Čo robiť, keď rodičia uvidia súkromné fotky?
Baby je mi normalne zle.. rodicom , dochodcom som kupila tablet, samozrejme sparovala s googlom atd.. a dnes mi hovori mama, ze sa omylom sa preklikli na google fotky. Aj ked si triedim fotky tak len z galerie ale nie z googlu fotiek. Dnes som uz dala vypnut zalohovanie .. no k podstate idem. Ze oni pozerali fotky, videli fotky deti atd. Ale aj veci, ktore vidiet nemali, tak ja som sa zlu , ze co tam take intimne veci nase som im dala atd.. no hanba ako svet.. hned som to pomazala, vsetko vypla.. je mi uplne zle , ze take nieco videli moji rodicia.. som sa prisla len asi vyrozpravat.. no verim, ze zajtra na to zabudnu
@lucilaines gratuluješ k tomu, že si fotí vagínu? Lebo bez toho, aby sa človek vystavil podobnej digitálnej trápnosti nemôže mať dobrý sexuálny život? Divná teória, ale asi píšeš podľa svojich skúseností.
Autorka, máš poučenie.
@autorka ale v tvojom účte na Google nie je len mail, nie sú len fotky a adresár kontaktov a kalendár či poznámky, je tam aj všetko to, čo si kedy vyhľadávala, kde si bola a ako dlho sa tam zdržiavala, aké fotky si na tom mieste spravila, komu si volala a aké správy si komu odoslala, dá sa dostať ak by chceli aj k tvojim správam na WhatsApp, keďže záloha sa robí do účtu na Google, čiže keď budeš ten tablet mať v budúcnosti v rukách, zmeň v ňom účet na úplne nový, mimochodom, tie fotky čo si zmazala budú ešte v koši, môžeš si ich vrátiť do 30 dní, kedy sa automaticky vymažú, dovtedy sa dajú v účte opäť pozrieť🙂
ja furt nepochopim preco si ludia musia fotit nahe tela, akty. Ked som raz verna, verny staci mi to vidiet denne bez fotiek, fakt chore.
@galioska precitaj si, vysvetlila som to tam
@galioska možno je sama a mala začínajúci vzťah, tak posielala niekomu intímne fotky, ja som na také čosi nikdy nemal šťastie, ale mal som kolegov, ktorí áno
O to ale nejde, veď nech má, ale svoj účet treba zabezpečiť a nie dobrovoľne zdieľať s inými ľuďmi a sprístupniť všetko len tak 🤦
@ina2405
@galioska
Nedokazete prijat info, ze niekto ma trocha viac fantazie a predstavivosti v tychto veciach? Vies ako by som napriklad ja prijal, keby moja partnerka trochu vybocila zo stereotypu a skusila aspon trocha nieco ine? Nebrat doslova tento pribeh, ale casom vsetko zovsednie.
Autorke drzim palce
https://gulas.sme.sk/upload/posts/5/21/212235/l...
To mi pripomenulo jeden vtip :D
@jana_eyre_2 tu sú všetci pruderni😉
Autorka stalo sa mi niečo podobné, ale mala som asi 23 r a ešte som chodila do nakupaku s kartičkou z fotaku a bolo treba povyberat fotky mama sedí vedľa mňa a tam sa prekliknem na fotku, ktorú nemala vidieť oblial ma pot.Ja neverím, že niekto dospel nemá aspoň jednu fotku, ktorá nie je vhodná pre všetky oci.
A, keď už nemala ti to mama hovoriť mala to prehliadnuť bez poznamky
@galioska Už odhliadnuc od toho, že môže ísť o praktické riešenie nejakého zdravotného problému, tak ľudia si fotia akty z milióna dôvodov, ktoré sú v poriadku - lebo napr. majú vzťah na diaľku, lebo nahé telo bolo ako umenie vnímané od počiatku ľudstva, lebo ľudia sú zvedaví, najmä tí mladí.
@lucilaines ja mám kamarátku, ktorá sa fotila na balkóne ako sa opaluje a poslala mužovi, že sa nanho teší.A poslala to aj mne, že ešte nevyzeram tak zle a pribrata zasmiali sme sa a život ide ďalej.
A má 46 r bežne sa vidíme v saune hole, na kúpalisku v prezliekarni každý má tú hranicu intimity inu.Niekto sa ani pred vlastným dieťaťom neprezlecie
Akože chápem to, mňa to tiež ani nenapadlo že vlastne to ukáže aj v inom zariadení. Tiež som takto svoj mail dala synovi do telefónu, lebo reku na čo dieťatu mail. Ale akože žiadne fotky tam také neboli 🤣 nechápem čo niekoho vedie fotiť si prirodzenie a nechať v zálohe 😁
@candii to, že je v zálohe je automatické, všetky fotky a videá, ktoré spravíš pri pripojení na sieť idú do účtu, nemáš to stále na pamäti, takže keď telefón doslúži, alebo chceš pozrieť nejaké fotky a máš po ruke len počítač, dostaneš sa k nim, ako v novom zariadení, tak aj v tom úplne cudzom počítači, či tablete. Ak si to dala synovi a ten sa naučí používať ten účet, bude vedieť kde si keď bude sám doma, ak bude chcieť, napríklad, alebo keď bude väčší, bude môcť bez reštrikcii detského účtu pozerať na hambaté fotky na nete, alebo hrať hry, či pozerať filmy mimo pegi, neviem či je to úplne ok, to je už na tebe ako rodičovi...
@ina2405 och, to som netušila že všetci ľudia sú rovnakí a reagujú rovnako, aspoň tak si to predstavujú ľudia na mk, že..
@luccija presne.. aj my s mužom sme raz mali fotky ktoré nie sú pre oči nikoho ineho, no bože.. bolo to už pomaly pred 20timi rokmi.. tu z toho robia pomaly uchylactvo.. 😒 ako vždy sa to tu musí vystreliť do extrémov, lebo niekto si musí dokázať svoju morálku..
@candii nie, keď vymažes z telefónu v zálohe ostane..

No bože môj stalo sa svet sa kôli tomu nezrúti 🙂Ono sa na to zabudne ...aj vaši boli mladý 🙂