icon

Čo ste zmenili, aby váš život nebol taký monotónny?

6. apr 2025

S bývalou susedou sme konečne našli po rokoch čas jedna pre druhú. Nemyslela som si že včerajší deň skončí takto, po pár pohárov vína sme si vyjasnili niektoré nedoruzomenia...
Som vydatá mám tri deti, ona síce má priateľa ale zatiaľ nikdy nespomenula, že by plánovali dieťa, obe máme cez 40 i keď ja som o 6r staršia. Ponaučenie zo včerajšieho večera je, že obe sme vlastne závedili tej druhej, nič choré tak v dobrom by sme menili s tou druhou. Ja som je závidela prácu, kariéru, možnosti ktoré má v BA, všetky výlety, dovolenky a poznávacie zájazdy. Ona mi závidela dlhoročné stabilné manžstvo , deti , aj rodinnú atmosféru ktorá u nás vždy panovala. Ani vo sne ma nenapadlo že by mi niekto závidel to že nemám čas na seba, prebdené noci a večne choré deti. Aj keď pozná ich dg, môžno ani netuší čo je za tým všetkým. Mesiace v nemocnici, nekonečne hodiny učenia, choroby a návštevy lekárov. Že každé euro má tisíc miest, že pri kúpe auta nepoznám čo sa mi páči ale aby sme sa doň všetci zmestili.
Vysvitlo, že už nejaký čas túzi po bábätku, ale partner až tak nie. Chlap to najprv odkladal ale teraz sa už nechce vzdať svojho pohodlia. Začala pochybovať ich spoločnej budúcnosti. Má byt na hypo(čiže má kam ísť), ale bývajú tam nájomníci.
Dnes mi celý deň mátala v hlave myšlienka, čo by sa stalo, akým smerom by sa pohol môj život, keby som mohla odísť v dobe keď ona odchádzala. Nie nemenila by som jej,,samotu,,.vo vzťahu za moje deti, len niekedy som s toho môjho kolotoča unavená.
Žienky, mali ste niekedy podobne pocity? Čo sa vám podarilo zmeniť aby kolotoč nebol tak monotónny?

gov
Odpoveď bola odstránená
hortenziaj
7. apr 2025

Že sa neporovnavaj s inými,lebo budeš nešťastná.ty vidíš len niečo z jej života a vidíš to krajsie ako to je tak ako on avidi z tvojho života. Radšej s auc byť vďačná za to čo máš , aj keď je to ťažké niekedy. A čo zmeniť aby to nebolo monotónne ? My máme rodinné nedele,že vždy ideme na nejaký výlet, či už do blízkeho okolia alebo ďalej ,a toľko krásnych veci sme aj v našom okolí objavili,a dokonca zadarmo . A potom máme večer s mužom ,že sa zahráme hru alebo pokecáme , a snažíme sa každý deň rozduchavat tú lásku ,aby aj pri deťoch to bolo stále také že sa milujeme.
A ak máme čas s mužom tak skúšame nové veci,či už nové jedlo,alebo nejakú turistiku,novú aktivitu ,niekde ísť

natalka13
7. apr 2025

Kazdy ma zivot ako si zariadi.
Ked boli deti skolopovinne vobec mi nepripadal monotonny. stale sa nieco dialo.
dolezite je najst si cas aj na seba.
Sama neviem mat dnes 25 ci by som mala deti. je iny svet ako 30r dozadu

autor
7. apr 2025

@gov rodina sem, rodina tam, videla som matku troch detí zomrieť samu a tichučko

autor
7. apr 2025

@natalka13 mám 47, som v prechode, denne padám na hubu od únavy
@hortenziaj manžel má takú prácu že pracuje aj výkendy aj sviatky, potom je doma keď my nie sme

miadi
8. apr 2025

Mne sa zdas taka negativna Akoby si sa nevedela tesit z toho co mas . Chore deti nemocnice zaziva kazda druha mama aj pri inak zdravych detoch . Ja som bola 2x so synom v 2r a 4r v nemocnici vyzera to ze ma astmu. Muz maka kazdy den od Aprila od rana do vecera ( no job je hnet pri dome a robim s nim Cize si ho uzijem dost) volny den bude mat v Auguste 4 nedele. A potom zas do zimy bez volneho dna. Prve 3r ma obe deti buduli x krat v noci 😃to je Proste zivot a sucast materstva. Snad by si nechcela mat 47r a byt bezdetna Ved vies ze vsetko to tazke narocne nepopularne vynahradi jeden usmev jedna pusa tvojho dietata. Ze toho dobreho je ovela viac ze to vsetko stoji za to. Mozno sa necitis spokojna a stastna Lebo mas teraz menopauzu hormonalne zmeny ktore ovplyvnuju aj tvoje nalady a pocity. Tak asi to treba riesit . Mozno aj vztah treba ozivit s muzom . Ved ta suseda chudak nema nic z toho co by chcela mat . A ty mas vsetko co si chcela ked si bola single no zrazu to nie je dost alebo je toho az moc a si z toho unavena . Asi by si mala nieco zmenit . Ist do divadla ci kina s kamoskou aby si si uvedomila ze ked sa vratis domov cakaju ta tam 3 uzasne poklady + manzel. Mozno nejake vitamini ti chybaju . Nikto nema vsetko co by chcel. Podstatne je uvedomovat si ze to co je najdolezitejsie uz mas . Zivot je kratky ak sa nevies tesit z toho co mas lahko o to mozes prist.

natalka13
8. apr 2025

Kolko maju deti rokov?
No ak mas deti vo vyssom veku, ano clovek uz tolko nevladze akoked mal 30.

autor
8. apr 2025

@natalka13 stredošoláčka, ktorá je na internáte, ďalšie začalo druhý stupeň ZŠ, najmenši prvý stupeň ZŠ

autor
8. apr 2025

@miadi prepáč,nejaké alergie a astma je minimum, to sme prešli pri najstaršej, pri druhej sa u nás jednalo o hodne vážnejšie ochorenie, dlhodobý pobyt v niekoľkých nemocniciach, na niekoľkých oddeleniach dokopy 2roky, veľmi riskantnú operáciu ktorú nikto.na SVK nerobí, a najmladšom predčasne narodenom ani nehovoriac

miadi
8. apr 2025

Astma nie je minimum ked Musis na pohotovost ze male dieta ledva dycha to je tak hnusne od teba . Ty budes z tych vecne nespokojnych co maju vsetko najhorsie . Ty si nedala prispevok o tom ze ako mas Strasne chore deti ale ako teba nebavi a unavuje rodinny zivot stereotype ako zavidis single susedke ze ma dobry job . Ludom ako ty je strata casu snazit sa pomoct . Lebo ty si vzdy najdes dovod preco TY mas najtazsie najhorsie vsetko a nic nie je dobre . Lebo taky je tvoj pristup . Tak si v tej negativite rochni. ( btw zazila som znasilnenie porod v17tt a vselico ine zle zivot ale neberiem ako preteky ze kto to ma horsie vazim si kazdy jeden den. ) Mozno potrebujes pomoc odbornika nemas traumy z minulosti vyriesene - tie choroby koli ktorym bolo tvoje dieta v nemocnici a operacia vsetko minuly cas a nie momentalny problem spomenuty v uvode. Zas tak zly ten tvoj zivot nemoze byt ked suseda ho obdivuje a menila by s tebou lenze ona nevie aka si pod povrchom znicena ako z teba zmizla laska a radost zo zivota a vidis len to negativne co bolo . Deti mas uz na ZS a spominas noci co si koli nim prebdela. Akoby to Nebolo samozrejme a nestalo to za to . Su zive su tvoje . Ale nemusis ani reagovat ja to uz citat nebudem .S tou negativitou si Musis poradit sama alebo s psychologom.

autor
8. apr 2025

@miadi sama som astmatička a neraz som skončila na pohotovosti a nebudem tajiť ani návstevy psychológa. Ver mi mať dieťa s rakovinou to je úplne iný level. Počuť od lekára slová že na Slovensku není jediný doktor ktorý by dieťatu pomohol.
Som hnusná zlá a negatívna, ok prečo? Lebo som si dovolila napísať že by som chcela (aspoň raz v živote) ísť ťa takú dovolenku s deťmi na akú chodí ona. Ale pre našu rodinu ísť niekam letecky , niekam kde nebudem musieť denne variť je finančne nákladné ba až nepredstaviteľné.
Oprav ma ak sa mýlim, isto si bola už na takejto dovolenke....

dvanastka
9. apr 2025

Treba byť spokojný s tým, čo máme. Nikdy som nikomu nezávidea a s nikým som sa neporovnávala. A to je kľúč k vlastnej spokojnosti. Každý týždeň si rozvrhnem ďalší týždeň, čo budem robiť, čo musím a hlavne, čo chcem. A tak som spokojná. K moru tiež nechodím kvôli tomu, že nemám na to financie ale snívam o tom, že raz na to budem mať a to ma poháňa dopredu.