Čo robiť s vecami od bývalého partnera?
Ahojte,
možno sa pýtam blbosti, ale momentálne je pre mňa dôležité urobiť všetko čo najlepšie. Rozišla som sa pred pár dňami prvý raz v živote, takže prvýkrát sa stane to, že budem bývalému odovzdávať jeho veci, čo mal u mňa a naopak.
Čo ale s vecami, ktoré mi kúpil on alebo sa s ním spájajú? Niečo som už vyhodila. Potom sú ale veci, ktoré sú od neho a najradšej by som mu ich vrátila- vyriešené. Čo ale také bežné veci, ktoré mi kúpil? Ja si chcem tieto veci nechať, ale neviem či je to vhodné aj z hľadiska toho, či je dobré spomenúť si pri pohľade na tú vec, že je to od neho. Myslím také veci ako šaty, tričko...a mám ich veľmi rada a nosím ich často. Keď mu to vrátim, on to len vyhodí, ja to využijem. Tieto veci mi nejak nepripomínajú jeho v tom zmysle, že by u mňa spustili emócie.
Potom mám náušnice, to bol drahší darček, preto som ich chcela vrátiť. Aj keď nerada, lebo sú super 😅...ale on mi povedal, že chce, aby som si ich nechala. Neviem čo s tým.
Veci, ktoré sú nejak viac signifikantné som už vytriedila
Nerieš, nechaj si. Neexistuje také ze "vhodné a nevhodne". Su mozno zeny, ktore by to strašne prežívali ze boze pripomína mi ho to. Tak mu to dajú. Ale mne to pripadá zbytočne teatralne 😀. Ked sa mi to paci, nechám si. Neriešim. Darčeky su darčeky. Tak isto by som od neho nečakala ze mi to donesie naspäť. Prišlo by mi to trápne z jeho strany. A veci ktore si vyhodila si mohla radšej darovať. Je to škoda vyhadzovať veci len tak.
Drahšie dary,ale chces tak vráť,ale ani to by som nerobila a oblečenie už vôbec nie,nič v zlom,ale nejaké oblecko by ma nerozhadzalo,keďže do mňa strkal 🌷skôr by som sa snažila zabudnúť na to 😀
@rozculena no tak pardon, ze som chcela poradit v niecom, co som nikdy nezazila. Sama pisem, ze je to vlastne blbost, ale myslim, ze ludia tu kladu ovela bizarnejsie otazky
@luc141 Ja som po rozchode všetko, čo bolo od neho a nemalo to žiadnu hodnotu, dala pred kontajnér. Ľudia si to vzali a použili na záhradných chatkách.
Veci - oblečenie som posunula do toho kontajnéra na šatstvo.
Šperky som dala do záložne.
Proste som už nechcela doma nič, čo by mi ho pripomínalo.
@luc141 hovorí sa, že treba sa toho zbaviť. Ale ja osobne by som si niečo nechala. 🤷♀️
@luc141 podla ezoteriky by si mala vsetky veci, ktore ti dal a ktore ti ho pripominaju schovat alebo proste darovat. Lepsie niekam schovat, k rodicom alebo do pivnice. Ked budes mat noveho partnera alebo emocne budes o ex odputana, tak ich mozes vytiahnut a pouzivat. S tymi vecami je to cisto len o tom, aby si sa k nemu emocne nevracala, ked nie si z toho vztahu dokonale vyliecena. Ak ste spolu nazivali dlhsie, tak dajme tomu rok, dva tie veci zahrab niekam. Vyhadzovat veci je proti ekologii tejto planety, co ty ako zena by si mohla vediet. Muzi na ekologiu kaslu. Mozes ich da do swapov alebo poslat romom za postovne zadarmo, darovat kamaratkam a podobne. Drziat veci koli spomienke na neho sa neoplati. Pretoze to spomienku budes mat v pocitoch a nie vo veciach.
Neries debiliny..vrat mu co je jeho a ostatne su proste veci co nosis, tak ich nos dalej
@luc141 bože to dobre nepodstatne somariny riešiš 😂 tvoje veci si nechaj. Jeho veci mu vráť. Darovane si nechaj. Su tvoje a tak aj ostanú. Bodka hotovo koniec.
Nerieš somariny ale sustred sa na seba.
A také myšlienky ze ti ho budú pripomínať. No a čo. Tak budú. Je tam toho 🤣
@natalka81 moj človek 😀😀.
@luc141 naco mu to chces vracat on to vyhodi, cize co chces si nechaj, co nechces vyhod

Ako hovori moja dcera "trauma je trauma, mikina je mikina".