Čo robiť s vecami od bývalého partnera?
Ahojte,
možno sa pýtam blbosti, ale momentálne je pre mňa dôležité urobiť všetko čo najlepšie. Rozišla som sa pred pár dňami prvý raz v živote, takže prvýkrát sa stane to, že budem bývalému odovzdávať jeho veci, čo mal u mňa a naopak.
Čo ale s vecami, ktoré mi kúpil on alebo sa s ním spájajú? Niečo som už vyhodila. Potom sú ale veci, ktoré sú od neho a najradšej by som mu ich vrátila- vyriešené. Čo ale také bežné veci, ktoré mi kúpil? Ja si chcem tieto veci nechať, ale neviem či je to vhodné aj z hľadiska toho, či je dobré spomenúť si pri pohľade na tú vec, že je to od neho. Myslím také veci ako šaty, tričko...a mám ich veľmi rada a nosím ich často. Keď mu to vrátim, on to len vyhodí, ja to využijem. Tieto veci mi nejak nepripomínajú jeho v tom zmysle, že by u mňa spustili emócie.
Potom mám náušnice, to bol drahší darček, preto som ich chcela vrátiť. Aj keď nerada, lebo sú super 😅...ale on mi povedal, že chce, aby som si ich nechala. Neviem čo s tým.
Veci, ktoré sú nejak viac signifikantné som už vytriedila
co to mas za napady? 😀
ja som dostala par dni pred rozchodom apple watch a dodnes ich nosim 😀
@luc141 veci, ktoré si dostala si nechaj. Veci, ktoré sú jeho ale u teba mu vráť - ak ich bude chcieť. Celá veda vyriešená.
Všetky veci čo ti sú tvoje, stačí keď sa rozhodneš ktoré si necháš a je jedno z akého dôvodu. Všetky ostatné vyhoď/daruj.... Jemu ich nevracaj.
Podarované a kúpené veci sa nevracajú. Ja mám doma zásnubný prsteň, chcela som mu ho vrátiť, nechcel. Pri pohľade na tie veci si spomeniem na pekné chvíle a to je všetko. Vracajú sa osobné veci, ktoré mal u teba - jeho oblečenie, kozmetika, knihy, elektronika, nabíjačky, čokoľvek, čo by mohol v budúcnosti potrebovať.
Prečo by si si nemala nechať šaty, či tričko, ktoré ti kúpil? Nemyslím si, že vždy, keď ten kus oblečenia uvidíš, tak si naňho spomenieš. A keby aj, tak čo? Bol súčasťou tvojho života.
Boli to predsa darčeky a sú tvoje, ty tiež hádam od neho necakas, že ti vráti, čo si mu kúpila ty? Vráť mu len jeho veci....hotové vybavené
@luc141 neviem kolko mate rokov, ale darceky sa vracali na ZS... tam tomu rozumiem.. pokial ste spolu byvali, tak nech si svoje veci odnesie... pokial ste nieco kupovali spolocne, dohodnite si , kto si co necha... a veci ako oblecenie mu hadam nejdes vracat... akoze mu nabalis nohavicky a saty? nemyslis vazne...
Ak by nieco chcel vratit, ze trebars by ti dal nieco ako rodinny sperk, to by som vratila. Samozrejme osobne veci, jeho saty alebo elektroniku vratit... Ostatne si nechaj, este by som si premyslela drahsie veci, trebars TV, auto, drahy prsten... Tie nausnice si nechaj, ak ich budes nosit a on nema problem, aj oblecenie.
Darceky sa nevracaju. Ziadne. Ani drahsie. Raz si to dostala je to tvoje a naopak.
Spolocne veci si po dohode rozdelit a jeho mu vratit. Bodka.
Ak ti nieco spusta spomienky odloz a vytianes ked preboli.
Alebo predaj daruj vyhod....
Ja som môjmu exmanželovi zbalila všetko hodnotnejšie, čo mi kúpil on alebo jeho rodina. Nechcela som od neho nič práve preto, čo urobil. Náušnice? hodinky? ešte aj rýchlovarnú kanvicu a lyžičky od jeho mamy som mu zbalila. Po mesiaci si bol pýtať tácku, na ktorú som zabudla 🤦🏻♀️ Na druhej strane, on si hodinky, či retiazku odomňa nechal 🤷🏻♀️
Nevráť ich. Čo ti zíde si nechaj, čo nie vyhoď alebo daruj. Môj prvý dával kopec plyšákov 😂 tak som ich daroval u nás do školy/školky pre malých. a ostatné veci som buď ponechala samozrejme také drahšie a kvalitnejšie veci , také boli od 2 ex , niečo ešte stále mám a ostatné drobnosti vyhodila
Ja som môjmu exmanželovi zbalila všetko hodnotnejšie, čo mi kúpil on alebo jeho rodina. Nechcela som od neho nič práve preto, čo urobil. Náušnice? hodinky? ešte aj rýchlovarnú kanvicu a lyžičky od jeho mamy som mu zbalila. Po mesiaci si bol pýtať tácku, na ktorú som zabudla 🤦🏻♀️ Na druhej strane, on si hodinky, či retiazku odomňa nechal 🤷🏻♀️
ešte doteraz mám super tepláky od neho 😂 😂 😂 😂 😂
Naloz s nimi ako uznas za vhodne
Boli to predsa darčeky a sú tvoje, ty tiež hádam od neho necakas, že ti vráti, čo si mu kúpila ty? Vráť mu len jeho veci....hotové vybavené
@7miriam77 nie, to necakam, len by som chcela vediet ako to robia ostatni, ako to na vas posobi. Chcem sa proste cez to dostat cim skor a nech to znie akokolvek blbo, netusim ci budem citit nejake emocie ked si tie saty obleciem 🤣 tak ma zaujima, ci sa to niekomu stalo, ze ano. A asi som to zle sformulovala, nemyslim ze kazdu jednu blbost mu vratit, ale ci si ju nechat alebo vyhodit
@luc141 neviem kolko mate rokov, ale darceky sa vracali na ZS... tam tomu rozumiem.. pokial ste spolu byvali, tak nech si svoje veci odnesie... pokial ste nieco kupovali spolocne, dohodnite si , kto si co necha... a veci ako oblecenie mu hadam nejdes vracat... akoze mu nabalis nohavicky a saty? nemyslis vazne...
@krasneleto to nie, ja som sa asi sekla, nemyslela som, ze mu budem vraciat este ak balicek vreckoviek, ale proste ci si to nechat
Neriesila som taketo, asi som nestala frajerom za drahe dary😂a v nasej ere dal frajer frajerke max. Zlatu retiazku a to sme zirali... Raz som na kokegyni obdivovala krasny jemny kabat, vlnena kvalitka...
-Odkial ho mas?
-Od svagrinej, to dostala od exa a po rozvode to uz nezniesla nosit...
@luc141 môj ex si pri sťahovaní vzal z bytu všetko, veci ktoré sme kúpili spolu, darčeky ktoré dostal, darčeky ktoré mi kúpil a ešte aj darčeky ktoré som dostala od jeho rodičov 👌🤣🤣
Moja chyba, mala som mu kľúče zobrať skôr.. Ale zas, ukázal svoj charakter a teda ľúto mi bolo skôr veci, ktoré som kúpila ja jemu, mali dosť veľkú hodnotu.. Jeho darčeky tipu žehlička na vlasy Paris Hilton z Lidla na teda netrápilo 🤣
nevracaj mu veci ktoré si od neho dostala a sa ti páčia, prečo? normálne si ich nechaj, skôr či neskôr to prebolí ... a keď sa ti nepáčia, nechceš ich toľko (napr. plyšaky), nie sú praktické - tých s postupne zbav. ale určite ich nevracaj ...
môj syn keď sa rozišiel s priateľkou doniesol domov aj darčeky ktoré som jej dala ja - zamrzelo ma to, ale zas, ešte mladá, neskúsená, nechala som to tak ... možno ju to neskôr aj mrzelo (neviem, píšem možno), ale už sa to nedalo zobrať s5 ...
@krasneleto to nie, ja som sa asi sekla, nemyslela som, ze mu budem vraciat este ak balicek vreckoviek, ale proste ci si to nechat
@luc141 vráť mu jeho veci a darčeky si nechaj. Po čase uvidíš či si chceš nechať, daruješ alebo vyhodíš.
co to mas za napady? 😀
ja som dostala par dni pred rozchodom apple watch a dodnes ich nosim 😀
@anonym_7a66e7 ja mobil a práve z neho píšem 😆😆
nevracaj mu veci ktoré si od neho dostala a sa ti páčia, prečo? normálne si ich nechaj, skôr či neskôr to prebolí ... a keď sa ti nepáčia, nechceš ich toľko (napr. plyšaky), nie sú praktické - tých s postupne zbav. ale určite ich nevracaj ...
môj syn keď sa rozišiel s priateľkou doniesol domov aj darčeky ktoré som jej dala ja - zamrzelo ma to, ale zas, ešte mladá, neskúsená, nechala som to tak ... možno ju to neskôr aj mrzelo (neviem, píšem možno), ale už sa to nedalo zobrať s5 ...
@biba_18 od jeho rodiny som si nechala vsetko 🙂
@7miriam77 nie, to necakam, len by som chcela vediet ako to robia ostatni, ako to na vas posobi. Chcem sa proste cez to dostat cim skor a nech to znie akokolvek blbo, netusim ci budem citit nejake emocie ked si tie saty obleciem 🤣 tak ma zaujima, ci sa to niekomu stalo, ze ano. A asi som to zle sformulovala, nemyslim ze kazdu jednu blbost mu vratit, ale ci si ju nechat alebo vyhodit
@luc141 ako to robia ostatní?🙄 každý robí tak,ako chce.Pre boha,aj na toto sa musí niekto pýtať na koňovi,šak ty musíš vedieť,či ti to niečo bude pripomínať alebo nie........
@luc141 ako to robia ostatní?🙄 každý robí tak,ako chce.Pre boha,aj na toto sa musí niekto pýtať na koňovi,šak ty musíš vedieť,či ti to niečo bude pripomínať alebo nie........
@rozculena no tak pardon, ze som chcela poradit v niecom, co som nikdy nezazila. Sama pisem, ze je to vlastne blbost, ale myslim, ze ludia tu kladu ovela bizarnejsie otazky
@luc141 jeho veci osobné samozrejme vrátiť. Ale vracať dary je strašná blbosť. Čo on urobí s tým tričkom, vyhodí? K čomu to jw dobré? Jediné čo by som vrátila je snubák, to je jediná vec, ktorá sa za mňa vracia. Hoci isto nebudú so mnou súhlasiť.
Pozri. Po úplne prvom rozchode som sa musela darcekov zbavit. Mala som dojem, že nebudem inak pripravena na nový vztah. Nieco som vyhodila, nieco posunula dalej. Vybavené. Dalsie vztahy už lepsie. Svietiaci glóbus od bývalého mám na stole stoliku stále, knihu od neho si občas otvorim, funkčne oblečenoe od neho nosim najradsej. Asi prvý je prvý, no.
Naposledy som mala nejakého iného muža pred tým mojim cca 22rokov do zadu.. a dodnes mám odložené niektoré darčeky.. napríklad prsten, alebo príspevok.. niekde mám aj starý album s fotkami s bývalým z našeho výletu na Liptov.. možno ich raz ukážem deťom 😅 nemám ich preto že by som na toho chlapa nejako myslela, ale preto lebo to je proste moja minulosť.. máme nejaké fotky aj bývalej môjho muža.. možno má aj nejaký darček neviem 🙂 tým chcem povedať, že to nemusíš ani vracať, ani vyhodiť, sú to proste spomienky.. ani nie tak na toho človeka, ale na to obdobie tvojho života..

Darčeky sa nevracaju