icon

Čo robiť, keď rodičia uvidia súkromné fotky?

25. dec 2024

Baby je mi normalne zle.. rodicom , dochodcom som kupila tablet, samozrejme sparovala s googlom atd.. a dnes mi hovori mama, ze sa omylom sa preklikli na google fotky. Aj ked si triedim fotky tak len z galerie ale nie z googlu fotiek. Dnes som uz dala vypnut zalohovanie .. no k podstate idem. Ze oni pozerali fotky, videli fotky deti atd. Ale aj veci, ktore vidiet nemali, tak ja som sa zlu , ze co tam take intimne veci nase som im dala atd.. no hanba ako svet.. hned som to pomazala, vsetko vypla.. je mi uplne zle , ze take nieco videli moji rodicia.. som sa prisla len asi vyrozpravat.. no verim, ze zajtra na to zabudnu

ika11123
26. dec 2024

No bože môj stalo sa svet sa kôli tomu nezrúti 🙂Ono sa na to zabudne ...aj vaši boli mladý 🙂

ina2405
26. dec 2024

@lucilaines gratuluješ k tomu, že si fotí vagínu? Lebo bez toho, aby sa človek vystavil podobnej digitálnej trápnosti nemôže mať dobrý sexuálny život? Divná teória, ale asi píšeš podľa svojich skúseností.
Autorka, máš poučenie.

milos81
26. dec 2024

@autorka ale v tvojom účte na Google nie je len mail, nie sú len fotky a adresár kontaktov a kalendár či poznámky, je tam aj všetko to, čo si kedy vyhľadávala, kde si bola a ako dlho sa tam zdržiavala, aké fotky si na tom mieste spravila, komu si volala a aké správy si komu odoslala, dá sa dostať ak by chceli aj k tvojim správam na WhatsApp, keďže záloha sa robí do účtu na Google, čiže keď budeš ten tablet mať v budúcnosti v rukách, zmeň v ňom účet na úplne nový, mimochodom, tie fotky čo si zmazala budú ešte v koši, môžeš si ich vrátiť do 30 dní, kedy sa automaticky vymažú, dovtedy sa dajú v účte opäť pozrieť🙂

galioska
26. dec 2024

ja furt nepochopim preco si ludia musia fotit nahe tela, akty. Ked som raz verna, verny staci mi to vidiet denne bez fotiek, fakt chore.

autor
26. dec 2024

@galioska precitaj si, vysvetlila som to tam

milos81
26. dec 2024

@galioska možno je sama a mala začínajúci vzťah, tak posielala niekomu intímne fotky, ja som na také čosi nikdy nemal šťastie, ale mal som kolegov, ktorí áno
O to ale nejde, veď nech má, ale svoj účet treba zabezpečiť a nie dobrovoľne zdieľať s inými ľuďmi a sprístupniť všetko len tak 🤦

tato_
26. dec 2024

@ina2405
@galioska
Nedokazete prijat info, ze niekto ma trocha viac fantazie a predstavivosti v tychto veciach? Vies ako by som napriklad ja prijal, keby moja partnerka trochu vybocila zo stereotypu a skusila aspon trocha nieco ine? Nebrat doslova tento pribeh, ale casom vsetko zovsednie.
Autorke drzim palce

tato_
26. dec 2024
luccija
26. dec 2024

@jana_eyre_2 tu sú všetci pruderni😉
Autorka stalo sa mi niečo podobné, ale mala som asi 23 r a ešte som chodila do nakupaku s kartičkou z fotaku a bolo treba povyberat fotky mama sedí vedľa mňa a tam sa prekliknem na fotku, ktorú nemala vidieť oblial ma pot.Ja neverím, že niekto dospel nemá aspoň jednu fotku, ktorá nie je vhodná pre všetky oci.
A, keď už nemala ti to mama hovoriť mala to prehliadnuť bez poznamky

annm81
26. dec 2024

@galioska Už odhliadnuc od toho, že môže ísť o praktické riešenie nejakého zdravotného problému, tak ľudia si fotia akty z milióna dôvodov, ktoré sú v poriadku - lebo napr. majú vzťah na diaľku, lebo nahé telo bolo ako umenie vnímané od počiatku ľudstva, lebo ľudia sú zvedaví, najmä tí mladí.

luccija
26. dec 2024

@lucilaines ja mám kamarátku, ktorá sa fotila na balkóne ako sa opaluje a poslala mužovi, že sa nanho teší.A poslala to aj mne, že ešte nevyzeram tak zle a pribrata zasmiali sme sa a život ide ďalej.
A má 46 r bežne sa vidíme v saune hole, na kúpalisku v prezliekarni každý má tú hranicu intimity inu.Niekto sa ani pred vlastným dieťaťom neprezlecie

galioska
26. dec 2024

@annm81 tak porom netreba plakat, stazovat sa. Vsetko sa da z rozumom a tiez sme zili na dialku a nemuseli sme si fotit intimne oblasti, mozes pisat co chces, za mna chore a ma to dosledky vzdy. Premna zamna si odfot cokolvek a vycap sa ale potom neplac😃

konikmodry111
Autor odpoveď zmazal
ina2405
26. dec 2024

@luccija mne to príde ako možno vymyslená téma, už len kvôli tomu...moja mama by ani necekla. Ani ja. A nieto ešte vulgárne okomentovať, že jej videli p...🙄

galioska
26. dec 2024

@milos81 v zacinajucom vztahu poslat fotku chachary ci ceciek? konecna😂😂

galioska
26. dec 2024

@ina2405 ako vzdy 90 percent tem je na zabavu😂😂 a 90 percent ludi napise o sukromi lebo veri ze je to ozaj😂

milos81
26. dec 2024

@galioska vo vzťahu čo trvá 30 rokov to už asi nemá ten efekt, či myslíš že áno ? 😂

galioska
26. dec 2024

@milos81 neviem sak porad napis nam😂

milos81
26. dec 2024

@galioska ak chceš, dám ti číslo, môžeš poslať, budem sa tváriť, že sme vo vzťahu najmenej 2 desaťročia, sľubujem 😂😂😂

galioska
26. dec 2024

@milos81 no problem😂😂

luccija
26. dec 2024

@milos81 po 30 r🤣mojej susede dedko povedal, keď ovdovel, že ako mu chyba mojkanie s babkou, ale oni boli vždy ako dve hrdličky

candii
26. dec 2024

Akože chápem to, mňa to tiež ani nenapadlo že vlastne to ukáže aj v inom zariadení. Tiež som takto svoj mail dala synovi do telefónu, lebo reku na čo dieťatu mail. Ale akože žiadne fotky tam také neboli 🤣 nechápem čo niekoho vedie fotiť si prirodzenie a nechať v zálohe 😁

milos81
26. dec 2024

@galioska no moment, vidím, že ty už si svojho kocúra zdieľala 😂

milos81
26. dec 2024

@luccija tiež som túlivý typ, no musí to byť tá správna, inak to akosi nie je ono...

milos81
26. dec 2024

@candii to, že je v zálohe je automatické, všetky fotky a videá, ktoré spravíš pri pripojení na sieť idú do účtu, nemáš to stále na pamäti, takže keď telefón doslúži, alebo chceš pozrieť nejaké fotky a máš po ruke len počítač, dostaneš sa k nim, ako v novom zariadení, tak aj v tom úplne cudzom počítači, či tablete. Ak si to dala synovi a ten sa naučí používať ten účet, bude vedieť kde si keď bude sám doma, ak bude chcieť, napríklad, alebo keď bude väčší, bude môcť bez reštrikcii detského účtu pozerať na hambaté fotky na nete, alebo hrať hry, či pozerať filmy mimo pegi, neviem či je to úplne ok, to je už na tebe ako rodičovi...

candii
26. dec 2024

@milos81 viem, že sa automaticky zalohuju. Ale vsak keď tú fotku vymazes zo zariadenia, tak zmizne aj zo zálohy. Či sa mýlim ?

jana_eyre_2
26. dec 2024

@ina2405 och, to som netušila že všetci ľudia sú rovnakí a reagujú rovnako, aspoň tak si to predstavujú ľudia na mk, že..
@luccija presne.. aj my s mužom sme raz mali fotky ktoré nie sú pre oči nikoho ineho, no bože.. bolo to už pomaly pred 20timi rokmi.. tu z toho robia pomaly uchylactvo.. 😒 ako vždy sa to tu musí vystreliť do extrémov, lebo niekto si musí dokázať svoju morálku..

milos81
26. dec 2024

@candii ak ju vymažeš z tzv galérie, tak v účte stále zostáva, ak z aplikácie fotky Google, tak sa v zariadení vymaže a pri synchronizácii presunie v účte do koša, kde sa zmaže po 30 dňoch, to samozrejme len ak je zapnuté zálohovanie do účtu 🙂

candii
26. dec 2024

@milos81 tak to som nevedela , to sa ospravedlňujem potom autorke.

jana_eyre_2
26. dec 2024

@candii nie, keď vymažes z telefónu v zálohe ostane..