icon

Čo s mužom, ktorý sústavne nedodrží čo sľúbi?

22. nov 2025

Prosím vás ako to riešiť? Má proste jednu negatívnu vlastnosť a to je že si z huby robí rit. Sám od seba niečo sľúbi (s čím mi napr ide pomôcť) a v poslednej chvíli to upraví alebo úplne zmení alebo príde s tým prečo teraz nie a snaží sa mi to vyhovoriť. Dobre urobil to spočiatku občas chápala som nie vždy všetko vyjde podľa plánu povedal ze príde a neprišiel využila som čas pre seba inak. Lenže za posledný týždeň takto nasluboval 5 veci a nebolo nič z toho. Dcére treba otepľovaky jedne som mala vyhliadnute na internete a sľúbil ze so mnou po nich pôjde. Ona sa tešila ze jej ich prinesieme ale samozrejme jemu sa nechce veľa snehu je a samé sracky prečo sa nedá, keby povedal hneď zbehnem taxíkom. Tak na pondelok nemá žiadne a zajtra sa musím terigat do obchodu po svojom. Sľúbil ze si zájdeme na večeru zrušil to, sľúbil ze ma vezme do nového otvoreného obchodu kde som túžila dlho ísť vyhováral sa dva dni a potom to zrušil. Už mu neverím čokoľvek pusti z úst. Sam sa navrhne a nedodrží to. Vlastne už nepamätám čo kedy dodržal. Všetko si už robím sama lebo mam pocit ze keď si to nevydupem neurobí pre mňa nič. Keď ho o pomoc nepýtam navrhne mi ju sám a nakoniec to aj tak celé ostane na mne. Vďaka mužom ako je on neverím v mužské sľuby a takisto je to úplne nevhodný príklad pre dcéru akurát sa jej zafixuje ze co muž sľúbi to je prd platné. Ako ho za tieto zlyhania potrestať? Ako ho podnietiť správať sa ako normálny človek a stať si za svojim?

Strana
z3
subartic
22. nov 2025

@anonym_autor jediná rada zbav sa ho . Uplne nevhodný partner do života.

viestta
22. nov 2025

Mam otazku: On je otec dcery? Teda dve: Zijete v jednej domacnosti?

renesance80
22. nov 2025

@anonym_autor toto netreba mať pri sebe

marek775
22. nov 2025

@anonym_autor Never mu, ked cokolvek slubuje. Povedz mu to rovno, spytaj sa, kedy naposledy dodrzal, co slubil. Alebo ho konfrontuj - spytaj sa, preco ai to rozmyslel, ci mu nieco je, ci je unaveny, nestastny, nahnevany. Toto by som asi skusil skor ako ho rovno odkopnut, ale je mozne, ze aj na to pride - ak si vas nevazi a nemozete sa na neho spolahnut

moonlight1210
23. nov 2025

Slubuje impulzivne, lebo ma z toho okamzite dobre pocity (euforiu) sam zo seba v tej chvili. Uziva si, aky je stedry (s pomocou), ochotny, laskavy, dobry. Citi sa skvele.
Ty sa zrejme vzdy potesis, tak to jeho pocity umocnuje.

Potom dodrzat mu uz prinasa opacne pocity namahy navyse. Tak sa snazi pred nimi uhybat a vyhybat sa im. Odklada splnenie slubu, alebo ho prekruti, alebo uplne zrusi.
Ma prijemny pocit z toho, ze sa uspesne vyhol nepohodlnej “povinnosti”.

Konfrontovat nepomoze, potrestat tiez nie. Akurat co do buducna to vyuzije, aby ti povedal, ze ti uz nechce “pomahat”, lebo si nebola nikdy spokojna. A teba pojde z toho prekrutenia roztrhnut. Vrazis energiu argumentacie do ciernej diery.

Najvyssi cas sa ho zbavit. To je jedine riesenie na slubotechny ako on.

marci9
23. nov 2025

Toto je vlastnosť, ktorú by som u chlapa nezniesla. Zbav sa ho.

barka1
23. nov 2025

Je to dospely muž. Nie dieta, ktoré treba vychovat zákazmi či trestami. Ak ti jeho spravanie nevyhovuje a (evidentne) nie je otcom tvojej dcery, rozid sa s nim. A vyvaruj sa všeobecných sudov typu "všetci muži su rovnaki...typický chlap..." atd a dcere sa nic nezafixuje.

anonym_b9da78
23. nov 2025

tohto chlapa nezmeníš. jeden môj rod.príslušník je presne tento typ.
sľuby, sľuby, sľuby.... a ešte prekrúcanie faktov.
radšej som s ním úplne obmedzila kontakt.

deti95060810
23. nov 2025

ale on nie je asi biol. otec dieťaťa že? ak nie je tak sa nečuduj.
len som nepochopila že prečo musíš ísť taxíkom - nechodí tam vlak, autobus? taxi ťa vyjde draho, zbytočne prídeš o e.

ika02
23. nov 2025

Ahoj, urob si vodičák (evidentne nešoféruješ) a buď samostatná. Pomaly sa odstrihni, veď žiť s chorobným klamárom sa nedá nekonečne. Taká "sľubotechna" je zlým príkladom pre deti.

vilma7
23. nov 2025

Ja by som sa na neho uz v žiadnom prípade nespoliehala a riešila si veci sama. Si na ňom závislá, že nevieš ist do obchodu sama?
Slubi večeru? Tak by som mu povedala, okí obliekaj sa, ideme...nie ze potom...ak by bol len čas obeda, nevadí, dáme obed.
Nedovolila by som mu, aby zo mňa robil debila čo mu všetko zožerie. Takze hneď by som ho konfrontovala, kľudne aj zapísala že kedy kde co nasluboval a spravila z neho "debila".

petracandle
23. nov 2025

@anonym_autor a prečo nemáš vlastné auto či vodičák a musi ťa stále on niekam zobrať? Prečo si do toho obchodu nešla sama?

A na tvoju otázku - nebola by som s takým.

autor
23. nov 2025
@deti95060810

ale on nie je asi biol. otec dieťaťa že? ak nie je tak sa nečuduj.
len som nepochopila že prečo musíš ísť taxíkom - nechodí tam vlak, autobus? taxi ťa vyjde draho, zbytočne prídeš o e.

@deti95060810 mhd je to na prestup a na dlho. Idem kvôli jednej veci ale cesta tam a späť dokopy s časom ktorý strávim v obchode je aj 2 hodiny a pri dnešnych cestách (hordy snehu) aj viac. Mam dnes s dcérou naplánovaných už x veci ktoré sme chceli urobiť už včera ale žiaľ došla silná migréna a nebola som schopná už ničoho

autor
23. nov 2025
@ika02

Ahoj, urob si vodičák (evidentne nešoféruješ) a buď samostatná. Pomaly sa odstrihni, veď žiť s chorobným klamárom sa nedá nekonečne. Taká "sľubotechna" je zlým príkladom pre deti.

@ika02 vodičak mam ale nejazdím. Samostatná som všade chodím sama vybavím sama poriesim poradím si len už keď sa sakra dakto sam navrhne ze ide "pomôcť" a nakoniec viac škody než úžitku. Čo z toho ľudia majú. Nabudúce keď povie niečo čo nedodrží tak zruším úplne stretnutie. Už nemám náladu na vyjednávanie a znižovanie nárokov. Ale vnútorne nejak cítim ze rozchod je na spadnutie

autor
23. nov 2025
@petracandle

@anonym_autor a prečo nemáš vlastné auto či vodičák a musi ťa stále on niekam zobrať? Prečo si do toho obchodu nešla sama?

A na tvoju otázku - nebola by som s takým.

@petracandle neberie ma stále 😃 všade práve chodím sama. Ale včera bola komplikovaná cesta kvôli snehu a mhd chodila "ako chcela" keďže žijeme na kopcoch v zime ma dosť problém. Nebola som si istá ci sa dostanem dole a domov naspäť minulý rok jeden deň nechodili vôbec kvôli snehu a zo sídliska sa nedalo busom dostať 😃 ešte som doma mala dosť roboty všetko musím stihnúť dnes

anonym_24a759
23. nov 2025
@anonym_autor

@ika02 vodičak mam ale nejazdím. Samostatná som všade chodím sama vybavím sama poriesim poradím si len už keď sa sakra dakto sam navrhne ze ide "pomôcť" a nakoniec viac škody než úžitku. Čo z toho ľudia majú. Nabudúce keď povie niečo čo nedodrží tak zruším úplne stretnutie. Už nemám náladu na vyjednávanie a znižovanie nárokov. Ale vnútorne nejak cítim ze rozchod je na spadnutie

@anonym_autor preco nejazdis ked mas vodicak?
Ja tuto zbytočnú investiciu nechapem

mandzula
23. nov 2025
@anonym_24a759

@anonym_24a759 ked sme pri tom, mna ako 17-rocnu donutil otec a teraz nejazdim.
Autorka, chlapa robia chlapom gule a slovo, cize nemas pri sebe chlapa, ale sracku. Je to presne tak, ako pise moonlight.

autor
23. nov 2025
@anonym_24a759

@anonym_24a759 nenašla som si k tomu vzťah nejde mi to a chytám paniku

anonym_6dc03d
23. nov 2025

Súhlasím s komentármi vyššie, ale nepochopím ženy, ktoré sú natoľko závislé na chlapovi. On vidí, že keď povie, že nikam nepôjde, tak nepôjdeš ani ty a ani ho nebudeš nútiť. Povedala by som mu, že to sľúbil, tak nech sa oblieka. A keď nie, zobrala by som dcéru a spravili by sme výlet, či už po otepľovaky, alebo na večeru.

anonym_3f2185
23. nov 2025
@anonym_autor

@petracandle neberie ma stále 😃 všade práve chodím sama. Ale včera bola komplikovaná cesta kvôli snehu a mhd chodila "ako chcela" keďže žijeme na kopcoch v zime ma dosť problém. Nebola som si istá ci sa dostanem dole a domov naspäť minulý rok jeden deň nechodili vôbec kvôli snehu a zo sídliska sa nedalo busom dostať 😃 ešte som doma mala dosť roboty všetko musím stihnúť dnes

@anonym_autor skus mu nastaviť zrkadlo. Tiež mu počas týždňa sľub zo tri, štyri veci a vykasli sa na to.

mandzula
23. nov 2025
@anonym_3f2185

@anonym_autor skus mu nastaviť zrkadlo. Tiež mu počas týždňa sľub zo tri, štyri veci a vykasli sa na to.

@anonym_3f2185 Toto nie je dobra taktika, dava mu tym do ruky zbran "ved aj ty si slubila a nesplnila".

anonym_2ecd79
23. nov 2025

Ako tie sluby co ti dal zase to cloveka nastve, ale napr to s ttmi oteplovackami - to si si vsimla az tento tyzden ked zacalo snezit, ze dieta potrebuje oteplovacky? A treba ich vyzdvihnut prave v den najhorsej kalamity na slovensku - nemusim byt ani pokazena slubotechna a poslala by som ta do horehaja

anonym_ec17b9
23. nov 2025

Ja nechapem, ze tu niektore osocuju autorku 🙂 Ze si nevsimla oteplovacky ze nema, ze naco ma vodicak ked nejazdi, pritom mi pride ako dost samostatna. Tak naco jej taky chlap,ktory jej zivot nesprijemni? Ved aj keby soferovala, aj keby si vsimla oteplovaky v septembri co to meni na veci ze chlap nedodrzi slovo? Ved ona neriesi prakticke veci, ju hneva, ze ten chlap jej zivot komplikuje, dava prazdne sluby a nic z toho. Raz som s takym randila ale velmi rychlo sme sa rozlucili

anonym_24a759
23. nov 2025
@anonym_ec17b9

Ja nechapem, ze tu niektore osocuju autorku 🙂 Ze si nevsimla oteplovacky ze nema, ze naco ma vodicak ked nejazdi, pritom mi pride ako dost samostatna. Tak naco jej taky chlap,ktory jej zivot nesprijemni? Ved aj keby soferovala, aj keby si vsimla oteplovaky v septembri co to meni na veci ze chlap nedodrzi slovo? Ved ona neriesi prakticke veci, ju hneva, ze ten chlap jej zivot komplikuje, dava prazdne sluby a nic z toho. Raz som s takym randila ale velmi rychlo sme sa rozlucili

@anonym_ec17b9 pretoze presne tymi vecami mu dava najavo ze sa bez neho nepohne
Mam vodicak a napriek tomu ma muz zoberie kam chcem
Ked ideme spolu stale soferuje on ale nemam problem ist sama a vybavit si co potrebujem a necakat na jeho marne sluby

petrao2
23. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_24a759 nenašla som si k tomu vzťah nejde mi to a chytám paniku

@anonym_autor neviem si predstavit ako sa citis ale skus nabrat odvahu ked je teplo, nie su mokre cesty a kusok po kusku sa dockas samostatnosti

ika02
23. nov 2025

Zober jeho auto, keď nebude sneh a pomaly začni jazdiť. Začiatky sú ťažšie, ale po pár týždňoch sa budeš chytať za hlavu, že si autom nechodila už dávno. Prípadne si daj 2-3 kondičné jazdy v AŠ a osmelíš sa. Urob to čo najskôr, ešte kým ste spolu (podľa mňa to nepotrvá dlho), lebo keď oškrieš vaše spoločné auto, dá ho opraviť zo spoločných peňazí. Potom to budeš ťahať sama zo svojho.

autor
23. nov 2025
@anonym_3f2185

@anonym_3f2185 to mam aj v plane. Sem tam človeku dačo do toho príde ale tu už co slovo to bez váhy

autor
23. nov 2025
@anonym_2ecd79

Ako tie sluby co ti dal zase to cloveka nastve, ale napr to s ttmi oteplovackami - to si si vsimla az tento tyzden ked zacalo snezit, ze dieta potrebuje oteplovacky? A treba ich vyzdvihnut prave v den najhorsej kalamity na slovensku - nemusim byt ani pokazena slubotechna a poslala by som ta do horehaja

@anonym_2ecd79 no niektoré roky ani sneh nie je a staré jej už boli malé. Aj keď minulý rok tam ešte malá rezervu a čakala som že až toľko nevyrastie ze jej vôbec nebudú

autor
23. nov 2025
@anonym_ec17b9

@anonym_ec17b9 vystihla si to, nejde o tie veci to si urobím sama ale už keď príde sam od seba s niečím ako mi to uľahčiť a potom to zruší lebo stále dačo. Toto ma hnevá. Veľakrát povie nech ho počkám ide so mnou a nakoniec dôjde a už sa mu nechce alebo príde keď už je zavreté alebo to tak urobí aby sa nešlo alebo ide zjednavat keď nie večera tak si aspoň objednáme domov. Nie to nie je to iste. Keď raz chcem diamant tak sa neuspokojim s obyčajnou meďou napr 🙏včera sľúbil ze príde a si navaríme spolu tak som nevarila. Prišiel ale jemu sa nechcelo ísť variť so mnou tak som nešla ani ja. Dcéra bola vonku takže sme mali čas aj podmienky na spoločnú aktivitu v kuchyni už dlho o tom básní. Samozrejme som bola nasrata ze zas prázdny sľub. Tak som čakala ci sa hecne a co urobí. Tvrdil ze objedná pizzu, o dve hodiny sa ho pýtam zo srandy kde je ta pizza. Tak ze slabý mobil ma atď. Ze nedá do mojej nabíjačky a samé výhovorky. Nakoniec som ju objednala ja lebo už mi bolo od hladu zle. Čakala som že keď bude hladný dačo urobí pre to. Azda nečakal ze pôjdem do kuchyne a ho obsluzim. Pôvodny plán bol iný, takže záver dňa ostal hladný a ešte ani nebol sex lebo s takým človekom už ani chuť nie je, možno sa poučí

autor
23. nov 2025
@petrao2

@anonym_autor neviem si predstavit ako sa citis ale skus nabrat odvahu ked je teplo, nie su mokre cesty a kusok po kusku sa dockas samostatnosti

@petrao2 ja auto nemám ale. Neviem sa za volantom sústrediť preháňa ma proste ja a auto to nejde dokopy, nechcem ohrozovať druhých tým ze neudržím pozornosť a stresujem

Strana
z3