icon

Čo robiť po odhalení nevernosti manžela?

ivka221
3. dec 2024

Prosím, nesúďte, len… Po 17 rokoch manželstva som zistila, že ma manžel niekoľkokrát podviedol. Neviem kedy, neviem s kým. Nemala som o tom ani len potuchy. Je to pre mňa nesmierny šok a neviem sa z toho spamätať. Navonok sme mali manželstvo ako každý iný pár. Raz horšie, raz lepšie dni, 2 deti, práca, rodina, dovolenky… Pýtala som sa ho na to, zaryto mi tvrdí, že ma nikdy nepodviedol. Spôsob ako som na to prišla mu povedať nesmiem. Klame mi do oči… Komfrontovat s priamym dôkazom ho nemôžem. Ale je to 100%. Čo mám robiť??? 😔 Som na dne.. Mám pocit, že som žila s úplne iným človekom, po celý čas v klamstve. (Intimny život sme mali bezproblémový.. )

Strana
z4
ukulela
7. dec 2024

Takže, @ivka221: manžel má v mobile terapeuticku aplikáciu. Aj chodí na terapiu? Tam si ukladá vrámci terapie svoje hriechy. Akoby sa spovedal. A tam je, že ťa podviedol. Je možné, že v čase, keď ste spolu chodili, alebo mali zlé obdobie. To nie aktuálne, keď máš prístup k jeho tlf a on to akceptuje.
Ak to chces riešiť, musíš mu povedať, odkiaľ to vieš. Ak chodí na terapiu aj osobne, mali by ste ísť spolu. Osobne si myslím, že to bolo pred X rokmi. A zrejme ho to ťaží, keď rieši terapeutické appky.
Alebo-niekolko krát podviedol, nemohlo ísť o podvod, že vzal, prehral peniaze, zatajil odmeny a po? Musíš len priznať, kde si to vycmuchala. A ja by som navrhla spoločnú terapiu, otvorenú, a potom sa rozhodla.

ivka221
autor
8. dec 2024

Vyložila som karty na stol.. Zo začiatku bolo veľmi zle, že čo som si to dovolila a pod. Postupne sa však priznal. Bolo to pred 5-6 rokmi, keď sa nám narodilo druhé dievčatko. Doma nebolo všetko ideálne. Bola som viac mamkou ako manželkou.. V tom čase sa spoznal pri práci s jednou psychologickou, s ktorou rozoberal nás vzťah, dávala mu rady a práve s ňou ma podviedol. 😔 Len bozky a dotyky.. Bolo by došlo aj k niecomu viac ako mi povedal, ale otehotnela. Bola krátko po svadbe… Taký paradox. Psychologička, chápete? Ja som si doma vtedy absolútne nic nevšimla. Vravel mi že preňho je to dávno skončená záležitosť. Zistila som si jej číslo a chcela jej volať, no keď som zistila že už ma 3 deti, upustila som od toho… Teraz sa veľa veľa rozprávame, povedal mi také veci o ktorých som doposiaľ nevedela a veľmi sa mi otvoril… prejavuje ľútosť. Sme objednaní na parovu terapiu. Súhlasil s tým. Ale ja neviem, či sa cez to niekedy prenesiem. Neviem. Moja dôvera v neho je úplne nulová..

janaspa
8. dec 2024

@ivka221 a tie ostatné veci, čo bolo skôr spomínané veľa zlého?

janette2021
8. dec 2024

@ivka221 určite ste na dobrej ceste. Na najlepšej, aká je v tejto situácii možná. Tvoje pocity sú úplne prirodzené v tejto fáze, ale s pomocou terapie máte veľkú šancu na záchranu. Chce to čas.
Urobila si dobre, že si mu povedala pravdu, inak by ste si to nikdy nevyjasnili. Myslela som si, že to bolo v čase okolo tehotenstiev, je to minulosť, dôležitý je jeho postoj teraz. Držím palce aby to dobre dopadlo. No preventívne by som žiadala, aby v budúcnosti chodil len k psychológom chlapom...

ivka221
autor
8. dec 2024

@janaspa všetko ma spoločný súvis. Je to prepletené jedno s druhým… Pomenoval to. Mnoho veci ma pôvod v jeho detstve a v správaní sa jeho mamy k nemu. Nerada by som išla až do detailov..

ivka221
autor
8. dec 2024

@janette2021 ďakujem za povzbudivé slova. Je to sakramentsky ťažké. Som ako bez duše, v kuse to mám v hlave… Ale on sa ku mne správa veľmi veľmi pekne a snaží sa. Buď je taký dobrý herec alebo ozaj je mu to luto. Neviem. Už si nie som istá v ničom. Vôbec. Uvidíme, čo a ako bude ďalej. Robí v ženskom kolektíve, študuje externe, ma spolužiačky… A teraz je pre mňa každá jedna zena, s ktorou sa dostane do kontaktu v mojej hlave tá, s ktorou ma podviedol, resp. podviesť môže… 😔

oblecenie99
8. dec 2024

@ivka221 Jasné, že to pomenovať vedel, dokonca to spojil s detstvom a mamou, veď mal psychologicku, ktorá mu pomáhala 😒 je mi to ľúto. Asi by to bolo blbé teraz celé zahodiť. Aká som prchka, viem si predstaviť, že by som ku teraz minimálne povedala do tváre (zo zlosti samozrejme, ale nech sa cíti na hovno tiež), že teraz mám teda jedno šmyknutie k dobru aj ja, nech sem aspoň fifty fifty. Drž sa

madames
9. dec 2024

@ivka221 to čo je za idiota....jezkove voči...🤣🤣🤣🤣nemôžem. No ty si zváž či si schopná mu doverovat, vážiť si ho, nevyhadzovat mu to v budúcnosti pro každej príležitosti na oči. Toto je veľmi individuálne u rôznych žien...

janette2021
15. dec 2024

@ivka221 chce to čas a spoločnú terapiu hlavne. Ak sa to stalo naozaj len v minulosti a ľutuje to, nestojí to za rozpad manželstva.
Ale ak by sa to zopakovalo, už by som mu nedokázala veriť. Na to by som ho upozornila hneď.

Strana
z4