Čo ste skúšali pred rozvodom?
aahojte, čo ste vyskúšali a fungovalo či nefungovalo ako posledný krok pred rozvodom?
Keďže sú aj malé detičky chceme mať istotu pred radikálnym krokom.
- manželská poradňa (dáte tip na niekoho) - online či offline
- nejaké stretnutia so skúsenými manželmi (tuším sa robí týždeň manželstva a rôzne veci sa preberajú)
- sabatical
- väčší priestor, striedavá starostlivosť?
- zmena priestoru (presťahovanie sa dočasne či trvalo) pre zmenu atmosféry
- veštkyňa alebo ezoterická liečiteľka?
- víkendové pobyty pre manželov?
- workshopy na sebarozvoj či komunikáciu, či partnerstvo?
- .... ?
- napadá vám ešte niečo?
- tuším som niekde čítal aj intenzívny každodenný sex 🙂
Ideálne východné slovensko ale dá sa aj vycestovať. Peniaze sú sekundárne.
Ďakujem!
@stanislavkipo vymenovala si učebnicovo veľa možností. Nepíšeš o aké problémy sa jedna napríklad, koľko ste spolu, brali ste sa z lásky, či "museli", si na materskej, pracujete, bývate sami, vás vek, rozdiely, atd, atď, atd... Píšeš diplomovku? 😛🤣
Nič z toho čo si napísal. Rozprávali sme sa. Iba my dvaja. Mali sme viac rozhovorov, kde sme si pri pohári vína a dobrej večeri rozprávali čo cítime, aké máme predstavy, čo chceme. A zhodli sme sa na tom, že naša cesta ako manželia skončila. Pretože tam, kde sme predtým mali rovnaký smer, sme po rokoch neskôr mali každý iný pohľad.
Psychologicka - doslova 5 minut po 12. Veľmi nám pomohla v komunikácii, hovorila mu vlastne presne to iste, čo cely čas ja, len úplne inym sposobom. Ja som tiež pochopila viac veci. Absolvovali sme zatiaľ asi 5-6 sedení, ešte mame celkom dosť pred sebou. Ale my sme boli v štádiu, kedy sme už nemohli vedľa seba ani dýchať a mali sme vysypané všetky problémy za xy rokov vztahu (sme spolu 18 r ako par), ktoré sa zametali pod koberec a potom to buchlo všetko naraz. Ako ona povedala - nezaručuje nám, že sa napokon nerozvedieme, ale komunikovať a vplývať na deti budeme aj naďalej. Univerzálny spôsob však neexistuje, záleží dosť od problému a štádia, v akom ste.
@danulicek a vies dat odporucanie na ktoru psychologicku?
samozrejme že záleží na konkrétnych podrobnostiach ale išlo mi o všeobecné možnosti 🙂 Nepíšem diplomovku :(
@stanislavkipo ja som z Považskej Bystrice, tak asi celkom nepomozem 🙂
@stanislavkipo hlavne musí ta druhá osoba chcieť, byt otvorená pre riešenie, uznať chybu, proste chcieť. Chce to manželka?
@sono2 manželka tvrdí že ma v hlave chaos - a ja hľadám spôsob ako by sme to mohli vyjasniť... aj ja svoje postoje aby boli pre ňu zrozumiteľné a aj chcem chápať jej chaos.

@stanislavkipo tak veľmi záleží, aký je problém vo vzťahu a aké ste osobnosti a od toho sa odvíja aj pomoc. Neexistuje univerzálna pomoc.