Čo robiť, keď partner plánuje tajné stretnutie?
ahojte, riešim v sebe takú dilemu.... čo by ste robili, keby sa náhodne dozviete, že váš partner, s ktorým riešite spoločnú budúcnosť, sa má za vaším chrbtom stretnúť so svojou bývalou kvôli nejakej (nazvime to) práci.... keď som to zistila, tak som začala dobiedzať, pýtať sa a proste JU zatajil... viem, že mali dosť vážny vzťah, bola to veľká láska a niečo sa pokazilo a skončili. každý má už svojho partnera, ale nedá mi to. hlavne to, že tají a vlastne ma klame, že niekde ide s ňou niečo riešiť... náš vzťah je taký, že intímností veľmi málo (jeho nízke libido) a tak si potom stále myslím, že má v hlave niekoho iného (najskôr túto dotyčnú). máme 40+ a sme spolu takmer 3r. Na začiatku nášho vzťahu mi povedal, že je to už mimo neho, ale proste mi vadí to zatajovanie... hlavne, keď to idú realizovať práve vtedy, keď budem odcestovaná pár dní... ako ho konfrontovať?? núti ma to nedôverovať mu + tá absencia sexu do toho...
@retatka ale ja ho v pohode nechám dýchať, prečítaj si, čo som napísala vyššie. možno má vo svojom živote viac známych ženského pohlavia ako mužského... a je to OK. ale nebudem stavať vzťah na klamstve...
@retatka niekde hore som písala, že mi povedal minule, že má jej ísť niečo previezť... povedala som mu, že ok a že som rada, že mi povedal pravdu, o koho sa jedná... teraz, pred tým prevozom potrebuje ísť skontrolovať niečo ohľadom toho a nehcce mi povedať, že ona tam ide s ním.... a nevidím na to dôvod z mojej strany! nikdy som nijako extrémne nereagovala na to.
@retatka vyžadujem len úprimnosť od neho takú, akú mu dávam aj ja....
@retatka ja som tiež v kontakte s niektorými ex, to je normálne.
Ale nebudem mužovi tvrdiť, že je to IBA kamarát, lebo je to jednoducho klamstvo. Plus ďalej nevieme reálny dôvod ich stretávania, pohnútky môžu byť naozaj rôzne. Preto je dôležité komunikovať. Ide o podstatu veci, mat jasno, byt k sebe úprimný... nikto nikoho nesleduje, nekontroluje...proste sme k sebe úprimný. To je všetko.
Za mňa, mne dačo podobne kedysi spravil ex. Nepriznal sa raz, ok, to som ešte prekusla ako tak... potom druhy krát, keď som sa na rovinu spýtala, tak reagoval vyslovene útočne, že čo sa vlastne starám, ze to jeho vec, jeho súkromie... a mňa do toho nič, s kým sa on stretáva. OK. Tak potom už to naozaj bola jeho vec.
@viestta ona chcela pisat "konfrontovat" ale sa pomylila, ma tam preklep. Nie kontrolovat.
Toto nebude celkom v poriadku.
Ked takto sledujes ,rozoberas ,analyzujes vsetko vo vasom vztahu,jasne,ze ti nepovie pravdu.Vie,ze by nastal vysluch.Pre pokoj vo vztahu ti zatlka.Ty mu neveris,on zatlka,myslim,ze ten vztah u vas moc funkcny nebude.Je otazka casu kedy sa rozpadne .
@babulkomale konfromtovat alebo kontrolovat je uplne jedno. Tu to nefunguje lebo chyba dovera...
Vieš možno ta len nechce zranit. Ja by som sa narovinu opytala. Prečo sa maju stretnut.
@viestta doteraz nechýbala... Ale keď zisťujem, ze potrebuje niečo riešiť za mojim chrbtom, najlepšie keď nebudem doma, tak už to vŕta v hlave...
takže si to včera neriesila s nim? a dnes odchadzas?
@magic08 riešila, ale nechcela som to z fleku vyblafnut, ze to viem... proste som to z neho v debate vytiahla a povedal, ze tam bude aj ona. Tak som sa pýtala, ci preto nechcel, aby som išla aj ja... A ze neeee, zevraj aj s nastavajucim príde 😏. Čo viem, ze nie je tak, ale nevadí (mozno by potom povedal, ze nastavajucemu do toho niečo prišlo a prišla sama nakoniec 🤷) Dôležité je, ze povedal aspoň časť... Nebudem si robiť zbytočné nervy a kaziť si náladu... Uvidíme, co prinesú najbližšie dni...
takže... po návrate som sa dozvedela, že s dievčinou bol aj na kávu... poviem pravdu - nahnevalo ma to, rozčarovalo, sklamalo. hlavne to, ako to celé bolo naplánované a mne podané. zamotávačky, polopravdy. veď toľko, kto sa ako má, si mohli povedať aj tam, kde boli spolu... samozrejme, jej partner tam tiež nebol (ako bolo povedané, že tam bude). pohádali sme sa a proste si nedal vysvetliť, že takéto zatajovanie mi ubližuje, najmä, keď nie všetko medzi nami funguje, ako by malo (a s ňou fungovalo). neviem, čo ďalej? doma je dusno, ticho...
nuž čo ti povedať... asi medzi vami vsetko az tak nefunguje, ako to vidis ty, ked on ma potrebu sa stretavat s ex a tebe to tajit.
Nemá ten rozchod zpracovaný,má ji pořád v hlavě. Jste ve vztahu 3. Bohužel.
@magic08 viem to aj ja, aj on, že nie je to ideálne.... beriem to, že žiadny vzťah nie je dokonalý a treba na ňom pracovať a nie hneď robiť závery. ale on tvrdí, že nič mi nezatajil.
@jizanka tiež si to myslím.... aj keď sú to už roky (viac ako 5). ale ako sa hovorí - stará láska nehrdzavie...😕
Bud povedz, ze sluzobka je nakoniec skor a pozri, ci sa nestretnu skor, chod tam. Alebo na sluzobku nechod
vieš, ked on nevidi v tom problem a je presvedceny, ze ti nic netaji, tak ako to chces riesiť? Ja by som mu asi povedlaa svoj pohlad na to, s podotknutim ako by to vnimal on, keby to spravis ty. A ked mu to nedojde, tak nech si ide za nou. Nebola by som vo vztahu, kde sme traja
Asi to byl první velký vážný vztah. Možná by jim to nefungovalo kdyby se k sobě vrátili, ale po čase se zapomene na to špatné a vzpomíná se jen na to dobré. Prostě si ji idealizuje. Vůči tobě to ale není fér. Měl by si to v sobě srovnat co chce. Otázka je, jestli dokáže být upřímný k tobě i sobě. Ta důvěra je už nalomená a on svým chováním to ještě zhoršuje. Pořád už budeš přemýšlet jestli se zase nesetkali, jestli ti něco netají.....On ani nemá zájem na té důvěře k němu nějak zapracovat. Ještě je urazený. Prostě nečekal, že se to dozvíš.
@jizanka presne tak... neviem ani, či chcem od neho počuť ešte nejaké polopravdy.... viem dobre, ako ju nenávidel za to klamstvo, kvôli ktorému sa rozišli a zrazu jej potrebuje robiť služby a sedieť na káve... ja sa absolútne nezaujímam o svojich bývalých, ani ako žijú. a keby aj - opýtam sa to na mieste, kde potrebovali ísť, že kto sa ako má a nemusím chodiť na kávu.
@magic08 presne to som mu povedala.... vraj oni sa idú stretnúť v rámci práce za peniaze a berie ju ako svoju zákazníčku a nie randiť. hovorím, keby funguje u nás to, čo nefunguje, tak nech sa stretávajú aj každý mesiac.
@kassandra25 už to bolo, aj som späť... určite by som nešla niekoho sledovať.
ona oslovila jeho, ci on ju?
Tu sa tazko hodnoti, moze to byt tak, aj tak. Moze v tom byt nevinne a naozaj ide o kseft a Ty ho doma zbytocne dusis, alebo to nema s byvalkou doriesene v sebe a u vas to tiez nefunguje idealne, t
@magic08 ona jeho... A vraj aj tú kávu - chcela sa rozprávať.. Sak jasne, ak by to aj navrhol on, tak to neprizná. Ktorákoľvek iná žena by to bola, tak som v pohode... S touto ale nie..
chapem ta. ako inak fungujete vo vztahu, on ta s nou porovnava pri hadkach napr.? VYzera to tak, ze to nie je medzi nimi celkom ukončené. Celkom by ma zaujimalo o aky kseft ide a ci by on mohol odmietnut spolupracu
@magic08 áno, mohol by, keby chce... Ešte aj cenu jej urobil... Ci ma porovnáva, neviem, nikdy nahlas nic také nepovedal... Ale viem napr, ze ona už mala tohto druhého, vážny vzťah a dosť koketne vypisovala môjmu (ešte sme neboli spolu), aj to, ako nikdy nezabudne, ze bol jej osudový muž atď
No ja som sa s bývalým tiež stretla, vždy to malo nejaký dôvod…vzťah je o dôvere, zrejme uznal, že je to lepšie zatajiť ak tú dôveru u teba nemá a necíti... bývalý ma má tiež v nejakom tajnom režime v ktorom komunikujeme keď treba…moj priateľ o každej komunikácii s bývalým vie..

@retatka len vieš, ono je trosku rozdiel sa stretávať s kamoškou, s ktorou si nikdy nič nemal a so svojou ex.
A ešte aj zatajiť, ze je to vlastne ex. A stretko si dohodnúť poza chrbát priateľky a vtedy, keď ona nie je doma a tvrdiť, že tam idem sam, pritom idem s ex. Ale to je podla teba asi Ok, vsak?
Autorka sa ma asi robiť blba, slepá, hlucha, len aby nebola za hysterku a stihacku a pod? Hmmm, zaujimavy názor.
A vzťah je chorý nielen vtedy pokial ty nedôverujes tomu druhému, ale aj vtedy, keď ten druhy nema dôveru v teba a klame a zatajuje podstatne skutočnosti