Čo so vzťahom?
Baby poraďte. Som vo vzťahu tri roky. Pracujem na turnusy v zahraniči. Mesiac vonku mesiac doma. Nie vždy bolo tak. Bola som aj 3 preč a 3 doma. Už rok sú to mesačné turnusy. Mám priateľa. Obaja krátko po 30-ke. Uvažujem o svadbe, dieťati. Nie teraz, tak o 2-3 roky najneskôr. Byt máme, prácu na SK mám slubenú od júna ďalšieho roka. No problém je, že priateľ sa veľmi neangažuje do tých mojich plánov. Vlastne žiadnu istotu nemám v tom vžtahu z toho hľadiska. Potrebujem nejaký posun v tomto smere. Dokedy čakať?
Ved pises ze priateľ sa nijako neangazuje, no preto,lebo s tebou do buducnosti nepocita. Tieto veci chces iba ty. Len potom na co je s tebou, ked to vnima a citi inak.
Ahoj, ja by som sa priateľa normálne a otvorene, bez nátlaku opýtala, ako vidí budúcnosť on, či si vie predstaviť zdieľať tie Tvoje plány o 2-3 roky...Ale zas, ak je vzťah v pohode, tak tie 3 roky by som počkala, ako sa to prirodzene vyvinie. Možno k tomu (svadba, deti...) príde už o rok, dva, možno po 4 vám bude dobre tak, ako je to teraz, možno o 5 zistíte, že to fungovať nebude, možno sa zoberiete o 6 rokov...je to ťažké poradiť tak všeobecne.
pokiaľ on sa neangažuje, nevynakladá nejaké úsilie, tak asi by som to s ním zabalila, myslím, že jemu bude ešte dlho trvať kým sa vôbec rozhýbe :/
Aké úsilie má teraz vynakladať, keď vie že skôr ako o 2-3 roky dieťa nechceš, si pravidelne preč, prácu máš sľúbenú... tiež by som na jeho mieste čakala, kým sa rozhybeš, lepšie povedané usadíš ty.

Ajoj , no, ja by som necakal pretoze je uplne prirodzene ze uz mas plany ako sa usadit....a čakať sa nevyplaca ...s rodinou urcite nie