels chlapov tuto krizu 50tnika nezvladne a rozvadzaju sa, alebo su hnusni,ako tvoj ocino.... je to androgenna pauza,tak ako maju zeny menopauzu...
Pomohlo by mu najst si brigadu, cinnost, nieco ,co ho tesi a vyplni cas a socializuje.
Ale ked nechce, bude len zle....
Moj muz ma skoro 52 a posledne 2 roky je s nim tazko tiez..vsetko ho irituje, chce svoj veget, robit len co on chce a najlepsie v chlapskej spolocnosti...ale kedze mam 8r dieta, tak ta ho drzi v pozore😂

@heidy222 len neviem z coho by mal byt frustrovany.moze robit co len chce,chodit kam chce,penazi maju dost,zdravie dobre,ziadne hypoteky ani dlzoby.to ze sedi doma a vsetci mu lezu na nervy je jeho problem.sam sa vypytal na predcasny dochodok🤷♀️