icon

Čo si myslíte o rozvode?

28. dec 2022

Áno som rozvedená. Možno preto mám na to kladný názor. Som za že keď dvaja sú nešťastný v manželstve majú sa rozviesť. Alebo keď je v manželstve alkohol,týranie,podvádzanie,automaty a pod tiež rozvod je najlepšie riešenie. Nemyslím si že by som bola horší človek len preto že nezatracujem rozvod. No kamarátka ma nechápe. Hovorí že rozvod je najhoršie zlo,že nikdy v živote by to nespravila deťom. Aj keby manžel mal x mileniek,aj keby sa každý deň hádali,že nikdy by nerozbila rodinu a neostala s deťmi sama na ulici. Že radšej bude držať ústa a krok a žiť v manželstve. Vyčíta mi že na čo som sa s ex brala,na čo som pred Bohom sľubovala mu vernosť a v dobrom aj v zlom keď sme sa aj tak rozviedli. Že na čo som klamala. Keď sme mali svadbu,ja som si myslela že ostaneme spolu už do konca života. No došla som na to že človek sa rokmi mení a nie vždy sa dá manželstvo zachrániť. Čo si myslite o rozvode vy?

Strana
z2
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
zmrzlinka2021
28. dec 2022

Ja si myslim, ze rozvod je vzdy zla vec, zla, zla, zla, ale v niektorych pripadoch jedine riesenie.

Jedine spravne riesenie je vzajomna laska a ucta.

mira0611
28. dec 2022

Ahoj, aj ja som sa rozviedla, u nas sa uz syn spytal, kedy sa uz konecne rozvedieme lebo nechce takto zit, aj ked som bola ticho citil to napatie, ked som sa snazila napravit veci a porozpravat sa, dat veci doporiadku, aj vtedy sa ztoho vyklula hadka.
Bola by som zvedava, keby sa jej deti trapili, kvoli otcovi aj vtedy by davala taketo hlasky?
Ked je tak strasne pobozna, tak preco bola na potrate? Ved dieta je bozi dar! Ak chcem byt velmi dramaticka, tak ona zabila cloveka!
Pozri sa, ak sa niekto rozvedie tak sa rozvedie, ak zostane v nefunkcnom vztahu, tak zostane. Ak sa rozhodne pre potrat tak sa rozhodne, je to kazdeho osobna vec. A nenechaj sa nou zneistovat. Jej sa lahko hovori, nechodila v tvojich topankach, nie ona zila s tvojim manzelom.
Nech predje tu cestu, aku si presla ty a potom nad tebou lame chlieb.
Toto nie je kamaratka, ked ta nechape. Aj ked nesuhlasi aj tak by ta nemala odsudzovat.
Vidim na synovi je vyrovnany odkedy nezijeme spolu, cim skor a cim rychlejesie je rozvod tym lepsie. To neistota a napatie je zlé. Ked je pokoj, to je dobre. Moj manzel nebol dobry manzel ani otec, velakrat synovi robil zle alebo prednim sa zacal hadat, aby mne ublizil, chcel aby som bola ticho, aby som "posluchla"...
Nikdy nic nebolo dobre, aj ked som sa na hlavu postavila, aby som jemu vyhovela, aby on bol stastny, az kym som dosla na to, ze on nedokaze byt stastny! Stale sa pozeral na inych, ze co maju aky su stastny...namiesto toho, aby sa tesil z toho co on mal. Zdrave dieta, milujucu manzelku, pekny poupratany byt, dobru pracu, teple jedlo.
Dodnes sa pamatam na moment, ked som ho znenavidela: Syna prvacika, som vyprevadzala dvermi, on ze ho zoberie do skoly, predtym sa som mnou hadal, lebo nechcel sa zastavit v obchode pre rozky a pri nastupe do vytahu sa pozrel na syna a povedal mu, ze dobre Tomasko mama a otec sa rozvadzaju, tvoja matka si zomna nebude robit poskoka. (A to kazde rano sa v tom obchode zastavil pre noviny). Vyraz mojho syna sa mi vryla do pamate, vies si predstavit v akom dusevnom a psychickom stave bol moj syn v tedy v skole?! A on robil toto pravidelne, lebo vedel, ze takto mi ublizuje najviac!

Tvoja, kamaratka ma velmi silne reci, ze ona za nic na svete by sa nerozviedla, ale nikdy nehovor nikdy!

nikaeli
28. dec 2022

@elizabet173 dakujem 💚

autor
28. dec 2022

@elizabet173 To je tiež na dlhú debatu,podľa kamarátky v manželstve kde sú deti by sa nemali ľudia rozvádzať,aby deti vyrastali v kompletnej rodine. Ona neuznáva ani to keď žena si nájde druhého chlapa a má s ním ďalšie deti. Vraj žiť s iným chlapom čo není otec všetkých detí je tiež hriech. Viem má divné názory.
@mira0611 Aj ja hovorím nikdy nehovor nikdy. Ona není pobozna len niekedy sa schováva za tým že pred Bohom čo je zle,vždy podľa toho ako jej to vyhovuje. K tomu potratu,bola na tom lebo mala nevhodného partnera chudobný alkoholik. Potom keď si našla dobrého muža bohatého čo mal vlastné bývanie tak a ním už rada mala deti.

majada35
28. dec 2022

@mira0611 ..až mi slzy vyhŕkli, kreten jeden( predposledný odsek). A potom s takým človekom zi... Tebe, Mira0611 prajem veľa šťastia! ❤️

zuzuliatko18
28. dec 2022

Ľudia sú rôzni, nikto sa nemôže zapovedat, že by niečo urobil alebo neurobil, lebo nevie v akých okolnostiach bude. Sú situácie,.kedy je rozvod jednoznačne najlepšie riešenie a sú manželstva, ktoré by možno išlo zachrániť, keby obaja chceli. Pre mňa je asi najhoršie ak sa jeden z partnerov snaží a pretrpi všetko, no a druhý ho má ako handru. To nie je zdravé prostredie ani pre deti. Kompletná rodina nie je pre dieťa to najlepšie, ale slušne a s rešpektom si vychádzajúci rodičia, to je základ dobrého prostredia pre rast a dospievanie. Rozvod nie je dobrý a poväčšine ani ľahký, no niekedy je naozaj nevyhnutný.

mira0611
28. dec 2022

@majada35 Dakujem 🙂 ❤

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
28. dec 2022

@elizabet173 Za akým účelom to vyťahuje,lebo veľa veci sa točí okolo rozvodu. Stačí keď niekto z okolia sa rozviedol alebo slávna osobnost a hneď kamarátka pustí kázeň o rozvode. Že všetci sú hlúpy že každý len rozvádza sa a ona sama má rozum že ona vydrží všetko a nikdy sa nerozvedie. Darmo jej poviem x krát že nechcem ďalej rozoberať túto tému,ona aj tak zakaždým to ide rozoberať.

elizita
28. dec 2022

@elizabet173 to že ty nepoznáš,neznámena,že nie aj niekto iný. Ja už mám zopár rozvodov v okolí. Po 7 az 30 rokoch manželstva. A ani v jednom z nich nešlo o týranie,gambling ani alkohol ani nič obdobne.Mnohé ich problémy vznikli zlou alebo žiadnou komunikaciou,nabalovanim sa drobnosti a nepestovanim si vzťahu. A niektoré z týchto rozvedenych párov sa dokonca k sebe vrátili. Áno ti druhi už majú aj nové rodiny...

svetlonos
28. dec 2022

Kamaratku by som uplne zrusila = vymazala zo zivota. Za to, ze ona by nemala odvahu ostat sama s detmi (lebo presne toho sa boji, nie kostolnych slubov) nema pravo sikanovat ta fanaticky svojou “ pravdou”. To nie je skutocna kamaratka. A o psychologii a posobeni zleho vztahu rodicov na deti este nikdy nepocula vsak 😏?
Ja ti pokojne odpoviem ako dieta rozvedenych rodicov.
Bolo pre mna vykupenim, ked sa konecne rozviedli a prestali spolu byvat! Chovali sa k sebe otrasne v tej faze rozvodu aj nejaky cas pred.
A to ich trapne akoze zachranovanie debilnou dovolenkou, kde sme vsetci vedeli, ze je to len fraska, no cista psychiatria.
Takze pokial by skutocne ostala v nefunkcnom vztahu, najviac zo vsetkych by si to odsrali deti- ako vzdy. Je nesmierne zaslepena a velmi jednoducha, ked nedokaze vidiet situaciu triezvo, s nadhladom.

autor
28. dec 2022

@svetlonos Ona je tiež z rozvedenej rodiny a rozvod rozdelil aj deti ona ostala s mamou a ostatné súrodenci s otcom. Doteraz to nemá spracovávané a vyčíta to rodičom že pokazili jej a súrodencom život. Preto ona nechce sa nikdy rozviesť.

eeffka
28. dec 2022

To nie je kamaratka ale riadna chudera. A tu by mal moj vlak konecnu.

mamutka
28. dec 2022

Ja si myslím, že ženy ako tvoja kamarátka sú trúby. Cítiť sa ako hrdinka, že radšej bude držať pysk, aj keď po ňom dostane, dopraje deťom hádky, otca kurevnika alebo ozrana, psychicky teror, no hlavne, že nerozbije rodinu.... to je pre mňa symbol úbohosti, ktorý môže za mnoho nešťastných deti a bludných kruhov, v ktorých sa tieto sprosté a choré myšlienky ďalej šíria do budúcnosti.
Žena, ktora z takého pekla dieťa vytiahne a dá mu pokojný domov bez hádok je hrdinka.

svetlonos
29. dec 2022

Uz mala byt davno u psychologa. Takze je to je jej problem, a namiesto aby ho riesila, zatracuje rozvod u vsetkych. Lutujem jej deti uz teraz. Bozechran, aby sa niekedy rozviedli, to budu sceny 😵‍💫
Uz je dospela a mala by prebrat zodpivednost za svoje psych., teda riesit si to.
Je fakt, ze rodicia dokazu detom svojim konanim velmi ublizit, dokonca znicit zivot. Ale ona ma na vyber - obvinovat rodicov do smrti alebo sa k problemu postavit celom.

lavinis
31. dec 2022

A načo máš takú kamarátku?

nikaeli
31. dec 2022

@elizita prepáč, ale ty nemôžeš vedieť, prečo sa rozviedli. Iba týranie a alkohol sú dôvodom? Nemôžeš vedieť, čo bolo v hĺbke toho všetkého. Ani naši priatelia to nevedeli a mnohí boli veľmi prekvapení. A ja som nemala chuť a vlastne ani dôvod vysvetľovať im čo a ako. Ako som už napísala vyššie, oni s nami nežili. Bola to naša osobná vec, nie verejná.

babulkomale
1. jan 2023

Ty brdo, tak potrat ano a rozvod je kakany? Uz som citala vsetko...🤦

alanko20
1. jan 2023

Ja nechápem, ako si niekto dovolí komentovať život svojej kamarárky takýmto spôsobom, urážať ťa, vyčítať také veci. Hanba by ma fackovala. Či sa niekto rozvedie, alebo žije s debilom, je to každého vec. Vyjadriť a prezentovať svoj názor sa dá aj slušne.

elizita
1. jan 2023

@nikaeli prepáč ale ja som reagovala na Elizabet,zjavne si neprečítala naše vlákno lebo píšeš úplne odveci. Ja si tu nič nevymyslam,komentujem len rozvody a návraty párov,kde mám obe verzie a vôbec nemali problém o tom hovoriť.

mirco50
Odpoveď bola odstránená
jarmilaj
12. feb 2024

Môj rozvod beriem ako obrovské zlyhanie a celoživotnú prehru. Vydávala som sa z lásky a navždy. V kostole. Myslela som to úprimne. Ale...
Požiadať o rozvod bolo najlepšie rozhodnutie môjho života. Verím, že Boh, deti a rodičia ma chápu a odpustili mi. P.s. Som šťastná

Strana
z2